Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
zapojeni 70W sodik - Klikni zde pro originální téma
ZS-Man
Ahoj, predem se omlouvam, vim, ze se to tu resi porad, ale nemohu s tim pohnout. Koupol jsem nove komponenty 70W Son-t Pro, tlumivku i starter. Schema na tlumivce ina starteru jsou trochu jina. viz obr. Je tam i zapojeni jak jsem to udelal ja, ale po zapojeni se lampa prudce rozzarila, ale hned zase pohasla, a uz jenom zhnula. Ta tlumivka ma 3 vyvody, nevim, kam ten treti zapojit, jestli musim? Muzete se k tomu zapojeni, prosim , nejak vyjadrit? Dekuju
pildo
http://grower.cz/forum/showthre...d=6766#post6766
ake si pouzil vyvody na tlmivke. ja mam laytron a tam sa zapajaju myslim tie vyvody nalavo (2 a 4 ale neviem presne, pozriem to doma)
pildo
inak teraz som sa dival na tu tvoju schemu a mas ju zle zapojenu. N vodic ti ide asi do tlmivky. N ma ist na vybojku (kontakty co su na stene obimky), aj do startera (na kontakt kde je N). faza L ma ist na vstup tlimvky a z vystupu do U kontaktu na startery. stredny kontakt startera podla zapojenia ma ist na spodny kontakt na obimke (pozor velke napatie). ty mas aj fazu priamo na vybojku, to je blbost
Pan_Mlha
U tlumivky dej vodiče do těch svorek co jsou blízko sebe. Na ten vzdálenej má přijít zelenožlutej ochranej vodič( kolík zástrčky). Žhne to proto jelikož se na tlumivce uplatní kapacita mezi vinutím a kostrou, přez ní se střídavej zčásti dostane a startér je nevybuzenej, ale snaží se makat, když to necháš déle zaplé tak Ti odejde. Zbytek je v pořádku.

pildo: L a N můžeš (pokud vím) bez problémů zaměnit. Co televizní síŤová zástrčka??, má dva kolíky a nemusíš si dávat bacha jestli ji správně strkáš do zásuvky. Vždyť je to střídavé napětí. Důležité je, aby L nebyl připojen na kostru (neživé části) zařízení.
ZS-Man
Diky za navrhy. N a L jsem na tom schematu prohodil, sry, ale zapojeny to bylo podle schema. Ale ted je to takhle: Do TL jsem prendal vodic z ty osamoceny nahore do ty uplne dole :-) Ted to zaclo zhnout uplne minimalne, jenom ve tme je videt, ze ta trubicka neni tak temna. A le co ten osamocenej vyvod z tlumivky? kdyz jsem s nim jen tak skusne skrtnul o kolik(zelenozlutej) tak z toho sly blesky !!!!! Sice sem jen tak skrtnul, ale tam by prece nic bejt nemelo. Vic sem to neskousel, nemam tam pojistku, rano ji du koupit. Tak nevim, ze bych uz neco odpalil ???
Pan_Mlha
zem na tlumivce by měla být označená nějak takhle --||| nebo písmenem G (Ground = zem)

A s tou tlumivkou: je fakt že různé typy mají různě vývody tak sorry.
ZS-Man
Tak dneska bude dalsi pokus. Zapojim to podle schema na starteru,. Ale co teda ta tlumivka? Fazi privedu na kontakt 1 nebo 2 ? Podle schema na ni, by faze mela jit na 1. A na starter budu pokracovat z kontaktu 3 ?
Pan_Mlha
Nelenil jsem a šel jsem tu třívývodovou (uau to je slovo) koupit. No a todle jsem ofotil, snad Ti to bude a ostatním stačit. tuto tlumivku lze zapojit dvěma způsoby, a to první je pouze pro sodík, druhé je pro kombinaci buď sodík nebo halogenid, což je vhodné pokud svítíme rozdílným typem (halogenid na růst / sodík na květ) výbojky.

V prvním případě přivedeme na svorku č.2 fázi, ze svorky č.1 napájíme přívod do startéru a svorku č.4 spojíme s výstupem startéru (typicky prostřední svorka) a přivedeme na výbojku.

Ve druhém případě je na svorku č.2 přivedena fáze a ze svorky č.4 je vývod do vstupu startéru. Výbojku pak napájíme z prostřední svorky startéru.

Zem je na malém plíšku, který je mezi dvou a jednosvorkou.
pildo
ja som zapajal sodikovky myslim podla tej druhej schemy a vzdy mi to slapalo. myslim ze uz len kvoli bezpecnosti by sa to malo zapjat tak ako je to na scheme takze vzdy zapajam podla schemy a normy
Mr. Figaro
2 ZS-Man.
Hej vole máš tam zapojenej KONDENZÁTOR :D ?To by ten problem asi řešilo.
ZS-Man
Kondik tam zatim nemam. Ale ten preci neni nutnej. Navic sem si rozbil vybojku, takze cekam na novou. No zatim svitim 2x24W sporivkama a docela to funguje :-)
Mr. Figaro
No kondík je asi ta nejdůležitější věc po výbojce.Tak si ho sežeň nebo skurvíš další výbojku.
pildo
citace:
Původní příspěvek od *Mr. Figaro*
No kondík je asi ta nejdůležitější věc po výbojce.Tak si ho sežeň nebo skurvíš další výbojku.



za toto by si si zasluzil K-. ked o tom nic nevies tak prosim ta nerad. neber to ako utok na teba, len ako radu
milos22
mohol bz si minapisat nieco o malej lampe max 150 wat...xcem yacat ale neviem si nic yostrojit sam
Mr. Figaro
2pidlo
a proč tam ten kondík vůbec vlastně je?Přece každej komplet se prodává s kondenzátorem.
pildo
ten kondik je tam aj preto aby ti nauctovali viac. funkcne tam je na kompenzaciu jalovej zlozky (elektromer ti natoci trochu viac ako ked ho mas), uz sa to tu preberalo asi milion krat tak pouzi hladanie a dozvies sa viac. ak ti nevadi spotreba o par watov viac tak ho tam vobec nemusis dat a svietit ti to bude
Mr. Figaro
Tak díky pidlo, alespoň vim že sem kupoval věc na hovno.
pildo
ak ti nerobi problem dat par korun za kondik tak tym nic nepokazis, iba ti to bude trochu menej zrat a casom sa ti ta investicia vrati v podobe mensieho uctu za elektriku. ale ak ho nemozes zohnat alebo nemas zbytocne prachy v hotovosti tak ti to bude slapat aj bez neho
Sronson
Zdravím Vás, mám také dotaz ohledně 70W světla tak se přidám. Moje komponenty výbojka NOVALAMP SHC-T 70W, tlumivka SCHWABE NaHJ 70.158, startér LUMITEC ZX70 a kondík 12uF 450V(čtyři vývody zapojil jsem to takto-nevadí to?) A pojistka CF-F 5A schéma zapojení z groweru. Doufám, že tyto komponenty mohou být zapojeny podle něho-jenom mi to bzučí a výbojka nesvítí radši jsem to nenechával moc dlouho v síti. Díky za odpověď.
Sronson
A zde je již zmíněné schéma z groweru.
Sronson
Pomůže mi někdo posím už mi jede skříň, ale bohužel pod úsporkama potřebuji co nejrychleji ten sodík. :(
Sronson
Tady jsem to vyfotil. Pro jistotu jsi nechám ještě poradit. Už jsem zkoušel několik schémat a nic:(
Hydrothor
Sronson: Zkontroluj jestli máš správně zapojenou vidlici, u mého schématu bylo dost diskuze právě kvůli jejímu zobrazení na schématu ( tam je v pohledu na kulíky a díru pro uzemnění.). Potom bych se podíval na to zda máš správně zapojenou objímku a kdyby ani to tak bych ještě zkusil dotáhnout výbojku. Jinak to zkus odzkoušet na 1metrovém kabelu, abys vyloučil to že ti nenaběhne kvůli délce kabelu. Tak jak to máš zapojéné na fotkách je to dobře.
Erixon
V tý tabulce pod schématem je posunutá doleva desetiná čárka u síly pojistek (!!) Bylo by dobrý to opravit, když by se podle toho někdo řídil tak se pojistka hned přepálí.
Sronson
Tak právě jsem to zkusil s menším kabelem jsem z toho nějak zklamaný doufal jsem že už se rozsvítí:( vidlici mám zapojenou dobře, objímku myslím taky takhle N-modrý A(to má být asi jako L)-hnědý. Kabel jsem zkrátil sice ne přesně na 1 m, ale na cca 1,4m. Výbojku jsem také dotahoval hodně. Nevíte jak poznám jestli není špatná výbojka. Kupoval jsem vše nové, ale pro jistotu.
lukassssss
Sronsone, můžu se tě zeptat kde si koupil všechny ty komponenty??? Rád bych sehnal něco podobnýho ale nevím kde, a taky by mě zajímalo kolik si do toho dal peněz. Díky
Mr Proč
2lukassssss: bud v nejakym growshopu nebo v elektru, jako treba janca.cz gme.cz nebo ges.cz
Hydrothor
Tak mě tak napadá, vymontuj z toho tu pojistku a dej místo ní kus vodiče, prostě ten díl vynech. Pak by to bylo tou pojistkou. Jestli máš zkoušečku, tak bys ten problém snáz vyřešil.
Sronson
Tak a problém je vyřešen vypojil jsem pojistku a jede:)!!!!! Moc díky!!!!
Sronson
Ale stejně by jsem chtěl vědět kde je v té pojistce problem? Zapojení s pojistkou je asi lepší tak by jsem jí tam chtěl dát, ale funkční:)
Hydrothor
Podívej se jestli není přepálená, nebo se poraď v elektru, co by bylo nejlepší.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma