Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zaštipování - Klikni zde pro originální téma
h-RAAB-je
Zdarec. Když má moje kvítko 30 cm (hezká bonsaj) a 25 květů a rostou stále nové, nevysílí jí to? Neměl bych počet květů zredukovat? Na květ je přepnutá teprve 3 týdny.
Sinuhet
Az se vyvinou poradne palice, muzes ty spodni, ktere zustanou male, otrhat, pokud si myslis, ze jsou k nicemu.
pildo
mne sa nikdy poriadne nevyvinuli spodne palice, vzdy to boli taky uboziaci takze ak ich odtrhnes tak asi nic nepokazis.
MANHUNTT
nevidim žádnej důvod proč ty paličky odstříhávat:eek:,určitě bych žádné nestříhal ani ty nejmenší:confused:
Sinuhet
Odstrihnout je muzes treba proto, ze by kytka mohla usetrenou energii venovat tem hlavnim palicim.
wad
hmnoo a co takhle je tam nechat a až budou největší (hlavní) paliczky "zralý" tak je šmiknout a nechat ještě dojet ty menší... mám dojem že tady na groweru do dlal breeder s mazarem.. teď jde jen o to jestli se na těch pá paliczek vyplatí svíti, a jak dlouho. PE.AcE
Switch
Ale zastipovat kvuli tomu aby byla kytka mala ale obbjemna je Good..trba aby valila vice vyhonu ja zastipuju vzdy :))
Switch
Podle mně je NEJ zaštípnout když ma kytka tak 5-6 pater..ale je to věc nazoru
Janxu
hele, ja zastipuju kdyz ma kytka 3 patra, a pak zase po dalsich trech patrech (cili seste patro). nejak sem ale nepochopil, jak si to provedl ty?? to jako po prvnich listkach?? tech kulatejch neozubenejch?? to je trochu moc brzo, ne?? stim sem se jeste nesetkal. jinak to chvili trva nez se to rozvetvi.
peace
CHOURIS
Azkoušeli jste sklidit a nechat tam tu kytku jen s pár listama a počkat na druhou ůrodu já to skusil a řeknu vám je tady na to blbý podnebí chceto aby bylo dýl teplo
Switch
Prostě až má kytka vroubené listky a ma tak 5 patro tak ustřihnu takovy ten prostředek a ono to uděla boční výhony ty pak tak po 14 ohnu..a valí mi to Luxusním stylem.....ma to odskoušený indor i out´dor
W3n3K
myslim, ze musis proste jeste chvili pockat, ja zastrihl FIMkou pred cca tejdnem a jeste se taky nic neobjevilo.. mysim ale ze je to jen otazka casu, minulej ro sem mel sice jen jednu kytku ale na ni to fungovalo.. Jak ohybas ty vetve, to je jako omotas dratem jak bonsai??
W3n3K
jo a zastrihnul sem je tak v cca 5tym patre..
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od W3n3K
myslim, ze musis proste jeste chvili pockat, ja zastrihl FIMkou pred cca tejdnem a jeste se taky nic neobjevilo.. mysim ale ze je to jen otazka casu, minulej ro sem mel sice jen jednu kytku ale na ni to fungovalo.. Jak ohybas ty vetve, to je jako omotas dratem jak bonsai??


Kdyz tomu uriznes vrcholek FIMem, tak mas tri moznosti. Budto jsi ty listky strihnul moc vysoko, pak ti vyrostou listky bez spicek a jede se dal. Nebo jsi strihnul akorat, v tom pripade ti vyoste neurcity pocet vetvi, nebo jsi strihnul moc nizko, v tom pripade ten stonek ne konci prestane rust a zacno rust nejblizsi bocni stonky. V pripade FIMu tedy asi z uzlabi listu o patro niz.

Pokud zustaly tedy alespon 3 patra vcelku, poroste to dal. Jestli se to zastavilo, tak se asi FIM povedl a chysta se vyrasit spousta vetvicek z vrcholku.
lubo
janka 173
Sinuhet má pravdu.ja som vždy strihal a aj strihám ( roky) rastlinku po treťom poschodí a potom zas po treťom,presne tak,ako píše Janxu a nikdy sa nestalo,že by rastlinka zastavila svoj další vývoj,takže môžeš byť kludná a trpezlivo čakať.čoskoro sa vykukne z každej pazušky(miesto kde vyrastá list z hlavnej stonky)výhonok vetvičky:-))
pildo
2 janka: no vetvit sa bude podla toho ako to ma dane v genetike. ak zastrihnes tak sa vetvi viac a kym ti nerastie do vysky tak sa vetvy z tych vyhonkoch nad listami.

ucinok opelenej sisky? myslim ze kvalita bude ta ista ale siska bude obsahovat menej hmoty (kvoli semenam) a teda aj menej aktivnych latok. vysledok je ze si musis dat viac praskov. v % to eviem, bude to zalezat aj od toho ako je opelena takze na to ti asi nebude vedet odpovedat nikdo presne

na odpoved na tvoju tretiu otazku som zvedavy aj ja. zalezi aj od toho cim ju opelis.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od janka173

O kolko v % bude slabsi ucinok opelenej sisky od neopelenej?
A o kolko % bude slabsi ucinok z generacie zo semienka ako z povodnej respektive z klonu.


Jak se meri ucinek huleni aby slo zmenu vyjadrit v procentech? Kolik lidi se z jednoho jointu zhuli tak, ze zapomenou kde bydli? :-)

A co se tyce toho seminka, ucinek muze byt dokonce i vetsi. Zalezi kdo je matka a kdo otec a jak se jejich geny zkombinuji.
Sinuhet
Pisu myslim furt cesky. To byl nekdo jiny.

Finta s opylenim spociva v tom, ze kdyz kytka neni opylena vytvari stale vice pryskyrice, vlaken a kvetove hmoty, aby tim zvysila sance na zachyceni pylu. Jakmile kvet pyl zachyti, prestane se rozvijet a prejde do rezimu vytvareni seminka. Takze myslim, ze palice se seminky bude o neco slabsi, nez bez. Ale mozna ten rozdil bude ve zhulenosti nerozlisitelny.
ddt
odpovede na otazky od janky173:
1. Ano urcite ano ale samozrejme zalezi od odrody, niektore odrody sa zle vetvia aj po zastrihnuti a niektore vyborne aj bez neho.
2. Pomerne zaujimava otazka s pomerne zaujimavymi nazormi na nu kolujucimi nie len u nas ale aj v zahranici. Nemal som prilis prilezitosti k vyskusaniu materialu z opelenych kvetov no tych malo bolo by som povedal normalnych, Odpoved od Pildu sa mi javi v celku logickou.
3. Tu by som nadviazal na odpoved od Sinuheta. Presne tak zavisi to od genetiky. Pri tvorbe tzv. F1 hybridou sa dosahuje mixom odrod s pomerne vyznamne odlisnymi genotypmi zvysenie vytality u potomkov. Ale pozor tato vytalita je najmarkantnejsia len prave u F1 potomkov preto sa aj predavaju ako F1. V zasade sa jedna o to, ze sa z oboch genotypov prejavia dominantne znaky, ktore byvaju casto ziadane. U nasledujucich generacii sa v zhode s prvidlami genetiky dostavaju k slovu aj recesivne znaky. Tieto samozrejme mozu byt take, ktore by sme radi videli u potomkov ale mozu byt zaroven aj take, ktore nie su ziadane.Rastliny z F1 generacie byvaju casto vacsieho vzrastu, byva u nich zaznamenavana vyssia potencia atd.. U F2 potomkov dochadza k pomerne znacnej variabilite (samozrejme stale hovorim o pripade kedy P generacia, teda rodicovska vznikla ako hybridizacia, teda z dvoch odlisnych odrod) v znakoch a teda pre klasickeho pestovatela uz nie je taka zaujimava, no naopak pre slachtitela sa len teraz otvaraju dvere k samotnemu selektovaniu. Ak mame dostatocne velku populaciu tychto F2 potomkov mozme zacat s nasledujucim slachtenim. To aku metodu pouzijeme zalezi uz len na tom ake mame poziadavku.

DDT
executor
Zdar lidi, hledam thread, kde zjistim jak se delaji rizky...kde to mam smiknout, jak se to zakoreni atd atd...Pokud nekdo budete hodnej tak mi sem hodte pls funkcni odkaz. Dik
Kwjetoň
executor:
Klonujeme s Hlavou

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=14384

tam je vše co potřebuješ...

:afro:
Sallyman
Muzete pls nekdo hodit foto jak strihate myslim ze jsem to tu nikde nevidel. Moc by mi to pomohlo protoze mam 5 kytek a striham poprve.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma