Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

Stránky: [1] 2 
Čím napájíte 12V větráky? - Klikni zde pro originální téma
tRex
Zkoušeli jsme PC zdroje, ale vždycky po pár týdnech odešly - nejsou stavěný na provoz bez zátěže. 12V trafo je zas celkem drahý, nemáte někdo ňáký levnější řešení?
TheKeptn
bohužel ,ale ničím jiným než trafem.. můžes použít třeba nabijecku od mobilu orezat buzirku a pripojit na vetrak a zapojit do zasuvky.. ale nejvic se vyplati trafo - myslím tím nejaky stabilizovany zdroj napětí viz. www.ges.cz tam je maj ... nevyplati se na tom setrit je lepsi mit silnejsi nez je tak tak na hranici vykonu trafa... taky je dobrý mít regulovatelný zdroj abysis mohl nastavit otacky ventilatoru.. třeba když budes chtit snižit hluk;) peace:D
Sinuhet
Male trafko od vietnamcu asi za stovku. Ma prepinas menici napeti, takze umoznuje regulaci otacek. Pripadne by slo pouzit zdroj k vlacku, nebo autodraze, ten miva regulaci plynulou a je robustnejsi.
lordWilliam
Já mám 500mA nestabilizovanej zdroj s regulovatelným pětím a v pohodě mě už několik měsíců (min 8 ;-°) napájí několik ventilátorů. Stál mě asi 75Kč, stačilo z něj sundat ten plastovej kryt a udělat na něj pasivní chlazení aby se tolik nepřehřejval :-°)
(http://www.nedis.cz/SORTIMENT/napaj...t_napajece.html)
sadnbow
maly trafo od vietkongu a menitelnym napetim mam a pouzivam a zatim super muzes si krasne regulovat otacky...a pro druhej vetrak mam starou nabijecku sice ma maly otacky (ta nabijecka je 5V) ale zatim vsechno fklidu..
Coliseum
Jj ja jsem si nasel doma DVE maly trafa jedno na 7 V a druhy na 12 V a kdyz zjistim ze se to zacina pect tak jenom presroubuju draty v cokolade :o)
pildo
mam od kamosa zdroj zo stareho diskoveho polia takze to vydzi dost
dab
abo si spravit vlastny stabilizovany zdroj ako ja, a mas po problemoch :D
Na stabilizatoroch mam chladice (ale zatial vyzera, ze ani nemuseli byt... facha to uz aspon pol roka f poho)
Kwjetoň
Ty nabíječky sou f pohodě, každej výrobce má na jiný napětí, taxe to dá celkem regulovat. Navíc se jich všude válí spousta od ukradených mobilů nebo v bazáči za kilo.
Kokono
S nabijackami skusenost nemam ale neni zly napad....tie zdroje od vietkongu za par supek su vecsinou len do 300 - 500 mA, co postaci len na 2-3 lepsie PC vetraciky. Pokial vam to staci tak v pohode, ja stavam skrinu kde bude nejakych 7-8 vetrakov takze som sa doma prehrabal a nasiel som trafo co dava 1A. A fici to v pohode.
anebo si postavit vlastni, mam regulovatelny stabilizovany zdroj vlastni vyroby 0-20V stejnosmerny utahne cca 1.3A ale potrebovalo se trafo ktery hodi z 230V stridavych na 20:)
pildo
trafo by nemal byt problem zohnat. ja mozem ist na byvalu strednu a dat si navinut ake len chcem za par korun
tak me napadlo kdyby nekdo si chtel vyrobit ten zdroj tak nejak bych moch hodit schema
Pan_Mlha
Jedno zapojení by se našlo tady:

http://nehudek.wz.cz/psychotromery/zdroj.html
Pan_Mlha
A kdo chce spínanej tak třeba tady:

http://sweb.cz/rexhammer/elektro/mo...inany-zdroj.htm
TheKeptn
zaleží na tom taky aby soucet proudů všech vetráku nepřekračoval maximalne odběr(spotřebu) trafa... ja jel na zdroji z gesu tri vetraky a soucet byl o 5mA mensi a trafo odešlo , nebo jen respektive odesel od 6V nahoru včetně...
Tak vetrakom od japoncov neverte,nemaju ziadne poistky ani tepelne ochrany.Odchadzaju ako vlaky zo stanice a pocul som aj o pripade kde prerazilo 230 na vystup...
Nabijacky s telefonou su nie velmi vhodne,odporucam na vystup paralelne pripojit kondenzator 1000mikro na 16 voltov.
Vlastnu vyrobu odporucam len elektrotechnikom.
Najlepsi si je kupit zdroj v nejakom elektroobchode se sice 2xdraksi ako ten od vietnamcov ale mate ho navzdy,nezapali vam dom a nezabije vas.(mozno trochu prehanam ale opatrnosti nikdy nie je dost)
Dr.worry
no hele ja si myslim ze zdroj NOPROBLEM, jak myslis ze behaj servery? ty se taky nevypinaj;)
Thcmh
Souhlasím s SUS3D, od vietnamců ty adaptéry nejsou kvalitní a hrozí tam to proražení 230V na výstup a to znamená,že odejdou větráčky a vyjde to ještě na víc keše než kvalitní adaptér v elektru , který jsem pořídil za 159Kč a to je v poho. Jsou to Váš keš tak stejně je rozhodnutí na Vás :D
Happy
No muj nazor je ze nejlepsi sou PC zdroje ja ho teda vyuzivam a ikdyz vetracky jedou porad nebo vypinam a zapinam zdroj tak OK a zatim zadny problem :)Jinak mam 200 W zdroj :)
Thcmh
AT nebo ATX?
Dr.worry
to snad jedno, ne?
Happy
Neni to jedno sry ze sem to nerek ATI protoze ATX zdroj musi bejt pripojenej na zakladni desku :) Omlouvam se jinak PEACE
Dr.worry
NEMUSI!
Happy
Musi vim to zvlastni zkusenosti :) PEACE
Dr.worry
tak ses divnej, protoze staci ten zdroj dat do site a z redukce, ktera vede na napajeni desky vyvest dva draty myslim ze bilej a jeste jeden a tam hodit vypinac a tam se to prepina ;)
Happy
Hmm kdyz myslis to uz je mzn ale ja se drzim toho co vim, a z toho pro me plyne ze stejne je jednodusi tam prdnout ATI zdroj... Kterej se da sehnat v bazaci s pocitacema za par supu. A vyhody zdroje sou snad jasny sam ma chlazeni tudiz se nezahrejva da se na nej napojit nekolik vetracku a ma pojistku :)
Dežo
pane booze na atx NEMUSI bejt zakladovka pokud si to dobre pamatuju tak takovej ten stangl co pichas do z.d. tak z nej spojis modrej a zelenej drat abude to fachat...
Dr.worry
for dežo: presne tak, moje rec... ja newim, proc by to sakra neslo... proste spojis par dratku a jede to jak blazen, ze jo? jo a zdroj nemusi mit pojistku, muze mit i diodu!!!
unyer
No já používám ATX zdroj pro ruzné pokusy, na napájení ventilátorů atd. Můžu ho jen doporučit, stejně tak i AT. U ATX zdroje se na konektoru pro připojení k základní desce, spojí zelený drát a černý drát (při pohledu na konektor s jistícím kolíčkem nahoře, jsou to v horní řadě zleva, 4. a 5. drát). Mám tam vraženou klemu (1,5ka měděný drát ve tvaru "U"). K regulaci otáček se dá jednoduše připojit k ventilátoru potenciometr.
Dr.worry
to unyer: ty ses muj clovek kamo... ale domluv tady nekomu. :D chjo... dneska se ty lidi hadaj... ja nevim na co si hrajou :smoker:
Dežo
nee a vono to proste nejde!!! to sou prece zvlastni zkusenosti :rejp:
aspon se nehadej!!!
(sorry za OT)
PiosOne
já používám starší malý (100w) AT zdroj. a to jenom protože jsem neměl ekvivalentní volný normální adaptér. teď už mám na další sklizeň připraven napájecí adaptér z hp tiskárny, neo skeneru, už sám přesně nevím.
wolverin
prosim vas aky je rozdiel medzi stabilizovanym a nestabilizovanym zdrojom s regulovatelným napetím. je to jedno aky sa pouzije na tie pc vetraky ?
Dr.worry
pokud je to jenom na vetracky tak je to opravdu jedno ;) rozdil je v tom, ze stabilizovanej ma konstantni napeti takze mu nekolisa napeti... PEACE :)
Happy
Chtel bych se timto omluvit za to ze sem si myslel ze je nemozny aby ATX zdroj fungoval bez zapojeni na zakladni desce a hadal sem se o tom. Nastesti sou tu i jiny kteri s tim maji rozsahlejsi zkusenosti a presvedcili me ze to de. Dekuji za vrele upozorneni. PEACE :)
Dr.worry
to si zaslouzi uznani... svou chybu umi uznat malokdo...;)
Dežo
ok..........
NoN@me
jojo, zdroj na compa je idealni... nechci nikoho poburovat,ale mam taky ATX a na skrini fakt nemam prilepenou jeste zakladni desku =) Akorat teda ty zdroje obcas odejdou pri malym/zadnym zatizeni,tak bych vam doporucil zatizit +5V vetev nejakym odporem...Myslim ze se dava paralelne 2x 3.9ohmu minimalne 8W dratovejch odporu...Pridelas to na dve smycky dratu sroubama na vetrak aby se to chladilo a mas zdroj,kterej je schopnej dat i pres 5A (200W ATX) :cool:
NoN@me
ovsem sou na to i podrobnejsi popisy :)

http://www.rc.aktualne.cz/obr/str1.jpg
http://www.rc.aktualne.cz/obr/str2.jpg
http://www.rc.aktualne.cz/obr/str3.jpg
http://www.rc.aktualne.cz/obr/str4.jpg
http://www.rc.aktualne.cz/obr/str5.jpg
http://www.rc.aktualne.cz/obr/str6.jpg

je to oscanovany serial z PE o techto upravach...Enjoy
(btw, na konci je i moznost ze si postavite z tech soucastek svuj zdroj a da vam az 18A,ale to je myslim na growing zbytecny,leda byste chteli pestovat pod zarovkama z auta :D )
:jumper:
Thcmh
Nevím proč, ale ty odkazi od NoN@me mě nefungují, šlape to někomu?
NoN@me
mno jo, koukam... ja to mel asi v cache :-/ ale uz to nejde ani me... treba jim to jenom spadlo
Thcmh
až to pujde tak na to kuknu :D
citace:
Původní příspěvek od wolverin
prosim vas aky je rozdiel medzi stabilizovanym a nestabilizovanym zdrojom s regulovatelným napetím. je to jedno aky sa pouzije na tie pc vetraky ?

nestabilizovaný zdroj - za transformátorem jsou pouze vyhlazovací kondenzátory, se zatížením zdroje může dojít k poklesu výstupního napětí - podle odběru proudu může kolísat výstupní napětí
stabilizovaný zdroj - výstupní napětí je ještě stabilizováno, napětí je při různém odběru proudu stejné, podmínkou je zatížení v pracovní oblasti.
Dr.worry
cili stabilizovany zdroj zkracene ma konstantni napeti!
konstantni napeti, pokud je zatez v pracovnim rozsahu zdroje
TouchWood
já mám trafo z autodráhy (tak z 90 let) ale v poho
jde nastavit na 5, 8, nebo 12V takže regulace dobrá
wolverin
skusal uz z vas dakto napojit na ten zdroj 2 vetraky z PC. ja som to vcera len tak zo zaujimavosit spravil, nastavil som ten zdroj na 6v a vpoho obidva isli....
dame mrda?
no ja pouzivam trafo na 12v ze starych PC repro bednicek aje dobri s regulaci napajeni . ale na hovno je ze utech novich bednicek se napaji primo 220v a trafo maj uvnitr , mozna starsi bazar.;)
cooper.bot
InDoor tedka budu rozjíždět a už mám vymyšlenej 12V rozvod ku 230V :o)
Jebat
Ja to napajim trafem od vlacku ☺☻ :D
Raketopes
Vyráběj se i větráky na 230V~,vyrábí to ATAS Náchod.S těma je to simple,o zdroj se nemusíš starat:bandit:Akorát nevim jak s regulací otáček,pokud jsou asynchronní,tak to nepude:rocket:
Frutexx
JA mam udelanej rozvod 12V po skrini a napajim 9 PCvetraku - starsim AT zdrojem (200W) . . .
Mam to jeste udelany tak, ze na jedne 5V vetvi mam vzdy 3 PC vetraky.
Takze vlastne mam na kazde 3 PC vetraky 1vetev tedy vyuzivam 3 vetve, kde navic lze kazdou vetev vypinat/zapinat (v praxi muzu vypnout/zapnout pritah + odtah skrine a odtah lampy).
Jeste bych si pral nejaky kvalitni digitali termostat s vlhkomerem a mohly by zacit experimenty s teplotou a vlhkosti . . .
12-ti voltovym(cca:D) trafem, kerý sem si vlastnoručně namotal o hodinách školní praxe...:D
syncro
viděl sem ve skříni totálně rozteklé trafo on Wietkonga (12V/500mA). Lehce z něj odkápnul plast. Naštěstí to vyzkratované trafo nenapájelo odtahový větrák z cooltube :grrr:
fukokuko
na nabijacke na mobil mas 5V kup si niekde v obchode s elekto 12V adapter a zapoj to na ventilato
nide
Mam vetrak od Sunon na 12V DC - 3,0W - 300mA a chci poridit adapter na snizovani vykonu. Na www.emos.cz jsem nasel par adapteru, jenom nevim ktery poridit, zda na 300mA nebo na 500mA. Jaky ?
chuck53
tady je jedna preciznost která zaručí konstantní kroutící moment..proste motor (vetrák) nestratí na výkonu protože dostává stále svých 12 V.jenže s tím rozdílem že je nedostává stále ale v časových intervalech.vše najdete tady :afro: :angel:

to nide: kupuj vždy o neco výkonejsí adaptér nez je zátez..mylsím že tech 500mA je pro 300mAmperovou zatez dostatecna rezerva:popcorn:
nide
to chuck53: jiz jsem poridil 300mA adapter. Vetrak pri zatizeni odebira 250mA, tak snad tech 300mA bude stacit :) Pokud se bude hodne zahrivat, poridim 500mA. Tech 150 Kc me nezabije :)
Kačer
Určitě adaptér..;) ...... jinak jestli je potřeba regulace otáček tak se prodávaj trafa na přímo na plošný spoje (takový plastový krichličky s 4 nebo 6 vývody.... udělat usměrnění je o 5 součástkách a trochu šikovnosti......a regulovat se dá i 100Ohmovým potenciometrem:bounce:
chuck53
Kačer: jo ale když to budeš hnát přímo přes něj a budeš odebírat vetší proudy(0,5A)tak se to bude myslím docela hřát a ta stopa z toho uhlíku se bude pálit.....jo ale šel by udělat regulovatelny zdroj z LM317..koupíš ho a 8,50,-a ty trafíčka do plošňáku nevím jestli jsou dobré..veřím že jsou precizní co se týče bezpečnosti(když začnou "hořet" ten plast to sám udusí)ale myslím že stojí docela dost penez...já osobne bych si zasel do nejakého shopu z elektronikou kde se prodávají i jeté věci...potom koupíš trafo 14V/2A za 100,-:afro:
NoN@me
nejekfektivnejsi je pwm regulace, pokud se tu tedy dohadujete o ucinnosti tranzistoru a odporu tak vitezem je pulzne-sirkova modulace (pwm) s tranzistory...
Carpy
zdravim, mam dotazek... v jakejch starejch spotrebičích se vyskytuje idealni transf 220/12...zrusil sem naky stary radio s vystupnim vykonem 4,5 - 9,5 V v nadeji, ze to rozhybe muj Sonun 12cm, ale ani h**n*. sou ted dve moznosti, cenove nejprijatelnejsi....bud ho vymontuju z naky TV, vysavace nebo ja nevim, gde fsude se vyskytuje, nebo upravim sekundarni civku namotanim a pridanim zavitů..help, how?
Carpy
Dik, nekdo jinej se chce pridat? jenze ja nemluvim o kupovani AT zdroje z kompu ze staryho bazace(dameprda), o napajeni z vlacku(Jebat) o vlastnorucnim vyrobenim na hodinach prace(mirkoff), ci pridavanim nejakejch reostatu(ty Fííílo) nybrz o tom, co mam k dispozici ja.cehoz bohuzel vidno moc neni.ok!?snad jen, pravda, stara TV Aurora(Francois)....jine idee?
Zdar všem.
Chci se zeptat kolik zhruba stojí to trafo od Vietnamců a kolik na to jde napojit větráčků? Jeden, nebo více?
Dále se chci zeptat na co napojit Euro 1 a co vsechno k nemu musim dokoupit, abych ho mohl zapojit do elektriky a jel by.
A ještě se chci zeptat, co kdybych všechno napojil na zdroj od PC? Ten zdroj má taky nějakou Wattáž, a dost velkou tak yb mě zajímalo, že když má třeba 300 W, tak to znamená, že to bude brát 300 W i kdybych tam měl jeden větrák, nebo to bdue brát podle těch větráků.
Zatím Zdar
Zeptám se trochu jinak.
Na co mám zapojit větrák Euro 1 aby fungoval?
Dále chci koupit trafo od Vietnamců.
Kolik vůbec stojí, a jaké mám chtít?
Jde na jedno trafo zapojit více větráků, nebo to je individuálně každé pro jeden větrák?
Dále se chci zeptat, jestli vypínáte větráky na noc, prostě na těch 6, nebo 12 hodin tmy, nebo mají běžet.
Dude
minigrow - ctes vubec ty thready, ve kterejch se ptas?????
jo vietmanci maj nejlepsi elektroniku - good idea :bravo:
nide
to minigrow: na prvni 4 otazky staci vyuzit moznosti "Hledani"
na dotaz ohledne vetraku v noci: vetsina lidi je vypina.
Dík.
Ještě se chci zeptat jak velký pc větráček na chlazení sodíkové výbojky 150 W .
A ještě jeslti by jste mi nemohli dát link, na nějaké trafo, co by zvládlo 2 pc větráčky a popřípadně i ten Euro 1:
Dík moc
Sinuhet
Na vybojku alespon ten velky 12cm. EURO se pripojuje primo na 230V, zadne trafo. TRafo si koupis takove aby davalo proud vetsi nez je soucet proudu vetracku, ktere na nej chces povesit.
Dík moc.
A jak si to Euro objednáš,t ak už ti přímo příjde i s kablami do elektriky?
Jinak neznáte nějakou stránku kde bych našel trafa, tak 24 V za slušnou cenu?
Sinuhet
Ja mam trafo od vietnamcu. Ma prepinac napeti, takze muzu vetraky nizsim napetim zpomalit. Euro se dodava bez kabliku. Musis si je tam prisroubovat a obecne ma Euro povest polske sracky, ktera vydrzi tak mesic. Ja jsem ho zkousel jednou a opravdu po mesici bylo zasekle. Maji je v bauhausu a podobnych obchodech.
A tak co by jsi mi doporučil o průměru 100 mm jako má Euro 1 a zhruba za stejnou cenu, co má zabudovanou tepelnou pojistku apod. jako má Euro 1, ale vydrží víc?
Jo nemůžete mi někdo hodit link na trafo 24 V či jiné, dík moc!
Sinuhet
EURO ma myslim 120 mm. A je blbost verit v existenci neceho co stoji jako shit a ma to kvalitu jako luxus. Budto levne euro, nebo drazsi lepsi.

Mam sodik 250W a da se to se dvema ventilatory 12 cm 12V a s pouzitim cooltube.
dame mrda?
Nezapomente all growers ze kdyz uz zapojujete vetrose na rakosnicke trafo nebo na to co sem psal seriove tak cim vice vetraku zapojite tim se vam budou zpomalovat kazdym vetrakem navic nejake to zpomaleni.Tagze bych koupil trafo kde se da regulovat napeti mam treba rozsah od 3V do 12V tagze regulce mozna i po zapojeni vice vetraku.HI
Sinuhet
Proto vetraky zapojovat paralelne.
kafevar
Sinuhet:
dame mrda? asi myslel i když se zapojujou paralelně. Protože rákosnický trafa většinou nejsou přiliš tvrdej zdroj a při větším odběru (proudu) jim klesá napětí.
Sinuhet
ATX zdroj casto nebezi pokud neni pripojen do nejake zateze. Je tam ochrana aby nebezel naprazdno.
matko291
ATX na pouzitie bez zataze :D
kafevar
Black & White:
Pro rozběhnutí ATX zdroje bez MB koukni sem
http://www.hw.cz/Teorie-a-praxe/Dok...i-zarizeni.html
Pooh
mam takovej související dotaz.. tušíte jaký výkon v m3/h má pc větrák? jen tak přibližně.. taky by mě zajímalo, jak se tato hodnota změní při přepnutí na 9V nebo jakékoliv jiné napětí.. lineárně asi ne :D dík
pindo
Ja používam starú autonabíjačku.má poistku 25A tak to niečo zvládne.
Super vec.Inak mám aj pc zdroj ktorý využívam na červené vysokosvietive led.
Risan
ja nepouživám nic jiného než trafo a stabilizatory 10 a 12v /3A.(LM7810, LM7812) jsou v každém počitačovém zdroji. A nebo v obchodech s elrktronickýma součastkama asi za 10-15Kč a zapojují se tak že když se na nej podivate zepředu (popsana strana) tak pravá nožička je vstup 0-45V prostředni je zem a pravo výstup tech (10V nebo 12V) na požádani na PM pošlu zapojení (nakreslim)
Risan
jsou aji stabilizatory 5, 6, 9, 10, 12, 15 a další
hulitko258
když zapojiím zdroj ATX podle matko291 tak mi jede vetrak na polovinu otaček a de s konektoru jenom 7,52V
hulitko258
už to mám ja sem tam nemnel nic co by bylo jako zatež jak sem tzam napojil vetraky tak se prou zvyšil na 12V už je to OK
Risan
od jedneho az do asi sto na zdroji je napsne jaký proud mužeme odebírat z kterého výstupu a když sečteš proudy ktere tečou přez jednotlive ventilatory tak nesmí přesáhnout ten ktery se zdroje mužem odebírat. a ten stabilizator lm317 je dobry ja jsem si s nich udelal laboratorní zdroj a byl jsem spokojen. stači k nemu jen par součástek a udrží udajně 1,5A ale musite naneho dat chladic s procesoru, jinak větrak utáhne aji s malým chladičem.
Unregistred
Jak se zapojuje zdroj od kompu. Da se zapojit rovnou do zasuvky?
Kamos co se myslim celkem vyzna v kompech mi rek at nevymejslim picoviny.:)
Risan
unregistred:
nikam jinam než do zásuvky 230V bych ho nezapojoval a s tyma zdrojema je to tež složitějši ty výstupy by neměly jet bez zatížení, protože je to pulzní zdroj a pak jde do stabilizatoru ktere jsou ve zdroji velke napětí pokud je nezatižíté a může dojit k poškození. )ale prakticky by nemělo)
Bloz
100% nejlepší zdroj s počítače.....
Risan
Doporučuji toto:
KOSMEJ
Volové, kupte si raději adaptér na 12V s rozbočkou, potom vyndejte ten větrák ze zdroje a napojte ho na adaptér, když máte rozbočku - můžete zapojit libovolné množství větráků. Já mám na jeden adaptér 3 větráky - jeden ze zdroje a dva na chlazení procesoru (na chazení výbojky) Jinak na chlazení tlumivky mám pasivní chlaďák na procesor (stačí, protože tlumiku a startér atd. mám mimo prostor skříně)
Porkac
no já bych doporučoval zkusit znovu pc zdroj...
male nabijecky a trafa od vietnamcu zvladnou kolem 12V 500mA
pritom pri chodu treba 4 vetracku(malejch) ma treba 700mA
zdroj PC zvladne pisou 1,6-8A
no... me to dava dobre...
PS:ze zroje vede dost dratu ruznych barev..
PS2:12 v je mezi cernym a zlutym...
mej se... Porky
very_hard
Neviem ja pouzivam Zdroj zo Switchu na pocitac mal som ich asi 20 tak som na ne konecne nasiel vyuzitie a tie Urcite nezhoria
Obstaral jsem si ten co je na obrázku. http://www.ges.cz/
Myslím, že je to dobrá alternativa. Cena 466kč se mi zdá v pořádku, navíc ho můžete regulovat, pomocí nastavení výstupního napětí. Neumím si dost dobře představit větrání bez možnosti regulace.
Risan
Tady jsou ty zapojeni, a sice udrží 1A ale s velkym chladičem. Jinak jsem s nim spokojeny.
Risan
na kondiku nezáleží stači tam klidne 500uF ale jednodučí regulovatelný zdroj neseženete.
PEACEy
ja si taky myslim jako Risan ze staci 500uF a pude to ...
4C3
docela by me zajimalo, jakej mate nazor na napajeni ventilatoru vysokoproudovym adapterem (1A) namisto zdrojem z PC ci podobnym trafem... napr. na www.ele.cz prodavaji adapter s moznym proudovym zatizenim 1A (coz by melo v pohode vystacit na napajeni 5 prumernejch ventilatoru) za pouhych 203Kc s DPH
degezzz
necital som cely tento thread ohladom napajania pc vetrakov len prvu zakladnu otazku takze odpoved je asi takato :
riesilo sa to na jednom pc fore :
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40560

schema zapojenia (je uvedena aj na fore ale pre tych ktorym sa nechce hladat) :
http://moon.felk.cvut.cz/%7Epjv/Jak/_tech/t409/mus.gif

a ak nie ste moc do fyziky tak ked kamarat pride popytam ho nech skusi nejaky navod na zostrojenie toho podrobnejsie napisat on to skladal .. tod vse hadam pomoze


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma