Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Nejlacinější LED diody - Klikni zde pro originální téma
Death Dagrr...
Jelikož se chci pustit do pěstování pod LED scháním laciné ledky. Na všemožných fórech tady na Groweru píše dost lidí, že sehnalo takové a takové LED za tolik a tolik ale většinou nepíší kde. Myslím si , že by tady nemělo chybět fórum s najitými ledkami a odkazy na příslušé adresy ....
Já jsem prošel pár stránek, ale většinou jsem našel jenom solidní maglajs. Proto najdete-li nějaké dobré LED umístěte adresu na ně sem.

Já jsem našel:
www.PSElektronik.cz
-3mm-Red-660nm-2300mcd-30° - 5,-
-5mm- - -1500mcd-30° - 1,85
Death Dagrr...
Předtim jsem to nestih dopsat, takže na tom PSElektronik.cz jsou ještě:

5mm-Red-660nm-1500mcd-60°- 5,04
5mm-Red-660nm-4000mcd-30°- 5,13

sice malé svítivosti, ale zase si myslím, že cenově nestojí tolik, kvlášť ta za 1,85 celkem ujde.
vlček
2 death dagrr...: nejak mi nefunguje ten wodkaz a btw: ta ledka za 1,85 ma taky wlnowou delku 660nm
Death Dagrr...
Sorry, ta stránka je www.PSElektronic.cz

dost velkej výběr maj i na www.EZK.cz ale nevi jestli dobře chápu převod:
"svítivost (mcd/10mA)"
sklerotik
No v EZK maj L-53F za 5.13 bez DPH pri 100kusech coz je asi best pomer cena/vykon v cervenych.

4Maharsi: Jo a ten ebay jak se na tom nakupuje....sem to nikdy nepochopil pac anglicky moc neumim:baby: a taky je to naprosto neprehledne cosi:rolleyes::confused:....takze nevim.....:crazy:
sklerotik
Hmmm tak to sem si precet spravne....:baby: drazba, posilani penez, potom mozna dostanu zbozi.....:crazy: (uz si to nekdy zkusil?)

Jenze s tou svitivosti ktera roste bych to nevidel ruzove....Porad nic moc ty vhodne s dobrou vlnovou delkou(rozhodne ne lepsi nez L53F) za dobrou cenu a take...Pokud pouziju xxx diod tak oni taky neco sezerou (musi se pajet atd...) a to uz je potom docela problem jestli neni nakonec lepsi ten sodik co sis sam poridil:rejp:
pildo
co sa tyka efektivnosti tak LEDky vyhravaju na celej ciare. precitaj si niaky clanok co tu bol, tam kdosi tvrdil ze ak spravis vhodny klopny obvod a budes mat urcitu frekvenciu tak zasivietis na urcity ca, potom vypnes, a tak dalej. ze listy su schopne ziskavat energiu fotosyntezou len pocas urciteho casu a potom tu energiu posielaju prec. preto to blikanie
sklerotik
2pildo: Peace chlape! Ja sem ten posledni kdo by zpochybnoval Ledky:) (sem toho precet fakt....zhruba....vsecko) Jen neni dobry pouzivat ty mene efektivni LEDky to potom ztraci smysl (upajis se k smrti + zerou proste vic nez jiny LEDky)
To s tim sodikem byl jenom :rejp: na Maharsiho ze si je jeste neporidil kdyz to predtim sliboval....
Jo a jeste nikdo to nedelal s tim spinanim takze dokud to nekdo neukaze(vysledek ve forme foto a nejake to pretizeni nejlepe vice jak 30G) a nerekne navod na ten spinac tak je to porad vo nicem (skoda)
Death Dagrr...
No co se týče těch americkejch objednávek, moc bych jim nevěřil a to placení předem - ani náhodou - nevim jak vy, ale já bych rozhodně neposlal ňákejch 7000,- s tim, že mi něco obratem pošlou, to by vám taky mohla zbejt prázdná peněženka a nic z toho:eek:

Nevíte spíš o ňejaký čeký firmě s levnou nabídkou?
a furt by mě zajímal ten přepočet svítivosti (mcd/10mA) to je jako normální mcd?
fernetman
No tak pánové, vidím, že jsem se vrátil v pravý čas, ti novější z Vás si na mě asi nevzpomínají,ale doufám že Maharsi na mě nezapomněl a ví kdo sem :-) Na nejakou dobu jsem opustil komunitu groweru, ale prubezne jsem kontroloval vyvoj LED. A ted sem narazil na nove tema, ve kterem se resi porad stejna vec. Myslim, ze v posledni dobe nikdo nepredstavil nic noveho ohledne LED, ne ??? Myslim zde na groweru a na OG do nedavna taky nebylo nic extra prukopnickeho, ale z tohoto tematu me zaujala jedina vec a to : "v holandsku je při LED systémech dosahováno 6g/W". Co víš Maharsi o tomto LED systemu ??? Chci o nem vedet vse, protoze to slysim prvne.
Mr.Mord
jak mam zaplatit za ty diody na ebay nikde tam není na výběr Česká republika?
fernetman
to pulzni spinani jsem chtel kdysi vyzkouset, dokonce jsem nakoupil i vetsinu soucastek, navrhnul vhodne zapojeni zdroje, nakreslil na pauzak,ale uz se mi nechtelo udelat plosak, dokonce jsem udelal i takovej malej panel z LEDek na otestovani spravneho pomeru zhasnute a rozvicene LED a taky jsem mel v planu otestovat vhodny pomer cervene a modre, ale pak me to omrzelo a vse lezi v supliku, ale porad si myslim, ze je to mozny pouzit to pulzni spinani. Uz neni ani tak problem investovat do toho testovani, ale jde o cas, ktery bych tomu musel venovat a ten fakt nemam :-(
mcsow
možná mně ukamenujete ale daly by se použít diody s brzdových světel na autě, jelikož jsem automechanik tak k nim mám dobrej přístup
chuck53
Hoja všici...no tak sem koumal ty ledky a našel sem navod na jednoduchy spinany zdroj pro spořivou žárovku..je to všechno schovane v te patici co se zašroubuje do 230V..

Check it: http://www.pokusy.chytrak.cz/schemata/usporna.htm
Risan
čest lidi, syce otevírám staré téma,ale myslite že je na kytky dobré pulzní zářeni sice pak se da na nich zvýšit okamžitý proud a čluvěku připadá že to svítí víc, protože oko neni schopno prijmout takou frekfenci ale co na to kytičky, podle me tam de o waty a je jedno jestli sou vice watové odběry a pak pauza nebo to svití furt a ve vysledku vaty sedí. diky za odpověď.
kafevar
Chtěl jsem si nasimulovat spektrum sodikovky LED diodama. Při té příležitosti jsem si udělal i přehled vhodných LED diod, které nabízí www.gme.cz

Předpokládám, že se tento seznam může hodit i někomu jinému a proto ho přikládám.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma