Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Projekt ALFA - Klikni zde pro originální téma
Venerable
Zdravim vsechny Growery,
V tomto threadu se pokusim zdokumentovat svou prvni skrin. Nejprve podekovani vsem tady na Groweru: drtivou vetsinu informaci ktere jsem pri stavbe a nasledne zahradkarske cinnosti pouzil, jsou vyctene odtud, takze vsem dik.
Tak nejprve skrin: Skrine jsou to vlastne dve(A a B), prisroubovany na sebe. Vesti z nich "pestirna" (A) ma vnitrini rozmery 0.55 x 0.35 x 1.3 m. Druha je "strojovna", pudorys stejnej, vyska cca 0,6m. Obe jsou propojeny odtahem vzduchu od vybojky. Nafotil sem to , ale pak jeste predelal. V realu je stinidlo (1) primo na strope skrine (A). V Al roure pro odvod vzduchu je vlozenej vetrak EURO (2). Ten sem narozdil od fotky nakonec umistil do strojovny a moh tak vybojku ze stinidlem posunout cca o 20 cm vejs.
Dole ve skrini (A) jsou dve diry o prumeru cca 8cm, v jedny z nich je zabudovanej CPU cooler, kterej vhani vzduch do skrine.Celej vnitrni povrch pestirny je polepenej folii z Growshopu.
Slunce v pestrne obstarava 150W sodikova vybojka. Protoze 150-tka zas tolik nehreje, chlazeni obstarava vlastne horni odtah ze stinidla + jeden vetracek z PC zdroje. Stinidlo je udelana z antikorovy misky na psi zradlo. Nahore je dira do ktery je napasovana ta Al roura. Ze strany je dalsi doura na objimku. Cela vybojka pak sviti uvnitr misky.
Vzduch je vyustenej do strojovny pres home-made filtr. Dve plastovy misky (takovy ty na uchovavani potravin v lednicce). Do mensi(vnitrni) je zaustena Al roura. Obe jsou huste provrtany a meziprostor je vyplnenej prozatim vatou do digestori. Do budoucna jeste pridam aktivni uhli.
Pro pocit bezpeci je cely zapojeni hlidany teplotnim cidlem, ktery je zavedeno do pestirny. To by melo, aspon doufam, vsechno vypnout, kdyz teplota uvnitr prekroci 75 st.Celsia.
Protoze nejsem zrovna typ dokumentaristy, tak si presne nepamatuju co kolik stalo. Ale zhruba muzu rict ze za material sem se do 2k vesel. Obe skrine sem uz mel, takze ty nepocitam.
---- tak ted se pokusim uploadnout nejakou fotecku ----
loeX
pěkný stínidlo...je to všechno takový home made ale pěkný:-) máš vyřešený dávání lampy dolů??na fotce to není vidět...
Venerable
No sel sem cestou opacnou. Lampa a stinidlo jsou napevno, hejbu z rostlinama. V nejranejsi fazi sem je mel zaveseny pod lampou (cca 30 cm) a postupne snizoval. Bohuzel s techto fazi nemam fotky.
Venerable
Tak fotky tam sou, takze muzu pokracovat.
Bohuzel, v prvnich fazich sem nemel k dispozici fotak, tak budu popisovat jen slovne.
Na prvni pokus se mi nechtelo investovat do znackovejch seminek, tak sem na odlazeni zvolil NONAME semena. Jejich matku sem okusil a jesti by se meli povest podobne, stoji tenhle NONAME za to. Seminek sem mel k dispozici cca 15 ks. Byli dva roky stary. Klicit sem jich dal sest. Naklicit sem je dal do navlhcenyho toaletniho papiru - proste klasika.
Cca po peti dnech vyklicila polovina semen. Poridil sem si mali kvetinacky. Bohuzel sem v dobe nakupu kvetinacku jeste necet radu od Carlose a koupil sem kvetinacky kruhovyho pudorysu, primer 10 cm. Vrele doporucuju vsem pestovat v kvetinaccich ctvercovejch. Opravdu to usetri mnoho prostoru a vubec se s tim lip manipuluje.
Jako substrat se namychal 1\3 substrat pro pokojove rostliny (ph 6 - 7), 1\3 perlit, 1\3 keramzit. Na zacatek sem to vlastne chtel jenom odzkouset, resp. zkusit do toho investovat co nejmin. Tak jako hnojku pro rust sem zvolil tekute knojivo pro zelene rostliny. V baumaxu stoji cca sest petek.
Tak ve skrini sem pomoci analogovejch casovacich hodin naladil rezim 18\6 a kvetinacky zavesil asi 30 cm pod lampu.
Predchozim testovanim sem nameril v teto vysce stalou teplotu 32 st. celsia. Vlhkost sem se snazil zvysit pomoci keramzitu a vody , ale vlastne po celou dobu se drzela okolo 40%.
No po tejdnu se k my veliky radosti ve vsech trech kvetinacich ukazali znamky zivota.
Po dalsich cca 2 tejdnech sem je poprvy zastip (pokus o metodu FIM a myslim ze vcelku vysel).
Zhruba po mesici zivota sem je presadil do vetsi nadoby(ta uz bude dale k videni i na fotkach). Po zkusenosti z temahle to priste udelam o neco driv.
No a konecne asi v mesici a pul zivota sem prepnul na kvet(12\12). Hnojku sem zmenil, ale zase jen na obyc. tekuty hnojivo pro kvetouci rostliny.
Tak zhruba od teto casti uz mam zase fotodokumentaci, tak to dam do dalsiho prispevku.
Venerable
Tak po zevrubnym popisu zacatku, muzu zacit pripojovat i nejaky ty fotky. Nasledujici jsou z 6 tydnu zivota roslinek.
Na prvni je celkovej pohled do skrine. V zemi jsou jeste vsechny tri roslinky a ja prave nainstaloval pletivo a zacal jim svitit na kvet.
To co je vlevo nahore na prvni fotce je telpmer\vlhkomer zakoupenej nekde v baumaxu za tri kila. Na rostline nejvic v pravo je hezky videt dusledek zastipnuti (zminovanej pokus o FIM) a myslim ze to vyslo. Posudte...
Rosliny jsou stale hnojeny jen nejlevnejsim tekutym hnojidlem, v tuhle chvily uz pro kvetouci rosliny.
Venerable
Je to az k nevire. Dalsi fotkou sou z cca 10 dne kvetu. Jak je pozoruju kazdej den, tak sem ten rozdil zjistil az z fotek. Narust biomasy ohromnej, snazi se dohnat co muzou a delaj mi tim velkou radost. Ze tri kytek se dve prijevily jako mlady slecny, samec byl mnou zlikvidovan.
Nevim jestli je to nahoda, ale samec byl od zacatku nejmensi a postupem casu ho ty dve predehnaly o nekolik delek, tak i kdybych ho chtel nechavat tak z nej bude mrzak.
Zaroven sem poprve zmeril pH. Jelikoz jsem zase sel tou nejlevnejsi cestou, koupil sem akvarijni set na mereni pH. (42Kc). Set obsahuje prazdnou zkumavku a indikacni roztok. Vim ze vypovedni hodnota neni velika, ale po vyluhu zedminy v destilovany vode, sem "nameril" pH okolo 6,5-7. Otazka neni to moc zasadity ? poradte...
Venerable
Tak posledni dve serie fotek jsou ze zhruba 25 dne kvetu. Tim se v podstate dostavam na soucasnej stav. Dalsi fotky tedy budou nasledovat uz v realtimu.
V prubehu kvetu, asi tak kazdejch pet dnu, prostrihuju listy, aby nebraly moc energie tomu dulezitymu.
Venerable
a jeste jedna mlada dama..
Venerable
zatim posledni serie. Ty kapicky na listech je voda, cerstve oroseno...
Venerable
zatim poslednich par fotek. ty kapicky je voda, cerstve oroseno...
Venerable
citace:
no moh by si to ph trochu upravit,zkus ten dolomitovej vápenec nebo jak se to menuje .Taky můžeš do zálivky přidávat trochu kyseliny (teď už fosforečný ,na růst dusičný),ale to je spíš pro hydro.Taky by sis moh koupit jiný hnojivo (dyk wuxal super stojí nějak 200kč za litr,nebo OBM to je taky docela levný).Jinak to vypadá celkem dobře.Ty listy trhej odspoda,klidně i stěma mini šlahounama co jsou dole.

Dik za radu, v podstate pro dalsi setbu planuju zmeny v hnojeni. Procital sem to tu a hodlam (po te co prvni pokus docela jede) investovat do hnojek AH. Zaroven zpresnim to mereni pH. Jinak ty minislahouny sem tam doted nechaval a vlastne ani nevim proc.. tak hned dneska pudou pryc. Dik
Venerable
Jeste otazka k tomu Wuxalu - to je na rust nebo kvet ?
nozdra
wuxal je na růůůůst:-)
Janxu
tady je aminocal a tady super a tady SUS boron a tady SUS kalcium a tady SUS combi Mg. snad ti to pomuze??
peace
Venerable
Dik za info,

Zaroven bych mel dasli otazku. Krom projektu ALFA , mam jeste matkarnu (jeste nafotim) a v ni 4 klony. A ... objevily se svilusky. Koukal sem na plno threadu a na 99% sou to oni. Co za postrik sem se taky docet, ale jelikoz jsem jim chtel trochu pohovet, koupil sem nejaky bio-granulovany hnojivo od firmy AGRO. A v jednom threadu (http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=14609) kuchta pise ze to je mozna pricina vyskytu tech potvor. Granule sem zamichal do substratu, takze sou teg vsude v hline.A ted ta otazka: Jak presadit abych co nejmin poskodil korinky a zaroven odseparoval vsechny granule. Nemate nekgo nejakej tip, pripadne radu ??? Jeste jednou dik
Venerable
Tak but to byl Baumax v Praze Repich, nebo Globus na Zlicine. A spokojenej sem, ukazuje to nejaky hodnoty a ja jim verim. Tak asi tak. Jinak ten vlhkomer se musi pred prvnim pouzitim zkalibrovat. Namocis rucnik, zabalis pristroj do nej a sroubovackem nastavis 98% vlhkost. Docela sranda.
Venerable
Tak tu mam zase par fotecek. Jsou o tejden starsi nez predchozi, tak jestli dobre pocitam neco okolo 32 dne kvetu. Palicky se pekne zakulacujou ;) Jeste je chci tak tejden , tejden a pul hnojit a pak uz budou jenom o vode.
Venerable
Pak tu mam jeste dve fotecky matkarny. Je to plastova krabice z Ikei. Puvodni ucel patrne na spinavy pradlo, nebo buh vi k cemu. Kazdopadne ve dne jsou diry, takze to pekne vetra. Do vika jsem osadil 1x18W + 1x15W Cool White zarivky.
Venerable
No mozna tohle bude hloupa otazka, ale... Jak pisu na zacatku, na prvni pokus sem zasadil semena NONAME. Jsou od znamiho, kterej tvrdil , ze je ma od nekoho.. ald. a ze by to mel bejt nejakej skanour. No a ted ta otazka, da se podle fotek poznat, nebo alespon priblizne urcit, co je to zac? Zkoumal sem plno fotek z provincie nejruznejsich seedbank a snazil se prirovnat o co by tak mohlo jit. Jde to vubec zpetne vysledovat ? Pripadne pls poradte hlavni urcovaci znaky,jestli jsou nejaky dalsi nez indica\sativa.
Dik
Venerable
Tohle bude tak 35-38 den kvetu....
Pan_Mlha
Jak vysoké byly v době přepnutí na květ?
Venerable
Dratenku sem instaloval chvilku pred prepnutim, tak pri prepnuti cca 30cm. Mam malo mista na vejsku, tohle je prvni pokus a NONAME semena, tak sem to moc nehrotil. Pristi sadbu pozenu o neco vejs.
loeX
zaujal mě tvůj scrog...to tam máš normálně přilepený?
Venerable
Ahoj,
neni to prilepeny, dratenka je prisroubovana ke stranam skrine ctyrmi vruty. Je to na fotkach nekde videt. Drat ze kteryho je pletivo je celkem tuhej, tak se to nese samo.
Venerable
Po delsi dobe odmlky, nemaje fotograficky pristroj jsem musel rostlinky sklidit. Kvetly 6 tydnu, na konci se i pekne orosily krystalky. Bylo toho podle odhadu tak 50-80g sustenyho materialu. Neni to sice mnoho ale kvalita i chut me velmi prijemne preklapily.
Doufam ze tu budu moct za nedlouho predstavit svuj druhej pokus, tentokrat vsak na 400w a jinech prostorech.

V
Pan_Mlha
Zklamalo Tě to pod 150W? Kde vidíš největší chyby, které jsi při pěstění udělal?

Abych nezapoměl, přeju dobrou chuť. :bravo:
Venerable
:) diky,

Nezklamalo, prave naopak. Je to muj prvni pokus a protoze se vydaril rozhod jsem se jit do vetsi wataze. Co me omezovalo nejvic byl prostor. Na dve kytky to bylo jen tak tak a jeste sem je musel poradne netvorit. Dale si od vetsi wataze slibuju kompaktnejsi a vetsi palice. Ne ze by tyhle byli spatny, ale do vystavnich kousku to ma jeste daleko :)
V ty velky skrini dojedu to co je ted v ty maly (fotky ukazu hned jak sezenu nejakej fotak) a pak chci zkusit hydroponii. Podle toho co sem tu precet by nemelo bejt slozity udelat bublak a odpadne tim rada starosti s hlinou spojena. Predevsim taky odpadne zalejvani, takze budu moct nechat celej system delsi cas bez dohledu. Tak tolik ke zmenam ktery jeste planuju. Ale kazdopadne pod 150W se pestovat da a da se dosahnout i podle myho soudu slusnejch kvalit.
Venerable
No tu prodavaj v baumaxu, atd. Ale pachy to teda nefiltruje, lepsi je aktivni uhli.
Venerable
tak treba http://www.growshop.cz/ :) Pracuju prave na samo-domo filtru, tak odzkousim a poslu pak nejaky fotos.
Venerable
Zdravim vsechny,
Cas dalsi sklizne se neuprosne blizi. Tentokrat to jiz neni 150W ale 400W.
Prostory jsou taky o neco vetsi, proste klasicka satni skrin. Rostlinky v ni jsou zatim malinkaty, drzel jsem je dost dlouho v matkarne a pak rovnou na kvet. Dalsi kolo necham o neco povyrust. Ale i pres to ze to jsou ctyri bonzaiky, materialu na nich neni malo ;)
Narust na watazi je hodne znat na kvalite kvetu. Palice jsou daleko hutnejsi, a stavnatejsi.


Nejprve tri pohledy na celek. Ty dve mensi vepredu jsou WW,
vetsi vzadu Haze/Northen Lights.
Venerable
Ted par detailu WW.
(vsem fotonadsencum se predem omlouvam. Protoze fotit opravdu neumim a fotak kterej sem mel pucenej mel o 500% vic funkci nez bych potreboval, nepodarilo se mi nafotit ani jedno poradny makro... tak snad priste... )
Venerable
Haze / Northen Lights ...

.. mimochodem velice vesela zalezitost ;)....
Venerable
A jeste par detailu....
Venerable
Nazdarek,
Jak sem psal o neco drive, rostlinky sem drzel dost dlouho v matkarne, ktera je dost mala. Po jejich premisteni pod 4stovku
sem je dal hned na kvet, takze nestacily dorust. Dalsi kolo uz bude o lepsim vyuziti :)
Venerable
Tak po delsi odmlce bych si rad dovolil ukazat par fotek z poslednich dnu.
400w prave dopeka 3x Mazar a 1x Northen Lights#5
Tak posudte ....

Cau
V.
Venerable
....
Venerable
...
Venerable
Zdravim vsechny growery.
Mam tu po case zase jeden grow report z moji skrine. Od posledne se ve skrini nic nezmenilo, takze stale 400W - sodik. Skrin jsem prestehoval do sklepa, kde je i pres horke leto prijemne klima a hlavne se nemusim zabejvat fitrovanim pachu.
Prvni fotka je z prvniho tydnu. Zasadil sem 5 seminek Blue Mysticu od nirvany (naklicila vsechna semena) a 5 seminek Mazaru z vlastnich zdroju (naklicilo 5 ze sesti).
Venerable
Dalsi foto je z konce tretiho tydne , kdy jsem prvne presadil rostlinky.
Venerable
No a dalsi dve jsou z 6 tydnu. Blue Mystic jsem usidlil do velke nadoby(nejaky stavebni vedro z Bamaxu). Mazari zustavaji v kvetinacich.
Venerable
No jeste bych mel dodat ze jim zatim svitim 1x25W zarivka, 3x usporna zarovka 15 W. Vsechny rostlinky jsou v pudnim substratu obohacene perlitem a keramzitem. pH nemerim, dosli mi baterky a prestalo me to bavit :)
Venerable
Pak tu mam jednu velmi nekvalitni fotku asi ze sedmeho tydnu. Rostlinky jsem preskupil, odebral klony a spustil tech 400W. Fotil sem to mobilem pri zapnutem sodiku, proto ty pruhy.
Venerable
No a rovnou do zhave soucasnosti. Rostlinky se pecou v kvetove fazi uz 5-ty tyden. Ve skrini to proridlo, samce jsem zavrazdil po ctyrech tydnech. Pred jejich vytrhanim jsem se pokusil "rizene" oplodnit samice. Tak uvidim jak sem uspel.
Z 5ti BM byli samci dva, Z 5ti Mazaru by samec jen jeden. Zaroven jsem se rostliny snazil drzet ve stejne vysce. Jedna BM se opravdu rozjela, jak je zrkoucena jako pragraf (pracovne ji rikam bohyne Kali).
Venerable
Tak ted par momentek . Nejdriv Mazari...
Venerable
.... Blue Mystici nasleduji.... btw. uz zacinaji modrat
Venerable
... a ja je prestavam hnojit. O prvnim kvetnovem uplnku budu sklizet ...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma