Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Slovakia vs CZech - Klikni zde pro originální téma
Landrover
Hej bratia cesi co si myslite o Slovakoch na Groweri myslite si ze sme bratia alebo len nezvany hostia?!My Slovaci aspon ja ale verim ze hovorim resp pisem aj za ostatnych vas povazujeme za pravych nefalsovanych bratov F tomto velkom svete.Ako vnimate rozpad byvalej republiky - nechcem rozoberat politiku ale ked sme uz o toho tak preco nie.Ja osobne ze to je jedno lebo rodinne priatelske vztahy ktore citim f srdci nerozdeli nejaka bariera no ale ludia su rozny a hlavne my sme iny.Chcel by som pocut nazor vas Hulicov...Peace
Dude
http://grower.cz/forum/showthre...ghlight=slovaci
kozzy
Každému co chce. Chtěli jste samostatnost tak ti nyní máte.
Se slovákama dobře vycházím nemůžu si stěžoval. Mám tam v okolí Trenčína i spoustu známých a je to v pohodě.
Často tam jezdíme v zimě na hory. Máte jich tam více a dají se najít i neprofláknutý(známí, komerční) sjezdovky a to se mi líbí.
Landrover
Tento moj thread je o niecom inom no da sa povedat ze uplne tak nechapem preco mu nedavas sancu sa rozvinut?:confused:
Dude
woe mu davam sancu - se m ti ho nezavrel:wink: - jenom ze tu sou;)
TalShiar
to Landrover: Ja Slovaky jako "cizi" na Groweru nepovazuju...naopak jsem rad i za zkusenosti z bratrske zeme :D

...navic pokud to vezmu "kulturne" tak sem rad, ze se tu slovenstina objevuje!!! Slovenstiny z ceskych medii vubec skoro neslysis...:bandit:

...jako "ciziky" vnimam pouze nabubrely kreteny, ktery porad rvou proti Cechum, co jim dluzime a jak za spolecne ery vsechno ovladala Praha.


...ale to je jinej soudek, ktery si tu urcite nechtel oterirat :angel:...


...ale preci jen, uz to tu je zmineno...osobne si myslim, ze pro klidnejsi atmosferu mezi obema narody je lepsi, ze ma kazdej svuj stat...Slovaci (slovenska elita) si to chteli vyzkouset vzdycky a pouze timhle zpusobem lze spolupracovat na korektni nezaujate urovni.

Jina vec je, ze me to tehdy mrzelo (az jsem generace, ktery to asi nemuze posoudit objektivne - jsem rocnik 1982 - takze mi bylo 11 let) a asi bych byl proti i dneska...sla treba udelat konfederace etc. Nicmene asi je to lepsi tak jak to je...jak jsem uz psal...zbytecne by byli rozepre kdo komu co dluzi...


Mej se a sorry, ze sem asi jeste vice rozvinul ten OT :wink:!

TS :sun:

P.S. To ze jsou tu Slovaci je jen dobre...nakonec Grower je pro vsechny...jinak to snad na siti nefunguje ne?! :frog:
majkos
me osobne slovaci nevadej maj dobry modely a sou takovy uprimny
Pro mě jste bratia:beer:
Dude
he ja miluju poslouchat vas jazyk obzvlast z ust nejake divky - je to takovy mekoucky prijemnoucky:)
mimoza
ja zjadny rozdiel nepocitujem..rozumieme si...i ked cesi sk pomenej,ale to len koly mediam u nas sa viac dava veci ceskych...a bavime sa velmi podobne... :}
Hanyz
Na groweru si malokdy vubec vsimnu, ze prispevek je psan slovensky, vetsinou az kdyz narazim na neco krkolomneho si to uvedomim. Vse ostatni uz tady bylo napsano, jenom se chci pripojit K Dude. Taky se mi hrozne moc libi slovenstina z divcich ust
Landrover
To o tych mediach je cista pravda u vas v Cesku je Slovencina v mediach propagovana minimalne no u nas je toho moc ale nic proti skor naopak nepoznam nic lepsie ako pravy cesky film z doby komunizmu strasna to haluz:smoker:...to TalShiar mas pravdu Praha ovladala celu republiku no nic nevicitam mne to je jedno aj tak by som s toho zlata ja nic nevidel:D peace
mto
aj ja sa priklanam ktomu ze sme bratia =) napr. aj filmy radsej pozeram v CZ ako v SK,nic v zlom ale to sa neda pocuvat, cestina je krajsia rec...
Peshmerga
Já osobně patřím do generace, která se ještě alespoň půlroku školního studia učila jazyk Ludovíta Štúra a povinně četla básně a knihy slovenských autorů. Navíc jsem 8 měsíců své základní vojenské povinnosti sloužil v Žilině, takže mně slovenština nedělá potíže. Ale ta nová generace dětí v Česku nemá o slovenštině ani páru a asi proto se musejí slovenské programy překládat do češtiny. Je to škoda, neboť jsme spolu prožili hezkou řádku let, ale nakonec to rozdělení nám pravděpodobně jen prospělo. Tím, že jsme se stali členy EU, pak ty rozdíly za pár let pominou a po vymření té staré generace už tyto problémy, doufám, nebudou. Jazykově jsme si mezi Slovany asi nejbližší a rozhodně srozumitelnější než třeba Poláci, Ukrajinci či Rusové. Pro tu mladší generaci Growerů byste mohli, alespoň tu část týkající se botaniky, vaření, atd., překládat do češtiny, někdy je to opravdu i pro mne problém.
walkinginspace
Peshmerga, tak sa posnaz a preloz si to sam (v dobrom). Aspon si pripomenies slovencinu. Ja som vzdy rad, ked najdem nejake ceske slovo, ktore som nevedel.
Landrover
Ja viem ze som na Cz stranke tak sa snazim vynechavat tie Slovenske tazke (pre vas) slova,aby sme si lepsie rozumeli samozrejme:D .Ale priznam sa ze ja nerozumiem tiez niektorim vasim slovam no nepotrebujem slovnik vatcsinou ich prelozim intuitivne nieje to nic tazke.
varan
je to těžký, se sllovenskem moc kontaktů nemám, ale je jich hodně moc na našich vysokejch školách, a jsou to sympaťáci. Nejvíc jsem jich stejně paradoxně potkal v Londýně. Byli tam všichni za prací.
mimoza
varan: bude to nasa koloonia.. :)
vlček
no netusim esi tady negdo citi rozdil mezi cechama a slowakama pac ja teda ne zalezi na charakteru lidi no tom co maji w hlawe a we skrini :D nebo na policku dalsi wec je ze me teda i gdyz su z te generace co si moc slowenstinu nepamatuje nedela prolemy
a k praze tak to tak zustalo do dneska w postate wsechno je w praze
morrissey
Moh by mi někdo z "kolemjdoucích" svk. přizpěvatelů objasnit co maj furt s tím bratrstvím? Mě to osobně připadá trochu perverzní. Jako v padesátých letech fajn jo, ale dneska tady vyzdvihovat nějaký "bratrství"...
Peshmerga
Objasnit pojem bratrství by bylo asi velice těžké, ale jsi mladý člověk, musíš myslet v duchu "velké"evropské unie, kde tyto středověké problémy nebudou mít takovou důležitost (spíše bych si dával pozor na mohamedány než na Slováky či Ukrajince). Slováci existenci Československa již dokázali zničit dvakrát, jednou v roce 1939 a pak v letech devadesátých ( a to bez nějakého referenda, prostě rozhodnutí tehdejších vlád,) jednou s pomocí našeho milovaného vůdce A.Hitlera, podruhé s pomocí V. Havla. Nicméně jsme spolu žili a přežívali ve společné republice několik desítek let, takže mám takový dojem, že určité spojení, ne třeba vždycky bratrské, tu stále zůstává. Svědčí o tom i ta skutečnost, že na Groweru nikdo na slovenské příspěvky xenofobně nereaguje. Jak už jsem jednou psal, jsme si rozhodně jazykově bližší než Poláci, Ukrajinci či Rusové. a jen doufám, že se tady budeme v rámci EU vzájemně tolerovat.
walkinginspace
Pshmeerga: Nemyslim, ze by nase narody mali problem sa tolerovat. Sme velmi blizke narody co sa tyka kultury, myslenia, a vela inych veci. To sa nezmeni nech sa robi cokolvek. Nechcem sa na tomto serveri dostat do politickych diskusii, ale v 1939 bola pomerne specificka situacia, a v 1989 na to neboli len slovaci ale aj cesi, vlady sa rozhodli spolocne. A bolo im uplne jedno, co si myslia ludia u nas alebo u vas. Je to ale v podstate jedno, lebo stale zostavame blizkymi narodmi a podla mna aj vzdy blizkymi narodmi budeme. Hlavne ze sa mame radi, nie :-)
walkinginspace
Co sa inac tyka jazykov, bol som prijemne prekvapeny ked prisli aj anglicky hovoriaci ludia, a su tu aj anglicke thready, je to pekne, ze si takto ludia rozumeju, nie?
Teď jsem byl na Slovensku na horách a musím přiznat, že slovensky rozumím docela špatně, zvlášť když na mě mluví někdo, kdo si nedává zaležet na výslovnosti. Když na mě něco vybafl řidič autobusu, tak jsem mu vůbec nerozuměl, ale na druhou stranu je fakt, že třeba zprávám v televizi (slovenské), kde mluví spisovně, rozumím dobře.
Ke Slovákům na G mám docela zvláštní vztah, protože spousta z vás píše nespisovně, což mně dělá problémy číst, takže se někdy stává, že vaše příspěvky jednoduše přeskakuju.
Holt už jsem z toho našeho státu moc nezažil.
Peshmerga
4walkinginspace: naprosto s tebou souhlasím. Pokud si přečteš řádně můj příspěvek, tu vinu na rozpadu ČSR rozděluji rovnou mírou na obě strany. A to slovo tolerance není zase tak špatné, toleruji třeba moji sousedku v paneláku (ačkoliv bych jí s chutí někdy zabil, jenom vtip, mám svůj barák), tak to neber tak vážně. Že zůstaneme (tj. Češi a Slováci ) nějakým způsobem i nadále svázáni je naprosto nevyhnutelné a přirozené jak historií tak i jazykově. Nakonec jsme to již jednou cestou velice mírumilovnou a civilizovanou dokázali celému světu (na rozdíl od Jugoslávie, kde při tom procesu "rozvodu Jugoslávie" umíraly tisíce lidí). Budeš se divit, ale většina Američanů to mírumilovné řešení , ačkoliv si nás někdy pletou s Jugoslávií, opravdu oceňuje. Mně se to osobně už tak moc netýká, (třebaže to rozdělení - po pravdě řečeno i tady /v USA a Kanadě/ to obě národnosti opravdu zabolelo -), jelikož již skoro 25 let žiji v Americe, nicméně díky Internetu již skoro deset let "jakoby" žiji denně v ČR a SR. Slovenská a česká (hlavně česká Nova a ČT 1) televize, deníky, časopisy, a různé jiné kokotiny, to vše je tady díky Netu dostupitelné. Zdravím Peace and Pot
upřímně?!?
...slováci pořád řeší ... a i tímhle threadem
svuj pocit meněcennosti a malosti... spousta z Vás se vymlouvá na nejaký objektivní problémy proč se máte hůř apod...

a ted mužete domně

:rejp:

btw sem z 1/8 slovák
kammo
Je to tak,ale je to v danych socialno politickych,ekonomickych,mocenskych a neviem este akych podmienkach vyvoja za poslednych 200? rokov prirodzene.Nieje to iba pripad slovenska,je to z velkej casti postoj maleho k velkemu.
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od plantata
upřímně?!?
...slováci pořád řeší ... a i tímhle threadem
svuj pocit meněcennosti a malosti... spousta z Vás se vymlouvá na nejaký objektivní problémy proč se máte hůř apod...

a ted mužete domně

:rejp:

btw sem z 1/8 slovák

it´s only your subjective meaning , ja nemam urcite ziaden pocit menejcennosti voci komukolveka(okrem ludi ktory su v klastoroch a dokazu komplet ovladat svoje pocity a potreby). so, use your brain once more and try again later pleas.

inac podla mna sme bratia stale, ale aj s rusmi, chorvatmi, poliakmi, ukrajincami, slovincami(proste SLOVANIA). do you understand me?
wOOkie
hele, moje máti je z Brna, můj otec z Dubnice nad Váhom. A to ještě nemluvím o mojí prababičce, ta byla z Maďarska :)

naprosto musím souhlasit, že dneska děcka vůbec slovenčinu nedávaj. Když byla u nás mezinárodní rodiná slezina (SK+CZ rodina) tak se děcka od nás(CZ) vůbec nedokázali domluvit v druhejma, nemluvě o tom, že když na ně spustil strejda, tak se ho lekli a utekli pryč :)

No, ale přesto sem viděl jak si povídaj 6-8 letý děcka od nás se stejně starejma z Londýna a vypadalo to, že až pojedou domů, tak jim to asi zlomí srdce... Kontakt na vyšší úrovni ????
mimoza
menejcenna sa necitim :}
pildo
Peshmerga a kde si bol? u vysadkarov :rocket: , civilnej obrany alebo zdravotnikov?

ja osobne som za rozdelenie. keby sme boli stale spolu tak stale by sme sa vyhovarali jedni na druhych. takto ason na majstrovstvach ostava celemu svetu len bronzove miesto :beer:
podla mna sme vsetci bratia (nie len slovaci a cesi), aj mohamedani, aj krestanie, aj biely,cierny zlty a neviem este aky. dolezite je aby sme sa vedeli tolerovat. a ak sa stretnem s niekym tolerantnym tak sa s nim dohovorim nech hovori madarsky, anglicky, finsky alebo arbsky.

dost zaujimave je, ked pride slovak do ceskeho baru a objedna si nieco tvrde tak mu naleju stamprlik. u nas ked prides a objednas si tak automaticky poldecak alebo 0,4ku.

slovaci celkovo rozumeju cechom ale naopak to uz neplati.ja mam dost problemy s vasimi mesiacmi, nemozte pisat ako cely zvysny svet? :grrr:

cez leto som bol s dost cechmi a vsetci boli max v poho ako vlastne kazdi s kym sme sa zoznamili.
TalShiar
to pildo: Jo s tema mesicema musis za odbrozencema...:wink :D
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od pildo

podla mna sme vsetci bratia (nie len slovaci a cesi), aj mohamedani, aj krestanie, aj biely,cierny zlty a neviem este aky. dolezite je aby sme sa vedeli tolerovat. a ak sa stretnem s niekym tolerantnym tak sa s nim dohovorim nech hovori madarsky, anglicky, finsky alebo arbsky.

slovaci celkovo rozumeju cechom ale naopak to uz neplati.ja mam dost problemy s vasimi mesiacmi, nemozte pisat ako cely zvysny svet? :grrr:



to je jasne ze vsetci ludia sme bratia, ja som to myslel narodnostnene, nie ludsky.
mame na vec rovnaky nazor, to sa mi lubi, aspon niesom sam
pildo
jj, s takym finom to bola shou komunikovat. aspon ze vedel ako tak po anglicky a po tych par piv to uz bolo uplne jedno. len skoda ze nedoniesli niake fesne finky, alebo este lepsie francuzky :pimp:
Landrover
Niekto pisal ze mu tento thread pripada perverzny pozri bracho chcel som pocut vase nazory kazdemu normalnemu clovekovi je bratstvo od srdca no o vsem u niektorych jedincov tento cit nevznikal od mala takze ho uplne stratili to je f podstate to iste ako si napr vazis svojich kamaratov ja osobne ich neberem na lahku vahu da sa povedat ze pre mna su rodina a to nie ze by som tu pravu nemal:)
morrissey
Taky je dost problematický, když už se tu píše v několika jazycích, aby se aspoň někde dělaly třeba čárky. Je fakt dost těžký si číst něco ve slovenštině a když tam nejsou eště háčky ani čárky tak je to eště těžší.
No a LANDROGROWERE, jedním z faktů je to že "bratrství" mají, s prominutím, plnou hubu hlavně Slováci. Já osobně sem měl prababku ze slovenska ale ani tak se za bratra nepovažuju (a ona se taky za bratra nepovažovala, přeztože měla na slovensku opravdovou sestu. Za manžela ale měla moraváka a tak ju před válkou vyfakovali). No to jak zmiňuješ že je vám to vtloukaný odmala celej život do hlavy že ti "bratia" sme, bude mít asi za následek že i ty to budeš vtloukat do hlavy svým dětem atd...
Jinak Slováci mi přídou víc cílevědomí než Češi. teda aspoň ti co codí do školy tady. v ČR
CAESAR
no vidis, ja nemam problem citat po cesky aj ked je to bez dlznov a makcenov, ono je to skor asi v tom, ze kto chce tak rozumie a kto nechce tak nerozumie, inac vzdy sa mozes opytat, ked dacomu nerozumies, ja to tiez tak robim, aspon sa cosi nove dozviem
cus
Aidampower
No bratrství tady asi bude ale jen do doby než ,,bratrům slovákům,, začneš na konciku na slovensku balit slovenský holky, i když nezadaný:-) nedejbože se nepokoušejte zmínit o tom, že češi jsou lepší hokejisti:-)
Nejvíc mě dostal bilboard za slovenskou hranicí, bezprostředně po prvním vítězství slovenska na MS v hokeji ,,Vítajtě v zemi majstrou sveta,, slzy smíchu a dojetí se bohužel nedaly zastavit:-)
Ale jinak mám slováky moc rád a slovenky ještě radši.Na slovensko jezdím vcelku často, hlavně do tater(no ta pohroma tam---wow).Dokonce sem na tatry přispěl---šel jsem nakoncert na pomoc tatrám:-).
Stejně mi aji chybí po skončení české hymny to vaše ,,Nad Tatrou s blýská,, Peace for Slovakia
drinker hulič
Slovensko je krasna zeme (muzeme mit hezci hlavni mesto, ale hory a tu drsnou prirodu nikdy) s krasnymi lidmi... Libi se mi pohostinnost, řeč a jak popisoval ujo a je to asi pravda, tak hlavni rozdil mezi nama je ten, ze cesi vic kecaji, zatimco slovaci uz davno delaji. Kdybych to bral podle jeho zkusenosti, tak je to pravda - zatimco tady po revoluci bylo casto rozcarovani a plno lidi se zkouselo nejak uzivit a neco delat, stryko nevahal, sebral par kamaradu, jeli do Talianska makat jako otroci (fakt tvrdy tam), ale dovezl spoustu penez, ktery neprosral, ale zalozil firmu a dnes se maji porad dobre. Slovaci mi prijdou vic bezprostredni, vic zivelni. A taky se to projevuje na reseni ekonomicke krize. Nastartovali reformy a jdou rychle nahoru, zatimco my se tady trapne uz tri mesice nechame komandovat od posranyho tajtrlika a ujizdi nam vlak... Do vidiena!
vrbic
Mame strasne podobnou řeč, byli sme spojeny a spojeny sme porad. Myslim že češi a slováci patří do stejný republiky, jen do jinýho kraje
wOOkie
jojo, přesně...
wolverin
CESAR si to TOTALNE presne vystihol a je to tak
- kto chce porozumie, kto nerozumie sa opyta:D
CAESAR
wolverin diky za pochopenie a za uznanie
Landrover
Je pravda ze Cesi su viac komunikativny nez my a tiez si myslim ze su to lepsi ludia,ked som bol f Prahe som to pocitoval aj pri obycajnej kupe cigariet f trafike,ludia su privetivejsi povedal by som ze aj viac ludsky no newiem ja som ten pocit mal aj mam.U nas je predavacka f obchode na5rata ze co ju otravujem ked si chcem nieco kupit:flick:
THCjahoda
Nevim proč,ale slováky moc v lásce nemam...když se třeba podívám do historie,tak se mi v kapse otevírá kudla :D...
Vim,že každej slovák je jinej a nemůžu je házet do jednoho pytle,ale jsem prostě už tak naočkovanej z rodiny (hlavně od dědka)!
Na groweru mi vůbec nevaděj,protože jsou bratři growers :wink:
Nechci prudit,jen to tak mam v škebli :)
Landrover
Som hrdy na to ze pisem na grower tak asi tak tak
pildo
citace:
Původní příspěvek od THCjahoda
Nevim proč,ale slováky moc v lásce nemam...když se třeba podívám do historie,tak se mi v kapse otevírá kudla :D...


a co sme ti takeho spravili v minulosti? to by ma fakt zaujimalo
Šťovík
no chalani a ten typek od vas co je v SuperStar :) diky za nej, kdyby mu cely Slovensko posilalo hlasy, tak tady u nas vyhraje :)
THCjahoda
Pro pildo:
To je politika...ale např. vždycky jste se s náma spojili,když vám bylo špatně,Češi pomohli a pak jste se zase odtrhli...
Ale vim,že je to už tabu...PEACE
pildo
ked sme boli spojeny a v zahranici sme povedali ze sme slovaci tak ste nam omialali o hlavu ze sme cechoslovaci a ze sme hrozny nacionalisti ale vi ste kludne hovorili ze ste cesi. z coho ste nas vytiahli? kde boli vsetky PZOcka ? (PZO = podniky zahranicneho obchodu) vsetky boliu vas. kolko rokov ste mali desiatky ton nasho zlata? vratili ste nam ho az pred myslim 4 rokmy ale to neviem presne. kdo vam postavil prazske metro? skoro vsetci co tam robili boli slovaci. kolko bolo timov v hokejovej lige, vo futbale? kolko slovenskych hracov hravalo za federaciu?
TalShiar
to pildo: THCjahoda: Kluci, fakt to tady chcete resit?! Akorat se navzajem naserete a nema to cenu...

...proste oboustranne vyhodnej obchod konci, kdyz jedna strana ma pocit, ze ta obchodni smlouva pro ni uz nema takovou hodnotu, nic jinyho bych v tom nevidel! Ja verim jen v "nesetrnost" toho odtrzeni... :wink:

...btw. ani jeden jste neuvedl nejakej relevatnejsi duvod...spis bych to videl na pekne zabehnuty myty obou narodu, ktere koluji!
Dalsi ceskej mytus je treba to, ze vytvoreni CSR byl nejakej ukrutansky velkej cin a celej Ceskej (Ceskoslovenskej) narod si ho pral vice nez 4 staleti...:frog:

...no dost...spise sem pripsal, nez bych Vas varoval pred dalsim rozsirovanim te Vasi diskuze...ac samozrejme neminim nekoho okrikovat, za to, co rika...to by jste me zase pochopili! :punk:

Mejte se,

TS :bandit:
THCjahoda
Jo máš pravdu...nikdo neuspopí...takže pildo pravda bude někde uprostřed :) !Bylo to asi trochu ot ,tak čus bratři
THCjahoda
sorry neustoupí :(
wolverin
THC jahoda - podla mna nevies ani o com pises ... neviem ci mas nejakych znamych/kamosov z SK? keby si mal asi nebudes pisat
take hluposti. ja ich mam z Ciech a nikdy som nemal s nimy problemy.
A aj keby som mal nebudem tu nadavat na cele Čechy.
davam za pravdu TalShiar , nema to vyznam sa tu natahovat lebo tym aj tak nic nevyriesite/me...
pildo
tak teda mier. ja som len reagoval, nehovorim ze s tym suhlasim ale tak nejak to bolo a minulost sa uz neda zmenit. zemnit mozme len buducnost
morrissey
toto je normální diskuse, není třeba se nikomu za nic omlouvat, teda zatím tady nokdo nikomu nenadává. Bohužel si někteří jedinci myslí že by to tu mělo brobíhat ve stylu : "Slováci sou fakt doří" "joo miluiem Čiechy" a pod. Tak je lepší co ho na tom "druhým" třeba seue napset rovnou a ne psat nějaký kokotiny jako že tam maj hezký hory a přitom si myslet že sou to blbci. Jinak si nemyslím že by tady ta diskuse něco řešila, ale trochu možná......
mimoza
podla mna tu nik necaka ze tu budu len totalne pozitiva..ale primitivne negativa a dohadovat ci konverzovat tu o nich? naco...
morrissey
... jak na co?
Tak prostě se diskutuje. A koho to nezajímá nediskutuje. Nebo nadhodí zajímavější pdnět k diskusi.
THCjahoda
Morrissey má rech (respect)
Landrover
V diskusii sa diskutuje to je jasne len sa mi nepaci ked hadze jeden na druheho to su moc stare pesnicky o slovakoch a Cechoch kazdy to pozna a hlavne my Ludia obycajny za to nemozeme :bandit:
lampiao
kdysi jsem jezdival kazdorocne do tater (Poprad) na soustredeni a nikdy, NIKDY, se to neobeslo bez problemu! a to stacilo cesky jenom promluvit (pokud mozno na nejakou slecnu) a bzla z toho rvacka...od te doby, kdy jsem skoncil se soustredenim jsem tam nebyl, protoze mam v sobe proste blok. a to bych do tech tetar chtel! zejmena v lete jsou nadherne! ale pac mam jakysi vnitrni strach z agresivnich lidi a z nasili vubec, nechce se mi tam jet...

jinak se slovakama problem nemam. v praci mam 2 kolegy, pritelkyne ma v praci take slovenske kolegy, takze obcas nekam skocime posedet a jsou vsichni v poho.....

ale je to tema, ktere by se dalo rozvest v trochu sirsim uhlu. jen jsem chtel popsat me prvotni pocity, kdyz se rekne slovensko ci tatry...

lampiao
mimoza
lampiao-jasne..lenze takyto ludja su v kazdej krajine..nje len v sk..
wolverin
lampiao - z toho si nic nerob... to su Šááleny vychodnari:D:D
vela alkoholu (niezeby len na vychode to bol problem ) a potom sa taka dementna luza, s IQ tolko kolko percentny alkohol vypili idu zabavat. a je jasne ze ked zistia ze si cech tak musia provokovat.
verim tomu ale ze to iste caka aj slovakov u vas...su proste dementi ktori by sa len bili a bili a ked nebodaj dostanu tak zavolaju celu dedinu len aby si uspokojili svoje ego... skoda ze mas z Sk taky zly nazor ale verim tomu ze ked tu prides znova sa to zlepsi.
hlavne po grower sezone:D
PS: NEMAM NIC PROTI VYCHODNAROM:) blbci su vsade!
lampiao
2mimoza

jj, mas pravdu. ale ja v tech tatrach byl x krat a VZDY byly problemy.....proto ten blok a asi tam proste nepojedu, byt bych chtel:-)

je to u me jako s fotbalem. nejsem zadnej fanousek, ale kdyz nejmenovana dedina postoupila do nejvyssi souteze, tak si rikam, ze se na to s mladou pujdeme podivat....mela prijet sparta, ten vehlasny klub....rikame, ze jsme to nikdy nevideli, tak se pujdeme podivat. vzdyt nejvyssi soutez MUSI mit nejakou UROVEN, ne? tak jo, krasnej slunnej den, jdem na fotbalek....skoncilo to nasi nekolika mesicni pracovni neschopnosti pac se na nas par "fanousku" vyradilo jen z toho duvodu, ze nejsme "spartani"...a scena kdy se valim v krvi na zemi a koukam se jak mladou kopou do obliceje a do bricha 2 metrovy chlapi se nezapomina.....

a to same citim, kdyz se rekne slovensko....nacionalismus a nevrazivost vuci cechum....ale jak jsem psal, se slovakama v CR zadnej problem....jen se slovakama v SK:-)))
lampiao
2wolverin

:-))))
ja kaslu na to, jestli sou to "vychodnari" nebo "zapadaci" ci ako to volate. kaslu na to, jestli ses slovak, cech, madar, ukrajinec nebo tatar, jestli bilej, cernej, ruzovej, zlutej. na to kaslu
ale pokud nekam x krat prijedu a vzdy je z toho problem a jenom kvuli me materstine, tak mam v sobe neco zakoreneneho a prijde ten blok:-)) ale lidi jsou vsude ruzni, to je fakt, jen na slovensku jsem prilis casto narazel na ty spatne:-))) asi me budes muset pozvat na tu sklizen, abych si upravil nazor;)

lampiao
wolverin
jasne - ak dopestujem to co planujem :D - vsetko je to zatial v rukach
prirody a mojich (dufam ze to neskonci v rukach nejakych corkarov )
tak ti napisem :) tam odkial som ja mame tiez hory a ceny o 2/3 lepsie ako v tatrach. tam vytinaju take ceny ze to uz neni vysokohorska prirazka, tam uz maju ceny ako v himalajach...
lampiao
2wolverin

hele, na tvrdo te beru za slovo:D .........
lampiao
mimoza
2lampiao- ok ja len ze je mi to luto
Landrover
Lampiao ja newiem tatry poznam taktiez tam chodi vela Rusov.Poliakov,Ukraincov a pod no nestretol by som sa s nejakymi negativnymi ohlasmi proste podla mna su Tatry najkultivovanejsia cast Slovenska to by si mal zavitat Do KOSIC na Lunik 9 to by si vydel ale ako pisal Wolverin agresori sa najdu vsade.
Dela_Negro
Me slovaci nevadi mam je rad.Jsem ze zapadu cech tak je prirovnavam k moravakum nebo ostravakum,ne jako chovani ale ze jsou pro me neco jako oni tudiz soucast nas jako naroda.Skoda zer jsem moc slovaku nepoznal....Ale Dude ma recht,slovenstina fakt zni hezky z ust krasne divky.Vlastne jakakoliv rec z ust krasne divky je nadherna,nééééé???:)

Jo a bratri kdyby jsem na vas blbe cumel tak to nerozumim,ne ze byste mi vadili....
wOOkie
Jo jo, slovenský holky .... :bandit:
Landrover
Aj krasou dievcat sa mame podobne ćo take Nemecke holky fuuuu
:o
psilos
Vždycky, když jsem byl na Slovensku a to jak za komoušů , tak i teď, prostě vždycky byly problémy qůli tomu, že jsem čech. V hospodě Tě neobsloužej bez xichtů, v krámě wotrávený prodavačky nadávají na čehúny.....a to jídlo, připadá mi, že slovenští hotelieři a hospodský snad neumějí vařit!!! Není to slovenskou kuchyní, tu mám rád, škoda jen, že jí tak málo propagují a málokde na ní člověk narazí. A když jo, tak je to horší než wod Vitany z pytliku.Prostě wokrádaj. Vždycky si říkám, že mi to přece nestojí za to, že už tam nikdy nepojedu, protože nikde ve světě, kde jsem byl , se mnou tak nevyjebávali. No jo , ale ty Tatry...Fatry, Rudohoří, no prostě celý Slovensko je nádhernej kraj.To nejde tam občas nezajet...
pro lidi s tendencí se nasrat qůli tomu, co píšu:
1. moje zkušenosti jsou víc než 17-ti letý - je to furt stejný
2. mám několik dobrých slovenských kamarádů - slovák si vzal mojí sestřenici - to co píšu mi i potvrdili. Dokonce mám i slovenský podřízený - jsou to sqělý a pracovití lidi a samy uznávají, že se službama a nacionalismem je to na Slovensku v prdeli.
fuj, to se mi zase ulevilo, až tam zase pojedu, tak alespoň budu vědět, proč na mě tak blbě čuměj a bude to konečně zaslouženě, protože, co jsem napsal asi moc hezký není . Ale je to pravdivý.
A holky jsou tam moc pěkný, stejný jako v čechách, ale ta slovenčina má také erotické kúzlo.........
pildo
bohuzial je to dost pravda. ale to aj zalezi kam ides, vo vacsich mestach uz beru cuzdincov ako zdrov prijmov, zatial co v malych dedinakch ako otravu. to je aj problem slovenskych podnikatelov, kazdi chce co najrychlejsie zarobit. cudujes sa predavacke ked maka za minimalnu mzdu a majitel sa vyvaza na troch BMWckach? tiez by som to mal na haku
psilos
no to máš pravdu, u nás to bylo hodně podobný, ale za poskledních 7 let se úroveň zlepšila, je to konkurencí a tím, že lidi pochopili, že když budou lepší, než ti druzí, tak budou mít i víc peněz, bude tam jezdit víc turistů, nebo prostě do tý hospody bude chodit víc lidí. Musím ale říct, že v čechách na horách je to dost podobný, taky se najde ještě spousta "zlatokopů" . Jo na co bych nerad zapoměl točená slovenská KOFOLA je nejlepší kolová limonáda na světě, nechápu, proč jí máme v čechách tak hnusnou, když je to stejnej výrobce... asi blbá voda..
psilos
Rozhodně jsem nechtěl nikoho urazit a probouzet nacionalistický vášně, jen jsem se vykecal(vypsal). Je to jako, když se dobře vyse..š - uleví se Ti.
wolverin
psilos - s tou kofolou mas pravdu - kofola is da best drink :D
preco ju mate v cechach inu, neviem ak je dovazana od nas.
mozno tam kde ju kupujes ju dacim riedia ...:(
a s tym nacionalizmom v sr - podla mna je to rovnake ako u nas tak aj u vas, takze neni co riesit. tiez ked dojdeme do CR čumia na nas ludia, a myslia si ze dalsi "blbi slovaci" dosli cechov okradat o robotu... asi take su moje niektore skusenosti.(žial) a klasicke sr jedla najdes u nas najcastejsie v tzv. "ludovych jedalnach":D
takze treba znova dojst na navstevu, a vopred sa opytat na to kam sa oplati ist. urcite je tu dost ludi z kazdeho kuta sr ktori ti poradia.
podla mna by sme tu mali nadviazat nejake SK-CZ vztahy a nie sa tu furt bavit o tom kde je lepsie a kde horsie, kto kde koho okrada a kto na koho blbo cumi... cize SK+CZ a nie SKvs CZ , co vy nato?
pildo
original kofola sa vyraba v malom mestrecku Rajec takze sa nedovaza. inak aj u nas su niektore kofoly dost na <|>. sak cez leto mozme spravit niaku cezhranicnu spolupracu :beer:
Landrover
Presne ako napisal Wolverin tento thread som zalozil preto aby sme proste nadviazali priamy kontakt proste zjednotili sa a nie naopak fakt mi je dost luto ked tu citam ako jeden druhemu vyhadzuje na oci to kvoli vam a pod...Nech sa tento thread pobera inym smerom.Inak KOFOLA the Best!
morrissey
Landrowere, nemůžeš přece určovat kterým směrem se má nějakej "thread" ubírat. Ty přízpevky tady byly jen přirozenou reakcí lidí a jejich skromné názory na věc. No a když teda chceš jinej směr tak tady rovnou napiš ať sem píšou jen "takový a makový" lidi a rovnou jim i sděl co mají psat a jak, aby se ti to líbilo. Tak jen pro tvou spokojenost: Slováci, úplně všichni slováci sou fakt dobří, považuji se za vašeho bratra, slovenština je supr řeč, miluji ji a nejhezčí holky sou na Slovensku.
měj se.
Landrover
Jo jo Morrissey berem tvoj nazor no mal by si sa pozret aj na tych ktory skatulkuju cely narod na zaklade jedinca a to je f pohode?Diskutovat sa da roznymi sposobmi no vzdy v ramci tolerancie a ucty!
morrissey
ale o skatulkovani to tady je, ne? Nazev "Slovakia vs CZech" k tomu primeje kazdeho. {sory ze tam nejsou hacky a carky, yasrany anglicky klavesnice} :rolleyes:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma