Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Zelená stužka - Klikni zde pro originální téma
Sinuhet
Napadla mě taková záležitost kolem propagace legalizace...

Kdo by chtěl, nosil by zelenou stužku. Znamenalo by to, podporuji legalizaci marihuany. Jednak by téma bylo vidět na ulicích a bylo by možne o tom i více mluvit. Vaši známí by se ptali, co to je a tím by bylo možné vysvětlovat.

Nebylo by to centrálně řízeno, každý by tomu mohl dát trochu jiný obsah, ale základem by bylo zelená stužka = podporuji legalizaci.

Doporučoval bych si před připnutím stužky dobře promyslet proč legalizaci, jaké to může mít negativa, apod, abyste byli schopni myšlenku obhájit. Když nic, třeba by to alespoň vyvolalo veřejnou diskusi.
Zajímavé by to bylo, kdyby se se stužkou začali objevovat třeba lidé v televizi, apod.

Skvělé by též bylo, kdyby existoval dokument všestraně rozebírající možnosti legalizace marihuany v ČR. Popisující všechny zákony a mezinárodní smlouvy, které s tím souvisi, rozebírající nutné změny, atd... Prostě něco co by bylo argumentem politikům, kdyby říkali, že by se to muselo připravit. Dokument, ve kterém by to už všechno bylo připraveno. Stačilo by jen odhlasovat. Na přípravě takové "zelené knihy" by se museli asi podílet právníci, socilogové, lékaři, atd... Když tvrdíme, že hulí skoro každý, proč je tak těžké sehnat tyhle lidi?
birdik
je to mco dobrej napad ..........ale groweru neni zas tak moc par tisic a a to jsou lidi i z svk a v takze by tech lidi nebylo zas tak moc to bych to leda musel rict vsem kamosum a ty aby to rekly svejm kamosum aby to melo nejakej smysl ale no coz treba se to povede fandim ti a peace!!!
LEGALIZE IT!!!! karmu za dobrej thread mas jistou
masoquista
Co takhle místo stužky špeka za uchem:)

je to dobrý
Dude
sinuhet - super napad:)
k diskuzi - kazdopadne by to chtelo nejakou spolupraci treba s legalizaci.cz + treba i s djx, aby si vzali treba soudci, advokati, normalni lide a ne jenom uzka skupinka lidi (distribuce info mezi lidi)... + k nejakymu urcitymu dni / porad?
Mr.Proper
Čím jednodušší, tím lepší! Bezva nápad.

Ten Dudeův nápad se zapojením JXD je taky fajn.
Co si o myslíte o této aktivitě, djX? Šel byste do toho taky nějak? Rádi využijeme vaše zkušenosti.
:)

A blíží se nám MMM...
Mr.Proper
djX: díky moc za povzbuzení!
:):):)

ad doba akce: začátjem května je MMM. A taky se cca tou dobou sází venky, tak co tuto akci pojmout symbolicky po dobu života rostliny konopí, tj. cca od května do konce září. Start na MMM, konec v září.
Jestli to není moc dlouhý...

Dát akci nějakej výstižnej název, plácnu Zelená tolerance, sepsat manifest (JXD?, legalizace.cz, oslik?), podpora známých osobností, šeptanda mezi huličema, distribuce v klubech, growshopech, open-airech apod. Média pak přijdou sama... hihi :)

Ach jo, to zas teoretizuju...

:)
cheebar
citace:
Skvělé by též bylo, kdyby existoval dokument všestraně rozebírající možnosti legalizace marihuany v ČR. Popisující všechny zákony a mezinárodní smlouvy, které s tím souvisi, rozebírající nutné změny, atd... Prostě něco co by bylo argumentem politikům, kdyby říkali, že by se to muselo připravit. Dokument, ve kterém by to už všechno bylo připraveno. Stačilo by jen odhlasovat. Na přípravě takové "zelené knihy" by se museli asi podílet právníci, socilogové, lékaři, atd... Když tvrdíme, že hulí skoro každý, proč je tak těžké sehnat tyhle lidi?


je to dobry napad. chtelo by to pak zalozit vlastni stranku /nebo sekci groweru/ ve ktere by tento dokument byl uverejnen a byli tam nejake obecne zasady pro tu stuzku a zakladi informace argumenty pro legalizaci /jako strucny vytah zeleneho dokumentu/. nebylo by spatne udelat verejnou sbirku ze ktere by se financovala reklama /at uz televizni nebo internetova odkazujici na zeleny dokument/. myslim si ze by stacilo kontaktovat nekoho ze zahranaci, kde uz je konopi legalni, a sehnat od nej nejaky jejich zeleny dokument. musi preci jiz mit nejaky sestaveny. pote ho prelozit a v nekterych detailech upravit pro nase prostredi, v zasade musi byt preci velmi podobny. peace
No tak to by nebylo špatné to nějak třeba v tom reflexu
anoncovat před tím MMM, jako je třeba takovej ten květinovej den,
jak se dávají za dvacku ty připínací květinky na pomoc dětem, v ten den vždycky toho je plný metro. Věřim tomu, že v médiích se MMM proflákne (jako vždy, že)
a kdyby se k nějaké té zprávě dostalo i info o té stužkové akci,
a pak by bylo vidět plný město (sorry za pragocentrizmus :) ) stužek,
nějaký efekt by to mohlo přinést. Minimálně sledovat po městě lidi,
do kterých by to člověk neřekl, jak nosí tu stužku....
Dude
jo, ale jakmile zacnes vybirat nejaky prachy, tak uz je to zas o necem jinym - by dle me melo bejt prinejmenism obc. sdruzeni + nejaky ucetnictvi (?)
- ve spojeni s MMM od 01.05. good - de vo to aby ty medialni manipulatori neudelali nejakou kampan, ze kdo ma stuzku ten lze a krade...
jinac legalizace je mozna moc silny - co treba zelena stuha - nesouhlasim se soucasnym stavem zakonu reg. konopi - jako na legalizaci se neshodneme ani tady na groweru, takze cesta nejmensiho odporu ----> co nejvic lidi:)
cheebar
no kdyz se lidi neshodnou na legalizaci tak bych minimalne zadal o zvyseni maximaniho povoledneho mnozstvi, resp. stanoveni urciteho pevneho limitu kolik u sebe clovek muze mit /suchyho samozrejme/ treba na 250g. aby si kazdej mohl vypestovat. a liberalizovat jeho uziti v lecitelstvi. osobne si myslim ze kdyby se to seriozne postavilo a predlozilo lidem, tak by se ta legalizace dala prosadit, peace
vlček
2 masoquista: aco benga legalni to este neni snad po akci
2 sinuhet: tak do toho du taky
Dude
jeste legalizacni stuzku si da na klopu polovina lidi nez co treba dekriminalizaci (prip. ti, co nesouhlasi se soucasnou politikou) - bych zacal postupne a nevyhrocoval se jako "extremisti" - spis kdyz uz takova mas. akce, tak to chce, aby bylo videt co NEJVIC lidi - jakmile je nastolena nejaka diskuze potom, tak uz resit, jak dal...
Dan.Bass
Hehe, my, třída Oktáva z jednoho východočeského maloměstslého gymplu jsme rychlejší než vy všichni : ze tří stužek máme jednu krásně tmavě zelenou a na té další je napsáno : "Seli jsme, seli, čeká nás sklizeň." Sice myšleno ta maturitní, ale...
Dekriminalizace je lepčí, zahrát to na
sentimentální notu nesmyslně perzekuovaných
normálních obyčejných pracujících "příležitostných" daně platících kuřáků, jako jsme my :),
než na na legalizační "jóoo, voni si to budou kupovat f trafice" hysterickou notu.
cheebar
ta dekriminalizace je sice peknej napad, ale docela to dava najevo ze tu pozadujeme, abysme se mohli svobodne zhulit a to je vsechno. zacne se na to nahlizet jako "jo, nejdriv chtej jednu drogu, potom budou chtit dalsi" nebo podobne. sami dobre vite kolik lidi koureni ganjy neschvaluje protoze si mysli ze to je normalni fetovani /vzpomenme minimalne prislusniky vlastnich rodin/. budeme-li ovsem pozadovat legalizaci, budeme ji pozadovat i pro lecitelstvi, vyrobu prumyslovych produktu z konopi a pod. a dame tim najevo ze souhlasime s jeho zdanenim pokud si ho chceme kupovat /pokud si ho nebudeme pestovat sami/. to samotne by vedlo k dekriminalizaci. proc by clovek mel kupovat od nejakych mafiku kdyz si muze vypestovat za levno sam, nebo si koupit v trafice s vedomim toho jakej model kupuju a kolik toho je /a ne ono pro tento business dnes priznacne "hele dej me dve kila a uvidime co sezenu" a podobne/.
lordWilliam
S tou stužkou je to výbornej nápad, ale pokud někdo nebude aktivně spolupracovat i s dalšíma serverama, popř i jinejma mediama než internet tak se moc daleko nedostanem.
A dekriminilazace je přece cesta k legalizaci, ne? Ať už se bude podporovat to či ono jde se správným směrem a to je důležitý ;-°)
cheebar
tak hodte na net aspon nejakou predlohu pro tu stuzku, abysme nosili v zasade podobny. btw, s tim reflexem to je dobrej napad :afro?
Wavra
2 cheebar stím volným prodejem to bude shit protože stoho budou chtít naši politici daně
PODPORUJU ZELENOU STUŽKU ZÍTRA SI JI BERU DO ŠKOLY A BUDU CHODIT PO MĚSTĚ S LETÁKEM ŽE JSEM PRO LEGALIZACI MARIUHANY A BUDU STUŽKU DÁVAT DALŠÍM LIDEM CO JI KOUŘÍ A MAJÍ JI RÁDI ALE I LIDEM CO JI NEKOUŘÍ ALE CHCOU NÁS PODPOŘIT
Wavra
TAK SI VEM ASPON ZELENÉ TRIČKO A NAPIŠ SI NA NĚHO "JSEM PRO LEGALIZACI"
Sinuhet
Kdyz bude existovat oficilani strategie stuzky, ma to vyhody i nevyhody. Idealni by bylo kdyby kazdy nositel zelene stuzky mohl dat tomu hnuti svuj vlastni obsah. Nekdo chce dekrimi, nekdo jiny legalizaci, atd... Jenomze zase kdyz tomu da kazdy svuj obsah, tak hrozi ze nekdo kdo narazil na nejakeho dementa se stuzkou bude o me predpokladat ze mam stejny nazor jako on. Takze nevim. Kdyz tomu dame pevny obsah, tak to umozni kazdemu se k takovemu prohlaseni pripojit s relativni jistotou, ze to nebude prekrouceno. V tom pripade by ale ten obsah musel byt velmi obecny. Treba jen nespokojenost se soucasnym postavenim marihuany ve spolecnosti. Me se na tom puvodne libila ta idea ze si dam stuzku a tim vyvolam diskusi, protoze se me lide budou ptat co to je. Ze to muze kazdy pojmout po svem. No ale ted mi dochazi, ze nekdo jiny muze se zelenou stuzkou hlasat neco s cim nesouhlasim... No ted nevim. Navic se v tv muzou objevit reportaze typu, mladici se zelenou stuzkou rozbili vlak, nebo podobne. No ted tak nejak nevim.
Centralni web, by na druhou stranu byl mistem kam clovek muze odkazat media, nebo i dalsi lidi, kdyz se mu zrovna nechce vysvetlovat. Kazdopadne neni nutne s tim spechat. Nejdriv v klidu promyslet, pripravit ... No libilo by se mi potkavat na ulici lidi se zelenou stuzkou a vedet, ze oni vi. :-)
indicky-konopi
Je to samozrejme dobra myslenka (legalizace), rad ji podporim, ale vim, ze to sklidi neuspech...:( Proc? Ikdyz nas je par tisic, je to proste malo...Oprawdu si myslite, ze nase zabedneny politici legalizujou kvuli par tisicum lidem se zelenou stuzkou marihuanu?? Navic ta stuzka mi taky nejak nesedi...Vzdyt vetsina tech lidi tam, premejsli jak....teda spis nepremejsli...sorry vsem, zni dost jednoduse...
PS: jinak jsem spis pro !!dekriminalizaci!! nez pro uplnou legalizaci...A TAKOVEJCH NAS JE VIC...
cheebar
no kdyz budeme chtit legalizaci tak to nechceme pro par tisic lidi co hulej ale pro cely trh, hlavne si myslim ze je to dobre pro lecitelstvi (a tam to prece ma cenu i kdyby slo o deset lidi ne?) a statu by to prineslo neco ze zdaneni prodeje.
Venerable
Nekdy tady uz zaznelo ze politici se zacnou v podstate osemetnou otazkou legalizace\dekriminilaze travy vaznejc zabyvat az v tu chvily, kdy se ta otazka masove rozsiri ve verejnosti. Jinak receno, kazda forma "akce stuzka" ukaze politikum jaka jsme volicska\kupni sila. To muze byt motor pro mnohe politicke snahy ;)
Wavra
čím víc lidí bude v akci stužka, tím víc si stát uvědomí že je v tom hodně peněz
to je opravdu politický motor
Prostě by měla bejt stužka za racionální drogovou politiku, a podle toho vyvolat diskuzi :)

btw Reflex je sic docela prodávaná médium, ale přiznejme si, že až jí budem nosit valná většina lidí o tom nebude mít páru o co jde.
Každopádně do toho jdu, možná to nebude mít adekvátní publicitu (TV NOVA :) :) :) radši udělá reportáž o náký tragédii na silnicích), ale postupem dalších ročníků, to možná zlidoví.

Peace
Wavra
Ono by stačilo kdyby to chodilo tak že mám zelenou stužku tak musím říct dalším 10 lidem o co jde a možná by to šlo rychle
ale stou TV by to bylo vklidu
chOdec
O.K. Fajn nápad... :)

Takže jak by teda zhruba vypadal Manifest Zelená ztužka..? :D

Určitě bych navrhoval:

- minimálně zrušení jakýchkoli postihů za samotné držení marihuany

- možnost vypěstovat malé množství pro svou potřebu

- inicializaci odborných debat (přednášek) za účasti veřejně uznávaných kapacit ve více městech na téma rizik spojených s užívání marihuany, alkoholu, tabáku - fuck da demagogia !!!

- využití marihuany pro lékařské, průmyslové a jiné bohulibé účely ;)

Co takhle teda začít tvořit nějakou osu, na který to postavíme?
Co říkáte na ten souhrn? Něco dalšího..? Něco ubrat..?

Jinak spolupráce s ostatními zpřízněnými organizacemi bych se nebál. A také si nemyslím, že by se celá akce nutně omezila jen na nějakých pár tisíc lidí - pokud bude ono prohlášení dostatečně smysluplné (ne extrémistické), lidí, kterým současná situace nevyhovuje určitě přibude.

Btw, jak by se vám líbilo heslo: Nefetuji. Kouřím marihuanu. :D

Jasně, že je to trochu zavádějící, ale proč pomocí takovéhle slovní hříčky nezkusit lámat určité zafixované mýty a stereotypy ve společnosti..?
Dude
chell - biopaliva, mazadla, plasty, papir...........etc:)
chOdec
Dude: thnx ;)
Venerable
Zaroven bych navrhoval tuto "kampan" koncipovat jako napr. Den Zelene stuzky. Jestli by se neco takovyho podarilo a kazdej rok se k tomu pripojilo vic a vic lidi (protoze si myslim ze je to beh na dlouhou trat) takovejhle den by moh bejt medialne exponovanejsi nez dlouha kontinuelni aktivita.
Wavra
TO Venerable
jenom jeden den?
to je MARATON
Venerable
:) Nerikam jen jeden den. Myslel sem ten maraton snahy situovat do dnu (mesice). Neco jako boj proti rakovine, nebo SOS detsky vesnicky. Rok snahy vyvrcholi dnem, kdy se v ulicich rozdavaj kopretiny, atd. Tak neco na ten zpusob....
Ke-Guglimugli
Normálně to lidi začněte nosit a se uvidí.. :D
Nutno si ale asi připravit vhodnou reakci na komentáře typu: "Na maturanta seš ňákej přestárlej.."
"Vole.."
To asi jen vyjímečně. :wink:
Dude
ke - pockej ty myslis stuzku jako pri stuzkovani, jak te vobehaknou cleho tim???? ja myslel jako byli trikolorovky....
Kveten - mesic konopi?
Ke-Guglimugli
lebowski: Nevim jak u vás, ale u nás na slováči je tradice zelené "maturantské" stužky celkem silná, řekl bych.. Což ale nemusí bejt překážkou, se rozumí.. ;)
Dude
jako fakt velkou pres cely telo??? ne jenom malou do klopy??? se radsi ptam, abych nebyl za vetsiho debila jeste potom vic:p:

ps - a kurwa nerikej mi Lebowski:D
Ke-Guglimugli
Jo my se furt bavíme o tý velký stuze, co se tim dekorujou tamti.. :D Nebo spíš tamty.. ;)
Esli jo, se omlouvám, já myslel malou nenápadnou stužtičku, jak říkáš -do klopy, nebo na klobouk.. :)
hypiz
ja mel zato ze stuzka se pripina na hrud ale serpa je pred cely telo,jak to maji mis ;)
Wavra
Taková stužka co se dává na karabač ne?
vlček
ja su taky pro stuzku jen malou rozhodne neeeeeeee serpu
Taker
dotaz: jak se říká tomu co se dává mezi rameno a loket, prostě na bicák? :D páska? nebo taky stužka? :eek:
Teď mylim třeba jak nosívaj hokejisti při zápase na počest zemřelýho kolegy ap.
Akorát že ta naše by nebyla černá ale zelená no. Bych si klidně vzal ňákej zelenej šátek nebo tak něco a normálně zavázal na ruku, a nosil a nosil a nosil... a sám od sebe bych nikomu nic neřek dokuď by se mě někdo nezeptal. A že by se lidi ptali.. :wink:

Já bych navrhoval že by "forma souhlasu" nemusela bejt pevně daná, nechal bych na každým co by si na sebe nakonec navlík :) skrátka něco zelenýho, nepřehlednutelnýho....a hlavně to mít v hlavě srovnaný
Wavra
já se asi obleču do super zeleně fosforovaných oblečku
a myslím si že se mě zeptá každý proč a co to mám na sobě
no možná by to u nás ve městě vypadalo tak že přistálo U.F.O
vlček
2 wavra: jo ale ty stuzky maji spis podpodrowat trawu ne pusobit dojem ze kazdej gdo bojuje za legalizaci ci dekriminalizaci je naprostej blb
Wavra
2 vlček sorry no jsem si dělal srandu, stužku už nosím druhý den
vlček
2 wavra: jo pohoda to bylo jasny ale negdo by to mohl precist a wzit wazne :D btw: sekra ze bych zacal taky nosit stuzku sem myslel ze ta akce teprw zacne
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Taker
a sám od sebe bych nikomu nic neřek dokuď by se mě někdo nezeptal. A že by se lidi ptali.. :wink:

Já bych navrhoval že by "forma souhlasu" nemusela bejt pevně daná, nechal bych na každým co by si na sebe nakonec navlík :) skrátka něco zelenýho, nepřehlednutelnýho....a hlavně to mít v hlavě srovnaný


Takhle nejak jsem to puvodne myslel.
ale fakt by to chtelo jednotnost stuzky,aby kazdy nenosil jiny zeleny car
chtelo by to nekde nejake konkretni navrhy a neco vybrat
TheKeptn
ehmm.. jenom mě napadlo , když si normální člověk jde po letne v dobe MMM a co vidí bandu sjetejch technařů co se válej po zemi a sotva chodí... normální člověk když to uvidí tak si řekne no jetli ti tady za neco bojují, potěš (víte jak to myslim ne) myslim že marihuaně dělají nekteří lidé negativní reklamu ( i když ji užívají ) a nebudem si nic namlouvat negativni reklama - taky reklama ,ale to je otřepaná fráze... Jinak podporuju nápad ze zelenou stuhou.. napadlo mě dát na každou logo lístečku malinký jak je na filtrech...
Dude
kept - jako listecek to uz je, pokud by se to melo casem masove rozsirit imho moc - treba chodim po soudech etc. a listecek si ti tam nikdo neda z nejakejch lidi co maj co ztratit...
(perverted interpunction :-/ )
wad
hmno..já myslím že se na to každej podívá... nějak špatně. Půjde po ulici týpek v saku, kufřík, oholenej,.. a bude mít stužku... kolemjdoucí si jen řeknou "hmm..další co se nechal zlákat". Ale pokud uvidí nějaký mladý lidi co se budou někde válet (třeba ožralý) a budou mít stužku, tak se to pro ně staneněco jako symbol "blbé fetující mládeže". Ona jedna záporná reklama může překrýt 100 kladnejch... já jen tak že tohle by se taky nějak mohlo řešit. jina kto těch stužek bych šel ! Třeba by se ti politici a ty lidi okolo co vůbec neví, dali dohromady a začaly přemýšlet že to nebude asi jen nějakej 2 týdení hepening ale že sou tu lidi co chcou něco změnit a myslí to vážně... Respekt zelené stužce :)
drinker hulič
tak chalani, deme do toho! dobry by bylo to nacasovat na velikonoce, pac to kazdej stuzku od nejake dostane a muze si ji pripnot i jinam nez na mrskacku, hehe...

no jak jsem byl ze zacatku skepticky, tak zde na konci threadu jsem velice optimisticky :) podporuju, budu nosit, sirit, no a treba dam nejakej dobrej napad, ale az se me bude chtit myslet :D

STUŽKA - LEPŠÍ NEŽ DRUŽKA!
Livis
Sem určitě pro ale chce to aby měl každej stejnou stužku aby jsme byli jednotní a taky pevně ustanovit kdy akce začne a kdy skončí.Jinak good nápad.Doufám že se to povede uskutečnit.Love and Peace
N3oM
ya sem proo ale bude to asi welkej mazecz az s livisem budeme mit tyhle stuzky na skole :) no uwidime jaq to dopadne ale urco do toho pudu, mozna by bylo dobry kdyby grower hodil tyhle stuzky do suvenyru a mohli se objednavat za nejakou symbolickou cenu
Sinuhet
Ja myslel, ze kazdy si koupi v galanterii libovolnou zelenou stuzku. Tak jako cerna paska na rukavu neni presne urcena a stejne kazdy vi, ze vam nekdo umrel. Proc by se to melo nejak zvlastne prodavat a resit barevny odstin? Pokud jsi ochoten verejne mluvit o svych nazorech na konopi, dej si zelenou stuzku a az se te nekdo zepta co to je, mas moznost s nim mluvit o konopi, pripadne mu vrazit letacek, ktery sis pripravil. Zdurazni prosim, ze jde o tve nazory a ze ostatni se stuzkou mohou mit jine. Pokud se chces o letacek podelit s ostanimi, dej ho nekde na web a napis tam, ze ho muzou pouzivat i jini.
Holant
Mam napad,co kdyby stuzka byla jako priloha k refleXu?Aspon by se neprodavala jenom v growshopech a byla by dostani v kazdy trafice v skoro kazdy vesnice,sice drahy,ale kvalitni distribuce co rikate?(doufam ze to sem jeste nikdo nepsal)
Atominator
Jak by ta stuzka asi mela vypadat slozena?

Takto? http://www.strojari.unas.cz/index/pictures/stuzka.jpg

Nebo si ji mam zprehybat, aby vytvorila konopny list a v ohybech ve stredu spichnout?
Atominator
Jo a jinak...

Google nasel...
drinker hulič
Atominator: hehe, takze ted budem vsichni se zelenyma stuzkama zamenovani za dobry psy :D no aspon ze ne za veverky, hehe :D
Dude
drinker - kdyby dobrý - zelená stužka je u psů přeci jako známka - "dostatečně" :eek: - ještě zbejvá růžová:wink:
Dubinek
Ja bych do toho sel, znam sice spousta lidi, kterejm by se to nelibilo (treba ve skole), ale ty jsou vetsinou na tolik inteligentni, ze by se jim dala vysvetlit aspon dulezitost legalizace v lecitelstvi. A ty, co na to nejsou dost inteligentni, tak u tech mi nezalezi, co si o me mysli :)
Ale ja bych na to taky dal nejakou normu... Hlavne to reknete i lidem, ktery se neobjevujou na groweru.
Venerable
Jeste me napadlo, informovat o aktivite ZELENA STUZKA rozlicna hudebni seskupeni, kapeli a jine amaterske umelce. Jaro je tady, zacnou vsemozne festivali a bylo by moc pekny videt na podiich nekoho ze stuhou na klope. A myslim ze v radach muzikantu by se naslo dost odvaznych sympatizantu. Otazka je , jak je oslovit.
Jestli zacit davat dohromady nejakej univerzalni dopis , nebo treba posilat jenom odkaz na tuhle diskuzi. Co si o tom myslite ?
Livis
Fakt jo Naše věc je krutá kapelka,to by byl teda dobrej mazec.
MUCHOLAPKA
dost dobry napad
N3oM
s kapelou super napad jen aby to nekdo zkontaktoval bylo by to mooc dobre pro dobro nasi veci :)
Dan.Bass
Pseudokapela Bohumyl Nohy Trio se přidává...
LosTaZ
Mno a gdyž zavoláš do rádia o písničku na přání můžeš ji věnovat všem nositelům ZELENÉ ZTUŽKY :D :sun: :bravo:
Pořád nechápu v jakym intervalu by se ta stužka měla nosit???

Původně jsem myslem jen na 1. Máje a těd to vypadá celoročně....

Jinak by nebylo od věci napsat k tomu nákej Konopný manifest..... :)
Dubinek
Ok, nase kapela se tez pridava, zatim sice jen zkousime, az zacnem hrat, tak už bude mit stužku každej druhej človek - tim chci jako rict, aby to bylo co nejdriv, ne jakoze zacnem hrat az za tak dlouho, ze :D
Zelená stužka ani nezačala ,dle mě :( Je to dobrej nápad. Chce to termín, odkdy se začne nosit
taky si teda myslím, že nikdo nic neví. Ještě před tím, než se domluvíme na tom, kdy budeme stužku nosit bychom měli vědět proč ju vlastně nosíme. Legalizace? Dekriminalizace? Zviditelnění?
Nějak to tady umřelo, zezačátku spousta nadšení a teď....
2futeW:
Nadšení nák upadá, dal bych termín od 1. Máje, to jeMMM a to by se hodilo. Ať je dost času.

Jinak opakuju, že stužka by měla bejt za racionálnější drogovou politiku(Pořád je co zlepšovat),a je potom na diskuzi jestli je to legalizace či dekriminalizace atd.

Peace forever
Pan_Mlha
Už domlouváte termín a zatím není prohlášení či co. :D

Mě se to líbí, ale zase to ve mě vyvolává otázku. Takové označení Vám může přinést nejen otázky typu: proč to máš, co to znamená? Ale může se stát že nás budou obtěžovat "socky a přisrávači" (jak se jim tu říká), kteří budou vědět o co jde. Otravný "Nemáš něco" "Neprodal bys" Tomu se těžko vyhnout.

To bylo malé nahlédnutí za oponu. :D Risknu to, jsem pro. :punk:
Leštěnka
Napad je to vyborny. Ale komplikovany. Rozhodne bych nepospichala s realizaci. Je treba to velmi dobre promyslet.
Jen me tak trochu desi jedna predstava. Z me vlastni zkusenosti si lide stale mysli, ze ten kdo ma na hlave dready je spinave individuum, ktere neumi do peti pocitat, je zavisle na kdejake odporne droze a tudiz je radno drzet se od nej dal. A lidi s touto predstavou rozhodne neni malo. A ted si vemte, ze lide, ktery se o problematiku marihuany nezajimaji uvidi takoveho dreadateho capka s arafatkou kolem krku a stuzkou na klope. Co si pomysli? Vyvola to diskusi?Otazka je nad cim. A pak, jsou tu stale jeste lide, kteri jsou za a) uz uplne vyhuleni - jak budou argumentovat, kdyz ani nevedi, jak se jmenuji (samozrejme dovedeno do extremu).
Za b)kdyz si predstavim, me "mene inteligentni" pratele ani se radeji neptam, co ostatni nic netusici verejnosi budou tvrdit.
Ale i pres to skvely napad! MYR

P.S.: Uz jste tedy nekdo stuzku mel? Jak na to lide reagovali?
lordWilliam
Já teda stužku nosím už asi 3.tejden. Nevím jestli to je lidma co žijou tady v Praze, ale povětšinou si toho nikdo nevšimne (asi jí mám málo výraznou) A když už si toho někdo všimne tak nastává klasická otázka ;-°) Proto je dobrý naučit se pár řádek proč ji vlastně nosím a připravit si pár argumentů, není nic horšího než jen bezhlavě nosit stužku.
Leštěnka
Tak jsem zkusila Zelenou stuzku (ac bez Zeleny stuzky) na svou diskofilni kamaradku. Priste si 2x rozmyslim, na kom to budu trenovat.
Vazne jsem se snazila, nemyslete si ze o tom nic nevim, ale dostalo se mi uznani v podobe nadavek do debilu a dementu, huleni je svinstvo a vsichni co pali jsou omezeni, je to sracka a pro lekarske vyuziti ani jakekoli jine nema tato rostlina vyuziti. Odporna konzumni diskofilni spolecnost!:grrr:
chOdec
Pánové,
Stužka by opravdu neměla vyšumět do stracena... :rejp:
Dost se mi zalíbila ty myšlenka, že by akce měla probíhat od května do října - symbol období pěstování.. :) Myslím, že abysme se pohnuli, je začít něco dělat. Hned. To znamená, že pro začátek stačí, když oslovíme Carlose (což učiním PMkem vzápětí, co tohle dopíšu), aby na titulní stránku přidal odkaz na akci Zelená stužka. Pro začátek stačí, když tam bude obecně formulovaná. Začala 1. května, bude probíhat do konce října, mladí lidé nosí zelené stužky jako výraz snahy o zlepšení vztahu společnosti k marihuaně a jejím uživatelům, atd.. Toto jde opravdu "hned"..
Dál si opravdu ujasníme cíle, které chceme presentovat. Každej sem přispěje s nějakýma návrhama, cíleně oslovíme i někoho ze spřízněnej huličskejch osobností - lidí z Oslíka... Po určitým termínu (3 tejdny, měsíc? - nanejvejš, co nejdřív :) ) už ty prodiskutovné návrhy zpracujeme a vydáme obsáhlé prohlášení, kde budou deklarované cíle, argumenty pro a informace... Odkazy na odborné studie atd.. Poté začneme oslovovat různé osobnosti, organizátory akcí, s žádostí o podporu (alespoň symbolickou - logem,bannerem)... Požádáme J.X.D o uvědomění veřejnosti ;) a kontaktujeme i ostatní media.. Ve finále, pokud se akce skutečně rozšíří, můžeme kontaktovat i zpřízněné osobnosti v politice... :D A já bych se toho zas tak nebál... Proč bejt pesimisti, že..? :frog:

Každopádně je potřeba ty ztužky nosit. Nemusíte furt, normálně si vyberete, kam s ní půjdete a kam ne, ale je třeba je nosit :D

Mě se tahle akce fakt začíná líbit a doufám, že jí aktivně podpoříte.. :D A tím nemyslím, že to musí bejt nějakej hustej lobbing, spíš jako chuť udělat něco proto, aby nás okolní společnost neutiskovala.. :)

Takže co? Souhlasíte? Co teda bude?

Píšu tomu Carlosovi...
Holant
Jo,chtelo by to hlavne aby Carlos a JXD informovali lidi,a HLAVNE:

ZACNETE VSICHNI NOSIT ZTUZKY TED HNED!!!!!!!!!!!!!!

I kdyby to mel bejt car papiru pocmaranej zelenou fixou!!Proste neco najdete...Ale uplne nejlepsi by bylo,kdyby JXD jak jsem jiz rikal,zaridil aby nejaka uhledna zelena ztuzka treba jeste s napisem ,,Legalizace" byla jako priloha v RefleXu.
Sinuhet
Nezacnete nosit stuzky vsichni hned ted, ale az po te co si ujasnite co budete rikat tem, kteri se vas zeptaji proc ji nosite.
Dude
sinuhet - no když si jí vezmu, tak asi vim proč, ne? ;)
Dude
jedubabka - to je daň za jakoukoliv masovější akci, buď vždy bude skupinka "uvědomělých", kteří přesně vědí nebo prostě šíříš mezi lidi a doufáš, že to udělá víc užitku než škody..ale jasně lepší vědět než nevědět ;)
G.N.W.P!
Ja osobne mám mikinu Legalise It!, stuzku bych klidne nosil taky. Ale musi to mit podporu a reklamu, kdyz ti budou mit 4 lid v republice tak to asi vyznam ztraci, ale jinak skvelej napad. Chtelo by to info o stuzce, nobo to muze byt jakako¨liv zelena stuzka?
Krychle
Tak stuzku jsem si take vyrobil a poctive ji nosim...reakce okoli jsou ruzne, ale jeste se nestalo, ze by nekdo potom, co mu vsechno do detailu vysvetlim(vzdy se ptam, jestli ma aspon 5-10 minut:D), rekl, ze jsem nejaka zfetovana zhulka apod.:)
hal9000
No me se to strasne zamlouva, zacnu s propagaci zelene stuzky alespon v okruhu pratel, a budu jim doporucovat at v propagaci pokracuji.
Na zacatku musite mit nejakou zakladnu(musi to vedet predevsim hulici) a pak s tim jit do medii.
DarkD
U nás v Olomouci se nosí, tak noste taky! Kolega má natáčet reportáž z regionu o problému celorepublikovém. Takže když nás bude víc, natočí to o "akci Zelená stužka". Budeme mít potřebnou informovanost pro širší veřejnost, pokud to pak Prima pustí. Ale když to bude mít hlavu a patu, tak do toho půjde, nemyslíte? :popcorn:
THC_maker
Já už rozšiřuju tuhle zelenou stužku u kámošů a celkově u nás na škole a má to celkem úspěch ... chystám se to hodit na nástěnku a pořádně to rozjet

to DarkD: Jestli by se to dostalo do televize byla by to bomba... zase krůček k legalizaci

Jedubabka: Ty tvoje odpovědi jsou velice výmluvné (aspoň co sem čet) a tak si myslim že musíš mít u ostatních s tím odpovídáním určitě úspěch
DarkD
To THC_maker: Kolegu to téma chytlo a pokud to tu bude vidět, že se stužky nosí, natočí to. Bude asi chtít někoho na rozhovor, ael od čeho je telefon a modifikátor hlasu? :) Je to pro TV Prima, tak snad uvidíme, pokud nás bude vidět...

To all: Zeleným stužkám zdar! :) :popcorn:
THC_maker
to DarkD: nevim proc by za to někdo měl stydět? nemyslim si že by si byl za něco takového trestán.
DarkD
To THC_maker: Jasný, ale někdo se na to tváří zle. A víš jak to je. Jak by měl někdo na kameru vystoupit a ukázat se celé republice a nebýt jen v anonymitě svého města, tak to začne - a proč já, proč ne on! To je na houby. Většina stejně zatím nemá odvahu ani začít stužku nosit. Všichni jen budou čekat, až nás bude víc a tak náš růst bude dost pomalej.

To all: Jen do toho, stužky na sebe. Rodina, ani kolegové v práci o mě taky nevěděli, že kouřím a musel jsem se postavit tomu tváří v tvář. Každý kdo nosí stužku to musel alespoň před někým odhalit a nevěděl jaká bude reakce jeho, nebo okolí. Ale proč? Protože nám na tom záleží a chceme změnu. Takže odvahu a s hrdostí do toho!!! :) :popcorn:
Dan.Bass
to DarkD : to jsou správná slova. Škoda, že nemůžu dát karmu.
No vono je to hlavně o chování, že.
Když vás lidi znaj dlouho a ví o vás,
že jste čestný, solidní a spolehlivý člověk,
na kterého se můžou obrátit, tak věřím,
že nikomu fakt, že hulíte, nebude vadit.
Já o faktu, že hulim, sám o sobě žádné debaty nezačínám,
nicméně když se někde sejde společnost a to i pracovní a jsem tázán,
co piju, tak odpovídám popravdě že nic, že jsem spíš na ty jointy.
hal9000
Hele nechces byt nas mluvci? Strcime te do politiky-coz takhle rovnou zalozit politickou stranu?.:frog: Ted vazne---:smoker: strach z prozrazeni je vetsi nez dosavadni pohoda nevedomosti okolnich pipl.


Ale uvedmte si ze jak ten strach prekoname a zvitezime, bude vice pohody..... syntax error............prehriva se mi CPU..takove chytre reci vadi memu CML:mutant: :mutant: :mutant:
DarkD
Díky za reakci... :)

Hal9000 má pravdu, okolí mne povětšinou bralo jako spolehlivého (i když jak v čem :crazy: ) a nikdo netušil, že hulím. Tak to bude asi i u spousty dalších a někdo tu odvahu asi mít nebude... :(

Ale ať jeden mluví tak a druhej takhle, tak všichni stejně mluvíme jen o jednom:

Kolik lidí nosí zelenou stužku? :bounce: :jumper: :popcorn:
DarkD
Totiž - podle ankety nahoře je to jen 73 lidí!!! To je na celou republiku mooooooooooooooooooc málo... :popcorn:
Bratře, a vo tom to je. :)
Sinuhet
Jungle... Ano je to risk. Stejne jako byval risk. Risk, ze na sebe pritahnes pozornost. Ale bez toho to nejde.
DarkD
Jo, spousta lidí co má zelenou na triku, má ji i v kapse. Ale je to stejné, jako předtím? Spíš bych řekl, že to bude jen značit, že o tom jsme ochotni mluvit a že se za to nestydíme. I někteří policajti hulí a navíc - víte kolik je to papírování kvůli "hlouposti", jako je tráva? Spíš se na to vyserou.

Nedávno jsme seděli v Olomouci u jedné z památek a přijeli policajti. Tak abychom je viděli a aby jsme sami odešli. Zastavili kus za náma a jen tak postávali u auta a dívali se na nás. Tak jsme odešli - oni se nechtějí ve své práci zadírat, jsou to taky jen pracující lidi.

A když se pořád budeme něčeho bát, tak to bude pořád jako dřív a to pořád dokola... :) :popcorn:
No ale na světě bylo určitě taky spousta skupin lidí,
kterým se ten boj za své ideály povedl.
A nyní právě začíná jít do produktivního věku generace lidí,
kteří už nejsou zatíženi předsudky a mají vlastní zkušenosti
s tím kanabisem, takže šance je určitě větší než před deseti lety.
DarkD
To Pavlik: Máš pravdu.

To jungle brother: Myslím, že konopí sahá do politiky podstatnou měrou - vem si kolik nás je. To je velká volební síla a pokud si to nějaká strana uvědomí, máme vyhráno. Ale jde o to jít do toho. Spousta lidí má stejný názor jako Ty - ale to je jen házení pomyslné flinty do pole. Když se do toho nepustíme, nebudeme vědět, zda se řadíme mezy ty skupiny, které uspěly, nebo ty, které neuspěly. Ale co se nezkusí, to jako by vůbec nebylo.

To all: Když si budeme myslet, že tahle akce nezabere, tak se do ní nepustíme a ona nezabere. Když se do toho pustíme, máme aspoň šanci uspět. A nejde právě o tu šanci??? :popcorn:
hal9000
To: DarkD. Jo voličská síla to je, politika s tím už prostě souvisí: hypoteticky- když starna socdemáků (ČSSD) dá do svého předvolebního programu legalizaci marihuany stejně je volit nebudu- prostě nejsem takovej blázen, i když jsme již na tohle téma vtipkovali tak prostě ne. -----ono už to tady možná zaznělo ale nebudu to už mazat když jsem ses tim tak dlouho s..l.


chtěl jsem ještě napsat že je u nás více starších lidí a ti budou vždy proti hulení, (pokud nebudou mít parkynsona a nebudou si brko sypat do jídla), pak tu máš skupinu huličů jimž není ani zdaleka 18 a tím pádem taky prd odvolí. Já si myslím že jediná část a to 18- asi tak 35 let, je schopna volit pro legalizaci či dekriminalizaci. To je vše, dost málo.


Ale tím nechci nikoho odrazovat, určitě to má smysl a stojí to za pokus.



A pak hulič kterej je maximálně v pohodě na to všechno sere:afro:
DarkD
To hal9000: Máš rech, ale proč si staří lidé budou sypat brko do jídla, když o tom nebudou vědět?

Tahle akce je o tom, aby lidé věděli, že tu něco takového jako marihuana je, k čemu je dobrá a proč ji chceme. Pokud o tom vědět nebudou, bude to jako dřív.

Myslím, že o to přece v tomhle jde, ne? O informovanost. Když lidé budou vědět, budou snad i chápat. Když budou chápat, nebudou nás odsuzovat a nebude jim samotná marihuana vadit. Takže myslím, že o tohle by tu mělo jít především - informovat lidi, aby pochopili. Když pochopí, máme z půlky vyhráno... :popcorn:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma