Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
KATaSTROFA v u.s.a. - Klikni zde pro originální téma
Tuny
Amerika – předvoj pádu západní civilisace?
Lidské civilisace mívají své vzestupy, vrcholy, úpadky i konce. Dějepisci popisují např. konec civilisace římské. Můžeme v historii sledovat, jak právě na vrcholu nesmírné moci římského impéria, kdy Řím vnutil "svůj mír" téměř celému tehdejšímu světu, který byl "zpracován" pomocí dobře fungujícího válečného stroje Římanů, zachvacuje římskou společnost vnitřní rozklad. Projevil se zjemnělostí lidí, kultem sebe sama, zahleděností do sebe a velebením vlastní dokonalosti a nekritickým obdivem ke svému společenství, závislostí na blahobytu, zbožšťováním vášní, kulty nemravnosti, úpadkem morálky, rostoucí oblibou zábavy zakládající se na krveprolití a násilí (gladiátoři apod.).

USA, které jsou předvojem západní civilisace, začínají vykazovat znaky velice podobné dávnému Římu. I Amerika získala světový vliv a bezkonkurenční moc, a proti její ekonomické i vojenské síle dnes prakticky není obrany. I Amerika (její aktivity a zájmy rozprostřené po celé planetě) se postupně stala zdrojem napětí na světě a neustálým původcem válek – poznenáhlu se zaplétá do řady konfliktů a stále méně váhá vojensky intervenovat kdekoliv po světě za účelem dosažení svých ekonomicko-politických cílů. I Amerika (podobně jako dávný Řím) vede války, aby šířila mír – tedy "svůj mír". I Amerika pociťuje dnes jako svou naléhavou povinnost rozšířit po celém světě svůj hodnotový systém, své státní zřízení, právní systém, styl života. I Amerika (podobně jako dávný Řím) tak činí brutálně a bezohledně k ostatním kulturám, jiným náboženstvím a společnostem. I Amerika (podobně jako dávný Řím) shlíží na ostatní svět s přezíravostí a povýšeností – s pýchou, která předchází pád. I Amerika (podobně jako dávný Řím) je do sebe zahleděna a sebe sama nekriticky zbožňuje. Je to až posedlost svou vlastní dokonalostí, úspěchem, prosperitou, mocí...

Podobně jako úspěch dávného Říma byl postaven na dobyvačných válkách, tak úspěch a prosperita Ameriky je vybudována na úkor ostatního světa. Není jistě třeba rozepisovat se podrobně o historii budování americké hospodářské prosperity, která je neodmyslitelně spojena s otrokářstvím, nelidsky krutým dovozem lidského "černého masa" z Afriky a nevyjádřitelným utrpením nesčíslného zástupu černých lidí považovaných bílými otrokáři za "pracovní zvířata"; není snad nutné připomínat, že americkou půdu ukradli Američané domorodým indiánům, které částečně vyvraždili a zbytek nahnali do rezervací, kde se ze svobodných rudých lidí stali otroci alkoholu a televize; dále je to koloniální politika atd. Dodnes pokračuje americké hospodářství ve stejném duchu, jen metody se poněkud změnily: současná prosperita amerického hospodářství a jedinečný blahobyt Američanů jsou založeny na politicko-ekonomické brutalitě. Nečisté finanční transakce, jimiž Amerika vydělává nesmírný kapitál na úkor třetího světa, spolu s nadhodnocenými akciemi amerických podniků vytvářejí stále se nafukující bublinu amerického ekonomické síly. Severoamerickému hospodářství značně pomáhá využívání levné pracovní síly v zahraničních filiálkách amerických firem a dovozy levných materiálů z chudých zemích, v nichž jsou suroviny (často bezohledně k tamní společnosti a životnímu prostředí) za nepatrnou cenu a s minimálními náklady těženy a importovány do USA. Není třeba zvláštního ekonomického vzdělání, abychom si byli schopni uvědomit, že výjimečný a nevídaný blahobyt Američanů nějak souvisí se stejně nevídanou bídou obyvatel třetího světa. A tak musí Amerika, jakožto strov blahobytu v moři světové bídy, stále někde na světě předvádět dokonalost svých zbraní, zabíjet příslušníky cizích národů, které "ještě nepochopily", že Amerika a americký životní styl a americká demokracie jsou nejlepší, co může na světě být, a že se americkým plánům na uspořádání světa nesmí nikdo postavit; při takovém vnímání světa, bude muset Amerika i dále zastrašovat a ohromovat celý svět svou vojenskou silou, aby ještě nějakou chvíli držela své neudržitelné postavení.

Intervence USA po celém světě ve prospěch amerických zájmů (někdy se tomu říká "zájmy demokracie") se nedějí jen v podobě otevřené vojenské agrese NATO. Americké bojové letouny a vojáci v akci (resp. v "misi") to jen onen pověstný vrcholek ledovce, jehož většina je vždy skryta pod vodní hladinou. Převážná část amerických intervencí probíhá tiše prostřednictvím diplomacie, obchodu, regulace finančních toků apod., což jí však neubírá na brutalitě, neregulérnosti a krutosti. Skrytými diplomatickými aktivitami jsou podporovány různé rozvratné či fundamentalistické nebo teroristické skupiny, které jsou nakonec za vydatné pomoci amerických tajných služeb i vojensky cvičeny, školeny pro provádění svého rozvratného díla, které je sdělovacími prostředky představováno jako "osvobozenecký boj" apod. Z amerických zdrojů jsou tyto skupiny banditů často i vyzbrojeny. (Názorným příkladem je případ Kosovské osvobozenecké armády či strašlivé krveprolití v černé Africe.) Americké vysílačky (např. Svoboda) šíří destabilisační kampaň a snaží se vyvolat napětí mezi etniky (A. Solženicyn popisuje dlouhodobé působení rozhlasové stanice Svoboda na Sibiři, kde se snažila tato vysílačka vyvolat v obyvatelstvu náladu k odtržení od Ruska). Tam, kde je islámský fundamentalismus namířen proti neamerickým cílům, je Americkou diplomacií skrytě podporován (Turecko, Albánie, Čečna atd.) V Africe vláda USA podporuje kmenové války (poskytuje zbraně oběma stranám) a stojí za řadou pokusů o genocidy. (Nedávno pod tíhou přinesených důkazů americká vláda přiznala svoji odpovědnost za genocidu ve Rwandě, kam USA s vědomím a souhlasem vlády dodávaly zbraně oběma znesvářeným stranám, a tak se snažily dosáhnout vyhlazení tamního obyvatelstva, skrze vyvraždění v nekončící válce.) Díky civilisačnímu působení západní Evropy a Ameriky se stal černý kontinent místem pekla na zemi – hladomory, neustávající války, nemoci a epidemie, strašlivá bída, apartheid… (Jistě není těžké si představit, jak snadno by mohl tzv. "civilisovaný svět" zastavit to nekončící hrozivé vzájemné krveprolévání Afričanů, jak levně by mohl být odstraněn hlad a léčeny nemoci. Jistě nikdo soudný nemůže považovat za skutečnou pomoc a opravdový zájem o vyřešení apokalyptické situace, když je čas od času před objektivy televizních kamer z vrtulníků Červeného kříže vyloženo na africkou půdu pár beden s konzervami a léky.) USA i EU však cíleně pokračují v destabilisaci Afriky a snaží se udržet rozvrat, aby mohlo pokračovat drancování tamního nesmírného nerostného bohatství (ani tu levnou pracovní sílu Afričanů už Západ nepotřebuje). V kuloárech UNESCO se vypracovávají odhady, do kolika let vymře africký kontinent na AIDS.

USA, které samy sebe představují jako učitele demokracie, baštu lidských práv a svobody, jsou doposavad jediným státem, který svrhl atomové bomby na dvě veliká města. Jedná se o bezpříkladný vyhlazující útok na civilní cíle, proti němuž v té době nebyla obrana. Žádný jiný zločinný režim se nedopustil něčeho takového – ani sovětská komunistická moc. (Připomeňme i velké množství leteckých útoků zjevně namířených na civilní cíle při válce v Koreji.) Tímto jsou z hlediska morálního USA trvale diskvalifikovány.

Nesnášenlivost Ameriky k jiným kulturám a pyšná přezíravost vůči nim je dnes již pověstná; původně to byla netolerantnost a neúcta k černým Afričanům a indiánům (tzv. barevní "coloured"), dnes je to stejný postoj k islámu (zjevně) (viz válka v Perském zálivu) a např. i k pravoslaví (doposavad ještě skrytě). Nesnášenlivost a netolerantnost je namířena proti všem kulturám a ideologiím a náboženstvím, které odmítají "amerikanizaci" a trvají na vlastné svébytnosti.

Ve své válce proti všem potřebují USA spojence, jehož doufají získat v Evropské Unii.

USA bývají často velebeny jako "lůno demokracie". A demokracie bývá stavěna na vyvýšené místo jako údajně "nejlepší společenský řád" (když občas posloucháme, jak nějaký politický "myslitel" – člen "rady moudrých", která má řídit svět – velebí demokracii, tak se až divíme, jak mohlo lidstvo bez demokracie ty tisíce let vůbec přežít. Ona "rada moudrých", která má prý jednou vládnout světu, si dobře uvědomuje, že jedině demokracie umožňuje skrytým skupinám dosáhnout reálné světovlády. Žádný společensko-politický režim nebyl tolik ovlivnitelný ze zákulisí, jako demokracie. Monarcha si nenechal do vlády mluvit, kdežto zvolení té či oné polické strany či kandidáta prezidentského úřadu je věcí peněz poskytnutých na volební kampaň. Takže demokracii může soudný člověk těžko považovat za "vládu lidu", spíše se jedná o vládu finančních skupin, majitelů bank a velkého kapitálu, kteří používáním "demokratické nástroje" sledují dosažení vlastních zájmů. Vzhledem k tomu, že tyto zájmy nejsou zcela jasné a stejně tak je nejasné, kdo stojí v pozadí a řídí, kam bude demokracie směřovat, a vzhledem k tomu, že tito "svrchovaní komandéři" se z důvodů svého utajení nemusejí lidu zodpovídat ze svých rozhodnutí, metod a cílů (na rozdíl od monarchy) není demokratický režim jistě příliš důvěryhodný...

Podobně jako v dávném Římě i v Americe se na piedestal lidské úcty dostává člověk, jeho tělo a vášně ("kultovní péče" o zdraví, výzvy k "vyhovění si", "dopřát si jen to nejlepší", a novopohanské přírodní kulty a magie).

I v Americe jsou lidé již naprosto závislí na blahobytu, svém životním stylu, stali náročnými a nepřizpůsobivými, zhýčkanými a bez schopnosti se obětovat. Tato závislost na blahobytu v nejbližší době poroste a rozšíří se opravdu do nejširších vrstev obyvatelstva – a to díky raketovému vzestupu počítačové techniky a střemhlavému pádu cen počítačových komponentů; tím se blahobyt a pohodlí, které počítače přinášejí do každodenního života, stávají "povinně" dostupné skutečně všem.

Změkčilost Američanů se projevuje podobně jako u starých Římanů touhou po násilné zábavě (nadprodukce hollywoodských krváků). Zbabělí lidé se rádi dívají na cizí krev. Americké filmy na televizních obrazovkách – to je návrat starořímských arén a cirků. Podobně jako v pohanském Římě byli skrze různé kulty uctíváni démoni, tak se i nyní zábava lidí orientuje na uctívání zla (satanská hudba, obrazy užitného umění). Krutá východní bojová umění, filmy s duchy, spiritismem, pohanstvím, magií, UFO a dalšími vzrušivými nadpřirozenými jevy a záhadami (vždy však z démonické oblasti) – to vše spoluvytváří duchovní atmosféru západní civilisace a má výrazný vliv na výchovu dětí.

Kult sexu, krve a pohanské magie – to je jediné, co dokáže zhýčkaného člověka ještě vzrušit. A vzrušení je droga, bez níž tito lidé pak už nedokáží žít. Vzrušení a zábava se pro mnohé stávají smyslem života. Výmluvným dokladem jsou příjmy zábavního průmyslu. Toto "průmyslové odvětví" patří, co se prosperity týče, k naprosté špičce – a zvláště v Americe. (Pro zajímavost uveďme, že v ruštině neexistovalo ještě v minulém století vůbec samotné slovo "zábava"; pravá radost to neznamená "bavit se").

Podobně jako v dávném Římě i v Americe roste krutost lidí a potažmo kriminalita. Oblastí kriminality již není jen vymezená společenská vrstva (zločinecké podsvětí), nýbrž je jí nakažen celý průřez společnosti (např. ekonomická kriminalita čili zlodějství se vyskytuje na všech společenských úrovních) a co je nejotřesnější: nejbrutálnější formy zločinnosti se již projevují i mezi dětmi (viz případ z jara r. 1999, kdy američtí školáci postříleli část svých spolužáků přímo ve škole; a další případy z USA toho roku, při nichž zaměstnanci stříleli v zaměstnání na své spolupracovníky).

Jakýmsi barometrem duchovní úrovně člověka je kultura jeho jazyka (řeči). To platí nejen pro jedince, nýbrž i pro celé národy. Lingvisté připouštějí, že americká angličtina je vlastně jakousi pokleslou vulgární formou klasického anglického jazyka. Říká se, že běžná hovorová řeč Američanů je na evropské (konzervativní) poměry překvapivě hrubá a vulgární (mám na mysli nikoliv hovorou řeč, která se vede v hospodách, nýbrž tu úroveň obecného jazyka, která je kodifikována a akceptována společností jako přijatelná tím, že je používána v běžné kultuře - sdělovací prostředky, filmová produkce apod.) Při dabování amerických filmů pro použití v české televizi prý vzniká problém, jak převádět veliké množství hrubých či vyložené sprostých výrazů, jimiž jsou projevy herců ve filmech naplněny, tak aby české znění nadabovaných filmů bylo únosné na naše poměry a bylo ve zdejší televizi vůbec vysílatelné.

Nemravnost, pornografie, prostituce – to vše jsou běžné jevy západního stylu života. Veřejně odhalená manželská nevěra a smilstvo jsou společností tolerovány i nejvyšším státním a světovým politickým představitelům (viz případ prezidenta B. Clintona). Ztrácí se úcta k manželství, roste počet nemanželských dětí a společnost toleruje a postupně schvaluje homosexualitu jako legitimní způsob partnerství rovnocenný manželství (tento druh sexuální zvrácenosti je v křesťanství nazýván "sodomským hříchem", což už samo o sobě naznačuje, že homosexualitě propadlí jedinci svolávají zkázu nejen na sebe, nýbrž i na své spoluobčany). Nejrůznější přírodní katastrofy, které v současnosti sužují Severní Ameriku již prakticky bez přerušení a neustále připravují o život, domovy či majetky neuvěřitelné zástupy lidí – to vše může být pouhou děsivou předehrou toho, co má ještě přijít...

P.S.

Zajímavé potvrzení Solženicynova tvrzení o vzdálení se Američanů statečnosti přinesly tragické události přepadení Jugoslávie a bombardování srbských cílů (případ války vedené z výšky a "na dálku"). NATO původně předpokládalo jugoslávskou kapitulaci ihned po dopadu prvých raket a bomb. Když lid Jugoslávie trpěl bombardování i v průběhu celého měsíce a přesto se nehodlal vzdát, bylo to pro americkou strategii, která nepočítala s ničím víc než leteckými útoky, nečekané překvapení.

P.P.S.

Z hlediska duchovního není možno považovat za náhodu, že tragédie střelby několika amerických dětí do svých spolužáků ve škole se stala právě v době, kdy USA bombardovaly pravoslavný jugoslávský lid; spatřujeme zde určitou souvislost.

Pozn. red.:
Přečtěte si zajímavou poznámku o USA a Američanech z pera A. Solženicyna, Rusa, který v Americe delší dobu pobýval (jako nedobrovolný emigrant).

P.P.P.S. (připsáno 6. října 2000)
Jakoby na důkaz toho, co je výše napsáno o intervencích USA po celém světě, oznámily sdělovací prostředky (v souvislosti s volební porážkou prez. Miloševiče v Jugoslávii), že USA vynaložily na odstranění Miloševičova řežimu v roce 1999 deset milionů dolarů a v roce 2000 dokonce 25 milonů dolarů. (Podobné sumy na dosažení tohoto cíle vynaložila i Evropská Unie.) Amerika a Západní Evropa nenechávají nic náhodě.


Zpět na rozcestník »Znamení doby«



Skok na seznam »za dveřmi« Skok na Homepage
phmh
už se o tom nesmí mluvit?
jako u nás v médiích?
to bude pohoda až bude jeden člověk akceptovat názory někoho druhýho a nebude mu chtít nějak ublížit
a ten první a ani druhý to nebudou od sebe ani čekat a tak si nebudou znepříjemňovat život navzájem agresivitou vlastních myšlenek ke všemu
phmh
vy američani furt jenom kdekomu do všeho kecáte co má kdo dělat a co ne a nedáte si říct a nevidíte pravdu nebo ji nechcete vidět a bojíte se jí?(aby se o tom náhodou někdo nedozvěděl)
nebo vám někdo sebral scénář?
když souhlasíte s mobilizací v uSa tak pravděpodobně počítáte s tím že možná taky umřete
Daniel
Tuny, mám tě fakt rád, ty kluku, sám bych to nenapsal líp. Přikládám svůj příspěvek do jedné slovenské konfery.

Je to odpoved na thread jednoho typka co navrhoval vyvrazdeni vsech arabu.

Ja verim, ze se ti nechce zit v islamskem rezimu, ale vis... Predstav si, ze jsou lidi, kteri maji jine hodnoty nez ty. A ti v nem treba zit chteji. A pak prijde nekdo, ktery se NATO diva jen ze sveho uhlu pohledu (jako ty) a chce tem lidem vysvetlit, jaky zpusob zivota je "ten spravny".
Nejdriv jenom presvedcuje, pak premlouva, naleha a nakonec nuti ty lidi zit podle sve predstavy o "spravnem zpusobu zivota". Vsude se dnes napriklad zneuziva slova "demokracie". Jde to tak daleko, ze jako predtim za komousu byly jedine spravne rezimy socialisticke s komunistickou vizi, dnes je jedinym "spravnym" rezimem demokracie zapadniho typu. Jestli amici chteji demokracii, maji ji mit, ale at ji kurva nenuti ostatnim...at si chlastaj svou kolu, zerou svy hamburgery (mimochodem, oboji mi chutna), breci pri
pohledu na svou vlajku a ignorujou zbytek sveta. Klidne. At si natacej filmy o tom jaky sou hrdinove a jak je jejich zpusob zivota fakt skvelej a nejlepsi. Ale kdyz vezmou svy zbrane a jdou se michat do komplikovanejch
vztahu jinych narodu, kterym vubec nerozumi, urci si, kdo je "ten dobrej" a kdo je hajzl podle toho jak se jim momentalne hodi, a potom obrovskou prevahou, proti ktere neexistuje zadna obrana totalne znici "toho spatneho", tak se nesmi divit, ze jejich obeti, totalne zoufali lide, kteri nemaji co ztratit, budou delat totalne zoufale ciny. A nechci slyset kecy o civilistech.
Ve valce, kde se jeden narod snazi pouzitim sily primet jiny narod aby zil jinak nez zije ted (nebo nezil vubec), TAK V TAKOVEHLE VALCE ZADNI CIVILISTI NEJSOU!!!!!!! Nebo si snad myslite, ze ti "chudacci" civilisti nepodporuji svou armadu? Je mi lito, ze museli umrit, ale ne vic nez je mi lito indianu, nemcu, rakusaku, korejcu, vietnamcu, iracanu, ...a palestincu,
hlavne palestincu. Zidi je tam terorizuji americkyma zbranema a ta zasrana propaganda z nich jeste dela hrdiny, a z chudaku palestincu, kterym ty zidovsky kurvy uz podruhe ukradli vlast delaji nejaky monstra. Ale oni
chteji jenom prezit. A nemaji sanci, absolutne zadnou proti americke technice a miliardam dolaru, kteryma vycpavaji Izrael. Pro me jsou lide, kteri tohle udelali hrdinove. Vedome zemreli pro svou ideu, zatimco amici pro svou ideu jenom vedome vrazdi. Minutu ticha a cest jejich pamatce.

Daniel,
Brno

P.S.: seru na všechno, jdu do Sputniku, dám Ečko a budu prostě jenom šťastnej...
Na tohle bolí i jenom myslet.
phmh
přemýšlejte hodně opatrně ,protože vaše myšlenky jsou ten druh energie, který Vás vědomě i nevědomě vede vaším životem a tuto energii transformujeme do písemné(běžnému oku viditelné) podoby
a to ani nepíšu o tom jak masově se současná civilazace nechává zneužívat těmito druhy energií:bandit:
Kmenet
Tuny opravdu skvělý příspěvek ! Jsem nadšen, že nejsem sám, kdo má přesně stejné názory a pocity. Díky !!!!!!!!!!
Early_skunk
Jo je to hrůza.Doufám,že je Bush natolik inteligentní,že nezačne 3.světovou,ale potom,co jsem četl a viděl v televizi tomu moc nevěřím....
shamanjai
Ya, lidičky je to tak.
Prostě pokud pan president Bush zaútočí na afganistán, myslím si, že muslimské země se za něj postaví...
A to je dost na celosvětovej konflikt.

Proč ti teroristi radši nehulí ganju???

Deprese? Cannabis odnese...

phmh
myslíte,že stihneme letos ještě sklidit venkovky?(než se ta naše planetka otočí na novou dráhu?)
livo
Zajímal by mě zdroj, ze kterýho jsi to zkopíroval. A co takhle přidat komentář a návrh řešení?
A... už jsem to našel. Nejprve jsem si myslel, že to je jehovistiká propaganda, ale pořád mi tam nějak neseděl ten levicovej (východní) duch.

To All: příklad ze stejného zdroje: http://www.pravoslav.gts.cz/iso/zn_doby/drogy.htm :satan:. A najdete toho tam víc. Opravdu, musím zatleskat (btw náboženský fanatismus je nejtvrdší droga, kterou znám) ;)

Jo, a tady je ze stejného zdroje ten U$ jak o něm někde psala Ingeborg: Část jednodolarové bankovky. V její levé polovině je vidět latinský nápis "Nový světový řád" a nad ním zednářský znak pyramidy se znamením "vševidoucího Božího oka" na vrcholu (symbol všudypřítomné "vševidoucí" kontroly veškerého obyvatelstva, která má být nedílnou a podstatnou součástí nového světového řádu - místo vševědoucího milosrdného a milující Boha neustálý dozor hlídačů); v pravé části bankovky je nad orlicí vidět židovská tzv. Davidova hvězda, složená z hvězdiček, jimiž jsou symbolizovány jednotlivé státy americké unie


[Edited by livo on 17-09-2001 at 12:35 PM]
Hullto
Miku hutu lasou to boturo cumos hepero tasn angeres salo tem ap kom huputim sum.... tak to je můj názor na současnou situaci v USÁ... nebo mi to je egál...?! fakt nevim...))))))))))))))
Tuny
dik za dalsi clanek z www kde jsem zabloudil kdys jsem hledal nazory o utery. jsem rad ze se diivass kolem sebe. ucelem meho opsaneho prispevku neni nutit muj ani cizi nazor, jen to propojit jak na tu inet je snad vymyslenej jako i my ze si vymenime co se nam stalo, nebo preposles nejaky drby.

reseni

napr obecne.
nepredpokladam ze pouziti sily najednou uspeje, nevim co kde americani nebo kdokoli jinej vyresil silou jen odalis problem jak ten brouk s tou kulou z hoven

snad aktivita postavena na idealu mozneho uspesneho vyjednavani zalarmuje dalsi kteri budou chtit ukazat tem zdegenerovanejm carodejum co mlaskaj u tech vesel, ze to jde i jinak.

nema smysl hazet rakety do hor to jenom ty zbrojarsky companys vydelaj

konkr.

nedoslo k napadeni usa a cele zapadni civilizace ale muslimove zasadili tvrdy uder zidum (to je izrael a usa)

zajima mne jaky je ten asi hodne let bobtnajici pruser mezi zidy a ostatnim svetem, jaci carodejove si to tady chteji rozdelit

jsme tak slabi ze verime umelym vytvorum jako jsou reklamy tanky penize a ne sobe sile slova a sile myslenky

ämericani nam naserviruji valku online

vime vsichni ze cim vic mame informaci tim jsme mene svobodni

¨mas oci (obraz) a zvuk beres od koho?

dobrej vzorek
cau a polepsi se
livo
... polepšit bych se měl (všeobecně) a souhlasím s tím, že odvetnej úder je potřeba řádně promyslet. Nemůžu však souhlasit s útokama proti jakýmukoliv národu a náboženství (židi, muslimové, křesťani) a vítám aktivity dalajlámy, kterej nabádá k rozvaze, řečeno hezky česky: dvakrát měř, jednou řež. Tady to "dvakrát" bych ale změnil na "stokrát". A na závěr bych popřál všem lidem: Slunce v duši a dobrý trávy :smoker:.
Zdenek
Tak každopádně je to strašně ožehavý téma. Já osobně si myslím, že jestli USA odpoví ne přiměřenou silou,tak válka bude. Bude to ale válka o ničem jiným. Afghánistán je moc ovlivněnej talibanem a to jsou největší magoři. Ty když řeknou, že jsou připraveni položit život,tak to tak myslí. Mně osobně sere že se to stalo a že se ta situace až moc vyhrotila. Nejhorší na tom všem je, že ty neandrtálci maj zbraně, dá se říct hromadnýho ničení, který můžou kdykoli použít. A oni jsou takový pakárny že jim je jedno jestli vymře polovina lidstva nebo ne. Hlavně že maj svůj džihád. To je snad nějakej jinej druh lidstva kterej nemůže bejt bez konfliktu nebo bez války. To pořád nemůžu pochopit. Co to je za lidi? No každopádně je to hustý.
oton
já nesouhlasim s tim jak provedli ten útok na ty dva paneláky, ale myslim si, že si za to amíci můžou sami, co zaseli to taky sklízej, furt se do všeho serou a myslej si že sou střed vesmíru, to ale neni žádná pravda, opět použiju moje oblíbený heslo: jak si to uděláš tak to máš, a to platí i na ty zasraný američany, konec....

doufám, že se kvuli jejich zkurvený politice nesveze s nima i naše země, ale my si za to taky můžem sami, furt se srali do NATO a teď to maj

FUCK-OFF ALL ARMY IN THE WORLD
Otone, nejsi úplně vymaštěnej? Řekni mi, prosím tě, čím konkrétně se provinila nějaká sekretářka, která dělala v tom baráku?? Princip kolektivní viny je přežitek, nemyslíš? Nebo budeš nadšenej, až přiběhne nějakej týpek podříznout ti krček kvůli tomu, že je náš stát v NATO?
oton
jistě že nějaká sekretářka ve spadlým paneláku za to nemůže, protos sem taky napsal že nesouhlasím se způsobem jak byl útok proveden (jestli si četla dobře muj příspěvek)

ale války se vedou mezi státy a ne mezi jednotlivci, to samý je s politikou, pokuď dělají USA politiku jakou dělaj tak se nemůžou divit tomu co se děje, to sem chtěl říct a za tim si stojim, přečti si pozorně úvodní dlouhej článek, z toho je to nádherně zřejmé

na nějaký civilisty se vždycky sere a umírá jich vždycky nejvíc!!!............
Tuny
predtavte si ...
.......protos sem taky napsal že nesouhlasím se způsobem jak byl útok proveden (jestli si četla dobře muj příspěvek).....

No právě že četla, ty nesouhlasiš s tím, JAK byl útok proveden... Takže kdyby byl proveden jinak, souhlasil bys? Je to fakt napikaču, tohle si NIKDO nezasloužil.
Tuny
hele, magie, neni nutny volat od plotny, ze neuznavas kolektivni vinu, to je logicky...

Sla
...Zidi je tam terorizuji americkyma zbranema a ta zasrana propaganda z nich jeste dela hrdiny, a z chudaku palestincu, kterym ty zidovsky kurvy uz podruhe ukradli vlast delaji nejaky monstra...
???
Zidi nikoho neterorizuji
Po valce (holokaustu) bylo zidum prideleno uzemi. Nic palestincum nevzali, oni se jen branili a ve valce kterou vyhrali, vyhrali i strategicky pozice ktery ted chtej palestinci zpatky.
S tim financovanim je to tak. Amerika dodava zbrane, ale amerika dodava zbrane vsem (IRA) ale tak aby to bylo vyhodny hlavne pro Ameriku.

Stejne ale nechapu jak nekdo muze ten utok obhajovat.
Arabove sou vymasteny palice a kdo neuznava jejich nabozenstvi ten je neverici a zalouzi smrt!?
Schovavaj se za politicky cile ale tohle uz nema s politikou nic spolecnyho. Zbabele zabit nekolik tisic lidi (nevericich?) a zemrit pro "dobrou" vec?
Je to dano jejich kulturou. Od malicka je jim to vtloukano do hlavy, misto jit do skoly, dostane do ruky zbran a muze si zacit delat zarezy na pazbe. Kdyz zabije nevericiho, provedl vlastne "dobrej skutek".
Kdyz sem videl zabery palestincu, jak se na ulicich radujou a oslavujou, nechapal sem.

Jenom doufam ze se americani nebudou chtim mstit za kazdou cenu.

livo
Američani chtějí válku, to už je nám jasné a nechtějí ji na svém území. Kdyby jim někdo naservíroval s patřičným režisérským uměním, že se to může přelít i k nim, tak pochybuju, že by bylo 85% pro.
Btw, stále si ještě nikdo není jistý na 100%, že to ti muslimové udělali. Doporučuji přečíst si tyto články na NP: http://pes.internet.cz/clanky/15306.html, http://pes.internet.cz/clanky/15307.html, http://pes.internet.cz/clanky/15308.html. Dozvíte se tam o připravované celosvětové komunistické revoluci, naplánované na 24.9.2001 a najdete tam i linky na servery, které k tomu vybízejí, včetně postupu jak dosáhnout konečného vítězství. Nebyl tedy atentát na dvojčata pouze předvojem? Současný chaos, kdy všichni blbnou s různýma opatřeníma tomu jenom nasvědčuje. A ještě něco: v celý Evropě není jediná pravicová vláda...:rolleyes:
Ááá, koukám, že pán je malej šovinistickej pig :-). K plotně se postav sám, jestli tě to baví. Mám svůj názor a ten není horší/lepší jen kvůli tomu, že jsem baba, nebo jo?
hnut
tuna: ... Takže kdyby byl proveden jinak, souhlasil bys? na to bys mozna mohl odpovedet, chlapaku
maggie: taxe mi libis.
Tuny
1/ magije nenervac

tvuj nazor mne naopak velice zajima, ale jestli tvuj nazor je ze: to je sileny, hrozny, ty obicejni lide...
tak diky za info, to je logicky, taky nechci aby mi litala letadla do kanclu, ani to nikomu nepreju

ALE kricim : lepsi je to ted vyresit jinak

2/ pane hnute,

taky bys, jestli jsi normalni, chtel aby se to vyresilo jinak nez vojenskou silou

maly rozbor

a/ utery, stala se hrozna, opravdu hrozna vec

nini je treba reagovat,

amerika nyni demonstruje /bush dnes 3,00/
ze pouzije stejny recept jako pouziva vzdy

b/ silu vojenskou


c/ zakroci v tom regionu,

ale predpokladal bych ze cil neni vyvrazdit vsechny co se jim daji na odpor

ze cil je zorganizovat zemekouli, tak aby odpor nebyl aby nebyl duvod k odporu vuci usa

to budou muset stejne zorganizovat i po tom utoku, jestli chteji zustat u vesel


melo by se to rikat ze je potreba se domluvit,

vite ze je to v komunikaci, ze zabijeni lidi neni komunikace

volal nekdo z vas? nejsme jako oni ????

dopisu to pozdeji,
jdu kalit

oton
tak hele já sem napsal, že američani sklízej to co zaseli, a za tim si taky stojim, kdo je s tim aspoň trochu seznámenej ten ví o čem mluvim, ať jsou to za ty léta desítky, možná stovky konfliktů podporovanejch ba i založenejch američanama v africe (rvanda a pod) v jižní americe a dal by se do toho započítat i vijetnam a korea

všechno to dělaj v tzv. zájmu demokracie, ale to je mi k smíchu, vyhlazovat jiný národy kvuli nějaký americký demokracii je svinskej zločin a nemá to s demokracií pranic společnýho,

nebo si tady snad někdo myslí že černoši v africe snad nejsou ti samí neviní lidi jako ti z dvou spadlých paneláků????!!!!

američani vraždí legálně a celýmu civilizovanýmu světu naobdiv a pak jsme všichni strašně zničený z brutálního útoku na mrakodrapy, viděl jsem pár dokumentů o tom co dělaj amíci v rozvojových zemích, a proti tomu je atentát na jejich posraný dvojčata, dětskou pohádkou, jen se o tom nemluví a člověk kterej se o to nezajímá to neví, trochu se zajímejte, možná změníte názor

jakým právem amerika válčíla v korei nebo ve vijetnamu, nikoho v těhle zemích nezajímala nějaká amerika, obyčejný tisíce civilistů (mnohem víc než v nějakých mrakodrapech) zheblo v konfliktech mocných, jako USA a bejvalý SSSR, ten dával zbraně tomu a ten zas onomu

je to hnus, a já sem rád že nejsem američan, protože by mi bylo z tý pokritecký velmoci na blití, a jestli jste si všimli, tak ti vylízanci se už nemůžou dočkat až bude válka, všichni si vyndali vlajky s hvězdičkama a doboje, aby nelitovali,

a hlavně aby sme nelitovali my, protože když sem se díval včera na projev jejich presidenta, bylo mi do pláče jak se tam ten magor veřejně chlubil, že bude válka a možná i dost dlouhá a všichni mu s radostí tleskali!!! UBOHOST!!!!
chtěj válku, maj jí mít
ale jestli se to nějak zvrhne a bude nějakej plošnej konflikt kde zařvou statisíce lidí, tak tu zasranou ameriku stejně každej prokleje, doufám, že se ale nic takovýho nestane)

nezastávám se ani teroristů ani USA (těch už vůbec ne) jsou to oba agresoři, jen říkám co je aspoň podle mě pravda
USA SKLÍZÍ TO CO UŽ MNOHO LET SEJE
the end......
delph
Tuny myslim si ze ses blazen. Když sem zacal cist tvuj 1. prispevek rikal sem si tohle je ale dost chytrey clovek (to není ironie opravdu sem si to myslel). Jak sem se prokousaval tim prispevkem dolu a dolu uz sem o tobe zacal pochybovat. Po docteni tohoto prispevku a precteni ostatnich. Jsem si utvrdil nazor o tom ze si zaslepenej nenavisti. Dokonce bych řekl něco mezi holohlavim fanouskem Baniku, Sparty, Brna (cti skinhead) a krestanskym cernoprdelacem (muj nazor cirkev= nejstarsi fasisticko-xenofobni zrizeni na svete) propagujicim ještě dnes prezitky ze clovek musí zit bez antikoncepce, potratu a snatky homosexualnich paru jsou prisne zakazany (je to proti bohu jehož jmenem byly vedene krizove vypravy a vyvrazdeny kultury v jizni Americe).
1. Zaplat buh (?) :-))) za demokracii zatím nikdo nevymyslel lepsi zrizeni. Jestli ano tak to beze vseho napis. Je to sice o penezich, ale je to z urcite casti ovlivneno lidem, tiskem, verejnym minenim apod. Monarcha si do toho sice nedal mluvit, ale to znamenalo politické vezne popripade popravy stejne jako za komunismu.
2. Satanska hudba-satanismus (urcite vis kdo byl La Vey-nevim presne jak se to pise), UFO,okultismus a pohanstvi pokud nejsi zaslepeny krestan by ti nemelo vadit. Ja se o tyto věci taky zajimam (spise do roviny když se z nekym pustim do diskuze abych neplacal kraviny). Nevim jak tebe ale me sex poradne vzrusuje.
3. Smilstv nevera apod. je sice chliv ale pokud clovek se dostava k samym zakladum tak clovek je od prirody tvor který zije v bigamii. Nevim co je na homosexualite spatneho sam nejsem 4% ale ….(viz vyse) to co tam meles o tech hrichach a to ze homosexualni jedinci a ty blafy dále obcas pochybuju o tve pricetnostoi
A aby to nebylo vytrzene z kontextu: v nekterych statech USA (a ze jich bylo) byl zakazan jiny nez normalni klasicky sex (orani, analni a ja nevim jaky ještě)-ver mi dost sem se o to zajimal. Nektere americke kapely hlavne predstavitele Grunge sceny poradali verejne koncerty proti tomuto zakonu, který byl americkymi zakonodarci preveden do praxe (nekteri lide byli souzeni).
4. Něco tady kecas o zidovskejch kurvach a podobne to klesas na uroven amiku (fasistu?) kteří jak si řekl
povazuji cerne americany za odpad. Je to uplne stejny jako bys řekl ty kurvy cikansky (indiansky) proste urazis jednotlivce z nejakeho naroda který byl uz od pradavna utlacovany. Něco co psal SLA.
5. No a to jak se navazis do MAGGIE to je vrchol vseho.
6. Nejsem v zadnym pripade zastancem Americanu (USA) to uz sem tu jednou psal. Utok na USA neschvaluju ale stejne tak nesouhlasim s politikou USA (a přes drzku si zaslouili ale ne takovym zpusobem). Zacatek vyho prizpevku byl opravdu dobrej (o tom Řime) ale potom se to zvrhlo v…..ja nevim co.
PS: Schvalne rikam cikani ne Romove. Mezi cikany mam pratele kteří nemaji radi slovo ROM
shamanjai
TELEGRAM OD SHAMANA:

Zastavte války a násilí.....

A zkuřte Usamu bin Ládina...

Dík.
phmh
Taky zajímavý,ne?Jak by se vám líbil tenhle scénář?Tady je orig.- http://www.britskelisty.cz/0008/20000831d.html

Připravují se Američané na třetí světovou válku?

Tento komentář Andrewa Marshalla vyšel ve středu 30. srpna v deníku Independent.


Někdy se nejdůležitější zprávy na světě vůbec nedostanou do sdělovacích prostředků. Některých si nevšimneme, protože se týkají lidí či záležitostí, jejichž význam leží v budoucnosti, jindy je tomu proto, že podstata změny je tak široká, tak pomalá a tak postupná, že si jí novináři nepovšimnou a nedostane se na titulní stránky tisku. Tak tady máte tu zprávu: připravuje se příští světová válka.


To je jediný závěr, k jakému je možno dojít nad americkým obranným rozpočtem, který prokazuje rychlou eskalaci. Amerika se sice těší nejdelšímu období míru za dlouhá desetiletí, ale z plánu Pentagonu na výdaje na obranu byste to nepoznali. Cílem je zjevně Čína, nový globální nepřítel pro 21. století.


Po většinu posledních deseti let chyběl americké armádě a americkému zbrojnímu průmyslu nepřítel. Výdaje na armádu koncem studené války radikálně poklesly, a to z velmi dobrých důvodů. Už vůbec nebylo pravděpodobné, že bude nutno vést rozsáhlou válku na mnoha frontách, jak to například tak živě vylíčil Sir John Hackett ve své knize The Third World War, Třetí světová válka. Od té doby až přibližně do loňska nebyly výdaje na obranu ve Spojených státech v ohnisku zájmu. Náhle se však znovu do ohniska zájmu dostaly.


Částečně je důvod politický. George W. Bush, republikánský kandidát na prezidenta, argumentuje, že Clintonova vláda - a tedy i Al Gore - obranu trestuhodně zanedbávali. Je to nesmysl a někteří Bushovi poradci to dokonce i přiznali.


V každém případě nenechávají plány Washingtonu na vojenské výdaje nikoho na pochybách. Míra zvyšování rozpočtu na nákup vojenského materiálu klesala skoro každoročně od doby Reaganova intenzivního posilování obrany až do roku 1999, protože zmizela pravděpodobnost globálního konfliktu.


Letost tento americký vojenský rozpočet stoupl o 12 procent, poprvé od roku 1984, kdy je zvýšení vyšší než 10 procent. Příští rok má dosáhnout 62 miliard dolarů; v roce 1998 to bylo 45 miliard dolarů a odborné kruhy jsou přesvědčeny, že tato částka příští rok daleko pravděpodobněji dosáhne 80 miliard dolarů. To je velmi vážné zvýšení výdajů na obranu, je to předzvěst válečného konfliktu.


Částečně způsobil toto zvýšení rozpočtu obvyklý viník - vojenský průmysl, který potřebuje a vyžaduje novou výrobu, aby vydělával. Do určité míry je nutno vyměnit výzbroj z období studené války. Ale to nevysvětluje všechno. Konec konců, vzhledem k tomu, že studená válka skončila, někteří pozorovatelé jsou přesvědčeni, že by se vojenská výzbroj nemusela modernizovat vůbec.


Existuje vážnější důvod pro nový militarismus. Amerika přesvědčuje sama sebe, že začne hrozit nový globální konflikt. Tentokrát to není v Evropě, je to v tichomořské oblasti. Je to všechno uvedeno v části dokumentu, nazvaného Asie 2025, jehož autorem je (mimo jiné) člověk stejného jména jako já, Andrew Marshall, pentagonský vojenský myslitel, na něhož jeho washingtonští žáci pohlížejí s obrovskou úctou.


Dokument Asie 2025 otevřeně budoucí hrozbu nedefinuje. Čína je v něm jednoduše charakterizována jako budoucí "konkurent na stejné úrovni jako jsou Spojené státy" (peer competitor). Všem ostatním "hrozbám" Americe po ukončení studené války - terorismu, občanské válce a mírovým akcím, jako v Bosně - je určena jen malá část americké armády, kterou bude možno rychle nasadit kdekoliv. Avšak čínská hrozba - jaderná mocnost, dvě miliardy lidí na druhé straně světa - to je dostatečně "sovětská" hrozba a ospravedlňuje to velmi odlišný druh zvyšování vojenských výdajů. Armáda může argumentovat, že potřebuje více těžkých letadel, více lodí, více útočných ponorek, letadlových lodí a dalekonosných bombardérů - a ne méně, jak by se zdálo vyplývat z ukončení studené války.

Tato strategie je zformulována v dokumentu Joint Vision 2020 (Společná vize 2020), v souboru vojenských plánů Pentagonu, vydaném letos v létě. Klíčovým termínem je v ní tzv. Full Spectrum Dominance, převaha plného spektra. Podle Pentagonu to znamená že americké jednotky, ať už budou bojovat samy nebo se spojenci, musejí být schopny porazit jakéhokoliv protivníka a ovládnout všechny situace, v celé řadě nejrůznějších druhů vojenských operací".


Dokument Joint Vision 2020 požaduje, aby "Spojené státy působily tak, aby utvářely mezinárodní bezpečnostní situaci způsobem příznivým americkým zájmům, aby byly ochotny a schopny reagovat na veškeré spektrum krizí tak, jak je tomu zapotřebí, a aby se připravovaly na nejistou budoucnost." To je žargon Pentagonu, který v normální řeči znamená: máte důvod se hodně bát.


Ze všech projektů, které vyvolalo toto "nové nebezpečí", je skutečně obřím projektem National Missile Defence, Celostátní protiraketová obrana (NMD). To je systém pro zaměřování přilétajících řízených střel a jejich sestřelování raketami země vzduch. Amerika tvrdí, že je to zaměřeno proti Severní Koreji a Íránu; není tomu tak, anebo alespoň není tento systém zaměřen jenom na ně. Je zaměřen na Čínu a jeho účelem je udržet americkou nadvládu v Tichomoří. Bude stát něco mezi 15 a 60 miliardy dolarů: takové částky se nevydávají jen na to, aby se zabránilo vystřelení jedné nebo dvou severokorejských střel.


Ze všech hledisek je jasné, že je tohle velmi vážný vývoj. Amerika se připravuje na radikální posílení své zbrojnice; odklání svůj pohled od Evropy a přesunuje ho k Asii: připravuje se na nové globální rozdělení světa, jaké existovalo za studené války. Ale dělá to pomalu, postupně a soukromě.


Existují tři otázky, jimiž se v důsledku této nové změny v americkém myšlení bude muset Velká Británie zabývat. Zaprvé, dlouho předpovídané odpojení Ameriky od Evropy je nyní nevyhnutelné; už k němu v současnosti dochází. Spojené státy už přesunuly své útočné ponorky z Atlantiku do Tichého oceánu; k obdobnému přesunu amerických vojsk zřejmě dojde po nadcházejících prezidentských volbách.


"Většina amerického vojenského zařízení je v Evropě, kde se v dohledné době neočekávají žádné konflikty, ohrožující životně důležité americké zájmy," praví se v dokumentu Asie 2025 zcela otevřeně. "Hrozby jsou v Asii."


Zadruhé, až se Američané stáhnou z Evropy, více evropských obranných úkolů budou muset vykonávat sami Evropané. Vzhledem k tomu, že Spojené státy budou vydávat víc na obranu - ale přesunou svá vojska jinam - evropské státy budou muset odpovídajícím způsobem zvýšit svůj obranný rozpočet.


Tohle všechno je zatím trochu v budoucnosti - ale pravděpodobně jen asi tak dva roky. Nejaktuálnější záležitostí je americká celostátní protiraketová obrana, která je prvním projevem nového konfliktu na britské půdě. Američané chtějí umístit dva systémy své protiraketové obrany do Británie, do Fylingdales a do Menwith Hillu. Dosud v této věci zastává britská vláda na veřejnosti obojaký postoj, odmítá tento projekt odsoudit, ale dává najevo, že s ním není spokojena. Má tendenci se k němu stavět, jako by to byla nějaká americká výstřednost, něco, co nás ve skutečnosti nezajímá.


Ale americká celostátní protiraketová obrana je důležitá jako příznak nového amerického militarismu, tichomořských ambicí Spojených států a jako původce potenciálně vážného vzrůstu globálního napětí. Důsledky systému protiraketové obrany byly už jasně zformulovány v tajné americké špionážní zprávě, které ostře kritizuje, co se stane, jestliže Amerika tento systém začne budovat. Číňané zdesetinásobí svůj počet jaderných zbraní, bude rozmístěno více ruských hlavic, k většímu jadernému zbrojení dojde v Indii a v Pákistánu - krátce řečeno, vzniknou od Atlantiku po Pacifik závody ve zbrojení, což ohrozí všeobecnou bezpečnost.

Británie je významným hráčem ve světové bezpečnosti a teoreticky prosazuje omezování zbrojení. Celostátní americká raketová obrana je nebezpečná a britská vláda to ví: měla by to říci veřejně, než se Washington rozhodne nás slepě, aniž bychom si toho byli vědomi, vrátit zpět do situace jaderné konfrontace, o níž jsme si mysleli, že jsme jí unikli, když padla berlínská zeď.
papaja
Několik věcných připomínek k pravoslavnému článku, který zde Tuny uveřejnil..
1....Historie budování americké hospodářské...
Byli to naši předci, tím míním Evropané, kteří vozili otroky z Afriky. Smyslem této zrůdnosti byl zisk a ten z velké části plynul zpět do Evropy. Byli to Španělé, Angličani, Holaňdané, Portugalci, Francouzi...I Holandsko dnešnímu hmotnému blahobytu vděčí právě z tohoto obchodu...Vzpomeňme na novodobé otroky v říši zla, jak nazval R. Reagan SSSR...Co jiného byl člověk v síti táborů zvané Gulag...?
A byla to právě občanská válka Severu proti Jihu, jejíž výsledek byl zrušení otroctví.. V Africe se ještě dnes lidé prodávají. Viz Súdán, kde lidi za symbolický plat, stravu a střechu nad hlavou otročí. Mimochodem Al Kajda má podniky v Súdánu, kde pracují tito otroci...
Kdo ukradl půdu Indiánům? Opět Evropani – první pionýři dobývání Západu..
Těmito slovy bych nerad snižoval viny USA vůči domorodým obyvatelům severní Ameriky.
2....severoamerickému hospodářství značně pomáhá využívání pracovní síly...
To není problém pouze USA, to je problém všech nadnárodních konsorcií, ať už majiteli akcií těchto podniků jsou Američani, japonci , Evropani atd..nejbohatší člověk na světě je majitel supermarketů...
3....A. Solženicyn...
postoj A. Solženicyna k západní kultuře a politickému systému je známý. Je to zastánce silného carského Rusku. Car by měl panovat silnou rukou, protože Rusko dle A. S. není připraveno na přijmutí parlamentní demokracie.
Díky USA měli lidé v Čechách možnost poslouchat v rádiích ( Sv. Evropa, Hlas Ameriky..) informace, které nebyli v komunistickém tisku myslitelné...
Nevím nic o byť skryté podpoře vojenským akcím Čečny proti Rusku..Vím o hlasech odsuzujících masakry ruské armády proti čečenským obyvatelům...
4...Díky civilizačnímu působení Evropy a Ameriky...
Vzpomeňme na rozdmychávání marxistických nálad SSSR v Africe
5....jedná se o bezpříkladný vyhlazující útok na civilní cíle...
Nebýt svržení atomových pum, skončila by válka v Japonsku mnohem později. Vždyť sebevražedné útoky kamikadze přestaly teprve po Nagasaki..další argumentem pro svržení byla chystaná invaze stalinských jednotek do Japonska. Mohlo to skončit další stalinskou diktaturou v Japonsku. Smutným faktem je, že v Nagasaki žilo nejvíce křesťanů v celém Japonsku...
6.Diskutovat o válce v Koreji se dá velmi dlouho. Jisté je, že se vynořili miliony čínských vojáků...To nebyla mírotvůrná armáda..

Jinak s mnoha tvrzeními souhlasím, ale netýká se to jen USA. Celý svět je zasažen materialismem, což není nic jiného než modloslužba, Rusko nevyjímaje.
Pozor na argument G. Bushe...Pro zachování lidských práv omezíme lidská práva...Odposlechy, domovní prohlídky atd..Ano nová válka podle modelu protidrogové války začíná. Je to válka nejen proti teroristickým buňkám, ale i proti vlatním občanům..Stačí podezření...
Lehce zneužitelné..
Podle informací, které mám, nebude velký problém monitorovat osobní i neosobní kontakty každého člověka na Zemi v blízké budouctnosti..A to je konec pochybnostím, kam tento svět směřuje...K celosvětové vládě jisté bytosti popsané v knize zjevení Sv. Jana...
Prosím osobní message: Hledejte lásku a poznání. Upínejte se na Světlo, ne na tmu. Ověřujte si informace z různých zdrojů...
delph
Dik papajovi neco takovyho sem chtel dopsat ale nejak mi nezbyl cas.
....a nakonec zakladni myslenka filozofie je ze abslutni pravdy se nikdo nikdy nedobere
Tuny
to livo: Nemůžu však souhlasit s útokama proti jakýmukoliv národu a náboženství (židi, muslimové, křesťani)

tvrdim totez o vsech vojenskych úderech. Chci verit ze jsou ucinejsi postupy.
napis mi prosimte jak si predstavujes reseni, takovej nejakej tvuj idealni stav. bojovat a nebo kontrolovat.

pro magiji:

Otone, nejsi úplně vymaštěnej? Řekni mi, prosím tě, čím konkrétně se provinila nějaká sekretářka, která dělala v tom baráku?? Princip kolektivní viny je přežitek, nemyslíš? Nebo budeš nadšenej, až přiběhne nějakej týpek podříznout ti krček kvůli tomu, že je náš stát v NATO?

No právě že četla, ty nesouhlasiš s tím, JAK byl útok proveden... Takže kdyby byl proveden jinak, souhlasil bys? Je to fakt napikaču, tohle si NIKDO nezasloužil.

Ááá, koukám, že pán je malej šovinistickej pig :-). K plotně se postav sám, jestli tě to baví. Mám svůj názor a ten není horší/lepší jen kvůli tomu, že jsem baba, nebo jo?


-hele nemyslim si, ze tvuj nazor (ze princip kolektivni viny je prezitek) je horsi proto ze si baba, toto nespochybnuje nikdo
-podle toho co jsi ale napsala dohromady soudim
ze ty proste muzes mackat ano/ne v nejake ankete kterou ti naservirujou v nejakym mediu.

a nebo muzes diskutovat, premyslet jestli to nahodou nejde i jinak nez jenom tak jak ti nekdo tvdi (ano/ne) nebo budes verit a furt psat neco co si myslis sireji (jako ze 1+1 muze byt 3)




vazeni dis. fora, chaty a celej internet doufam poskytuji prostor lidem komunikovat, sdilet dusevni vlastnictvi, ja doufam ze verime tomu stejnemu tak je dobre vedet co si o tom mysli ten "druhy" a je prece jedno jestli je to turek nebo nemec.

ale neakceptujeme demokracii jako mit svobodnou volbu jen jako varianty ano/ne

bohuzel/bohudik svet neni cernobyly a verim tomu ze to jde jinak, ze 1+1 muze byt i 4.

proste jako s tema proutkama

to delph


to sla:

bohuzel je na svete hodne vymastenejch palic, i kdyz by to byli jen vsichni arabi, nebo i jen ty, tak nesouhlasim s likvidací.

Kdyz sem videl zabery palestincu, jak se na ulicich radujou a oslavujou, nechapal sem.

diky ze mi pises co jsi videl v televizi, radeji taky zkopiruj nejakej clanek, o kterym si myslis ze je dobry do fora.


to delph:

nemam slova,

je to ted moje nevihoda,

to mne hrozne mrzi,

muzu te jen poprosit abys vse precetl znovu,
a verim ze nebudes pouzivat pri posudku privlastky, kterymi zcela prevracis smysl meho prispevku.


Tuny
,

[Edited by tuny on 23-09-2001 at 05:37 PM]
shamanjai
Já vám člobrdi nevím, ale pokud bude válka, tak to nebude dobrý. Proč se musí řešit věci násilím??? Já to fakt nechápu. Proč všichni lidé nezažívají ty stavy zkouřenosti, kdy kolem sebe vidí jen čistou krásu a jsou prostě v poho, bez násilí a bez problémů???
phmh
je v nás ještě pořád málo námi objevené v nás lásky
oton
tvé argumenty na podporu USA jsou pěkné ale co mi řekneš k zahraniční politice USA hlavně směrem k rozvojovým zemím a mnoha konfliktům ať v africe či v tichomoří, kde se v mnoha akcích USA angažovaly ať veřejně či často skrytě, a to nemluvim o dodávání zbraní všem možným magórům, tomu já tedy neříkám podpora a šíření demokracie,tomu se dá říkat třeba otrokářství a vykořisťování dvacátého prvního stolení, jestli ty si myslíš opak, tak k tomu nemám co říct

a s tou svobodou to v USA neni zase tak růžový jak se tady sanží někteří lobisti tvrdit, mám asi 6 kamarádů co byli v různých státech USA a všichni se jednomyslně shodnou že Evropa a ČR jsou mnohem svobodnější země, ale to už zabočuji uplně jinam

prostě fuck USA

PS: pro maggii: bohužel z tvých příspěvků např."Ááá, koukám, že pán je malej šovinistickej pig " si domejšilm, že to stvou inteligencí asi nebude moc dobrý, sám ani ¨náhodou nejsem to co je zmíněno výše v uvozovkách a když jsou ženy inteligentní rád si vždycky pokecám

a proto, že si to asi zaručeně nepochopila píšu to tu polopatě a asi po třetí: "NESOUHLASIM S ŽÁDNÝM ÚTOKEM AŤ JE PROVEDEN TAK ČI TAK, ALE USA SI TO SVÝM CHOVÁNÍM ZAVINILY SAMI, SEJEŠ VÍTR, SKLÍZÍŠ BOUŘI!!!"

doufám, že nebude válka, to je jediný čeho se bojim, pak by sme byli všichni v prdeli!...

toť vše



papaja
to motorfanda oton

Považuješ - li mne za lobbistu USA, děkuji pěkně..
Ale já nejsem lobbista USA,tj. nevyjednávám u nikoho podmínky vhodné pro USA. To,co jsem napsal,byli komentářek článku, který uveřejnil Tuny.
Takže konkretizuj milý Otone své otázky na mne, než mne začneš zařazovat do svých škatulek...A není to poprvé, že?
K otázkám zahraniční politiky USA? Nejsem profesionální politolog ani historikani diplomat - uvítal bych otázky konkrétnějšího charakteru... to je otázka,kterou bych musel zpracovat písemně minimálně několik týdnů,abych byl spokojen s výsledkem..
Zdar


[Edited by papaja on 24-09-2001 at 12:36 PM]
oton
jestli se tě to dotklo tak sorry ale rozhodně sem nechtěl rozjíždět nějaký škatulky, no dost už o tom, asi máme každej jinej názor

PS: mimochodem s článek tunyho byl ze začátku fakt dobrej ale pak se to s tim křesťanstvím nějak zvrhlo, a stálo to za shit



for Weedof je vidět že o USA a jejich válečný zahraniční politice nic moc nevíš, když píšeš něco jako že vždy se intervenujou ohlášeně a v regulérní válce, tak že si asi nemůžem rozumět, protože o tom vim trochu víc, tim nechci dělat nějakýho znalce jen se o to zajímám, zdar
tehace
gdyž seš tak chztrej a zajímáš se o americkou zahraniční politiku, odpověz mi prosím na tohle...
je pravdou že USA sledujou svejma krokama hlavně své národní zájmy... ale prosím tě, jmenuj alespoň jeden stát na světě, nebo společenství, které by povýšilo zájem někoho jiného nad svůj osobní....
díky
oton
ano máš pravdu, a proto odsuzuju USA, protože prosazovat svoje zájmy na úkor jiných národů za cenu mnohe mrtvých a rozpoutaných válečných konfliktů mi připadá dost hnusný ba zvrhlý

a ukaž mi kolik civilizovaných států nebo velmocí co se chubí svou demokracií to takhle dělá??? myslím že by sme je dokázali spočítat na prstech jedný ruky

PS: nepočítám různá fanatická zřízení z dálného východu a podobný extrémisty
papaja
Otone,
prosím konkretizuj své připomínky vůči křesťanství, zvláště pak vůči dnešní podobě a vývoji římskokatolické církvi po 2. vatikánském koncilu. Budu ti vděčný za Tvé upřímné názory. Několikrát zde na Groweru jsi toto této téma zmínil....a nikdy ne konkrétně a nikdy ne lichotivě.... na argument, že to na Grower napatří, moc neslyším....toto je sekce, kde je povoleno provozovateli v podstatě vše ( kromě prodeje drog )..
Pokusím se s Tebou diskutovat. Snad to povede k odstranění určitých předsudků, doufám, že i z mé strany...
Díky
tehace
na úkor kterejch národů.... prosím tě, začni už jmenovat, nebo to nikam nepovede... to je pořád dokola.... použij už konečně aspoň jeden férovej argument a ne pořád ty neadresný keci... neustále jen křičíš, že američani někomu ubližujou... piš konkrétně, komu a gde... jedinej příklad gde USA bylo prvoagresorem jakýhokolif konfliktu....
eště jednou díky
Tuny
no to je fakt, ze je svoboda, ze mame prostor konkretne zminit co nekdo (treba usa) dela spatne.
sami nezacnou ani naznacovat, ze neco delaji spatne..
Tuny
urcite jde i strucne (rychle) vyjadrit podporu americke politice postavene na neviditelne ruce. treba zkopiruj nejakej clanek na obhajobu te usa bez chyb.
snad tu kopii unese mys...
papaja
to Tuny
nejsem zastánce politiky USA, jen jsem komentoval Tvůj přetažený článek...Přečti si to pozorně...
Pokud jde o pravoslavnou ruskou církev, vím o nebývale rozsáhlé spolupráci s komunistickým režimem od stalina počínaje...
Nesmiřlivost některých pravoslavných skupin vůči Západu je veliká...Nicméně materialismus, sklon k moci nad lidmi a další obrovské problémy dnešní doby jsou vlastní velké většině lidí na celém světě, nejenom USA a Evropy, ale i Ruska a dalších zemí...
Přečtěte si pozorně papežovi encykliky vůči materialismu..to, co se vydává za dílo církve mnoha lidmi pocelém světě. Snad neexistuje v současnosti větší kritik tohoto problému.
Vysvětlení pojmu materialismus, tak jak ho chápu já - nemíním jen přihlouplý ateismus přebírající pomílené premisy marxistické ideologie a nejen jí..míním tím i určité modly, které ovládají mnoho lidí - tj. peníze, nevázaný sex, drogy atd. Ruku na srdce, mnoho lidí a mne často nevyjímaje upřednostňuje uctívání kamene, sošek, lidí, rostlin ( cannabis nevyjímaje ), božstev a bůžků a mohl bych pokračovat...Místo uctívání Stvořitele, místo hledání lásky a moudrosti hledáme rozkoš a moc nad lidmi...
Je třeba zamyslet se nad výsledky fyziky, biologie, teologie a filozofie..fyzika mluví o velké třesku, tedy o počátku tohoto vesmíru - tj. tento vesmír nemá absolutní hodnotu,není věčný...Konec ateismu ve smyslu existence jediné entity, tj. věčného vesmíru...Biologie mluví o vývoji života zde na Zemi - výplývá z toho, že život nejenom že byl stvořen, ale také že je neustále tvořen - na Zemi se objevují po miliony let nové a nové formy života, což nelze vysvětlit pouze teorí evoluce života...Moderní filozof Claude Tresmondtant hovoří o teorii reinformovanosti našeho světa - doporučuji knihu O smyslu stvoření, Dějiny vesmíru...
Mohl bych pokračovat..Bude-li zájem, jsem ochoten napsat obsáhlejší článek...Toto už se moc netýká původního názvu tohoto threadu, takže se omlouvám, jestliže jsem kohokoliv právě tímto rozladil..
Nicméně vystudoval jsem MFF UK, tedy jistou kvalifikaci ke komentáři výsledků moderní fyziky mám, tj. kvantové fyziky, atomové fyziky a třeba kosmologie a teorii relativity...


[Edited by papaja on 25-09-2001 at 08:50 PM]
Tuny
ja nemuzu souhlasit s cirkvi, a nesouhlasim nekonecne i s pravosl. cirkvi (puvod meho prispevku). to nemusis psat ze jsou gaunery nebo ze maj gaunery kamose.
to bys moh psat o usa.
i katol. ze jako kdyz jsou hodni treba 300 let, ze nejdou za tema svejma dogmatama se zbrani v ruce.
a to je spatny i na usa. ti prestarli carodejove u tech vesel se taky upinaji na teritoria na nejakou treba asii misto aby poradne kocirovali vsechny lidi spolu a ne proti sobe, aby se clovek zdokonalil a polepsil.
ja si myslim ze to jde delat i jinak, a to si nemysli ani usa ani cirkev. nebo si to nechtej myslet, a nebo si to ani nepotrebujou myslet.
Tuny
to se tady asi ted zase pro nejakou etapu bojuje o globalniho operatora
phmh pise :"jak funguje svet" fsichni obcas postesknem jak funguje svet

zkuste se zamyslet jak funguje trebe grower (owergrow)???

a ostatne veci

pa papajo
viridis
mohu-li se vyjadrit - neb nemohu souhlasit se sebemrskacskymi myslenkami, zde vyjadrenymi - uvedl bych zhruba toto: naprosta vetsina '-ismu' ve svem dusledku vede k omezeni svobody jednotlivce, at se mu to libi nebo ne, bez ohledu na to, zda si to preje, nebo ne. Kaslu na to, co se mi snazi vnutit jakakoli ideologie. Jsem jedinecny a neopakovatelny, ziju si svuj zivot a malokdo muze rici, ze jsem mu ublizil. (ale i takovi -bohuzel- jsou) Nikomu jsem neublizil vedome. A jsem clenem urciteho spolecenstvi (chca/nechca :D). Nevybral jsem si, ale je tomu tak, i kdybych tvrdil neco jineho.
Ale kdyz mi nebo komukoli z tohoto spolecenstvi nekdo sahne na krk, s tim, ze me hodla pripravit o zivot, MUSI pocitat s tim, ze se budu branit, dokonce ze jej s klidnym svedomim mohu i zabit ! Koneckoncu, ma vyhodu: zvolil si dobu, objekt i zpusob utoku. Vyuzil vsech vyhod, ktere mel. Pak vsak musi pocitat s tim, ze i ja vyuziji vsech SVYCH vyhod. Dokonce si nemyslim, ze je to hrozne - hrozne je podle mne to, ze se dava prednost pravum utocnika pred pravy toho, kdo je napaden. Az jednou vybouchne pumelice v supermarketu, kde shodou okolnosti bude vase zena a deti, budete jen klidne pokurovat ?

Trochu jsem se nechal unest - jsem klidny, ba flegmaticky clovek - jen mi na ten klid nesmi nikdo sahat.....
Maggie
To: TUNA no díky:-)
Maggie
Pro OTONKA:

PS: pro maggii: bohužel z tvých příspěvků např."Ááá, koukám, že pán je malej šovinistickej pig " si domejšilm, že to stvou inteligencí asi nebude moc dobrý, sám ani ¨náhodou nejsem to co je zmíněno výše v uvozovkách a když jsou ženy inteligentní rád si vždycky pokecám

No, to je vidět. Já jsem tě hochu k plotně nestavěla, pamatuješ? A z tvé narážky jsem prostě pochopila to, co jsem napsala...

a proto, že si to asi zaručeně nepochopila píšu to tu polopatě a asi po třetí: "NESOUHLASIM S ŽÁDNÝM ÚTOKEM AŤ JE PROVEDEN TAK ČI TAK, ALE USA SI TO SVÝM CHOVÁNÍM ZAVINILY SAMI, SEJEŠ VÍTR, SKLÍZÍŠ BOUŘI!!!"

Takže sice nesouhlasíš, ale jinak DOBŘE JIM TAK? Nebo mě zase nazveš nevalně inteligentním tvorem, který nechápe tvé výroky?
Uvítala bych, kdyby ses dokázal bavit bez emocí a spíš se ptal, proč na mě tvé výroky TAKHLE působí....
Limba,CsC
...docela a docela neodbytně se mi do palice vkrádá pocit, že je tady někdo vůůůůůůůůůl........................
Tuny
magije, to proste neni jestli to schvaluju nebo ne. nebo dobre jim tak.
ty neuznas ze ty chyby co jsou pricinou tohoto stavu planety (valky, bida atd.) jsou i na strane usa.
pisu ti uplne polopaTe,

ze JE HROZNA, SKUTECNE HROZNA KATASTROFA TO CO SE STALO NA ZAPADE.

MNE SE TAKY NELIBI ZE SE TO SERE NA ZAPADE, A ZE SE TO SERE VSUDE.


O O
U
=

MAGIJE malo hulis. vidis.

Maggie
TO: TUNA


magije, to proste neni jestli to schvaluju nebo ne. nebo dobre jim tak.
ty neuznas ze ty chyby co jsou pricinou tohoto stavu planety (valky, bida atd.) jsou i na strane usa.
pisu ti uplne polopaTe,

ze JE HROZNA, SKUTECNE HROZNA KATASTROFA TO CO SE STALO NA ZAPADE.

MNE SE TAKY NELIBI ZE SE TO SERE NA ZAPADE, A ZE SE TO SERE VSUDE.

No, hlavně se mi líbí, jak odepisuješ na příspěvek pro někoho úplně jiného... :-) Vypadá to, že já hulím málo (podle tebe) a ty zas moc...
Nicméně k věci: nemyslím si, že za všechno může USA, SSSR nebo nějakej Absurdistán někde.
Chybka je spíš někde v nás lidech, kurvu militantní najdeš i u Zulukafrů. Válku si umíme rozpoutat i bez zásahu světový velmoci, věř mi. Říkat si, že si o to USA koledují je fakt dost alibismus - prostě se hodí vina za všechny průsery na jeden stát a já jsem z obliga, že jo?
Mám pocit, že naše názory nejsou od sebe zas tak daleko, jen mě mrzí, že si to nedokážeme vyříkat v klidu a bez toho, abychom si navzájem komentovali svá IÁ (původně IQ:-). U toho to začíná - člověk se nedokáže domluvit pomalu ani se svým sousedem a pak to má na tom světě nějak vypadat...

[Edited by Moderator on 09-10-2001 at 05:38 PM]
pan dan
Jestli mohu taky se svou troskou do mlyna...
Jak to tu projizdim, tak mam pocit, ze nekteri z vas jsou opravdu neschopni se domluvit (prijmout cizi fakta), z cehoz je mi smutno. Ale k veci:
Naprosto souhlasim, ze vsechny -ismy znamenaji oklesteni svobod a prav jedince, anarchii tu (hmm, mozna nastesti) nemame. Ale i kdybychom meli, tak SVOBODA JEDINCE (NARODA, HNUTI) KONCI TAM, KDE ZACINA SVOBODA DRUHEHO. A to by si mel uvedomit cely Taliban a jiny organizace (ta scena s letadlama byla pompezni, ale zavrzenihodna) i USA (jejich politika je zbytecne agresivni a negativisticka). Hacek je v tom, ze ze dvou zel si svet musi vybrat to mensi. A ja radsi budu nakupovat v supermarketu a v extremni situaci i u smazek v mcdonaldu, nebo si dam v klidu dobrej tabacek ve vodnici a poradne oslazenej silnej caj jako si delaj Beduini, nez inhalovat yperit v metru, sorry... Teroristi v tyhle RELATIVNE demokraticky spolecnosti zkratka nesmi mit misto.
Ale neplest si pojem Arab a Terorista...na to hodne velkej bacha...
A co s utokem? Kdyz bude vedenej proti Bin Ladinovi a jeho nohsledum, proc ne, svet se zbavi dalsiho svinstva. Ale USA si nesmej udelat z Islamu obetniho beranka...
PAN:DAN
Tuny
tak sakra uznejte ze ti hasici nemaji zajem slyset o nejakym jinym postupu.
to nejde zorganizovat lidi,
nemohu prece verit ze tankama a raketama nekoho vychovam aby uz nelital letadlem druhymu do kanclu
ja chci verit ze to jde jinak,
ne ze kdyz je nekde bordel, nebo ze odnekud lita bordel, tak tam poslu rakety.
hovno zadny rakety, to je zas jenom primitivni.
uznej marije ze to jde jinak, ze nevis jak, ale ze veris ze to jde
lidi spolu, ne proti sobe
dyt se nam museji jiny kultury z vesmiru smat, co jsme za kreteny, ze se neozvem.
noviny jsou jenom plny dokumentu jaky sme prasata
proc nikdo nevyziva, v tech milionech medii, vsechny lidi at premejslej jak se to da delat jinak
furt to opakovat, ze se musime, aby sme prezili, povine spolu bavit, a vymyslet jak to udelat jinak

tady nikdo nebude delat terorismus, a tyky nikdo nebude vyuzivat chudaky, a nikdo nebude davat prachy na hlouposti, kdyz se nam to kousek od baraku sere.

jak nekoho chytnu ze nekam hodil raketu, nebo i nejakyho teroristu, tak tada nevim co mu reknu, tak podte vymyslet co jim reknem
a ty marije netvrd ze tu vinu chce nekdo na nekoho hazet, nechcu jenom u televize s hamburgrem vruce cumet na vsechny ty valky, jak nejakej idiot...

je normalni schvalovat postupy (vojenske utoky) ktere jeste nic nikdy nevyresily, nez ze jenom znicily neco co nekdo budoval 10000000000 let,

nikdo sakra nebude hazet rakety

samozrejme najdeme vinika


MAGIJE proteze jsi my ale fakt simpaticka, internet muzeme vyuzit ze budem ti kontrolori co kontroluji kontrolory

at ty kreteni utracej ty papirky kvuli takovejm frajerum jak je mr nepstr.
spolecne sdileni dusevniho vlastnictvi, globalizace dialogu to je si myslim treba reseni

globalne


[Edited by tuny on 27-09-2001 at 09:32 PM]
Tuny
oni (ted je jedno kdo) maj valky jako nutny zlo, vzdycky je pri tom velkej vedeckej pokrok
vsichni vedci najednou prestanou chlastat a mudrovat po kavarnach, a zapnou mozky uplne naplno, a to asi vsichni lidi zapnou naplno.

s tim internetem asi jde udelat inteligentnejsi mozek, nez maji vsichni, nejaka UI, kjako borgove co dohromady uvazujou.

mam strach ze nejak vsichni deme dal aby sme se zdokonalili, a ze se nam to povede, ze tady bude raj, ale ze treba jen pro 1 mld lidi.

ti ostatni si to nestihno rict, nechji se sezrat silnejsimi, chytrejsimi, lepsimi,


lidi zeknete vsichni ze nebude valka.
Tuny
ty i a y, to je bud spravne a nebo presne naopak.
tak pisu i nebo y.
Tuny
ze se clovek de furt nahoru, treba se zlepsuje a zdokonaluje.
zustava ten lepsi, moudrejsi, silnejsi, stesti taky preje chytrejsimu.
ale proc tolik krve.
jsou uz takovy technologie a ruzny "jak na to", ze tady muzem klidne zustat na te nasi jedne planete vsichni.

i hloupi i chytri, jenom to musime kontrolovat, ty magory co hned sahaj po samopalu, a ja vim ze jsou postupy jak takovyho teroristu eliminovat
usa je teda takovej policajt ze vsude takovej pruser jenom bobtna, pachtujou se se vsema diktatorama a cumej na to jak se to sere, jak se treba ten hloupej lid zadluzuje a nerozviji.
no kdyz umi kontrolovat pakistan tak ze tam postavi tovarnu "nike" a zamestnavaj tam od 8-14 let za 1 usd za mesic, a este ma pakistan atomovku a dluhy 70 mld usd. no tak to teda chcu jinyho policajta, ne takovyho...

to ja si myslim ze jak vubec nerozumim necemu co ma vic nez 1 kniflik, tak si u internetu pripadam jak programator, kdyz neco hledam nebo to opravuju, ctrlaltdelete.

kdo da mld usd do kulturnich a vzdelavacich projektu, ne miliony ale treba 100 mld, jenom tak, treba by to bylo dobry.

osn, co to je?

co to tam je za carodeje?




Tuny
Jackson: Taliban chce, abych jednal o míru
Americký černošský reverend a bojovník za lidská práva Jesse Jackson tvrdí, že ho afghánské hnutí Taliban požádalo, aby vedl mírovou delegaci do této oblasti. Jackson dodal, že se zatím nerozhodl, zda tuto roli přijme.

Pozvání k cestě do Pákistánu obdržel v telegramu. Ten mu poslal mluvčí talibanské ambasády v pákistánském Islámábádu.

Reverend je ochoten tuto oblast navštívit, pokud by jeho cesta mohla předejít smrti nevinných afghánských civilistů. "Musíme zvážit, co toto pozvání znamená. Nechceme jednat ukvapeně. Pokud můžeme udělat něco, co je přiměje, aby odhalili teroristické základny, vydali podezřelé a propustili zadržované křesťany, spíš než vést dlouhou krvavou válku, podpoříme to," řekl.

Reverend o tom mluvil s americkým ministrem zahraničí Colinem Powellem. Ten mu zopakoval postoj vlády nejednat s Talibanem. Jacksona však nijak nezrazoval.

Maggie
Tuny, cos to proboha hulil? :-)
phmh
to asi nebude hulením,to je v člověku
ty chceš bojovat s lidma?
Maggie
To: phmh

????? Na to si přišel proboha JAK?
phmh
myslím,že před dvěma týdnama by tady z groweru chtělo bojovat víc lidí(který bojujou vlastně jenom sami se sebou) než teď,ale ,,každej den je jinej
Tohle mi poslal jeden kámoš co taky hulí a nikde nic prý takovýho nenašel tak to musel napsat sám.

Nevim, jestli jste si vsimli informace, ze pri jednom z naletu byl
zabit syn mully Umara, nejvyssiho vudce Talibanu. Zprava obsahovala
informaci, ze chlapci bylo deset roku, byl tezce ranen a po operaci, u
niz byl jeho otec (ktery prosil lekare, aby syna zachranil), zemrel.
Civilni objekty, jako byl dum Umara se stavaji cilem utoku. Ne
nahodou, jsou predem vytypovany. Nad mrtvymi v nich se mavne rukou,
jako nad nutnymi ztratami? Stejne tomu bylo i v Libii a Iraku.
Mozna nesleduji informace dostatecne pozorne, ale zpravu, ve ktere by
se Pentagon, ci kdokoli jiny omluvil, jsem nenasel. Vyjadreni litosti
take nikde. Pritom pred chvili jsem cetl zpravu, kde se Amerika
omlouva za mylny zasah starobince. To byl omyl. Tyto civilisty zabit
nechteli.
Netvrdim, ze po kazde nevinne obeti je treba omluva. I kdyz to
netvrdim neni uplne spravne. Spise chapu, proc se tak nedeje.
Ale. Ale toto neni jen tak dalsi krizek na seznamu civilnich obeti. Je
to smrt nejblizsiho pribuzneho jednoho z vudcu statu ve valce. Je to stejne,
jako by zahynula dcera George W. Bushe. Konflikt ted dostava i osobni
rovinu. Rodina ma v islamskem svete jiny vyznam nez u nas, v tzv. zapadni
civilizaci. Bush samozrejmne nesedel v letadle, ktere bombu svrhlo,
ale byl to on, kdo ho tam poslal.
Neni to zase az tak davno, co media pretrasala "aferu", pri
niz byla zadrzena policii jedna z dcer G. W. Bushe za to, ze se na
falesne doklady "pokusila objednat alkohol". Byla odsouzena
k verejnym pracem. Nakonec podle medii vse vyresila babicka Barbara,
ktera si z vnuckou promluvila a vysvetlila ji skodlivost alkoholu.
Pripominalo mi to serialovou epizodu. Takove problemy ma s detmi G. W.
Bush. Pry.
Dokazete si predstavit tu kampan, pokud by ji nekdo ublizil?
Kondolence by nebraly konce, pred ambasadami ve svete by se hromadily
kytky, noviny by o nicem jinem nepsaly.
Jak jsem jiz psal. Mozna, ze omluva nekde probehla a ja ji jen nezachytil,
ale i to je spatne. Je treba takovou vec resit okamzite a a dostatecne
nahlas oznamit, ze se stalo veco spatneho. Jen tak se da celit dalsi
eskalaci napeti. Pokud chtela Amerika postupovat maximalne setrne, aby
udrzela protiteroristickou koalici pohromade, chova se, jako by ji na
tom ani moc nezalezelo. A z toho nemam nejlepsi pocit.
Nejsem zrovna grafoman, libujici si v psani mailu. Radeji jen
preposilam to, co jiz nekdo napsal a me to zaujalo. Ted jsem ale
udelal vyjimku. Nejsem na strane "tech zlych". Jsou vsak
veci, ktere mi na "tech spradlivych" vadi vic a vic. A
ztrata soudnosti, kombinovana s cenzurou a dvojim metrem momentalne
nejvic


P.S.: Berte ted media s hodne velkym odstupem. Dostavaji se pod stale
vetsi tlak politiku a jejich nezavislost casto zkoncila 11. zari. Posilejte
mi prosim vsechny informace, o kterych si budete myslet, ze jsou
zajimave a dulezite. Mozna, ze to nebude tak dlouho trvat a cenzura se
zacne dotykat internetu vic, nez si ted dokazeme predstavit. Argument,
ze internet uz nelze omezit neberu. Jde vsechno. Ale stale plati:
"Kdo je pripraven, neni prekvapen".

P.S.1: Bohuzel take stale plati: " Prvni obeti valky je
pravda."


Maggie
Phmh: hm, jen bych ráda připoměla, že útok na WTC byl útokem POUZE na civilisty.... Takže mě teď dost dostává, když Taliban zveřejňuje, kolik civilistů odneslo bombardování Kábulu. Kdyby opravdu chtěli předejít tomu všemu (a tím myslím zabíjení civilistů - jedno jestli amíků, nebo afghánců) , chovali by se jinak. Takhle bohužel pouze sklízejí to, co si zaseli (mimochodem, až mě za tohle někdo bude pranýřovat, ať si vzpomene, že to samé tu bylo řečeno na adresu američanů).
joji
Myslim, ze historie nezacala 11.9.2001.

Proto je celkem obtizne urcit, kdo si zacal. (Bylo prvni vejce nebo slepice?)

Amerika vevnitr je celkem v pohode, jenom jestli to neni proto, ze navenek jsou to takovy kurvy?

Absolutne odmitam zpusob, jakym, byla Americka vlada upozornena na to, ze se ve sve zahranicni politice dopousti omylu.

Verim tomu, ze celou situaci je mozne vyresit i jinak nez bombardovanim uz tak rozbombardovane zeme.

Pravda neexistuje, tak zkuste pousoudit tu "moji" :-) :

1) Podle naposledy zverejnenych vysledku vysetrovani bylo 15 clenu z 19 unoscu ze Saudske Arabie. Je mozne, aby to byla nahoda?

2)Predstavitele muslimskych statu na sve schuzce tesne po zahajeni americke msty Afganistan obetovali.

3)Usama bin Ladin se ve svem prohlaseni k atentatum nepriznal, pouze je verejne schvalil a pochvalil. Rekl, ze je to dilo Allahovo.

4)Usama bin Ladin je velmi inteligentni, bohuzel asi nabozenstvim zaslepeny idiot.


sorry, ale uz jsem dlouho nehulil, tak to nemam uplne usporadany
bomba clanek(prispevek c.1)
tunyho bych mel rad :D
Sinuhet
Ten clanek se dopousti mnoha zjednoduseni a prekrouceni ktere zavani az lzi. Celkova premisa vyjadrena v nekolika prvnich radcich (podobnost upadku Rima s tendencemi v USA) je souhlasitelna, ale konkretni tvrzeniuvadena dale, uz jsou ponekud mimo. Mimochodem totez o cem mluvi u USA plati i pro evropu a cely ten tzv. zapadni svet.
ano,pise to hned v prvnim radku:amerika,predvoj padu zapadni civilizace.Tzn.nejen evropa.
Ktera tvrzeni jsou mimo?Jeden nemuze znat vsechno,ale co treba rwanda?
Sinuhet
Treba: <I>Podobně jako úspěch dávného Říma byl postaven na dobyvačných válkách, tak úspěch a prosperita Ameriky je vybudována na úkor ostatního světa.</I>

Je to zjednoduseni a vytahnuti jen toho co se jim hodi. PRosperita je take vybudovana na tom ze ostatni kupuji to co amerika vyrabi. Dobrovolne a radi. Internet je z USA, ve vede jsou dost jinde, unoverzity, atd... Totez ten Rim. Nejen dobyvacne valky ale take treba take rozvoj vedy prispel k jejich postaveni ve svete, atd...

Je to proste prilis tendencni. Problem neni v tom co ten clanek rika, ale v tom co zatajuje. Jake formulace voli atd... Nedava ctenari moznost se rozhodnout. Rozhodnul za nej a vybira fakta ktera se hodi a zamlcuje ta ktera se nehodi.
kazdopadne zaklady ameriky byly postaveny na genocide puvodnich obyvatel a zotroceni cernochu.To se to pak buduje :D

vynechal bych tedy ameriku,evropu....jde spise o degradaci zdraveho rozumu v tvz.civilizovanem-modernim svete,aniz by to slo videt.Pokles biologicke hodnoty cloveka,atd.

Ale ono se to zpravi samo.Co takhle svet jako v MAD MAX I ?
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od xerthon
kazdopadne zaklady ameriky byly postaveny na genocide puvodnich obyvatel a zotroceni cernochu.To se to pak buduje :D


Zase ten zakerny slovni obrat. Zaklady byly postaveny na. Ferove je rict, ze behem osidlovani ameriky evropskymi kolonialisty (zajimave, nikdo nedava vybiti indianu za vinu Evropanum), byly zdecimovani puvodni obyvatele. Ale to plati v podstate pro jakoukoliv oblast na svete. Nenajdeme snad misto kde by nekdy v dejinach neprisel nekdo kdo nasilim vytlacil puvodni obyvatele.

Biologicka hodnota cloveka? Hmm neznam. Kolik namerili tobe?
FlickerBird
jenom jestli můžu bych bych se rád vyjádřil k věcem které jsem zahlídl, nemám sílu a čas to pročítat celé
citace:
Pokud jde o pravoslavnou ruskou církev, vím o nebývale rozsáhlé spolupráci s komunistickým režimem od stalina počínaje...

stejně tak můžu říct že Pius XII. žehnal Hitlerovým tankům ;) ale kvůli hovadině jednoho nebo několika spolčených si nedovoluju soudit všechny křesťany, a stejně tak rozděluju víru a vyznání a příslušnost k církvi
ony tyhle věci moc nejdou dohromady
citace:
Ztrácí se úcta k manželství, roste počet nemanželských dětí a společnost toleruje a postupně schvaluje homosexualitu jako legitimní způsob partnerství rovnocenný manželství (tento druh sexuální zvrácenosti je v křesťanství nazýván "sodomským hříchem", což už samo o sobě naznačuje, že homosexualitě propadlí jedinci svolávají zkázu nejen na sebe, nýbrž i na své spoluobčany).

:eek: to už snad nemůže nikdo myslet vážně, škoda že si tohle s Tunym nemůžu vyříkat
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet


Zase ten zakerny slovni obrat. Zaklady byly postaveny na. Ferove je rict, ze behem osidlovani ameriky evropskymi kolonialisty (zajimave, nikdo nedava vybiti indianu za vinu Evropanum), byly zdecimovani puvodni obyvatele. Ale to plati v podstate pro jakoukoliv oblast na svete. Nenajdeme snad misto kde by nekdy v dejinach neprisel nekdo kdo nasilim vytlacil puvodni obyvatele.

Biologicka hodnota cloveka? Hmm neznam. Kolik namerili tobe?


zase to ferove slovickareni :D

ano dnesni bila amerika,to jsou potomci evropanu.Jak prekvapive:-)

ty neco i neznas?
Co?
taky neschvaluju zadny teroristy....tudiz ani bushe...
co je to vlastne terorista?
nekdo kdo je proti usa?
nekdo kdo potrebuje ropu a prachy?

co proti tomu muze delat nejakej malinkej stat uprostred pouste?
proc se do nej srát?

v nejakým 16 stoleti (cca) se vyvrhelové starého kontinentu pustili na dlouhou cestu pres more aby nasi "kýžený" ráj. Místo toho vymlátili původní obyvatelstvo....a ted se serou zpatky do evropy....

vsem se Vám omlouvám za sprostá slova....
co?: terorismus to je zpusob boje.Teroristou muze byt kdokoliv.Proto ho nepujde vymytit agresi.Je to jako by nekdo chtel znicit treba vsechny karatisty:-)
Co?
xerthon: jj, to byla recnicka otazka.....:)
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Omnihash
Jinak support for palestina, těm lidem držim palce už hóóódně dlouho. Na to, kolik peněz a úsilí věnuje Usa a izrael k jejich vymazání z mapy světa, se držej celkem slušně...


Dival jsem se na mapu Palestina tam neni. Izrael sousedi s Egyptem, Jordanskem, Syrii a Libanonem.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Omnihash
Co: vzal si mi to z úst, právě sem to chtěl říct. Kolonisti byla zvěř, který se Evropa ráda zbavila. (desperáti, zločinci, odpadlíci od víry, zchudlí šlechtici apd.) Taky to tak dopadlo.


V tomto odstavci oznacujes odpadliky od viry za zver a o kousek dal brojis proti katolickemu polsku. V te dobe bys tedy byl na lodi smer amerika aby dnes nekdo mohl tebou argumentovat proti dnesnim obyvatelum USA. Kdyz uvazim koho v Evrope asi tou dobou upalovali, koho povazovali za odpad...
Ježíš
prosim netahejte mi na grower historii, trpim :D do noveho sveta prece nejezdili jen zlocinci a cirkevni sekty, to je zkresleny. jinak musim souhlasit se sinuhetem, ten 1.clanek je desne tendencni. ale dost velka cast z nej je bohuzel pravda..
Co?
ja bych tento thread prejmenoval na KATASTROFA USA......:mutant:
cosecha
Tuny, nic proti tobě, ale já si myslim, že ten článek je hadr.
Nechci se v tom patlat, protože to je hrozně dlouhý a nesedí mi tam víc věci, ale aspoň jeden příklad za všechny: ty se rozčiluješ, že maj amíci doma počítače - prosim tě vším sis na čem to píšeš?

jinak - zatim se každá velká civilizace dřív nebo pozdějc složila, takovej je chod dějin. Jen si ani ve snu nechci představovat jaký to tady bude až je nahradí jiná civilizace, třeba arabové, nebo číňani, rusové. jestli je vzhledem k množství atomových hlavic bude mít vůbec kdo nahradit.
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet


Dival jsem se na mapu Palestina tam neni. Izrael sousedi s Egyptem, Jordanskem, Syrii a Libanonem.


to ale neznamena,ze palestina nikdy na zadne mape nebyla.
Za bolsevika taky nebyla rada statu na mape.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma