Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Papirosy - že by? - Klikni zde pro originální téma
pták.vohni.vák
Papirosy jsou na východ od nás nejběžnější cigaretou, zrovna tak, jako "bolšaja vodka", která se stala národním symbolem. Není divu, vždyť kdo by nehledal v takových podmínkách možnost úniku ze světa, který nenabízí yrovna dostatek příjemných smyslových vjemů.
Pominu-li zmíněnou vodku, o které by jistě mnohý gurmán dokázal vyprávět celé hodiny, pak právě papirosy jsou tím, co mne nadmíru zaujalo.
Papirosy jsou vlastně jakousi cigaretou na ruský způsob, která sestává ze 6cm dlouhého dutého filtru z tvrdého papíru a 3cm dlouhého cigaretového papírku. Ten je napěchován tabákem tak silným, že může být v oblibě opravdu jen v Rusku a na Ukrajině.
Před zapálením je potřeba dutý filtr v polovině zmáčknout a přetočit o 90 stupňů a pak už si to jenom užít.
Když jsem tohle viděl, mohlo mne napadnout jen jediné. Tabák vysypat, nacpat skunka a oddat se. Musím říct, nemělo to chybu.
Vznikla tak myšlenka, co kdyby se u nás zavedla výroba takových "papirosových cigaret bez tabáku", tedy vlastně jakýchsi dutinek. Výhodou zůstává, že si je můžeme nacpat tím, co máme rádi.
Takovéto dutinky by byly ideální možností pro začátečníky, kteří ještě nejsou tak zruční, ale i pro ty z nás, kteří zrovna nemohou anebo nechtějí balit jointa.
Balení by zůstalo původní, tedy 20ks v krabičce, možná i balení menší. Odhadovaná cena na pultu v trafice je 20-25 Kč za krabičku. Srovnejte cenu papírků a filtrů.
Vzniká tak dotaz:
1. Uvítali byste na trhu takovou volovinu? a
2. vyhovovala by vám původní velikost (tj. 6cm filtru a 3cm papírku) nebo máte jinou vyhraněnou velikost.

Toť vše přátelé a mějte se

Ták.vohni.pták
PsYcHo84
1. uvital bych to, ale vesmes hulim ze skla
2. velikost ok

ps: to je volne prodejny f trafikach? Ja to chci zkusit, mam rad take volovinky :D
pták.vohni.vák
to Psycho84:
Na trhu nic podobného není. Vlastně ano. Viděl jsem dutinky dovezené samozřejmě z Holandska. Byly tam 3ks balené v jakémsi praktickém balení s násypkou, ale nekoupil jsem to, protože ty 3 dutinky prodávali za 35 Kč.
Takže je to ve fázi zadání do výroby a poprvé se to objeví samozřejmě v pražských trafikách.
A buď to budeme kupovat anebo to jednoduše vyšumí jako plno nepotřebných krávovin. O tom rozhodují vždy jenom kupující. Takže uvidíme.
pták.vohni.vák
to Hlava:

Myslel jsem, že cigaretový dutinky se nepoužívaj právě kvůli tomu, že mají vatovej filtr. Co potom s THC? Nemíjí se to účinkem?

Díky
hulien
jelikoz se nekolik let motam okolo tech hulicskych potreb a pomucek myslim ze takove papiros by nikdo moc neocenil...tak napriklad v cechach je jiz nekolik let trendem hulit speky,jointy..ubalit kus tabaku/??ne vzdy se to da nazvat tabakem,ale at zije chemie/s kusem modylku..co se tyce pomeru je to ruzny..videl jsem lidi ktery snad huli jen protoze je to in..jde tak trochu o to baleni ... me osobne naplnit dutinku nejak nelaka..co se tyce situace na morave prevladaj spise sluksny a ruzny hulitka.a samozrejme brcka pekne cisty..zvlast outdoor pestitele..na slovensku myslim ze taky prevladaj faje..ja osobne zacinal se drevem,kotle jako pro namorniky.papirky me nikdy moc nenadchli..i kdyz je tedkom docela lepsi vyber..ja zustal u sklenenych slukovek,bongu ..
co se tyce odpovedi 1.neuvital,a co se tyce trafik..neverim v tu cenu
2.jak sem psal hulim ze skel..

a dlouhy papirky taky stoji 7.50 a filtry 4,- a co v trafikach?
smarter
TO HLAVA
Skutecne se to jmenuje papirosy, Belomor kanal to je znacka (jestli to jde tak nazvat, kdyz nikdo jiny je tam nevyrabi)

TO pták.vohni.vák
Neni to nejbeznejsi kurivo. Nejbeznejsi je tam "prima" s filtrem nebo bez, stejne jako tady treba startky. Papirosy koureji jen ty nejoslehanejsi stary dedkove co by nejaky bezny elemka ani necejtily, a kuraci papiros maji velmi nizky hlas ktery je az neprijemny.

Jinak bych asi takovyto trubky nekupoval. Neni nadto si ubalit vlastniho jointa, chvili ho obdivovat a pak samozrejmne scoudit.
drinker hulič
ptak vohnivak: ja bych to uvital, ale ne na baleni huleni, ale nechal bych si tam ten puvodni tabacek... ja co se tyka tabaku, tak cim vetsi experimenty, tim lip, cigara z vychodu, ackoliv sou hnusny, mam rad, proste nikdy neodolam zkusit co se huli jinde... hehe...
virgill
jo rusky kosmosky mely kolik dehtu ze se jejich papirky mohly pouzit na pobiti strechy.... tohle bych videl (podle manozstvi a obaloveho mat.) jako alternativu speka a skera se skla ale stejne mam radsi sklo s toho se nic nevylucuje...
lubomír
Celkem jsem si zvykl kupovat si dlouhý Smokingy nebo OCBéčka a k tomu kupuju u svýho trafikanta knížečkový filtry nebo filtry v krabičkách, kde filtry jsou bílý bez barevných potisků a po jejich zarolování mi nahoře zůstane logo Wrap Filters v takovým oválku.
Co se papirosových dutinek týká, určitě bych se tomu nebránil a pokud bude prodejní cena na pultu skutečně do 25 Kč za 20 kusů, tak proč ne?
Velikost filtru by mohla být klidně kolem 4cm s papírkem kolem 5cm. Ale i ta uvedená velikost by nemusela bejt zlá. Do tý dutinky s delším papírkem bych si dával pro chuť třeba 1/4 Javaanse.
Ale dobrej napad.
lubomír
Taky mne zajímá, jestli by někdo z vás kupoval za 25 vočí 20 hotovejch dutinek s filtrem?
Zdarec
herb,mrs. herb
Podle mě,ale nikomu to nevnucuju,je to celkem nesmysl.Vždyť ubalit si,v tom je ten rituál, to kouzlo...nebo už jenom vyčistit shlukovku,vodnici....To že si nadrtíš nějakej model,a "jenom" ho nasypeš do dutinky,no nevim...
lubomír
tohle ale napíše někdo, kdo už je skutečnej labužník a takovej rituál je pro něj důležitej.
Vím jen, že začátečníci se s tím docela perou a jde jim, alespoň, zpočátku jenom o to, aby vůbec zkusili, jaký to je anebo aby si občas udělali potěšení.
Domnívám se, že se jedná o ty, který se k tomu rituálu ještě nepropracovali?
Možná se mýlím.. Ale těžko se dá něco zobecňovat. Je to o přístupu každého z nás k čemukoliv a pravdou je, že paušalizace není na místě.
Díky herbe


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma