Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Hyena's dělený V-Srog 150W; Matkárna 2x18 W - Klikni zde pro originální téma
Hyena
Chtěl bych úvodem poděkovat serveru www.grower.cz a všem, kdo se podíleli na rozvoji komunity a dopování informací a rozvíjení zkušeností a metod. Bez něj bych si opět jel outdoor, kterej by sežrali slimáci, srnky nebo by to nějakej idiot zapoměl zalejt. Případně by to rovnou sklidil... jak už to tak v životě bývá ;)
Takže :angel: DÍKY :angel:

Rozměry
Tak tohle je skříň s V x Š x H : 149 x 46,5 x 57,5
Nahoře pěstírna s V x Š x H : 92 x 46,5 x 57,5
Dole Porodnice V x Š x H : 55 x 46,5 x 57,5

Ventilace
Odtah z pěstírny je zajištěn Sunonem ~ 120 m3/h 125mm (250,-). Přívod 2ma Primercoolerama s 50 m3/h 80mm.

V matkárně pak jeden ven (vlevo) a druhej dovnitř; oba 80mm.

Všechny 12 V.

Primercoolery jsou za 29,-

Vzduchování
Vzduchovací motorek Optima laditelná 500 - 3000 c.c./min. Jede na minimum a stíhá v klidu. Je puštěná se světlem v matkárně 18/6, protože se u ní nedá spát... podle mnou provedených testů ale bohatě stačí 12/12 :sun:

Osvětlení
V pěstírně Osram SON-T 150 W. Tlumivka je mimo skříň, aby mi tam zbytečně netopila. Je na 1. fotce nahoře úplně vpravo. Kabely sem ved dírou, která tam už byla. Startér je, jak je vidět, na patici přilepenej sekunďákem. Řetěz umožňuje jednoduchou justáž.
V matkárně celkem improvizace :eek: 2x18W coolwhite tandem s tlumivkou zase venku. Nevešly se podél tak šly našikmo a sem rád, že sklříň můžu vůbec zavřít.

Vystláno alobalem; zadní stěna bílá a nechtěl sem se prdět s vystláním a dírama pro větráky... :mutant: V matkárně pro lepší rozptyl zmačkanej matnou dovnitř ;) . V pěstírně (kvůli V-Scrogu) nebude potřeba, až se kytí propletou, tak se za ně světlo stejně nedostane :sun:.

Krmivo a pomůcky
Trojsložkový AH
Práškovej stimulax
Jednorázový :p: injekční stříkačky 2 a 20 ml (ta druhá se svině nevejde do hrdla flašek AH :( ). Odměrný válec 100ml (zatím nepoužitej)
Síra
Hyena
Bubblery
Květináče prům 20 cm; výška 16,5 -> na nich je miska s malým prům 20 (prostě aby na sobě seděly) a v misce květináč prům 14 (moh bejt menší :rolleyes: ) a vysokej ~ 10cm; do něj sem udělal díry páječkou, páč je z termoplastu... Nebo vrtačkou a lupínkovou pilkou.
V misce je zářez (taky vodpájenej) pro přívod vzduchu.
Kamínky sou chycený vočkem, který je přilepený silikonem.
Výplň menšího květináče je keramzit 8-16mm.
Původně ve velkejch květináčích byly 3 díry (v každym). Odříz sem kolečko ze dna misky od másla a přilepil je silikonem přes díry. Zatím nepropustily ani kapku...

Montáž pletiva
V misce je 5mm dírka, ve který je závitová tyč M5 dlouhá 50cm. Rozpůlil sem 3 metrový tyče asi za 70,-. Dole je matka, miska, podložka prům 5 cm a matka.
Tyče sem vybral kvůli těm závitům. Pletivo jednoduše natáhnu a dráty se kousnou v závitu ;) Kvůli neuvěřitelně masivní konstrukci podlahy v pěstírně :D sem navíc nemoh udělat 1 velkej bubler, tak mám 3 malý...
Sou potažený alobalem, aby mrňousové měli dost světla a kvůli snížení teploty roztoku z 35 °C :eek: na 25 °C

Závodníci
Vlevo dvě Cindyny a vpravo Nebula. Předpokládám, že Nebula bude v květu (možná už v růstu) zaostávat, ale kašlu na ní; třeba překvapí :) . Je to 1. srog, takže čekám tak 20-30 g. I za 10 bych byl vděčnej :angel:

Pletivo
47 x 40 cm. je fiknutý z 1 x 1m (59,-) chovatelskýho pletiva z Hornbachu. Voka sou 35mm od drátu k protějšímu drátu. Jedno pletivo je užší asi o 4 cm, protože je osa bubláku blíž k výbojce. Díry v misce napravo jsou potom posunutý na stranu.
Hyena
Maminky
Sou umístěny v truhlíku V x Š x H : 14,5 x 17 x 48. má asi 6,5 l. Je přiklopenej miskou, která je stejně velká, protože se sice větší dělaj, ale jen na dýlku :rolleyes:, aspoň nemusim dělat díru pro vzduchovací hadici :)
Květináčky sou průměru 10 a výšky 8cm. Díry zase vypájený. Ve jednom sou maminky po dvou a zdá se, že jim to nějak nevadí. Nebo si toho ještě nevšimly ;)

Modely od předu dozadu:
1 - Nebula
2 - Cinderella 99 (vlevo); Apolo 11 (vpravo)
3 - Californian Orange Bud
4 - Cinderella 99 samec


Miminka
Sou nejmíň náročný na obsluhu. Stačí keramická miska a skleněnej tác ;)

Jak sou nahuštěný, pustila se mi do nich houba. Cituji z Knihy "Kniha o Marihuaně": Pudrová plíseň je houbová choroba, která se projevuje jako bílý prášek nebo moučný povlak na listech. Rostliny byly pravděpodobně pěstovány v prostředí s vysokou vlhkostí, nedostatku místa (to je můj případ), při špatné cirkulaci vzduchu (taky) a nedostatku světla. K eliminaci stačí posyp listů sírou. To se mi osvědčilo 100procentně.
Hyena
Před skříní překáží tlumivka zářivek, vzduchovací motorek, časovače, keramzit a postřikovač (euroshoper čistič oken 5x propláchnutej vodou - byl v akci za 14kč :) ). Nevim, kam to mám dát, protože dovnitř se mi to nevejde :rolleyes:

Na 1. fotce v trýdu je vidět tlumivka sodíku vpravo vzádu nahoře...

A na poslední fotce je jeden amík a jeho zbouchnutá stará z Kalifornie :bandit:. Oba dodělávaj za oknem... a čeká se na sémě. Doufám, že jejich děti budou řádnej céres ;)

Nějaké otázky nebo připomínky?
UdL
Doporučuju Ti zaštípnout tu Cinderellu (možná i 2x), protože se jinak z toho zblázníš! ;) V režimu 18/6 maximálně 14 dní, jinak z tý Nebuly nebudeš mít nic, protože Popelkám nebude vůbec stačit!!! Cinderella po přepnutí šíleně vyletí a zastíní ostatní. ;)
Hyena
No, tak nevim, čim to je, ale kytky začínaj vadnout... Vyhodil sem sodík a pověsil sem tam zatim jednu zářivku z matkárny, aby tam nebylo takový vedro. V neděli přivezu to trafo, tak doufám, že se to nějak ustálí.

Udl: S tim sem počítal, stejně to je na zkoušku... Pak tam ještě přidám nějakej minikvětináček s tim Apollem, abych ho moh oprášit ;)
nozdra
to Hyena: natři si to vevnitř tou bílou barvou, tuším nejlíp tisícovkou, dle mých zkušeností mnohaprocentní zlepšení prosvětlení
Hyena
Kluci, dlouho sem se s vámi hádal o tom, že alobal má lepší odrazivost a nikdo mě zatím nepřesvědčil o opaku... takže tam ten alobal nechám.

Sebral sem sestře laditelný trafo od 3,5 - 12 V. Dneska ho tam prdnu a místo tý zářivky už konečně budu svítit sodíkem. Doufám, že je to zase nevysuší.

Jinak proběhla změna v osazení: Vlevo vepředu zůstala Cindy, ale za ní je Orange Bud. V pravo je stále Nebulka.

Mimochodem, jak sem ty dva za voknem před týdnem proprášil, tak už se dělají semena. Možná za tejden by mohly bejt, protože velký na to sou dost ;)
Livis
Doufám že ti to poroste,chci taky zkusit V-Srog takže každé nové poznatky a postřehy sou vítány.Peace
Čára
Čaues hyeno,udělej tam něco s tim sodíkem,nějakej odtah ,nebo něco podobnýho.já bych tam dal nějakou trubku nejlíp borosilikát dole bych jí nechal sát vevnitř by byla ta sodíkovka a nahoře napojená hadice ven.Jo možná ještě filtřík. Jinak Good. hodně štěstí
Hyena
Čára : Ten větrák, co je za sodíkem, odtahuje teplej vzduch od výbojky ven. Cooltubu sem chtěl, ale zatím na ní se**. Nemám prachy a prej by byla až někdy v dubnu.

Livis : mám první poznatek: pod 18W zářivkou vůbec nerostou ;)
Mr. Manson
Heyena: hOOdně ti doporučuju tu bílou, ten alobal tam máš asi jen proto že se ti nechce srát s malováním. Ale alobal je na ho*** protože se časem zmačká za ním si vesele mrdaj mušky, plíseň a má slabej odraz (73%).

Ale v BAUMAXU nebo v jinech krámech maj bílej sprej okolo 100 Kč. A ten tam nastříkaš a pak máš pokoj. (odraz 85-93%)

A to jak psal Čára je dost good nápad. ten odtah by ti eliminoval všechno teplo od výbojky tak o 25% účiněji.

Tak ať ti nechcípne ;) .
Hyena
Mr. Manson : Barva má maximální odrazivost 85%... nebudu nic měnit, protože barva de blbě dolů a já mám rád kovy ;)
Ten odtah je dobrej nápad - moh bych stáhnout otáčky ventilátoru, ale jak sem už psal, cooltuba by byla až někdy v dubnu, takže to zkusím bez ní.
Mr. Manson
Jasan ja sem ho tam měl taky.

A to chlazení sem nemyslel jako cooltube ale jen by stačilo tam dát z plexiskla rourku vertikálně a pak to napojit na vertikální flexinu a ta by se ohla do 90° a šla z boku ven jen takový usměrnění tahu větráku ale je to samozřejmě jen na tobě. Pokusím se to nakreslit... to bude ale strašný
Hyena
Ale ta roura a't už by byla z čehokoliv, by byla cooltubou ;) a já tam cooltubu dávat zatím (z fin. důvodů) nebudu...
Jinak bych to udělal tak, jaks to nakreslil. Jinej systém mě ani nenapadá :)
Šťovík
citace:
Původní příspěvek od Hyena
Kluci, dlouho sem se s vámi hádal o tom, že alobal má lepší odrazivost a nikdo mě zatím nepřesvědčil o opaku... takže tam ten alobal nechám.


no říej si co chceš ale bílá je bílá a kam se na ní hrabe nějakej alobal... si to porovnej kolik bude svetla v mistnosti s bilejma stenama a v mistnosti oblozeny zrcadlama...
czechglock
Taky nechápu, jak může někdo tvrdit, že barva má lepší odrazivost než hliníková folie :rejp:
Hyena
Jak je vidět z grafu, má hliník v červené odrazivost kolem 92-95%...
Nějaké odkazy o odrazivosi barvy

http://www.energo.cz/ts_tech_ext.php
http://www.estav.cz/esprit/vyrobek.asp?id=8
http://www.sateso.cz/thermoshield_intro.html

Všechny výše zmíněné barvy mají vysokou (max 87%) odrazivost. To je o necelých 10% míň než hliník...
Mr. Manson
A jak se daří kytičkám, hlyníku se jak tak koukám daří docela dobře ;)... Ale jak jsi mluvil tak máš pravdu což se týče % odrazu.... K4u chtělo to hodně boje :D.
Hyena
Díky za K. Příští tejden udělám nějaký fota, až ex přitáhne foťák ;)
prenda
Co se týče toho alobalu,používám na malťáky samolepící metalickou pásku(hornbach cca 100m 270,-) a odráží podobně jako alobal.Odrazivost super,neloupe se a nemačká.Horní díl je vlastně jedna velká parabola pro 150W.
Hyena
Tak sem zasee něco nafotil...
První je Apollo, jedinej, kterej svydržel extrémní vlhkost :D
Další je Nebula, ta se začíná trošku vzchopovat.
Orange to vodsra*... ze spodních listů jsou čipsy :( Jestli se poslední 2 fofrem nevzpamatujou, tak je vyrvu a nasadim nový. Do dvou dnů by mi měl přijet zvlhčovač :angel:
Hyena
Tak tu máme další fota těch mršin :D

První jsou kořeny Apolla, které se i přes vlhkostní nedostatky vzchopilo a jede si dál :punk:, také je to favorit tohoto kola.

Další foto je bubláku spodek, kam sem musel nalepit silikonem malý kolečka vystřižený z nějakýho másla :D Jeden z nich je v čudu, ale jak je vidět, silikon to udrží saám (na jednom bubláku už není ani jedno kolečko :))

Na další fotce je pěstírna, kde jsem přikryl PETkama moje miláčky, abych jim ulehčil trápení:flamer:. Ultrasonický zvlhčovač by měl dorazit v průběhu příštího tejdne, tak by se to mělo dát dohromady...

A ještě jednou Apollo v pletivu...

Zatím se loučím a zase někdy, až mladá (možná už bejvalá :D) přiveze foťák.
Kwjetoň
ahoj hyeno, držim ti palce, jen koukám, co to jedeš za systém, to sem tu eště neviděl... :confused:

až ti dorazí ta zvlhčovačka, taxi určitě nějak pořeš kvalitní ventilaci, ať ti kytky nechytnou plíseň jak mě (viz 150 sodík), já měl taky radost, jak maj kytí klíma a vono nee...:(
ale všechny klony od tebe přežily v pohodě, z čehož mam radost...

během jednoho až dvou týdnů přepínám na květ, tak to sleduj, bude to mazec...

Kwjetoň
:afro:

PS: OT - jedeš doufám na MMM?
Hyena
Nazdar Kwjetoňi,
systém? normální V-srog jako jedou všichni...
S ventilací není zatim problem, protože větrák jede na 7,5V a stačí se to uchladit na 31°C když je doma 24,5°C ;) Jen ještě chci dát jeden větrák z matkárny do pěstírny(stejně je vypnutej), položim ho na zem aby foukal ze spoda na flašku. To by se mělo ještě trochu zlepšit:bounce:
Takže se Chytnul i Jack? Ani bych to do něj neřek :D Přepínat budu, až se chytěj ty dva ubožáci :)
Hodně štěstí
Kwjetoň
no právě že ten jack...
...se nechytnul...:(
...dal jsem ho do hlíny aniž měl kořínky (myslel jsem že jo, ale ne...)...
tagže uschnul - hlína z něj (RW) vysála všechnu vody...

je to smůla, ale je jich eště mrtě; jack je dobrej, ale obejdu se bez něj...

taxorry...

ale kytí se teď krásně chytly, nechám je do 15. na růstu a pak pod 250 na květ (sem sehnal od kámoshe)

tagže mam radost

pís
:afro:
Hyena
TAk to hodně štěstí. Taky bych takový kámoše potřeboval :D
No, ten Jack... no co no ;) Hlavně, že jede pomeranč, ne :D

Nějaké ščerstvé info z boxu...

Den neznámý :D (každá kytka je tam jinak dlouho :))

Budu muset u těch dvou novejch hnojit grow asi až do konce...

Namíchal sem jim hnojiva (AH) (ne poprvý :D, dělám to každej tejden/dva):

A11 dsostává stejně jako ta druhá (nechám se překvapit, co to je :)) na 2 litry vody.
Grow 3ml
Bloom 1,5ml
Micro 1,5ml
+trošku stimulaxu 1

MendoBog je na to ještě moc malinkej, tak dostáívá půlku :baby:

Tak za tejden dva je přepnu a bude po prde** :sun:

Obrázky:

1-Pěstírna, kam sem holky usadil, tak jak budou až do konce...
Petky ještě nesundám, páč se furt ještě bojim, že by mi chudinky uschly :(

2-Mámy Apolla 11 a Cinderelly 99. Popelku sem asi moc prostříhal :eek: a nějak se chystala zdechnout. Ale nakonec se z toho vyškrábala :sun:

3-Začal sem máminky ohejbat drátama. Je to prům 1mm s izolací. Udělám si z něj spirálku a natočim do ní větev. Pakl se dá krásně celá ohýbat jako hádě ;)

4-C99 s drátem, kterej by ji měl trošku roztáhnout do šířky. Letí stejně jako apollo za zářivkama a stíní si spodním větvím :rolleyes:
Hyena
Tak sou tu další snímky mejch mršinek :D

1. Matinka A11xMTF a C99
2. To samý
3. Mendobog dostal pletivo a začíná jeho druhá životní etapa...
4. Nebulka je zase zaštípnutá, ale pod flaškou si ještě chvilku poleží, to sucho jí bolí asi nejvíc ze všech. Poslední dobou se mi ale zdá, že se začíná hejbat :bravo:
5. Pohled shora na podlahu pěstírny. Vystlal sem ho nádobama s perlitem, protože ta zkur**** zvlhčovačka ještě nedorazila :vampire:
6. Matkárna
7. Šalvěj za voknem :mutant:
mrakoplas
Tak to jsem zvedavej jak ti bude rust C-99.Behem nekolika dnu taky prispeju par fotkama a mozna budes prekvapen co mi udelaly ,ale koukam ze ty jsi pravy odbornik ve sve profesi a uz ted jsem zvedavej jak to bude rust :D
Hyena
Zdravím, C99 je pryč. Osazení je teď Apollo11xMTF, druhej Mendobog a třetí nebula. Včera sem jim naředil vodu destilkou (1:5), protože mám vysoký EC vody a Nebula začíná nabírat tmavší odstín :punk:. Sundal sem jí petku a nějak jí to nevadí... Jak sem přidal stimulax do vody, začaly jim ZNATELNĚ růst kořeny... a to je jen práškovej :D
Teď sem na to sice zapoměl :rolleyes:, ale voni si s tim holky nějak poraděj ;)
mrakoplas
Tak to je skoda ze si ji vyradil, ale i tak to bude dost kruty.:bounce: Ten zpusob V-scrog se moc nevidi teda ja jsem ho moc nevidel.Tak jsem fakt dost zvvedav;)
Hyena
No, jak psal UdL, měl bych z nebuly nic, možná málo... Ten mendobog prej vyletí o 200% takže je celkem podobnej. Jen sem to zvoral tim, že jim nemůžu vyměnit květináče... mendo je v bubláku s užším pletivem, takže problémy s vejškou budou stejně, ale bez nich by to nebyla taková prd** :D
Možná se inspiruju prendou, ten dává na dno válce ještě jednu kytku, aby to bylo totálně vyplněný a to by mohla zvládnout právě popelka :D
Takže se asi ještě ukáže ;)
Hyena
1. Šalvěj

2. Apollo

3. Nebula

4. Její kořen

5. Mendobog

6. Listí, co sem měl na skříni a sušilo se. Je to z matek a nco málo z protrhání Apolla.

7. Sem to radši vařil na hrnci, abych to nepřipálil :D

8. Výsledek 3,5 hodiny vaření :eek:. Zkoušel sem shánět kámoše po Praze, ale nikdo nechtěl přijít, tak sem to vychlastal sám :(. Ve 3 sem to vypil. Ve 3:50 mi to začalo najíždět a ve 4 už sem byl přehulenej :D Byl sem asi tak jako po tý palačince vod Kuchtíka :
popivo
Tož pěkně ti to rozte, ale chlastat mlíko sám!!!:pimp:
Nu což, tak ať se daří a zatim...........
Hyena
No, fotky sou dva dny starý, ale myslim si, že se moc nezměnily :)

1. Apollo 11 X Matanuska ThunderFuck - celá kytka

2. To samý - detail paliček

3. Nebula - Celá kytka

4. Nebula - téměř detail největší palice - má je hodně prorostlý listama, takže blizny moc nejsou vidět

5. Mendobog celej

6. To samý - detail jedný spodní paličky

7. Eště Mendobog - velká palice
Hyena
Není to neska, ale neměl sem jak dostat fotky z foťáku :rolleyes: :)
Byly focený 20. července...

1. Apollo
2. jeho palice

3. Mendobog
4. jeho palice
5. jiná
6. jedna palice byla asi moc blízko lampě a začala se pálit :eek:, tak sem ji zkouřil :smoker:

7. Nebula
8. Její palice
9. další

Pohled shora do válešku :)
Hyena
22. července (velmi velký pátek :)) sem brutálně zavraždil Mendoboga :death: :)

1. Mendobog celej bez jedný palice, kterou dostal kámoš na apsťák :D
2. Palička vypadá celkem dobře, ne? Na to, že je to moje první sodíková indoorová kytka :)
3. Ani spodní palice nevypadá špatně

4. Apollo už se taky suší (říznul sem ho asi v pondělí)
5. Apollo palice

6. Nebula
7. její šíša
8. a ještě jedna
Hyena
Mendobog je od 22. července :death: :D

Je to moje první pod sodíkem pěstovaná kytka, tak si případné poznámky nebo připomínky laskavě nechte pro sebe ;) Ne, přijímám jakoukoli konstruktivní kritiku :crazy:

1. Mendobog
2. Palice
3. Spodní palice

4. Apollo (už se taky suší)
5. jeho palice

6. Nebula si ještě počká, zatím dostává ripen
7. její palda
8. a další :)
Rage
Moc pekneeee gratulujem pak daj vediet jak to slape ;)
sorethroat
Yo! Zajímavé a z hlediska kulinářského i moc pěkné - kór na 150W :sun:
Hyena
Jó kluci, díky za K :)
Ještě nebula se smaží a dlouho sem tam nebyl, tak se bojim nejhoršího :(
kotg
Hyeno, moc pěkný.
Navíc, Matanuska Tunder fuck je moooc hustej model, nevim, jak je na tom Apollo 11 X Matanuska ThunderFuck ale stejně si myslim, že hustý, takže jednoznačně K+.....
Hyena
A tohle sou venky 2005.
První no name od kámoše
A druhej je můj malej kříženec z těch dvou kytek na začátku trýdu - Mix Californskýho oranže se SNLxP99 :)
Radovan
A kolik toho všeho bylo?A jaky si použil hnojivo?Jestli si to psal tak sorry.
Hyena
Sem to nevážil... A hnojiva sem psal... ze začátku AH a pak sem přešel na GH :)
hanoj
NAZDAREK KAMO PROSIM KOUKNI SE NA MUJ TREAD A MOHLI BY JSME DOST POROVNAVAT JSEM NA TOM SE SKRINI NAPROSTO STEJNE JEN JEDU 200W KONPATIBILNI ZARIVKOU, A TAK NA TO KOUKNI HANOJ A NAPIS DALSI FOTO PRIDAM HNED JAK TO PUJDE
Hyena
Hehe, před rokem a půl mi jeden člen groweru poskytl pyl Low Rydera. Měl sem doma ve skříni holky v plnym květu, takže jsem rovnou prznil.

Vybral jsem si mendoboga. Je menší, ale rozsekával mě asi nejvíc.
Fotka je stará asi 10 dní a pomalu se schyluje doba, kdy se do palic žene plíseň, takže půjde.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma