macany |
Nemá tady někdo větší zkušenosti s tzv. "školením"?? Objevil jsem zatím jen pár příspěvků ohledně fermentace.... Zná někdo "ošetření suchým ledem", nebo i jiné??....Doufám, že se toto téma alespoň trochu ujme....:)budu rád za každou informaci...diq |
|
|
SuburbanDog |
To zni velice zajimave ale kurna mne vubec nedoslo k cemu by mi to bylo ze se nelame? prosim vysvetlit :) diky moc .. |
|
|
macany |
2 SuburbanDog:...palice jsou pak vláčnější, protože obsahují větší množství silic(éterických olejů), které trávě dávají ono nezapomenutelné a skvělé aroma....:)výsledný produkt by měl být i jemnější v chuti až v některých případech nasládlé chuti..:)...no a to, že se palice nelámou, není vůbec naškodu...můžeš je spracovat i jinak...je lepší palice stříhat, než-li lámat..;) |
|
|
Kwjetoň |
taky se odstraní zelený barvivo (chlorofyl) pálo pak má lepčí barvu i chuť
zajímavá metoda je water-curing (palice se hoděj na týden do vody a je to :)) |
|
|
macany |
nezkoušel ještě někdo ještě nějaký jiný metody...třeba v lednici s tim ledem...??;) |
|
|
|
ja doporucuju nechat kytky pomalu pri chladnejsi pokojove teplote castecne uschnout, ja nechavam cca 10 dni. matro se uz da kourit, ale prece jenom je v nem este trosku cejtit voda. sestriham paldy z klackum, od listi a opatrne naskladam do ciste sklenice. po vlozeni doporucuju nechat sklenici otevrenou, uniknout trosku vlhkosti pak uzavrit treba po hodine a pak zase otevrit a tak porad dokolecka a intervaly prodluzovat. takze pak uz treba otevrit jednou dene na chvilku. nesmite to nechat ve sklenici zavreny moc vlhky nebo vam to chyti plisen. nemyslim tim njaky zapareni materialu, ale pouze umele kontrolovane pomale suseni, ktere ma zapricinu zjemneni chuti. |
|
|
macany |
Colek: Podobnou metodu jsem zkoušel a všechno mi shnilo....:(..asi jsem to do těch sklenic nacpal moc brzo a málo je otvíral....no letos si dám větší pozor, teda pokud se mi aspoň část urody dožije sklizně...:) |
|
|
|