Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Přesazení z hlíny do bubleru - Klikni zde pro originální téma
Mr. Knorr
Zdar all Growers, toto je muj prvni pokus o hydro pesteni. Mam 4 slecny v hline, sou maly, asi 10 cm. Chci je dat do bubleru, ale jak na to? Asi je vyndam z kvetinacku, rozdrobim tu hlinu, voplachnu jim korinky a sup s tim do rocwoolu? Korinky necham couhat do vody a budu na ne prskat bublinky. Je to vsechno fpoho? Nezapomel sem na nic? Jestli uz to tady je, tak sorry, prosel sem "Pokrocile techniky a problemy" a zadnej popis tyhle cinnosti sem nenasel. Tak zatim cus a dikes za rady.:bong:
Hyena
Dělal sem to tak, že sem napustil kýbl vodou; opatrně vytáh kytku i s hlínou, aby to bylo v jednom kuse a pak máchal v tom kýblu (velice opatrně), dokud se z hlíny neudělalo bahno. Pak rovnou přesadit do keramzitu.
Je to sice taky šok, ale když budeš opatrnej, přežijou... a porostou :angel:
Dude
v podstate here - http://grower.cz/forum/showthre...1&threadid=1176
Mr. Knorr
Tak díky, chlapi. Udělám to dneska odpoledne. Čus
brainment
Zdarec všem.
Zkoušeli jste někdo přesazovat z hlíny do hydra?.
Totiž mám kýtí 4 týden na růstu a chcito fiknout do bubbleru.
Rozdýchá to kytka jakože v hlíně jedu plagron grow a do bublálu to fiknu, tak okamžitě přepnu na quět a nasadím AH.A to ještě nevím jestli se mi podáří kořeny protáhnout dírovaným quětináčem.Samozřejmě důkladně osprchovat kořeny..
Knight
2brainment kdesy jsem o tom četl, a tam to nedoporučovali. Pro kyti to je velký šok, a asi by to nerozchodily nebo by se přinejlepším zbrzdily ... udělej řezy, ty se ti určitě chytnou a nebo pak jeď rovnou hydro ze semen
clandestino
Já to zkoušel 2x a pokaždé to vyšlo... Stačí sazeničce pořádně opláchnout kořínky - zbavit všech zbytků hlíny. Kytka na obrázku je ze semínka, předpěstovávaná ve hlíně (původně určená na out). Bohužel zemřela, protože jeden debil podcenil nebezpečí řas :D A jen tak mimochodem - je ve stavebním rockwoolu :) (keramzit nahoře je jen v malé vrstvě)
Hyena
Jo, to se dá udělat relativně v klidu, na to, co sem si myslel, že holka utrpí za šok. Jen celej kýbl najednou musíš dát do většího kýblu a pomalými téměř rytmickými pohyby s ní houpat nahoru a dolů, než se z hlíny stane bláto... Vyměnit vodu a znova. Po 14ti dnech jela jako by nic :) Takže sportu zdar!
Hodinář
brainment: taky můžu potrvrdit.Jde to.použil jsem na rozbanění substrátu teplejší vodu(cca 30st),hlína jde mnohem líp dolu.A jako dokončovací operace, celodenní práce s pinzetou:)
#77
sem na hline a mozna skusim na kvet presadit do WaterCulture
ale jeste sem nikde nenasel jaky latky musi obsahovat roztok atd..
Kwjetoň
nr.77

přečti si FAQ ;)
#77
jj us sem tam nasel ty tabulky .) vide to aj levnej nes kupovat hlinu porad .)
do_0b
ja jsem presadil z hliny do bubleru a pohoda vypada to ze kytkam to nejak nevadi :) ... jsem je vytahnul z hilny poradne procistil koreny od hliny a supnul do bubleru :) ...... takze zadne problemy ;)
P4L1ca
Mám jeden dotaz: co by se stalo, kdyby jsem šoupnul moji kytku z púdy, která která tam roste přibližne měsíc....do bubleru? Ale já to myslým i s hlínou.
Kdyby jsem celej květináč (i s púdou) vložil do nejakého kýble s vodou a naspodek kýble by jsem dal ten bubbler (=zospodu by bublotala voda)
a květináč by byl do púlky ponořený v kýbli. Stalo by se jí neco?
Je to Durban Poison.
P4L1ca
Mám jeden dotaz: co by se stalo, kdyby jsem šoupnul moji kytku z púdy, která tam roste přibližne měsíc....do bubleru? Ale já to myslím i s hlínou
Kdyby jsem celej květináč (i s púdou) vložil do nejakého kýble s vodou a naspodek kýble by jsem dal ten bubbler (=zospodu by bublotala voda)
a květináč by byl do púlky ponořený v kýbli. Stalo by se jí neco?
Myslel by jsem to, například jako zavlažování kytek (kytky) zespodu, vod kořenú. Když nebudu dlhodobejšie doma tak by to bublalo, a zavlažovalo kytí. Nebo by tam ten bubbler ani nemusel být? :rolleyes:
Přikládam i foto, jak by jsem to chtěl udelat.
Je to Durban Poison. Poraďte prosím. :(
všem moc dekuju!
#77
no kombinace hydro hlina us je pouzivana ale nevim nevim jesli bys nemel zivnej roztok zasranej od ty hliny..
dejaVuCV
Presne, hlina by se ti postupne rozpoustela do vody (vetsi nachylnost roztoku na "zkazeni") a myslim, ze hlina nasakava prilis vody a koreny v hline by byly porad mokry a mohly by ti zacit hnit z duvodu nedostatku kysliku.
WhiTe
dejaVuCV: ne mohly, ty koreny by urcite uhnily ;)
P4L1ca
aha tak to potom nebude fungovať, ďakujem vám všem
WhiTe
citace:
Původní příspěvek od praxer
WhiTe >
ja si naopak myslim ze ano. hlina by byla maximalne nasycena vodou jako kdyby jsi kytku pernamentne dolival


? dyť říkám že by určitě uhnily... proč by se jinak dávalo do bubláku vzduchování. U kořenů prostě musí být vzduch.
mihall
mě to taky vyšlo sadil jsem seed a jak měla kytka zhruba 15 cm,vyta´hl jsem ji z květináče umyl kořeny od hliny a šoupl do bublerku:)zatim jsem se nesetkal z problemy kytka ani trochu nepovadla jak se dostala do vody spiše frčela....:)
mihall
ale celej květináč s hlínou bych do vody určo nekutil podle me by to začalo plesnivět...
wimpi
Zdravím všechny Growers,
vzhledem k tomu,že nám rostliny v matkárně poněkud přerůstají přes hlavu ,bylo rozhodnuto obětovat(vykvést) dvě vzrostlejší samice křížence Critical Massu(řezy od zdejšího člena)a samce Orange Buda po přesazení z hlíny do bubleru(viz foto).
Ve hře je několik možností-zřejmě by jedna byla jetá indoor,a druhá jako outdoor bubler,zaizolovaný polystyrenem(vzduch veden z domu,kde se drží stálá teplota).Ale to je jedno.
Tímto bych vás chtěl požádat o radu,jakým způsobem postupovat při přesazování,aby přechod z hlíny do bubleru proběhl co nejšetrněji-celkem nezáleží na době růstu-1 kytí bude v bubleru až do května,kdy půjde ven.
Prosím o odpovědi spíše od praktiků,kteří s tím mají zkušenost.
Pro představu zasílám nějaké fotky,prostor obou společně 0,9m,od začátku hnojeny AH of Holland+doplněk Kristalon Start.
Díkes :D
wimpi
foto:kříženci CMf+OBm,matka,a její o několik týdnů mladší řez.Rostliny byly původně určeny a tvarovány na moře zeleně v duté polokouli,do které měla být vnořena Hps 400 w,kdy každá rostlina vytváří dutou polovinu polokoule.ČEST!
A díky,kdo poradí.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma