Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
extrakce za pomoci etheru - Klikni zde pro originální téma
d3D
slysel sem o navodu na dost nebezpečnej chemickej proces na zaklade ktereho je mozne ziskat hodne procentni roztok thc cca 90-95...uvedomuju si zarazeni tohoto dotazu do rubriky alchymie ale tu sem tady nenašel :mutant:
thx for jakýkoliv vodítka gdyž už existuje množství tak je přeci škoda to nezkusit zužitkovat
Crat
Ether se dá sehnat. Ne někde na internetu. Musíš mít nějakýho kámoše, kterej je doktor, nebo aspoň dělá v lékárně.

2 d3D: Mohl bys sem napsat postup, podle kterýho se to dá získat?

Pro mě by totiš nebyl problém ether sehnat.
Storm
Hulil sem hašiš vyrobenej pomocí etheru a je to pěknej humus.Hašiš to připomíná pouze barvou a stavem.Jinak chuť, vůně, konzistence je úúplně jiná.Nejde hulit jako sucháč, protože nejde rozválet.Je sice černej, ale nedá se tvarovat ani když ho nahřeješ.Smrdí když hoří i když k němu čuchneš.Podle mě je v tom spoustu bordelu, kterej je v tom etheru.Těžko seženete uplně čistej ether bez příměsí.

Zkuste buď oce-o-lator (Bubble bags, Ice bags....)
Je to kátrování přes síta a bez chemie.Ve fóru je tady toho víc.Zrovna o tom vedeme v bazaru diskuzi a budem objednávat ty síta a vyrámět pytle.

Nebo když chcete vysoce koncentrovanej materiál, tak zkuste extrakci přes butan.Popisuju ji v mojim threadu>v podpisu je odkaz
lordWilliam
2Crath: Ale legální cesta k získání étheru v našem státě pro "normálního člověka" (není doktor, ....) neexistuje.
prophet
2 storm :Si nějak obrátil,vždyť haášek z etheru je principielně to samý jako z butanu/a spíš lepší,protože ether seženeš čistý/
doufám že až vyzkoušíš bubblebags,tak "svůj" butanovej thread smázneš a přestaneš do nás cpát plyny do zapalovače
a snad jednou pochopíš co je to hašiš....
Crat
Lékařskej ether je naprosto čistej. Tak nevim, proč by z toho měla bejt nějaká hnusná sračka.
Storm
2 Prophet:Do nikoho nic necpu, jestli tě to nezajímá, tak proč to čteš??Už vůbec nevim, proč bych ten thread měl mazat.Neberu ti, že bubble bags sou dobrý, máš pravdu, ale neodsuzuj extrakci butanem.Nevim, jestli je čistější ether nebo butan, ale de mi hlavně o výsledek a to mě oslovil právě butan.
Storm
Souhlas s Hassan i Sabbah.Zajímalo by mě, jestli Prophet hulil ňákej zmiňovanej extrakt nebo si jenom koupil v Growshopu bubble bags a teď reptá....
Myslim, že by nebylo těžký vyrobit přístroj na extrakci s pomocí CO2.Horší je sehnat tekutý CO2 v takovej nádobě, aby se dalo použít.
prophet
2 HiS:butan taky vlastně jen omeje povrch/trichomy/ a dovnitř rostl. tkáně moc nepronikne-moc krátká extrakce
delší extrakcí získáš víc THC,možná i příměsí,ale nejsem amatér a ten produkt se dá samozřejmě ještě přečistit/třeba vytřepáním s vodou,která zas pobere chlorofil/
2 Storm:hulil jsem dost "extraktů",jak vlastních tak i cizích/aceton,éter,isoBuOH,.../,ale přes Groweru jsem sehnal SEJTA/thx Majkl/,a s chemickejma extrakcema jsem skončil
storme ten "tvůj home made hašiš thread"je stejně jen část Výroby ButaneHoneyOilu podle OG,moh bys to alepoň uvést,že?
hexamin
Hassan i Sabbah a co tak soxhlet:)
ked varite travu napr pred vyrobou masla pouzivate iba vodu alebo roztok nacl??
Storm
2 Prophet: Uved bych to, kdybych čerpal inspiraci z OG, ale bohužel nejsem takovej zdatnej angličtinář, abych dokázal číst thready na OG.Max. strain guide a to se ještě se slovníkem.Z OG jsem opravdu nečerpal, jen z reklamního videa na heney bee na něž jsem našel odkaz na Groweru.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od hexamin
Hassan i Sabbah a co tak soxhlet:)
ked varite travu napr pred vyrobou masla pouzivate iba vodu alebo roztok nacl??


Takze varit to ve slane vode? To me zajima. Proc?
hexamin
Sinuhet preco nie nasyteny roztok nacl bude mat vysiu ionovu silu bude lepsie rozpustat vo vode rozpustne org latky a thc bude este menej rozpustne
mozno dokonca dokaze narusit bunkove steny ale to len predpokladam na to sa treba opytat biologa
hexamin
Hassan i Sabbah jasne ze mas pravdu ak ide o tu istu latku na+ a cl- v tomto pripade zvysenie ionovej sily roztoku by malo pomoct extrakcii polarnych org latok
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od Crat
Lékařskej ether je naprosto čistej. Tak nevim, proč by z toho měla bejt nějaká hnusná sračka.

to kde si zobral za znacenie, ze naprosto cistej?
chemky sa predavaju v tychto cistotach: technicky,cisty, p.a., chemicky cisty,zvlaste cisty a ziadne z toho neni naprosto ciste, lebo ziadna chemka sa neda vyrobit naprosto cista.

4 storm c.10:za 1. to je co za metodu, ze s CO2, to odkedy je CO2 rozpustadlo? inac da sa zohnat vo flasiach akych len chces, a este aj v stave sucheho ladu, skus linde technoplyn, mozno by ti predaly aj cisty butan. inac s butanom ide aj chlorofyl,aspon mne to tak pripada podla tej farby.

4 hassan i sabah: vyvaris do tej vody vacsinu tej odpornej horkosti. maslo som nerobil, ale pri mlieku to vzdy varim najskor vo vode.


inac eter je dost draha sranda napr. na mlchemice maju za 2500 2a1/2 l
a to je dimythylether, a to neviem ci moze byt
CAESAR
zajima, hod
Crat
CAESAR: Myslel sem, jako že je chemicky naprosto čistej. To je jako s lihem. Je čistej (bez přídavků jinejch chemikálií) a technickej.(to je čistej líh+nějaký sračky) Tak lékařskej ether je ether bez čehokoli jinýho.
CAESAR
no NIE. ako to mozes tak 100% tvrdit, kde si na nieco take prisiel? niekto kto sa nevyzna, to moze brat ako fakt a uz je omyl na svet.

ty si ma asi nepochopil, aj ked som to napisal uplne jasne, tak este raz:
takto sa znaci kvalita(cistota) chemiek

Čistý č.
Pro analýzu p.a.
Chemicky čistý ch.č.
Zvláště čistý zv.č.

# chemikálie čisté: obsah základní látky je min. 98 %, fyzikální vlastnosti (bod tání, bod varu, hustota a index lomu) se liší jen málo od literárních údajů, jednotlivé nečistoty (které by mohly ovlivnit předpokládané použití) jsou přítomny v setinách procenta, látka by neměla obsahovat mechanické nečistoty

# chemikálie pro analýzu: obsah základní látky se pohybuje obvykle mezi 99,0 - 99,5 %, fyzikální vlastnosti odpovídají literárním údajům, jednotlivé nečistoty jsou přítomny jen v tisícinách procenta, látka nesmí obsahovat mechanické nečistoty

# chemikálie chemicky čisté: obsah základní látky je vyšší než 99,9 % a obsah jednotlivých nečistot se pohybuje na úrovni 10na-3 až 10na-4 %.

# chemikálie zvláště čisté: obsah základní látky vyšší než 99,9 % a obsah nečistot, zvláště těch, které mohou ovlivnit předpokládaný způsob použití, je na úrovni 10na-5 až 10na-7 %

lekarsky, ani zadny iny eter, ani ina chemka, neni v uplne cistom stave, cize bez necistot
understand?
Crat
2CAESAR: Promiň, ale v chemii se skoro vůbec nevyznám (můj obor je spíš elektronika). Ale vim, že lékařskej ether je ten nejčistější, jakej jde vůbec vyrobit. Čistější ether nemůže existovat.
Asi.
CAESAR
ja som tiez neni chemik, ale trochu sa o chemiu zaujimam(tiz som elektrikar:slizoun: )nikto uceny z neba nespadol, takze sa neni preco ospravedlnpvat
Pyrochem
pošlete mi ten návod na výrobu hašiše za pomocí extrakce z etheru
Region
zkus mrknout sem: http://grower.cz/forum/showthread.p...hlight=%2Bbutan
Takže: Soxhlet extraktor je destilační sestava, ve které probíhá opětovné rozpouštění a vymývání látek pomocí malého množství rozpouštědla. Budete-li pro extrakci látek, jako THC, Salvinorin A, muscarin, psylocybin etc. používat těkavá rozpouštědla jako: Ether, Aceton, Izopropanol, Ethylalkohol, Hexan aj. použijte topné hnízdo, popř. vodní lázeň. Běžně používané celulózové patrony lze nahradit borosilikátovými.
Soxhlet extraktor umožňuje extrahovat i několik dnů, bez lidského zásahu.
pjsky
je to trosku out date ale:
nepouziva se ether ale petrolether; ether je prilis nestabilni
finalni olej se da krasne vycistit od veskereho petrolu
navic se da purifikovat [hledejte na google kdo neznate]

chut je cista, ovsem nehuli se ve speku [da se nakapat na do hula na zesileni] ale odparuje se jako crack. je velmi cisty, ma okamzite ucinky, ale rychle se vstrebava. Musi se mrazit.

howg.

HASH OIL? :) mozna bude..
Ale panove pokud nikdo nema minimalní zkusenosti s chemii tak pri soxhletu tu nekdo mozna zhori :)
Pokud chcete opravdu ciste thc (ci plyskirici) tak jsou i jine separacni metody, tak si zjistete presny bod varu THC(popripade plyskyrice) nekde na netu to bude mozna ale v anglictine. a muzete to udelat stejnou metodou jako se da z caje zioskat cistej kofein (teain) proste katr sisek v tenke vrstve zahrejete na danou teplotu na horu date sklo (jako pokličku tu budete ochlazovat a zespoda se vam tam udelaji krystali ty seskrabnete a je hotovo -ale to sklo musi byt ciste, pokud sklo nepude tak nejaky kov. Myslim ze to tu nikdo nezminoval ale je to bezpecnejsi ne z spetna destilace dle Soxhleta.
pjsky
sublimace nepripada v uvahu, THC se ciste forme dabelsky rychle zmeni na shit... proto skuff atp pres ice je idealni metoda: mate jistotu, ze nic nespalite ;)
jako oxiduje ci co?? inertni atmosféra a thc sublimuje??????jako jod nebo kys benzoova?????jo no to je asi nejsetrnejsi a nejprirodnejsi zpusob jinak to mozna pak ususit a prolejt butanem a zmichat to muze byt ok!
jaming
samozrejme ze zoxiduje...kazde spracovanie a nespravne skladovanie Delta-9-trans-tetrahydrocannabinolu (resp. Delta-8-trans-tetrahydrocannabinolu) okrem osetrenia suchym ladom ma za nasledok ze thc oxiduje na CBN (oxidacny produkt THC, prirodzene sa v rastline nenachadza je to len zoxidovane THC, citis sa po tom ako zdrogovany, omameny, zagaucovany).
Preto sa uchovava najlepsie vo vzduchotesnych obaloch bez pristupu svetla a za nizkej teploty.

!!Takze vyparovat a nasledne zrazat THC- na to by som sa zvysoka vysral!!

Skoro akakolvek manipulacia ganje ma za nasledok oxidaciu THC a zvysenie neziaducich ucinkov (CBN).

Preto sa vykaslite na extrakcie eterom a podobne veci. Radsej sa snazte svoju urodu osetrit tak aby sa vsetok CBD premenil na THC a rastlina bola potentejsia (HIGH) a az potom sa pustajte do experimentov a alternativnych a narocnejsich postupov.
NEchemikom to rozhodne nedoporucujem. Ale ked si to chce niekto spravit na kolene tak si za seba ruci sam, ze.

K extrakcii eterom:
Neprecital som to cele, len zaciatok ale vyrobit 90-95% ciste THC? To je absolutny nonsens.
Po extrakcii ak uz chcete mat co najlepsie ucinky a co najcistejsie THC, doporucujem IZOMERIZACIU. Tym sa da disiahnut min 2x potentnejsi Hasisovy olej. Ked uz extrakciu tak zo vsetkym co k tomu patri.

zdravim
Jaming
No to by me zajimalo jak to chces docilit izomerace z CBD na THC???? to je mozna jednodussi odar v inertni atmosfere. To me zajima.
jaming
Izomerizace je uz popisana
TU


good luck
Jaming
no ale ta izomerace je mega slozita na skusenosti a instrumenty myslim ze by to tady dal jeden clovek z 1000...no traba zvyseni ucinosti thc jak to nekde tady na groufu psal za pomoci acetanhydridu..je asi nejednodusi a nejlepsi


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma