Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Zpomaleni ventilatoru > snizeni hlucnosti - Klikni zde pro originální téma
Hyena
Mam doma ventilator prum 125mm pri prutoku 180m3/h, ale rve jako svine. Je na 230V, 16W - koupelnovej.
Nevi nekdo z vas. jak se da zpomalit... ?
UdL
Viděl jsem ve speciální nabídce na www.hydroponieplus.cz regulátor otáček... ;)

Ale to je spíš pro neelektrikáře, který si nic takovýho nepostavěj... (cena 890)
Sinuhet
Zapojit do serie s jinym ventilatorem, nebo obecne jinym spotrebicem, treba zarovkou. Nebo nejaky regulator na stmivani svetel by to mohl umet.
Hyena
Co treba laditelný odpor?
snark
regulátor otáček je SUPER věc a každýmu jí doporučuju - je to v podstatě jedíná šance se slušnym ventilátorem udržet na startu vyšší vlhkost - jestli to někdo zvládá připálenejma odporama tak v poho - ale řek bych že pro nešikovný nebo líný lidi se za těch pár stovek za pětistupňovej nebo vo něco víc za plynulej fakt vyplatí :D
Hyena
No, díky za rady.
snark: Stejně je moje skříň podobného ražení jako fotka od Jardy. Až dám fotky do galerie, tak se budu obávat bombardingu karmy za nebezpečný provoz ;)
Zkusim koupit potencemetr 1-10k/20W a uvidíme.
xmalcolm
zdar a sílu :)
dost dobře si nedovedu představit dospělý ventilátor bez regulátoru otáček. s tím co napsal Snark se nedá nesouhlasit, připouštím ovšem že na tvůj koupelový ventilátor bude lepší varianta kterou ti navrhnul jarouš. Osobně mám odkroucených 16 měsíců s EURO 2 takže jakous představu o možnostech ventilátorů tuhleté výkonnostní třídy, konstrukce, provedení jsem měl možnost získat.
K věci MTY je ruční regulátor otáček ventilátoru určený pro střídavé indukční motory (typ univerzální motor a permanentní kondenzátor). Pokud celková proudová zátěž nevybočí z rozsahu hodnot intenzity proudu, je možné zapojit k regulátoru i několik ventilátorů. Při volbě typu ventilátoru je nutné mít na zřeteli rozběhový proud ventilátoru. Ventilátory, které mají být použity s tímto regulátorem musejí
být opatřeny vestavěnou ochranou proti přehřátí a měly by být konstrukčně řešeny pro plynulou regulaci otáček pomocí tyristoru. Tolik technická specifikace viz zikom.cz
peace and power
snark
Zajímalo by mě jestli vůbec a když jo tak jak by se dal udělat regulátor ovládanej termostatem nebo hygrostatem - aby ten termo/hygrostat místo spínání přidával otáčky
díky za odpovědi
good luck
Snarky
Attatititat
2 xmalcolm tyhle regulatory jsou jenom na stridavej proud vid? kolik stojej? neni levnejsi koupit compovy stejnosmerny vetraky a strcit mezine normalni potenciometry?
Hyena
Kompový stejnosměrný větráky na 12 V nemaj 180 m3/hod ;)
PiosOne
hyena: 180m3/h sice ne, ale sunon dela 12v a ty maji kolem 130m3/h, kdyz das dva za sebe... ;)
coprus
Nechci se nikoho dotknout,ale kupovat věci pro ventilaci u hydroponieplus,mi příjde jako chodit ke kováříčkovi,když můžeš ke kováři.Na stránkách www.multivac.cz najdte vše od ventáku,až po regulaci,navíc schémata a podklady v pdf:p: ,Zkuste to........,nebo www.elektrodesign.cz
Hyena
citace:
Původní příspěvek od coprus
Nechci se nikoho dotknout,ale kupovat věci pro ventilaci u hydroponieplus,mi příjde jako chodit ke kováříčkovi,když můžeš ke kováři.Na stránkách www.multivac.cz najdte vše od ventáku,až po regulaci,navíc schémata a podklady v pdf:p: ,Zkuste to........,nebo www.elektrodesign.cz

Udl ale nemluví o ventilátoru, ale o regulátoru otáček...
jennet
takze:
na regulaci otacek EURA2 nic pod 800kc nesezenu/nesestrojim?
Hyena
Jarda> Když sem tam byl naposledy, měli zavřeno, takže neska nebo zítra...
jennet
jardaxxl:
no, asi porad nevim, rozepis se prosim trochu vic... vlastne kdybys to okecal co to jen jde... :)
coprus
citace:
Původní příspěvek od Hyena

Udl ale nemluví o ventilátoru, ale o regulátoru otáček...


hyena,Moc by mne zajímalo,jestli jsi se,před tím,než jsi mne setřel:D na ty stránky podíval-samozřejmě,že tam mají regulátorů spoustu,chce to spíš hledat než kritizovat.....:frog:
Hyena
Ani na Florenci ho nemaj (do 5W)... mrknu se na netu.
Coprus > Mě šlo o to, že nejenom já sem student. To znamená, že nechodim do práce a nevidělám na skříň, která je našláplá věcma z grow shopů nebo firem. Radši se zeptám a zbastlim. Ty stránky sem čet, už když sem to založil, ale nevyhovuje mi jejich řešení, tak sem se zeptal... je něco špatně?
coprus
citace:
Původní příspěvek od Hyena
Ani na Florenci ho nemaj (do 5W)... mrknu se na netu.
Coprus > Mě šlo o to, že nejenom já sem student. To znamená, že nechodim do práce a nevidělám na skříň, která je našláplá věcma z grow shopů nebo firem. Radši se zeptám a zbastlim. Ty stránky sem čet, už když sem to založil, ale nevyhovuje mi jejich řešení, tak sem se zeptal... je něco špatně?

o.k.,ja spis myslel,podivat se,jestli nejni zbytecny to bastlit,zhodnotit,jestli ty prachy za ten bezproblemovej chod nejsou relativně v klidu
FatAss
to Hyena, ty SUNON větráky jsou těch 180m3/h. Určitě jsem si pořídil tyhle. Zkus se podívat na www.ges.cz
Globe
Zdarte,
potřeboval bych zkušenou radu ... 400W v cool tube - kolik by tam měl být průtok, aby so to tak nějak stíhalo chladit ... potřebuju dva - tak se mi nějak nechce dávat tisícový položky za jeden kus. Dyk.
Mr. Manson
2* EURO 2 = 441 Kč přibližně 140m3/hod
skeezix
Chtel jsem snizit vykon meho Sunonu 180m3/h. Dal jsem tam odpor 10k na 6W a vetrak se vubec neroztocil, takze budu muset koupit nejaky slabsi odpor. Nekupujte odpory na 10W, fakt se to ani nerozjede.
dab
skeezix>
hmm kup racej tak cca 2k na 10W... si to mylis, odpor je dolezity, nie wataz... ;)
... akoze aj wataz je dolezita, ja len ze ked ti neroztocilo vetrak zniz odpor na tych 2000 ohm ....
skeezix
No ted jsem tam dal 2.2kilo na 6W. Jede to v pohode(otacky, hlucnost), ale ten odpor hreje jako krava. Nemuze se stat, ze by to zaclo v nejakem pripade horet? To, ze bude opaleny je jedina negativni vec?
dab
skeezix>
jo zmeni len face, tod vse, horiet urcite nebude! Inu prave preto tych 10W by bolo lepsich
rtep-petr
Myslíte, že pomocí potenciometru odpovídajcí wattaže by šel regulovat ventilátor EURO 1, 2, 3 (já mám EURO 2, takže mě zajmá on)? EURO 2 má příkon 20W. Poraďte, vyzkouším a informuju!
matko291
rtep-petr
EURA nie su ventilatory na regulovanie nevydrzali by ti nic keby si ich reguloval ja som uz pisal do www.dospel.cz a odpisali mi ze ich ziadny ventilator sa regulovat neda a samostatnym potakom nezregulujes ventilator ktory ide na 220V aspon si myslim.

ak chces regulator pozri toto
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19236
rtep-petr
matko291:
O pár příspěvků výše se o tom píše. Proč by se nedal regulovat? Když budeš měnit vstupní napětí měly by se měnit i otáčky nebo snad ne?
matko291
rtep-petr
neni na to ten ventilator stavany

toto je mail co som pisal do Dospelu

Dobry den
Chcem Vas v prvom rade srdecne pozdravit a chcel by som sa opytat.Planujem
kupu ventilatorou STYL s priemerom 120mm.Mozu sa tieto ventilatory s
prislusnim regulatorom otacok regulovat kvoli hluku aj ked jeho hladina
nie je az taka vysoka ale ak by bolo mozne potreboval by som este znizit
tu hladinu hluku.Dakujem


a toto je odpoved od p.Novaka pracovnika Dospelu

Re: info o STYL 120
Bohužel tento ventilátor nelze regulovat
rtep-petr
Neví někdo jaké podmínky určují jestli se ventilátor dá regulovat nebo ne?
metalsodik
Já mám taky Euro 2 a náhodou mám doma propojovaví šnůru z Ikea na regulaci osvětlení. Je myslím že je na 600Watt tak jsem ji chtěl zkisit na euro , regulace jde fajn ale během 2 minut dosáhla teplota takové vysoké úrovně že jsem to musel vypnout . ptal jsem se kámoše jak to je možné když to má 600 Watt a euro 20 Watt a on mi to vysvětli že to je jinak u motorů , prostě to není jednoduché .
Ale nevím proč by odporem nebo zapojením do serie , případně profi regulátorem nešel ovládat ?? Musí se prý ale nastavit správná velikos odpru aby se ještě bez problému rozběhl ,jinak zhoří, proto asi výrobce nechce doporučit regulaci . Určitě se jistí proti domávím kutilům , jako jsme my. Za dodržrní určitých podmínek to ale musí jít regulovat . Má tu někdo eura zapojené za sebou nebo reg. odporem ??? Pokud jo uveď zkušenosti a jakou dobu to provozuješ.
matko291
ja sa nehadam mozna sa regulovat da ale ten chlap mi z dospelu odpisal ze sa neda a na tuto temu sme debatili aj s lakladnom á dospeli sme k nazoru ze ak aj EURA regulovat ale nevydrzia ani jednu urodu
matko291
ja bude´m tiez rad ked budem presvedceny o opaku a to ze sa daju regulovat hned ich zregulujem aj ja
metalsodik
Nezbývá než si to vyzkoušet sám , kolik vydrží s regulátorem !!!
Máte náhodou někdo dva eura 2 zapojené do série , o kolik se zpomalí , jestli se hřejou a nejsou už pomalé ???
metalsodik
ALE spotřeba bude větší,ikdyž při menším napětí které se rozdělí nebude brát žárovka tolik ,bylo by lepší použít ve skříni dva eura a spotřeba bude stejná. To druhé euro třeba na ofuk nebo nějak jinak.
rtep-petr
metalsodik:
A co se ti zahřívalo to EURO nebo ten regulátor? Zeptej se toho kámoše přímo na regulaci EURA! Možná nám pomůže;)

Osobně asi vyzkouším ty dvě EURA do série a taky zkusím sehnat proměnný odpor tak na 30W. Až to otestuju dám vědět (doufám).
metalsodik
Zahříval se ten regulátor, myslím že odpory splní svůj účel stejně jako regulátor a bude to asi jednoducé , jen musí někdo vypočítat hodnotu. Já mám jeden stolní ventilátor a taky tam je skoková regulece , podívám se co tam je uvnitř a jak to mají řešené.
rtep-petr
Byl jsem se zeptat na ten odpor a bylo mi řečeno, že je lepší zapojit tam paralelně kondenzátor, !ale! ventilátor se bude !hodně! zahřívat (snížení životnosti!!!), takže pokud nebude nasávat chladný vzduch (cca 18-20C), který by ho chladil bude to na něj mít neblahý vliv. Vzhledem k i tak dosti chabé kvalitě EUR myslím, že nemá smysl experimentovat (pokud nemáte jiného zbytí, tak hurá na to).

Zbývá vyzkoušet dvě EURA do serie (moc se mi do toho nechce, určitě v tom bude taky háček).
chuck53
No nevím jak regulovat dobře to EURo(nemám s tím zkušenosti),ale na regulaci třeba obyčejného PC větráku je dobré postavit PWM (v podstate pulzní zdroj)...najdete to

tady

česta hodně zdaru:bandit:
tgm.amster
Zdrawim, mam ve skrini euro 1 a do serie s nim zapojenou 15w zarovicku, otacky sou podle me optimal, vetrak bezi uz pres mesic a zatim zadney problem. Tgm
Jahudka!
metalsodik - Mam uz prakticky od zacatku zapojeny 2 ks stejnejch asynchronnich ventilatoru do serie(asynchronni je euro 2 taky).A zadnej problem!Spotreba je jako by bezel jeden ventilator a nic se neprehrejva.Proste pohoda a nemuzu si stezovat.Zkusenosti vyborny a doporucuju pro lidi co poptrebujou menit vykon/hlucnost.Proste bud zapnu do serie nebo paralelne.Pak jedou oba naplno.S rozbehem no problem.Kdyz se tam da odpor tak zbytecne pulka prikonu pada na tom odporu a je to je skoda energie protoze se vlastne protopi a jeste muze neco chytit v pripade spatne spocitanyho odporu.
Niga
Pri rozmyslani nad problemom hlucnosti ventilatorov s ktorymi sa sklbil problem vymeny vzduchu. Problem som mam skor s tym, ze mi vetraky vymenia vzduch rychlejsie nez staci CO2 bomba uvolnovat dostatocnu koncentraciu.
Prave v tomto momente mi kamos zavolal aby som mu namontoval takuto haluz do PC. Montaz do Pc prebehla bez komplikacii. Tato vecicka teda urobila na mna dojem- dokaze to menit otacky ventilatorov (tym aj hlucnost), a dokonca vie ovladat hlasitost reprakov a zopar dalsich veci ktore som mu nevedel na MB namontovat lebo mu to nepodporovala. Kamos si kupil fakt de lux verziu (cca 1500Cz) ale su aj lacnejsie uz od 150 Cz.
Takze sa vas pytam: Nebolo by to riesenie nasich problemov?

Este daky link:
http://www.jsc-computers.cz/index.php/cPath/180
Jahudka!
Niga - Tohle zapojis maximalne na vetraky z PC.To znamena stejnosmerny motory a jeste ke vsemu 12V.Nekde v navodu by tam melo bejt napsany jakej maximalni prikon muze ventilator mit aby to jeste neshorelo..Navic ten ventilator musi mit v sobe zabudovany snimac poctu otacek za minutu (rpm).
sake
zdravim vsechny potreboval bych radu pouzivam na odsav ufo 650m3ma asi 100wmomentalne jsem bez kacek takze jak nejlevneji zregulovat otacky abych se dostal tak na 200m3a jestli ma nekdo skusenost jak a kolik odsavat pri dosicovani co2.pripadne nema nekdo starsi regulator na prodej.
Evildoer
Pokud chcete regulovat vetraky na stridavy napeti tak se kouknete do Elektronika a technika na thread o regulatoru do 2000W ;-)
Niga
2 jahudka: Som si myslel ze ked znizis prikon znizis aj otacky. Doteraz som pouzival trafo, fungovalo to, len trafo sa da nastavit na 24V,12,8,6,3 a 1,5V a ja by som potreboval tak 9-11V.
(ak som sem pisal nejake elektricke bludy tak ma oprav, ja som skor programator ako elektrikar)
Jahudka!
Kdyz snizis napeti,snizis zaroven i otacky.To plati pro stejnosmerny motory (treba vetraky do PC)..Samozrejme kdyz snizis napeti tak ti klesnou i otacky/hlucnost.Zaroven ti samozrejme klesne i vykon.Ta vychytavka do PC nevim co presne dela ale nejspis snizuje napeti a tim snizi i otacky ventilatoru kterej chces regulovat.To cidlo je tam prave proto aby hlidalo otacky toho ventilatoru kterej chces regulovat a podle toho i automaticky upravuje napeti.Taky ti podle toho cidla otacek samozrejme tento udaj ukazuje na displeji a v pripade ze se ventilator zastavi tak se obvykle spusti zvukova signalizace.

Otacky stridavejch motoru se se obvykle snizujou predradnym odporem (ten taky snizuje napeti) nebo zapojis do serie druhej stejnej motor..Jenze to neni moc ono.Nejlepsi je menit frekvenci stridavyho proudu.To mas pak regulaci 0-kolik vydrzi motor (pokavad mas frekvencni menic.Ten ma ovsem malokdo protoze je drahej)

Taky existujou jiny zpusoby regulace jako pulsni atd(v podstate v urcitejch intervalech do nej proud zapinas/vypinas).To facha pro stejnosmerny i stridavy motory.Kazdopadne tahle regulace dost snizuje jejich zivotnost.
Jahudka!: proc pulsni regulace snizuje zivotnost?
Jahudka!
trosca - Je to kvuli neustalymu zapinani/vypinani motoru.Zalezi na typu motoru a samozrejme i jak je ta regulace udelana.Urcite nebude prilis vadit motorum na stridavej proud.Ty co pouzivame my ve vetracich (asynchronni) by mely bejt OK.Akorat budou ty vetraky hlucnejsi.Ale jak rikam zalezi na tom jak je takova regulace udelana a jak spina.Motor se muze prehrejvat atd.U stejnosmernejch muze dochazet k nadmernymu opotrebovavani uhliku kvuli zvysenymu proudu kterej do nej pri neustalym spinani leze.Tim padem muze takovej vetrak mit i vetsi spotrebu.
nide
Tady jsem nasel regulator za docela rozumnou cenu, casem ho urcite vyzkousim na nove zakoupenem axialnim ventilatoru Marley (obj.c-800707). Ma nekdo s timto regulatorem zkusenosti ?
Hanyz
Nemám, ale před chvílí jsem se na něho taky díval. Proto se připojuji k otázce: Má s tímto regulátorem zkušenosti?
tdan
Zdravim pro vsechny co mate ventilatory ufo SYSTEMAIR typ RKV tyto ventilatory nelze regulovat triakovymi regulatory napr. MALAPA atd... muze se tam zapojit odpor napr. zarovka s objimkou a vymenou wataze zarovky se meni otacky a s nim i m3/h na odtah jinak taky frekvencni menic ale to je velmi mastna zalezitost v growshopech vam urcite doporuci triak ale to je fakt na h....
Zdar všem.
Mám dotaz.
Řve větrák Euro 1 dost nahlas?
Budu na něj dávat pachový filtr z PET láhve, jak je tady na Groweru, má to prý fungovat i jako hluchový, myslíte, že co pomůže?
nide
to tdan: Nevim jestli jsi ve svem vyctu myslel i ventilator Marley, ale byl jsem u kamarada elektrikare, zkouseli jsme regulovat otacky tohoto ventilatoru a bez problemu.
Ale jak je to u dlouhodobe regulace to nevim
Sinuhet
Hlavne Euro ten filtr asi moc neprofoukne.
coprus
citace:
Původní příspěvek od nide
Tady jsem nasel regulator za docela rozumnou cenu, casem ho urcite vyzkousim na nove zakoupenem axialnim ventilatoru Marley (obj.c-800707). Ma nekdo s timto regulatorem zkusenosti ?


Chytrej kluk.Nebastlí a hledá,jestli náhodou nevymejšlí vymyšlený......Moje řeč:)
nide
ti coprus: hihi, nez bych neco zbastlil, uz by bylo po sklizni
nide
Tak jsem si objednal regulator od firmy Multivac (link nahore) ktery me stal 600,- a nemuzu si stezovat. Otacky se krasne reguluji (snizil jsem otacky cca. o 30%), hluk se u me hodne snizil a vetilator pracuje bez problemu. Doporucuju !!
sorethroat
Moje - hele ty seš asi dobrej psycher co ? Něco takovýho vidim fuckt poprvé :D:D:D

stačí se podívat na začátek threadu www.multivac.cz :)

Rvn 230V, plynulá regulace / PDF

;););)

goodluck...
Moje
Hehe,proc myslis?Ne myslim si ze vyhazovat litr za takovou v uvozovkach smesnou vecicku me prijde zbytecny.Nebo jeste by nebyl spatnej regulator z mixeru tam je to dokonce odstupnovany treba az do peti rychlosti,ale nakonec sem to vytahl z vrtacky pac to muzu regulovat jeste citlivejc :-)
sorethroat
citace:
Původní příspěvek od Moje
Hehe,proc myslis?Ne myslim si ze vyhazovat litr za takovou v uvozovkach smesnou vecicku me prijde zbytecny.Nebo jeste by nebyl spatnej regulator z mixeru tam je to dokonce odstupnovany treba az do peti rychlosti,ale nakonec sem to vytahl z vrtacky pac to muzu regulovat jeste citlivejc :-)


Mno chlape - napiš nám pak životnost toho tvýho ufa :rolleyes: jak dlouho ti vydrželo už takhle makat?

Jo takže vlastně než si koupit za 900,- standardní regulátor ot. na ventilátory do 1A tak radši doporučuješ zničit vrtačku která (průměrná) stojí taky tak minimálně ten litr. :rolleyes:
Dieroll
ja si koupil na burze trafo z 220v na 120v a vetrak mi bezi naprasto v poho. je uplne tichej a odvetrava moc dobre. vetrak sem vykuchal z digestore :-)
Nemoralis
to TDN: něják jsi se nevyjádřil k té své poznámce o tom, že ventilátory SYSTEMAIR RVK nejsou regulovatelné triakovým regulátorem otáček.
Já totiž jeden takový mám (jako dva teda:ventilátor (365 mh)a triakový regulátor) a funguje to zatím bezvadně.(druhou sezónu)
Navíc cena toho triakového regulátoru je naprosto bezkonkurenční (alespoň jsem žádnou srovnatelnou neviděl...tuším, že i s plastovou krabičkou to vyšlo na 450 +/- 20 kč). A maximální regulovaný výkon 450W je tuším víc než 95% growerů kdy využije.
Typ G705 ve stavebnici na www.ges.cz, sestaví to každá lama (vikuňa i alpaka), jestli k tomu víše citovaný expert (bez ironie) nebude mít zásadní námitky tak vřele doporučuju.
A jestli bude mít, tak stejně ctím empirii a triakový regulátor funguje. Alespoň do té doby než zhoří vynutí motoru...
A upřímně lituju všechny malorolníky a záhumenkáře, kteří jedou svá UFA a RVK na plný výkon.
Bez regulace to totiž není legrace.
matko291
to TDN
ak si sokovny alebo mas kamatov sikovny sprav si regulator sam d minimum financ :D
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19236 :wink:
mikel
ahoj...


mam rostlinky velke as 11cm....
foukam na ne zhora pomerne silnym větrákem a od něj sou vzdálený asi 40cm
hocně se giglou listy...
myslíte že to je fpohodě????

díky
streak light
Nemoralis PROČ SI MYSLÍŠ ŽE NENÍ MÍT DOBRÉ VENTILATOR NA PLNÝ VÝKON?
Hanyz
když pomineme hluk, který UFA a RVK produkují, tak pak v růstu těžko zajistíš vysokou vlhkost
streak light
SE ZVLHCOVACKOU TO DE
Nemoralis
to Streak light :
Není dobré jet ventilátor na plný výkon, aby ti zůstala rezerva pro případ, že bude hůř:)
a nebudu o tom polemizovat!
Mě jde jenom o ten hluk a možnost s tím něják pracovat, ale je to hlavně můj problém, páč se na kytky možu dívat z postele...Taky jednou je zima a stačí málo, podruhé teplo a musíš větrat o 106. A ta vlhkost jak pravil Hanyz, to je kříž...
Nejedu tu 365m3 na 400W na plný výkon protože to není třeba, to si schovávám na tropická vedra. Já jen, že spousta lidí považuje regulátor za drahou zbytečnost, ale není drahý a je super.
to Mike:
giglání kytek je dobré, protože je dobré.
Skoro tak dobré jako giglat čaganem ve frgálu.
(znáš to heslo: Když vítr na polích konopím gigle, dobudeme komunismus dříve).
Mr Proč
Je mam vetrak kuchnutej z mikrovlnky (jen nevim znacku) a verte nebo ne, je to to nejlepsi, co se mi dostalo do rukou. Maly (prumer 125mm), lehky, nizka spotreba, osmilista vrtule se skvelym tahem, a i na plny vykon nizka hlusnost, ale stejne jsem ho dal na trafo 220/120 a je to the best of! Vrele doporucuji!

A jeste ohledne hlucnosti, prvni co udelejte je, ze vetrak poradne PROMAZTE!!! To je zaklad!
Ja to foukam na 400W primo do zasklenyho stinitka s hornim vyvodem pryc a nemuzu si stezovat.
boytwoface
Hele na EURO dvojku Ti stačí regulátor otáček RV (jde tam o ty parametry odporu, což by mělo stačit si myslim) z www.multivac.cz jak píše "coprus", já si tam koupil jak ventilátor, tak regulátor, tak rozvodný prvky, je to jeden z nejlevnějších krámů, hlavně pokud Ti jde o ten regulátor... Jinak krom multivacu jsem neviděl nic tak levnýho, takže MULTIVAC vítězí, pokud jsi teda z Prahy nebo okolí... Zase za cestu přes celou ČR by to nestálo za to...
Expiry
Resil sem ten samej problem.Reseni je triakovy regulator,mozna uz to tady nekdo psal ale je to vyborna vec na plinulou regulaci otacek 220V.V GME ho maj jako stavebnici za 150Kc.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma