Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
tlumivka - Klikni zde pro originální téma
smokeman
Ahoj,stavim si světlo a dostal jsem tlumivku Layrton TIP:HIA 25/23,na 250W.Co se na to dá připojit?A schéma je kreslený bez zapalovače a kondík psanej jenom 18uF.Bude to vůbec s něčim fungovat?

Dík
brel
Zdravím,
tlumivka LAYRTON s označením HIA je tlumivka pro rtuťovou výbojku, TESLAMP je značí RVLX 250W, OSRAM HQL 250... Jejich spektrum neobsahuje skoro žádnou červenou složku, nehodí se pro pěstování. Chystám experiment kombinace sodíkovky 400W a rtuťový výbojky 125W pro doplnění modrý a bílý složky, teda svítit oběma výbojkama na růst, místo halogenidu. Co jsem zkoušel bylo ke konci květu přisvítit ultrafialovým světlem z rozbitý rtuťový výbojky, teda opatrně rozbitý, prasátko uvnitř musí zůstat vcelku. Kytky během čtyř dnů dokvetly, a vypadá to že vyloučily i víc pryskyřice.
Listy jim zežloutly a bylo... Na experimenty doporučuju sluneční bréle, zánět spojivek coby dup...
Sunrise
Už jsem o tom někde psal - s výrokem "rtuť se nehodí pro pěstování" naprosto nemohu souhlasit. Právě OSRAM HQL50 (4x) se mi celkem osvědčily :). Je sice pravda, že stonky bývají značně chatrnější než pod sodíkem (nedostatek R složky), ovšem listy a palice - nádhera! Co je však horší než tenké stonky - až na výjimky je výsledek o něco méně potentní :( (sodík dělá více pryskyřice). Měl jsem možnost sledovat růst stejné "genetiky" jinde (pod Na) a porovnávat jak vývoj kytí, tak sklizeň ;). Shrnutí - sodík je jednička, avšak rtuť má též co do sebe, rozhodně bych ji nezavrhoval a kombinace Na/Hg je zajímavý námět k experimentům.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma