Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Pomoc prosim - Klikni zde pro originální téma
cityman
vypada to jako plisen, co jsem mel taky. objevila se mi taky u cerstvych rizku a pak ty rostliny zustaly zakrnene a moc nerostly. je treba asi zasahnout. Muze to byt mozna i prehnojenim, jestli hnojis.
loeX
ta plíseň by seděla na tu teplotu..omrkni zespod listy mohli by to bejt svilušky ale takhle ani nevypadaj(hledej malý broučky...hoodně malý do fialova) čím hnojíš kolik toho hnojíš?
hary
stačí polyversum
loeX
nebo cuprycol nebo jak se to píše:-) ten mám ozkoušenej já...
vlček
este z nekolika indicii by to mohl byt nedostatek swetla a to podle:
1. stonky se mi zdaji hodne wytahly a tenky-bacha na zlomeni a je to taky indicie nedostatku swetla
2. me listy delali neco welmi podobneho pri nedostatku swetla
tak asi tagdle zkus dat tu wybojku niz teda esi ju tak uz nemas
hulani
No nevim podle mě to je spálený,protože jsem měl to samý a pak jsem je častějš kropil a v pohodě.
ytsim
Taky bych potřeboval poradit, mam ve skřínce 4 květináče po 4 semínkách, dal sem radši víc aby mi zbyly nějaký samice. Ale chci se zeptat co udělat pro to, aby mi kytky nerostly moc do výšky, jasně budu zastřihávat, ale co dělat když budou mít stonky mezi dvěma patrama třeba 10 cm? Nemůže bejt problém v tom, že sem zasadil semínka z outdooru, nic jinýho sem totiž neměl.
Druhej dotat, od kdy asi začít přihnojovat? díky za answers...
Sinuhet
Asi mas malo svetla. Kytky se tahaji do vysky. Svetlo co nejbliz kytkam (pozor na teplo), zastrihavat, pripadne lamat. Prihnojovat? Vyroste ti slusna uroda i bez hnojeni, tak zkus pouvazovat ze hned ted ze zacatku hnojit nebudes, at si nepridelavas starosti s tim, ze budes muset v pripade nejakych problemu resit jestli to neni prehnojenim. Ale jinak bych zacatek hnojeni tipoval tak nejdriv po 14 dnech od zasazeni klonu, nebo od vyraseni seminek. Ale radeji opatrne.
ytsim
Díky moc, určo to bude tim světlem, mam na růst zatim jen zářivku a mel sem ji asi půl metru nad květináčema. Tak sem ji dneska odmontoval a pověsil jen pár cenťáků nad rostlinky. Uvidíme co to udělá. Na hnojení zatim taky kašlu, koupil sem dobrej substrát snad to bude na růst stačit a kdyby to nějak živořilo tak se po něčem poohlídnu. Každopádně thanx.
pul metru je moc,ja mam zarivku tak 2cm nad vrcholky a zastrihuji(krasne to kosati)jako zalivku pouzivam:voda s upravenym ph +kristalon start ,jinak zadne hnojivo-a roste to,vetvi se to
loeX
hele to určitě kup kristalon start...stojí to pár šupů a na květ potřebuješ silný rostliny, aby z toho byl velkej výnos...
ytsim
No jo jenže ja sem na ostrovech za kanálem La Manche a tady asi kristalon nemaj... dyžtak poradte nejaky slozeni co by to hnojivo melo idealne obsahovat.
Sinuhet
Hnojiva maji vzdy udan pomer tri zakladnich prvku: dusik (N), fosfor (P), draslik (K). Byva tam pak treba napsano N-P-K: 7-4-2.
Pro rust je treba hodne dusiku. Takze hnojivo s vysokym prvnim cislem. Pro kveteni se zduraznuje fosfor, takze hnojivo s vysokym strednim cislem.
Krome tech tri zakladnich jeste existuje nekolik dalsich latek, ktere kytky potrebuji, ale ty uz v mensim mnozstvi. Neco jako vytaminy pro cloveka. Tem se vetsinou rika mikroprvky a ruzna hnojiva obsahuji ruzne mikroprvky.

To je zjednodusene vysvetleni hnojiv.
ytsim
Povedlo se!!!
Jak sem pověsil to světlo níž, tak rostlinky přestaly hnát do výšky, všechny se pěkně natočily ke zdroji světla, začly se jim rozšiřovat lístky a nasadily na další patro.

Dík za to hnojení.
ytsim
Někde sem se tady dočet, že by se nemělo zalejvat když kytkám svítíš. Takže já to dělám tak, že je zaleju těsně před tim než zhasínám světlo. To by údajně mělo bejt pro ně šetrnější.
hulani
Tak to je pěkná blbost s tím nezalejváním za světla .CHudáci kití.
ytsim
I pro tohle je občas dobrý sem něco připsat, aspoň vidim, že dělám něco blbě. Ale jak řikám, někde sem to tady našel. Tak jak se to má teda dělat správně? Zalít před rozsvícením, zalejvat v průběhu dne, jednou, dvakrát?? poraďte...
hulani
Najdi si ve faqu drip systém a tam najdeš jeho nastavení ,ale myslím že je nejlepší zalejvat málo a častějš tak to dělám já.
hulani
Zkus http://grower.cz/forum/misc.php?act...faqgroupid=9#82 Snad to bude fungovat.
ytsim
Mam existenční dotaz a potřeboval bych objektivní řešení nebo radu někoho kdo měl podobný nebo stejný problém.
Až do teď jsem pěstoval pod poměrně slabou zářivkou (nejsem si jistej watáží), kytičky mají po 3 týdnech venku asi 15 cm a nasazují na 4 patro. Dneska ráno mi přišlo nové světýlko a to Lucalox 400W SON T. Problém je ovšem v tom, že místo kde pěstuju je v podstatě výklenek, který má ze 3 stran zdi a zavírám ho bílou dřevotřískovou deskou. To znamená, že není vlastně způsob jak zajistit větrání. A teď ten dotaz: je možný pěstovat pod takovým světlem a nevětrat, popřípadě jenom zajistit dostatek vzduchu tím že nechám pěstírnu otevřenou? Nebyl by problém pověsit světlo tak vysoko aby na kytky nepálilo, ale pořád mi vrtá hlavou ta cirkulace vzduchu... Tak co groweři, jak to vidíte?
hulani
Tak jestli můžeš tak dolů vyvrtej dvě díry a nahoru na protější stranu taky dvě,a když to nebude stačit tak tam dej dva větráčky z pc a to už bude stačit.
s tim vrtanim to asi nepujde jen tak.ze spodu i z vrchu je zed,nebo co je to za vyklenek?
ytsim
Výklenek v rohu šatníku asi 70x70 cm, ze 3 stran zeď (takže tam se vrtat nedá) a od toho šatníku je to oddělený právě tou deskou. Ta je o něco užší než těch 70cm takže po obou stránách může do prostoru proudit vzduch.
hulani
Tak to by mělo bejt v pohodě hlídej teplotu a když stoupne tak pusť ventylátor.Musíš si to vychytat jakou tam chceš mít teplotu a podle toho nech puštěnej ventylátor.
ytsim
Tak musim říct, před chvílí jsem poprvé rozsvítil to světlo a jelikož je to poprvé co vidim v životě svítit 400W dělo tak mě to fakt dostalo, napoprvé sem málem voslepnul... :flamer: :punk: Už se to pořádně rozjelo a prozatim vypadá teplota v cajku. Až budou vidět nějaký slušný výsledky tak hodim fotečky. Prozatim dík za všechny rady. :)
nozdra
Během svícení by se nemělo rosit, jelikož kapičky vytváří takovou jakoby lupu a na listech pak vznikají spalené tečky, takže bych se přiklonil k rosení za tmy, nebo před koncem svícení. Zdárek
ja rosim i za svetla,nekdy tam po tech kapkach zustanou zlute flicky,ale ty casem zmizi,rosim hodne asi 4-5x denne
ytsim
No a už sem tady a zase s nějakým problémem :( to je hrozný co dá to pěstování starostí, ale sou to příjemný starosti co?
Nějak mi začly žloutnout listy, nebo ani ne tak úplně žloutnout jako maj spíš takovou jinou nezdravou barvu. Doufám, že se mi podaří vložit fotky. Poraďte mi prosim, čim by to mohlo být. Teda pár tipů bych měl, tak spíš vyloučit čim to neni: nedostatečná cirkulace vzduchu (teda spíš žádná), nedostatek živin (hnojit jsem začal včera), spálený od světla, nedostatek CO2, málo vody (nepravděpodobný, zalejvám 2x denně). Jo jinak je to pod 400W sodíkem. Pokud mužu tak to mam otevřený aby to mohlo ventilovat.
vlček
2 misty: chtelo by to fotky na norm swetle ne pod sodikem ale co se me zda ze by to mohlo byt je plisen mozna nebostatek zn ci p nejsu si jistej a pak mozna to spaleni wod lampy ty ostatni moznosti co pises to na 90% nesjou az na to ze newim jak wypada nedostatek co2
ytsim
No napadla mě během dneška ještě jedna věc a to dost zásadní...:rolleyes: Zapoměl jsem totiž úplně na jedno a to je vlhkost v pěstírně. Prostě jsem začátečník :baby:
Něco jsem si tady o tom přečet a hned jsem pověsil do skříně dva ručníky, který jsou vždycky po hodině úplně suchý. Takže pokud můžu tak je často vlhčim a krom toho jsem začal pořádně s postřikem odstátou vodou. Uvidíme, snad to taky pomůže. :bounce:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma