Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Tři děložní lístky - Triploid - Klikni zde pro originální téma
tehace
tak sem doma našel jedno neznámé semínko, kerý sem zasadil a několik dní se modlil, zda je eště schopný nějaký akce. fakt nevim co je to za model, ale jelikož mi něgdo vykrad sklep a co neukrad tak zničil, tak sem si pořídil novou pjestírničku doma v malý garsonce a zasadil tohle jedno jediný zapomenutý... po dovolený a financování toho novýho prostoru fakt nemam prachy si kupovat něco z holandska, a řízky nigdo nenabíd :( no a dneska vyjelo... a světe div se, má tři děložní lístky a ty skrývají tři krásné výhonky... co to??????

JAyEFF
pockej az co to bude delat dal a jak to poroste, tohle se obcas stane ni zas tak silenyho to neni
mittic
Objevila se mi takovahle mutace, jde o trojstranou radialni soumernost? Nebo jak by se to dalo nazvat? Jak bude vypadat kytka az bude vetsi?
loeX
no bude to pěknej keř...
vlček
za predpokladu ze se tento model dobre wetwi tak bude mit w kazdym patre misto dwou wetwi tri to same bude platit u i listu a zrejme i u wynosu teda esi to nebude samec
loeX
no palice by měli bejt normální ale prostě to bude hustší keřík...prostě od každýho patra 3 větve a z těch větví zas další 3...zkusil bych FIM...to by pak byl masakr...
mittic
FIM urcite zkusim. A taky doufam ze to nejni samec :)
mittic
tezky noname :). No a videli ste nekdy uz neco takoveho?
Sinuhet
Urcite bude zajem o seminka ci rizky z takove kytky. Hezky by se na tom demonstrovaly zaklady genetiky, je to vyrazny jasne patrny znak. :-)
mittic
Mno pokud je ma znalost genetiky dobra (jakoze mam z ni zkousku :)) tak si myslim ze rizek bude zase mit tri vetve, ale u semen si jisty nejsem, rekl bych ze spis ne... A kdyz to bude samec tak sem v prdeli :), ikdyz kdybych si nechal pyl, tak by me zajimalo co by z toho bylo...
lordWilliam
Pokud máš hodně času a nějaký vybavení tak by nebylo od věci od někoho sehnat další podobnou kytku a křížit, aby se zafixovaly aley genů co určujou trojlistost.
mittic
Bohuzel mam jenom jednu kytku takovouhle, vsechny ostatni ( z tech samej semen) sou normalni, takze jestli se nekomu neco podobneho objevilo, at se mi ozve, za par dni sem hodim dalsi fotky, jak to porostlo a jak to vypada :)
masoquista
Neco si z ní/něho udělej hemouše byla by škoda ztratit takovou genetiku.Teda pokud se někdo neozve že má taky takovou/ýho.
Kwjetoň
tomu se říká myslim TRIPLOID
už se to tu někomu stalo, měla by následovat o 50% větší úroda, ale gdo ví???
myslíte, že řízky (větve) budou taky triploidní?
masoquista
tak jestli je to triploid tak je triploidní celá rostlina.Ale taková rostlina nemůže mít semínka jestli se nepletu.leda ze řízků.o 50% bude mít tetraploid, triploid by měl mít o 25% více všeho.Neprováděli se s rodičema této květinky nějaké techtle mechtle s kolchicinem?Pokud je to triploid tak by měla být jeho matka tetraploidní a otec diploidní a nebo naopak-to je jedno.ale takové rostliny fakt nemůžou tvořit semena.
mittic
Nemusí jít vůbec o TRIPLOIDA !!! Může jít buď o chybu v ontogenezi zárodku (při dělění buněk se jedna rozdělila vícekrát než měla) anebo tehle znak podmiňuje nějaký gen (to ovšem není jisté), chtělo by se zeptat nějakého rostlinného genetika. Já studuju biologii, tak to zkusim nastudovat a dám sem vědět.
Sinuhet
Podle me nekdo pouzil slovo triploidni trochu unahlene. Triploidni oraganismus ma tri sady chromozomu, na rozdil od nas diploidnich, kteri mame dve. Konopi ma normalne taky dve a triploidni by byla vazna geneticka porucha ze ktere si vubec netroufam predvidat co by s toho ruznym krizenim rostlo. :-) Ale tri listky podle me nejsou znakem triploidnosti. Myslim, ze se jen zblaznila diploidni kytka. Ale nevim.
varan
Souhlas se Sinuhetem, kdyby ta kytka byla triploidní, vůbec by to nebyla kytka, nechcu dělat ukvapené závěry ale myslí si že větve nebudou po třech, akorát jsou prostě 3 děložní lístky..
ddt
Triploid tak ako Mittic a Sinuhet je nieco ine ako bolo napisane a tyto pani to vysvetlili. Triploid máva väčšie rozmery, vynos, vyššie nároky na vodu, vyšší výnos.
Do nasledujúcej generácie sa neprenáša. Teda potomkovia su diploidný.
Ludia citajte tu moju knihu tam to všetko máte. Keby ste ju čítali nemusela by tu byt polka threadov!!!
Kwjetoň
Jej, ten zmatkař sem byl já...
Tak mě za to nekamenujte kucí, chtěl jsem jen vypadat chytře :D
Příště rači budu držet hubu...

Ale dík, že ste mě vyvedli z krutýho omylu...

:afro:
mittic
No a vi teda nekdo ci to bylo zpusobeno? Treba ddt by nam mohl rict, jak muze u vstricneho postaveni listu na stonku nastat postaveni tohle?
mittic
Takze taky sou dalsi fotky tehle krasne zmutovane kyti :)
mittic
nice :)
Firestarter
Early Misty | Nirvana Seeds
Par dni v hline, priprava na letosni venek, tenhle mutant se ukazal jako jedinej z 10ti, ostatni jsou normalni. Kdyby to nebyla venkovka, tak bych z toho rozjel matku, ale udrzovat to rok na dalsi venek 2006 nehodlam :c)
ptchj
taky mam jednoho mutantika, ten ale roste trochu jinak... vsak se kouknete .)
ptchj
taky mam jednoho mutantika
mittic
Me to tez zacina rust podobne jak ptchjovi, o vikedu prihodm photos.
Firestarter
.. tak tady je dalsi update, jak se vede mutantovi Early Misty. Stale roste a deli se po 3ech listech. Z 10ti seminek zatim patri k tem nejlepsim. Mozna by bylo zajimave zkusit u tehle rostliny strihnout FIMkem :) Rozhodne ji budu opatrovat ze vsech mych venkovek nejvic a fotos+info podavat v mem theardu Out2005.

ps.: Jeden rizecek z teto kytky uz jsem slibil clenovi "x?x?x" a ten se pokusi o samoopyleni a uchovani teto anomalie.
xtraa
Taky už sem pár takovejdlech mutantíků měl, ale jakmile se zastřihnou vyjedou 3 větve z patra, ale to je celý, dál to pokračuje zase jen po dvou, tákže nijakej moc velkej zázrak :-)
rasta.p
sháním řízky takovýhleho mutanta.. . Víte někdo o něčem????
mittic
jj stalo se mi to co rika xtraaa
Squer
Ahoj lidi.... Jsem tu dnes prvne, tak se mi doufam podari prilozit foto mé mutantní kyticky. Je to focené mobilem tak omluvte kvalitu... Zatím vsem zdar!!!
Squer
Tak co na ní říkáte? vyrostlo vám už někdy něco podobnýho? třeba čtyřlístek....? já jí říkám mercedes, a myslím, že si to zaslouží :-)))
Firestarter
Bohuzel se tahle vada neuchovava do dalsich pater -> Tudiz az to strihnes, tak se to bude delit zase po 2 vetvich na patro.

edit: U me to tak bylo! Pokud to nekdo mate jinak, tak postnete fotku, dost by me to zajimalo :c)
Squer
Tak se omlouvám, že jsem to dal sem, ale jak říkám, psal jsem poprvé a podle návodu jsem napsal právě sem.... Snad to nejni zas tak velkej hřích a bude mi odpuštěno... Jinak rád bych to přesunul do theardu s tvým odkazem, ale bohužel je to nad mé síly. Jestli to tam někdo přesune, tak určo nebude vadit když se podělím o to, jak mutant hledí na svět dnes. Ještě jednou, sorry thearde!
Taker
téma propojeno ;) díkes Firestarter :punk:

no zajímavý odchylky se tu kupí, tak když někdo vypěstíte něco podobnýho tak to sem kdyžtak taky naposílejte ať vidíme co všechno příroda ještě vymyslí... :)
bukaJ
Ty brďo, tak je nás mnohem víc. Představte si, že je má všechny jeden člověk-to by měl někdo radost. Mám také lístky po třech na každém patře. Mě naopak tato kytka moc nerostla, dal jsem jí do skleníku a čekal jak se kytka udělá. Před tím už byla střižená. Teď vypadá jak koště,nic moc musím chvíli počkat až rozchodí hnojku. Snad se mi poštěstí ji něčím vyfotit a dát to sem ať tu mám taky nějakou fotku.
CHOURIS
No můžu vám říct že ten 3 list není nic zvláštního( u nás v kraji to má nebo mělo clkem dost lidí) No a alespon bude dost listí na vaření.
Dude
vesele OT mutace presunuty sem - http://grower.cz/forum/showthre...&threadid=16410 ;)
227cb
trojlistejch kytek sem měl asi 10, některý třeba po druhým patře začali růst normálně, většina jela dál na 3 výhonky. Ovšem všechno to byli samci...
ESHA
Zdarte lidičky vyhulení já něco takovýho docela i mám roste mi to pěkně v houští a je to čtyřcíp. Bohužel se tomu moc nechce tak docela stagnuje asi ji to dáva zabrat. :smoker:




Ale je to čecha!!!:devil:






Ozvu se až rozeznám jestli je to holka nebo kluk.
muj email eshpek@seznam.cz
227cb
samec těsně před vytrhnutím
Šudo
Ja mám tiež takú a má už 1,5m. Škoda ale je to samec.
fire.ent
mam takovej jeden problem a jednu otazku u jedne kytky mi zcela zahadne vyrostli 3 delozni listky a nevim co s tim jesli to bude hermous nebo jestli se to spravi ci co a ted ta otazka co rikate na vetrani kdys kytky spi dneska sem dodelal vetrak a myslim si ze to vetrani by nebylo spatny co vy na to????
Jesus Christus
V podstatě můžeš být rád ,mělo by jít o mutaci kdy s hlavního výhonku ti vyrostou 3 odnože.
Já jsem to měl u Jamajky předminulý rok .Bohužel k rozvětvování docházelo jen na hlavním stonku takže řízky již byly normální.

Každopádně při případném stabilizování této odchylky a přenosu na další generace bys vypěstoval novou odrúdu s vyššími výnosy . teoreticky až o 50% . Místo 2 větví 3. Samozřejmě že by záleželo i na počtu tvorby květů
(jestli se tato úchylka projeví i popřepnutí na květ).
vetrat treba ci uz svieti lampa alebo nesvieti proste stale funguje fotosynteza akurat ze ked je tma tak dychaju kyslik a ked svetlo tak dusik takze vymena vzduchu za cerstvy je dolezita neustale...

joeart
Jesus Christus
2 fire.ent: Ventilace v noční době může být přistavena až na polovinu denního výkonu . Jinak pro den platí zásada že by se měl vzduch vyměnit aspoň 4 krát za hoďku v celé místnosti z důvodu spotřeby CO2 při fotosyntéze
2 joeart:kdyz je svetlo papaj CO2 a ne dusík
jesus ... : sry mas rech oxid uhlicity som myslel :D chemia nebola nikdy moja silna stranka
soulQuake
někde v prostředku tohoto threadu sinuhet psal, že většina konopí je diploidní, já jsem však někde slyšel, že většina konopí je tetraploidní, ostatně u většiny normálních zeměedělských rostlin jsou tetraploidi považování za nejvýhodnější pro pěstování. nevíte teda někdo, jak je to s tím počtem chromozomových sad u většiny konopí?
HooBr
ja som mal tiez takuto rastlinku pod 20w usporkou, vyrastla mi 45cm, bol to hermac, tu je foto (viac som nemohol fotit - fotak odysiel do vecnych lovist)
a drobnost - co sa tyka listov - boli 3, 4, 5, 6, 7 cipe, totalny hybryd . .
Pejda
nu tak mě se to na jedný taky stalo ale nejelo to hned od začátku nejdřív dva ty kulatý listy pak další patro taky dva a potom to jede po 3 :)
Co?
pajda: imho. ale jde hlavně o ty tří děložní lístky....to s tvym pripadem nesouvisi...resp. nejde o mutaci
Šudo
tu je môj mutant
ges
No nevim jestli je to mutace, ale videl jsem to poprve. Vykličilo mi seminko s naprosto čirym, pruhlednym klickem, proste se pres nej muzu divat. Je to mutace, nebo to je u nekterych druhu normalni? Kdyz tak se muzu pokusit o foto
Co?
má nová malformace....u NLx
Co?
á ještě jedna anomáálie, tentokrát kalichakra deluxe,mandala seeds from growshopalien
cAseFaN
ja mam mutanta ktory ma na druhom poschodi 4 listky a na dalsich ma tri... zistil som to az teraz ako som to zastrihaval... niekto tu povedal ze po zastrihnuti to bude rast normalne... hovadina na dalsej burine som zastrihol a ako zacaly rast vyhonky tak jeden mal tiez tri... fotazz poslem zajtra...
cAseFaN
fotky sice oneskorene ale vuala

mutant ktoremu tak rastu iba po zastrihnuti
mutant s troma a styrmy(tie styry nejsu dobre vidiet dodam lepsie foto), heh a som happy pretoze to je samica :)
Dr.Shadow
Vyrostla mi krásná kytiz Orange Bud, pěkně stavěná holka, ale má polovinu čepelí na vrchních dvou listech docela žlutou. Zastínění nebyla, a roste to s ní s postupem času. Vypadá to na genetickou vadu, má někdo podobné zkušenosti? Dědí se tahle vlastnost, bude další generace taky šmrncnutá a takhle "okrasná"?
escobar
tetraploid purpurea ticinensis
Mr.Gee
ja som mal od greenhouse seeds big bud alebo super bud take nieco a 3z 5boli mutanti s 3klicnymi listami.
NADHERNY VYNOS teraz mam big bang a dalsie 4odrody ale uz som nenatrafil nikde na 3klicne listy.
zaujimalo by ma kedy pani genetici konecne dokazu robit seeds s 3klicnymi listami ked uz dokazali autoflowering tak isto aj toto pride.ze?_
EDA45
citace:
Původní příspěvek od cAseFaN
fotky sice oneskorene ale vuala

mutant ktoremu tak rastu iba po zastrihnuti
mutant s troma a styrmy(tie styry nejsu dobre vidiet dodam lepsie foto), heh a som happy pretoze to je samica :)


Zastřihnutí = stres..,že kytka po střihnutí nahodí čtyř nebo trojčepele je vcelku běžná věc,po cca 2 patrech se pak vrátí zase k pětkám..

to escobar : dej jí ještě jedno-dvě patra a měla by nahodit normálně pětičepele..
letos do skleníku jsem sadil gnomo,northern light,pakystan ryder a thunder blood merry a u pakystanu a merry má většina listů jen jeden či dva lístky no vypadá to jak plané konopí ,jsem zvědav co s toho bude i když kvetou velmi slušně.
zajonc
Dr.Shadow: albín.... uplne v pohodě
escobar
to EDA45: Jaké zastřihnutí, nic jsem nezastřihával, trochu si pleteš pojmy s dojmy. Tetraploid, který jsem prezentoval, nemá s tím co říkáš nic společného. Tyto polyploidy se využívají ke křížení, protože mají předpokládanou vyšší potenci.
šempí holsen
citace:
Původní příspěvek od Firestarter
Bohuzel se tahle vada neuchovava do dalsich pater -> Tudiz az to strihnes, tak se to bude delit zase po 2 vetvich na patro.

edit: U me to tak bylo! Pokud to nekdo mate jinak, tak postnete fotku, dost by me to zajimalo :c)

V tom pripade je asi lepšie riešenie ju zohnut-supercropping NESTRIHAT!!!!
miravlak
zdravím,kámoš vysadil Pandoru z legalizace a vyklubala se mu z toho zdeformovaná mrd*a.... zlepší se to jak bude větší ? nebo to bude ještě horší? :D díky
Zdravim, to se mi stalo s paradise seeds taky, kdyby to nebylo AF tak jo
ale AF nema sance.
miravlak
citace:
Původní příspěvek od DMG
Zdravim, to se mi stalo s paradise seeds taky, kdyby to nebylo AF tak jo
ale AF nema sance.


okey,kdoví co z toho bude za zlobra :D říkal,že už má nějak 3 týdny takže čeká kdy půjde na květ :D
pokusomyl
mám tiež jedného mutanta od natural seeds WW,,,,nedelu ho budem kosit,,,oplatí sa ho sušit,bude mat vôbec nejakú potenciu(bude zhulovat)? vyzerá celkom v pohode listy ako od kryštálového cukru,,,nechat či vyhodit?
Mard
citace:
Původní příspěvek od pokusomyl
mám tiež jedného mutanta od natural seeds WW,,,,nedelu ho budem kosit,,,oplatí sa ho sušit,bude mat vôbec nejakú potenciu(bude zhulovat)? vyzerá celkom v pohode listy ako od kryštálového cukru,,,nechat či vyhodit?


To se bohužel dopředu říct nedá. Třeba mutace byla taková že obsah THC je velmi vysoký. Budou i semena?
pokusomyl
nie nemá ani jedno
demoneq
Zdravím, dostal jsem od známého pár semínek, klíčil jsem 4 semínka ve vodě(jakmile se objevil klíček hodil jsem to do hlíny) po cca 2 dnech se začali objevovat první děložní lístky.. ovšem místo 2 děložních lístků na všech byli TŘI! :D takže, zajímá mě zda to bude nějaký super mutant, což by znamenalo že zbylá semínka budou nejspíš taky tyhle mutanti :D

Slyšel jsem že to může být triploid, ale je prý velmi malá šance na výskyt... ale já měl až moc velké štěstí? takže fakt nevím :D

Co si o tom myslíte?
děkuji

http://jpeg.cz/obrazek/eLEh - Takhle vypadaj všechny
!ZAU!
Cau.tak vzacny to neni :) uz se mi to parkrat stalo.Ale pokazde kytka rostla hodne pomalu.Nikdy z toho nic poradneho nebylo.No uvidis sam
Edit:
Zbyla seminka budou v pohode.
belladonna
A už se vám někomu stalo,že by měl dvojčátka z jednoho semene 2 rostlinky?
koles
citace:
Původní příspěvek od belladonna
A už se vám někomu stalo,že by měl dvojčátka z jednoho semene 2 rostlinky?


Jo! Dvě ze tří Satori od Mandala.. u dvou prostě vylezly dva klíčky a vyrostly obě kytky. Jedna vždy těžce zaostávala, druhá rostla normálně. Jedno dvojče ještě žije. Semena regulary


Trojitej děložní lístek mi asi nikdy nevyrostl :)
Hyde
Řekl bych že trojlístky se vyskytují u konopí ve stejném poměru jako čtyřlístky u jetele (Trifolium).
Asi před desíti lety jsem jenom tady na growru vycucnul přes 40 nicků zahradníků, kteří měli možnost mít je v květináči. Samozřejmě projekt byl pokusit se kontaktovat všechny obdařené a tuto anomálii podchytit a pokusit se ji postupně stabilizovat. Bohužel to nebylo možné. Polovina nicků nefunkčních, ti co se ozvali, ti nedopěstovali, ty co trojlístek pohřbili veřejně v trýdu (bez hloupých teorií) jsem nekontaktoval, nebylo už vlastně proč.
Jednoduše - nenarazil sem ANI NA JEDNOHO pěstitele který by trojlístek dochoval. Někteří mí známí o tom pouze slyšeli a snad jeden ho měl rovněž.
Já měl to štěstí hned dvě sezony po sobě (sadil jsem tehdy každé jaro do 200ks květináčů z nichž 1/10 šla následně do další selekce mého piplaného O.B.S.K.U.R.I.ho, tudíž pravděpodobnost výskytu byla jinde než u kupovaných semen) - a je zajímavé, že pytel s trojlístky se roztrhl v rozmezí 2003-2005, s kterým se shodují i exif data mých snímků.
Ten první šel do kopru záhy po focení (bral jsem to jako bezvýznamnou záležitost), u druhého jsem už zpozorněl a věnoval mu větší pozornost. A o tu jsem se zřejmě podělil i s nějakým podělem. Týden nato co vyhodila fusy mi ji někdo vytáh za bílého dne přes pootevřený okno do zahrady z baráku. A jak to mordoval přes tu ventilačku tak jsem našel v obýváku pod oknem jen ten květník a příšerný bordel z orvanýho kořenovýho balu, tudíž i pro můj trojlístek odchod ze světa věru nedůstojný a předčasný.
Fotky jsou příšerný, ale i po těch letech si dobře vzpomínám na tu pevnou, listy jakoby zcela opancéřovanou kytku, na jejíhož následovníka od té doby každé jaro stále čekám.

H.

edit: Ano, vím, do sandálů se ponožky neberou!
Hyde
Pouští mě to po dvou fotkách...
Hyde
Nejde jinak...musím.
Hyde
Ještě si užíval léta...
nasavajtendym
Také přidám svojí troškou..můj ,,trojlístek" je White Widow od Dutch Passion..má zatím jen pár dní růstu.
demoneq
zdravím, dal jsem klíčit semena z minulé sezóny a hele, malá květinka která má 4. děložní lístky, co myslíte kdyby to byla samice tak by to byl slušnej keřík? :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma