Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Vliv vstřebávání THC u populací s vysokým obsahem tuků v potravě - Klikni zde pro originální téma
Inutak
Vzhledem k tomu, že THC se rozpouští v tucích a alkoholu je zajímavé sledovat, zda eskymáci potřebují méně THC.

Proč ??

Protože jejich potrava je velmi ale velmi tučná. Proto si myslím, že je výhodné být eskymákem, člověk ušetří za hnojiva, elektriku a tak. Jinou věcí je, jak uchladit výbojku, aby neroztopila growroom, postavený ze sněhových kostiček.

V českých podmínkách bych ale tučnou potravu nedoporučoval, spíše bych doporučil slivovici jako takovou - i v ethanolu se THC rozpouští.

Těším se na Vaše názory.

Inutak :mutant:
Inutak
Zkusím najít na Google, jak jsou na tom eskymáci s maryhuanou.
Inutak
To jsi rychlá, chtěl jsem to doplnit.

No máš to spíš jako rozdíl v možnosti extrahování THC v žaludku eskymáka, co jí skoro čistej tuk a třeba nějakýho vegetariána v Indii. A kulturní rozdíly s tím spojený.

Já si právě myslím, že je to proto, že v Indii roste gannja sama, ale eskymáci jí musí postavit speciální iglú, pokud teda pěstujou že jo. To by mě taky zajímalo a proto ta zmínka o gůglú.

Až to ptobádám, tak to sem dám a díky, že moderátorka se zabejvá článkem nováčka, moc si toho vážím :)
drinker hulič
BTW: byste se divili, ale drtiva vetsina Eskymaku v zivote iglu nevidela... je to spis jen takovej mytus z kreslenych serialu pro decka... kazdopadne i tohle zni nejak divne :)
timothy
NO nejsem si jist,jestli eskymáci jsou na tom lépe se vstřebáváním gandži....THC se sice rozpouští v tucích,ale máme dva druhy.. jeden je rostlinej(např.slunečnicový) a druhej živočišnej(např. netopýří :p: )...a tady je asi ten problém---->>> Lidi přeci nevstřebávaj tak dokonale živočišnej tuk jako rostlinej...takže se můžete cpát bůčkem ve kterym je rozpuštěný THC ,ale nějak zázračně vás to nesklátí...:p:

lovu mrožů zdar :punk:
Sinuhet
Co je to vstrebavani tuku? Aby THC fungovalo musi se dostat do mozku k patricnemu receptoru. Jestlize se v zaludku rozpusti v tuku, co z toho? Tuk z zaludku se do mozku nedostane. A za dalsi, pokud molekula THC vleze do tuku, proc by z nej najednou mela v mozku vylezat? Cesta z plic, nebo zaludku do mozku bude podle me slozita a tucnost jidla na to moc vliv mit nebude.
God_mars
THC se rozpusti v tuku a pres zaludek a streva se dostane do krevniho obehu i s tim tukem takle to asi nejak funguje
prasoslon666
Sinuhet : ty jsi hlavička ... jaký rozpuštění THC ?? THC není rozpustný ve vodě, proto abys ho dostal do krve musíš použít buď hoření a vdechování, nebo požít rostlinu, popřípadě něco, v čem je THC volně přítomno. A proto musíš to THC nějak vyextrahovat - ergo použít tuk, nebo ethanol.

Cesta THC do mozku (přesněji k receptorům ve středním mozku) není složitá - je potřeba, aby se THC dostalo nějak do krve a pak to srdce a cévy obstarají.

Ten thread je Inutaku o tom, jestli ovlivní tučnější potrava vstřebávání THC z potravy. Já myslím že určitě.
loweNature
podla mna určite obsah tuku v strave ovplivní vstrebanie THC do krvneho obehu-laicke porovnanie-:zjedz čistu ganju bes tuku-možno niečo pocitiš ale nič moc ALEEEE ked THC rospustiš v tukoch-maslo,mlieko,guláš na chate:frog: tak je organyzmus schopny vstrebať ovela väčšie množstvo-ale toto pochopitelne plaťí len pri požití ces žaludok

pri hulení je to jedno čo človek pred tim jedol-ces pluca to ide priamo do krvi,mozgu a si v prdeli-aj nalačno:D
Sinuhet
A ten pokus pak dopln pokusem kdy snis ganjovou babovku a k tomu to zajis poradnou porci masla. Myslis ze ten tuk navic ti nejak pomuze? Nestaci ten ve kterem je to v babovce? Vzdyt ta babovka je udelana z konopneho masla, takze veskere THC, ktere v ni je je rozpustene v tuku. Proc tam davat dalsi tuk?
loweNature
2:Sinuhet- jasne to THC je už rospustene v tukoch,ktore su zamiešane do cesta-uz to len upečieš a hAAm -dalšie tuky su tam zbytočne to je jasne.Ale ta babovka by bola bes tukov (ganjoveho masla v ktorom je všetko THC rospustene) len kolačik pre babičku

keby si thc nerozpustil tukom(maslom) a do babovky zapečieš ganju bes tuku tak ti to moc nešlapne-chcem tym povedať že organyzmus je schopny straviť prirodne THC len rozpustene v tukoch- a ten tuk už možeš pridať do hociakej stravy
Sinuhet
No a tim se dostavame k uvodni otazce. Ma vili tucnost stravy na vstrebavani thc? Ja rikam ze nema. Leda ze by zakladatel mel na mysli situaci kdy eskymaci pojidaji cerstve kytky primo na poli a vuzivaji toho, ze to pak zaji nejakou rybim tukem, ktery by snad v zaludku nejake vstrebavani zajistil. Ale to mi pripada jako hodne neefektivni metoda.
A souvislost mezi tucnou stravou a vstrebavani thc z koure v plicich je jeste mensi.
Muzeme spekulovat treba o obsahu tuku v krvi, ktere by mozna zajistili lepsi prenos do mozku. Nevim jak presne je THC v krvi rozpusteno. Na co se v ni vaze.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma