Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Lepsi imunita? - Klikni zde pro originální téma
cityman
Pozoruju, ze za posledni 2-3 roky, co hulim kazdy den, jsem uz dlouho nebyl nemocen. Tim myslim hlavne anginu, kterou jsem mival 2x do roka stylem, ze to prislo nahle, mel jsem 2 dny teploty pres 40 a po antibioticich se to uklidnilo a pak pohoda. Opravdu kazdy rok aspon jednou urcite. Kdyz jsem byl v USA, stalo se mi to taky. Zvlastni je, ze za ty 3 posledni roky nic. Jen nejaka ryma, max nachlazeni. Je to tou travou nebo je to uplny nesmysl?
Creed
Já mám spíš opačný zkušenosti.Když do sebe každej den rveš antibiotika( což ganja v podstatě je) imunita de dřív nebo později do prdele
cityman
Huleni neni dle meho nazoru antibiotikum. Zkusim najit nekde definici.

Jinak urcite kourenim neprispivam svemu zdravi, ale co se te anginy tyce, tak fakt nevim, jak si to mam vysvetlovat. Stava se mi to vetsinou v lete. Vzdy to bylo tak brutalni (horecky), ze jsem nikdy nezkusil prolezet to bez pomoci. Vzdy jsem se dobelhal k doktorovi.
cityman
Obecná problematika antimikrobiální terapie

Definice

Antibiotikum (v širším smyslu) je substance biologického, semisyntetického nebo syntetického původu, která vykazuje selektivní toxicitu proti bakteriím, a je tedy potenciálně použitelná k léčbě infekcí. (Definice tedy nezahrnuje desinficiencia a antiseptika.)

Rezistence k antibiotikům

Definice: Schopnost bakteriální populace přežít účinek inhibiční koncentrace daného antibiotika. Tuto schopnost umožňuje vedle přirozené odolnosti určitých mikrobiálních druhů k určitým antibiotikům získaná (sekundární) rezistence, která vzniká působením antibiotika na bakteriální populaci.

Vznik a vývoj rezistence: Vznik a šíření rezistence určuje přítomnost genů rezistence v populaci bakterií a rozsah spotřeby antibiotik. Zejména škodlivé jsou trvalé nízké dávky antibiotik, které vyselektují relativně velkou rezistentní bakteriální populaci, a ta může sloužit jako zásobárna genů rezistence.

Šíření rezistence: Geny rezistence získávají bakterie vertikálně (dědí je) nebo horizontálně (od jiných bakteriálních buněk v ekosystému), mimoto geny vznikají mutacemi. Přenos genů rezistence mezi bakteriálními buňkami se uskutečňuje

plazmidy
bakteriofágy
transpozony (nereplikovatelnými elementy, které se integrují do chromozomu nebo plazmidu).
Význam: Hlavní nebezpečí rezistence je vznik patogenních bakterií z původně medicínsky nevýznamných druhů. Uplatňují se zejména jako nemocniční (nozokomiální) infekce u oslabených jedinců. Vzhledem k multirezistenci jsou obtížně léčitelné a život ohrožující. Medicínsky nejvýznamnější problémy rezistence uvádí tabulka.

Hlavní problémy s rezistencí bakterií

Bakterie Rezistence
Staphylococcus aureus MRSA (meticilin/oxacilin + b-laktamová antibiotika), multirezistence, VISA (snížená citlivost k vankomycinu)
koaguláza-negativní stafylokok multirezistence
Streptococcus pneumoniae penicilin, cefalosporiny, makrolidy, fluorochinolony
streptokoky makrolidy
enterokoky glykopeptidy - vankomycin (VRE)
Neisseria meningitidis penicilin
Neisseria gonorrhoeae peniciliny, tetracykliny, fluorochinolony
Haemophilus influenzae ampicilin, chloramfenikol, fluorochinolony
Enterobacter, Serratia, Citrobacter chromozomální cefalosporináza (ampC)
Klebsiella, Escherichia coli širokospektré b-laktamázy (ESBL)
Salmonella, Shigella fluorochinolony, multirezistence
Campylobacter fluorochinolony, makrolidy
Pseudomonas, Stenotrophomonas, Acinetobacter multirezistence, karbapenemázy


Obvyklé mechanismy rezistence podle skupin antibiotik

Skupina antibiotik Hlavní mechanismus rezistence
Peniciliny b-laktamázy, alterace PBP (penicillin-binding proteins)
Cefalosporiny širokospektré b-laktamázy (ESBL), chromozomální cefalosporinázy (ampC)
Inhibitory b-laktamáz chromozomální cefalosporinázy (ampC), hyperprodukce b-laktamáz, b-laktamázy rezistentní k inhibitorům
Karbapenemy karbapenemázy, nové b-laktamázy
Aminoglykosidy enzymy modifikující aminoglykosidy
Fluorochinolony alterace topoizomerázy DNA, eflux, změny permeability
Chloramfenikol acetyltransferáza
Tetracykliny eflux
Makrolidy methyláza ribosomu, eflux
Glykopeptidy modifikace prekurzorů buněčné stěny
cityman
Ačkoli termín “antibiosa” byl používán již na konci minulého století k obecnému označení antagonismu mezi živými organismy, slovo “antibiotikum” v současném významu poprvé použil Waksman v roce 1942 pro substanci produkovanou mikroorganismy, v nízké koncentraci antagonistickou růstu nebo životu jiných mikroorganismů (nízká koncentrace vyděluje z této definice jiné přirozené produkty mikroorganismů, jako je peroxid vodíku, organické kyseliny nebo alkohol). V současné době se z praktických důvodů termín “antibiotikum” používá v širším významu k označení látek s antibakteriálním účinkem, zatímco látky se specifickým účinkem se nazývají podle cílové skupiny mikrobů, např. antivirotika, antiparazitika a antimykotika. Antibiotikum je substance biologického, semisyntetického nebo syntetického původu, která vykazuje selektivní toxicitu proti bakteriím, a je tudíž potenciálně použitelná k léčbě infekcí. Desinficiencia a antiseptika nejsou do této definice zahrnuta.
Pan_Ho
No nevim jestli je to zpusobene tim,ze hulim,ale v podstate neznam jinou nemoc nez rymu.Nikdy jsme nejedl zadne antibiotika ani nic podobneho a nebo si na to nepamatuju, protoze to bylo kdyz jsme jeste nehulil.I kdyz je pravda ze chripku mam mozna jednou za dva roky.Ale uz ani nevim, kdy jsem mel tu posledni.... (nevim to ne proto,ze bych si to vykouril z repy,ale proto,ze takove veci netreba si pamatovat.... :) ) PS:Jinak zajimave shrnuti K+ a muzu vedet zdroj informaci? Diky. Mej se.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Jedubabka
- jestliže při depresi se může dost brutálně snížit (někdo říká "skoro rozpadnout") imunita a marjánka má vliv na produkci serotoninu a dopaminu, tak by mohla imunitě pomáhat


Jini lide zase naopak sve deprese pripisuji marihuane, takze by mohla vlastne imunitu snizovat.
lordWilliam
Zatím ještě nebylo prokazatelně dokázáno zda MJ imunitu posiluje nebo oslabuje. V nižších dávkách může (ale taky nemusí) posílit. Liší se to studii od studie, pokus od pokusu, invidium od invidua. Komu to pomáhá tak ať hulí dál a komu ne tak by to měl omezovat :-°))))
cityman
Musi nutne deprese snizovat imunitu? Je prece i deprese, kterou si clovek uziva a muze ho posilit a inspirovat. To nutne nemusi snizovat imunitu.

tady uvadim zdroje:

http://www.medicina.cz/odborne/clanek.dss?s_id=3945

http://www1.lf1.cuni.cz/~hrozs/atb1.htm
Sinuhet
Neni to tak, ze kazda deprese snizi imunitu. Je to o statistice. Lide s veselou mysli na tom byvaji zdravotne lepe. Jenomze ono i lide, kteri na tom jsou zdravotne lepe, mivaji veselou mysl. :-)
cityman
nevim, jestli kazda deprese. Beru depresi jako psychicky pochod a tudiz, kdyz si uziva clovek deprese, nemusi nutne mit spatnou naladu. Ja obcas nemam chut s nikym mluvit a bavit se, ale zase na druhou stranu se mi lepe dela hudba ci grafika, investuju ten potencial do tvurci cinnosti a vetsinou se to i odrazi na vysledku. Nemyslim si, ze deprese vzdy musi provazet snizeni imunity. To by ostatne poprelo i mou teorii, ze nejsem nemocen. Deprese mam stale, ale nemoci ne.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od cityman
Nemyslim si, ze deprese vzdy musi provazet snizeni imunity.


A ja o prispevek vyse pisu: Neni to tak, ze kazda deprese snizi imunitu.
cityman
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet
Lide s veselou mysli na tom byvaji zdravotne lepe. Jenomze ono i lide, kteri na tom jsou zdravotne lepe, mivaji veselou mysl. :-)


to je mozna taky pravda, ale ja mivam deprese, jini tvrdi, ze mam neg. mysl a stejne jsem na tom s imunitou dobre. coz mi lehce nesedi s tvym pozorovanim...
masoquista
Co všechno umí nebo neumí „tráva“ a další měkké drogy? Látky obsažené v marihuaně mohou tlumit imunitní systém. To je zřejmě dobře, když je imunitní obrana příliš rozdováděná. A nedobře, když potřebujeme uvést imunitní obranu do nejvyšší pohotovosti.

zdroj.... osel.cz

pokračování článku zde
Euforia
Já si myslim, že hulení ty svině v krku nekompromisně spálí ať sou dobrý nebo zlý, takže tam nezůstane nic. Připojuju se k těm, co od tý doby, co hulí nejsou tak často nemocný, nebo vůbec. A abych si tento trend udržel spaluju ty mrchy každej den.
Je pravda, že jsem měl minulý týden náběh na angínu (škrábání a bolest v krku). Tak jsem si v út + st 3x zapálil (jen zdravotní dávka) a natřel si krk konopnou mastí. Ve čt bylo vše OK.
vaaanha
Tento trýd je naprostá píčovina, imho bych to přirovnal k zalívání kytek lsd:p:, hulením si imunitu nabouráte=tzn. akutní otrava=>momentální snížení imunity, fakt debilita:confused:
Euforia
vaaanha:tak to sem nepochopil, potřeboval bych vysvětlivky, ty děláš jako bys nehulil ???
vaaanha
Sorry napsal sem to dost zmateně. Ale prostě trýd o tom, že hulení zlepšuje imunitu je holá blbost! Někdo si může myslet že to třeba může být tím, že poslední tři roky hulí a nebývá nemocný, tak má prostě holt štěstí no:p: jinak hulení nemůže a nemá žádný kladný dopad na imunitu jedince!
citace:
Původní příspěvek od vaaanha
hulení nemůže a nemá žádný kladný dopad na imunitu jedince!


kde beres tu jistotu?
na moji imunitu huleni vliv ma.Staci zhodnotit frekfenci onemocneni za posledni tri roky co poctive a pravidelne hulim s rokama pred tim.Nahoda?
Nebo to muze byt i tim,ze co hulim mam se vic rad,vic spim,vic a zdrave jim,vic se hybu,jsem tudiz zdravejsi.Neprimo za to muze zase to huleni.
Tak hulte a budte zdravi :-)
vaanha: připojuju se ke xerthonovi - kde bereš tu jistotu, že hulení nemůže a nemá žádný kladný dopad na imunitu jedince? Já vlastním autoimunitní nemoc. K tomu i sekundární imunitní deficit, takže dřív byly injekce imunoglobulinů, co jakžtakž pomáhaly. Mno a jako třešničku beru teď cytostatika pro snížení množení superaktivovanejch lymfocytů :). Takže v podstatě mám na čele napsáno "drahé mikroorganismy, vítejte". Imunitní deficit potřeboval řešit před tak pěti lety, pak jsem začala kvůli projevům nemoci hulit. A od tý doby - žádný častý virózy jako dřív, žádný nastydnutí každou chvíli jako dřív, atd. atp. Netvrdím, že je to jen a jen zásluha hulení - ale kvůli tomuhle si nemyslím, že hulení nemá VŮBEC ŽÁDNEJ KLADNEJ vliv na imunitu.

edit: jestliže někdo má RS, tudíž potřebuje zklidnit imunitu, anebo rakovinu, kde imunitu potřebuje naopak povzbudit - dva kladný účinky na imunitu
viz bod 10 - Marihuana a účinky na imunitní systém organismu
http://www.ereska.cz/cannabis/Marih...ubory/frame.htm
Deathka
Já bych jen doplnil, že jako pravidelný a dlouhodobý kuřák marihuany(už tomu bude 7let), bych mohl něco přihodit do tohoho threadu a se skoro 100%jistotou tvrdím, že marihuana zvyšuje immunitní systém. Je možné, že pouze po dobu pravidelného aplikování, ale jinak už od dětství trpím slabou imunitou, býval sem třeba 10xnemocen do roka, a posledních 6let? skoro vůbec....(to znamená, skoro vůbec, a nemyslím si, že to začlo jen tak:-))
Mimoto mám v rodině člena s autoimunitním onemocněním, a přesně s příspěvkem Jedubabka souhlasím!!!........peace
clandestino
Za poslední 3 roky, co jsem silně hulil, jsem prakticky neonemocněl, pokud nepočítám nachlazení. Teď jsem si 2 a půl měsíce nedal a svalila mě stupidní chřipka... Shoda náhod?
MadEGGA:()
mno me na poruchy dychaciho ustroji brko taky pomaha. na rymu, chripku, bo tak :) hlavne tu rymu. ale cigarety bych nedoporucoval. to je pro krk hroznej humus. inaac hulit listo taky ne. dat si raadnyho prda z neceho kvalitniho, to pak pomaha :)
Pepiik
Muj nazor je že Marihuana má 100% vliv na imunitu člověka..
Když přeležíte nemoc může se to s váma vleknout i několik let, a to že hulime travu i v obdobý kdy jsme nemocní tomu jen napomáhá..
za 1) při vdechnutí latek je naš mozek ovlivněn drogou a nemůže automaticky a rychle reagovat na vnější ( ochlazení o 20 stupňů, deště, nebo zas prudké zvíšení teplot, které aspoň u mě dochází ke zvíšenému pocitu horka, velkému pocení a nasledovnému prochladnutí i za 25 C vedra v noci) klimatické podmíky za 2) cokoliv kouříš ti oslabuje imunitu a utočí na tvé tělo jako jed!
tohle je jen můj nazor, jesli se někomu nebude libyt prosím odepište!

Děkuji Pepiík!
Green Fantom
Četl jsem jsem studii že homeopatický pravidelný užívání marihuany má pozitivní vliv na imunitu a zároven působí jako prevence před některými nemocemi. A přesně takhle se ve staré Indii udržovali v pohodě. Můj názor? určitě to se mnou něco dobrýho udělalo protože od tý doby co pravidelně hulim jsem se zbavil každoroční podzimní angíny a chřipku už jsem neměl ani nepamatuju. Jediný co mě dostalo do postele s horečkou byla špatná majolka
Pepiik
když to tady čtu, tak přichází nazor, že to bude jak na jekého člověka, ale nechápu to někteří tu píšou jak jim to pomohlo a někteří pravý opak... Možná to bude taky tím kde žijem jesli ve městě nebo na vesnici, já osobně jsem ve městě a Smog je tu na dením pořádku, možná to spolu nějak reaguje a utočí u každého nějak jinak!!
Ps. Tohle je jen domněnka Peace Pepiík
Zatoichi
Taky jsem za posledních pár lét pravidelné aplikace špeků podstatně zdravější.
Problém je v tom, že u trávy, coby látky ovlivňující tělo i mysl, se můžou šíleným způsobem lišit subjektivní účinky.
Proto jsou taky stovky/tisíce studií a většina z nich si navzájem protiřečí...
Wakalaka
od te doby co hulim tak sem nebyl nemocen jako predtim je to uz asi pres rok...
Pridavam sa k zastancom mj.. tiez som bol ako decko chory niekolkokrat do roka.. odkedy pravidelne hulim, musim sa vystavit fakt extremnym podmienkam aby sa to na mne podpisalo chripkou ci anginou.. zijem v meste, v hnuse a smogu, no a ta trava mi pride naozaj ako liek.. fyzicky aj psychicky.. na tuto nasu spolocensku nemoc.
MadEGGA:()
2cityman: to co ty popisujes jako depresi neni deprese, ale socialni unava ;) to ze nemas naladu jit mezi lidi neznamena, ze mas depresi.. to je hodne velkej rozdil ;) a mno v podstate lidi co trpi depresema se v tech depresich moc babraji, ale asi by se nedalo rict, ze si je uzivaji.. :D to me pride ponekud hodne ujety.. pokud ten clovek teda neni uchylnej, nebo nejak jinak jetej :D

A k te imunite: Mno fakt je, ze nektere latky obsazene v marihuanovem kouri i v masti jsou protizanetlive.. takze by to melo byt proti anginam, zanetum dychacich cest a tak.. ale zase na druhou stranu je to v podstate antibiotikum a to cloveku pri pravidelnym dlouhodobim uzivani skodi a imunita pomalu slabne. Mno a co se tyka tech depresi, tak na tom taky neco bude. KDyz se zanasi plice, tek je omezenej tok energie v cakre, ktera tece prez plice a telo straci energetickou rovnovahu, tudiz vznikaji deprese a imunita by mela taky slabnout.. mno je to moc slozita problematika.. hlavne bych rekl, ze vsechno souvisi se vsim a pokud clovek chce k nejakymu zaveru dospet, tak mu nestaci jenom cist fora a stranky na internetu, ale zajimat se taky o to, jak nase telo a mysl funguji a jak se spolu ovlivnuji. Hodne se timhle zabyva vychodni medicina a celkove vychodni filosofie.. je to dosti zajimave
J@m@L
podľa mňa mariahuan má zväčša + pre imunitu, ale má - pre mozog (teda pamäť atď).
Ja som nebol chorý ani nepamätám odkedy húlim, to aj keď som pil napr. nejaký nápoj po niekom, kto bol chorý, tkaže si myslím, že marihuana mi z tohto hľadiska len prospieva...
Podle me marihuana tu imunitu snizuje,, ...
drucski
Stací trocha sportovat a zlepsí sa vám zdravie,ale na tom posilnení imunity od THC tiez nieco bude(uz pár rokov som neprechladol,o kolegoch v robote to nemozem povedat:-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma