Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Vhodné osvětlení ? - Klikni zde pro originální téma
Joffre
Zdravím všechny pěstitele. Jsem čerstvě zaregistrovaný člen (i pěstitel) a tak Vás prosím o několik rad. Je mi nejasných spousta věcí, co se týče pěstování.

Chtěl bych si postavit malou skříňku na pěstování (Sanotnou konstrukci už mám 50x50x200 cm) a právě se rozhoduji o vhodném osvětlení. Názory se někdy dost podstatně liší a příliš se v nich neorientuji. Většina z Vás mi asi doporučí sodíkové výbojky. U nich si ale nejsem zcela jist jejich konstrukcí a typem (je-li více typů a druhů, zapojení, tlumivka,kondensátor a jejich nutnost)

Jiní lidé mi poradili klasické zářivky (kombinovat bílé a červené dle růstu rostliny)

Proč nepoužíváte také klasické halogenové výbojky, které mají dobrou světelnost a nízkou spotřebu ( 100 W už ve skříni musí svítit jako o život)

Moje konkrétní představe je asi následující: Skřín rozdělit na dvě části, malá (horní) klíčení semen (klonů) a uchování mateční kytky. Použil bych klasické bílé zářivky 15/20W.

Dolní část skříně bude určena růstu kytiček. Pravděpodobně sodíková výbojka 100 w (sehnal jsem prodejnu kde ji mají za 250 Kč bez DPH, snad je to ta správná, nevím). nejsem si scela jist nutností ventilace ( při zalévání se skřín otevře a vzduch vymění, navíc při ventylaci uniká teplo, které si myslím není na škodu)

To je ztím asi vše, předem děkuji za vaše rady a náměty

s pozdravem


Joffre
sativa
Podle me, kdyz uz chces si postavit skrin, nechcs si postavit skrin aspon 1x1m, nebo 0.5x1m, ale 0.5x0.5 se mi zda jako docela maly prostor, vzdyt to musi pak vypadat jako dvoumetrovy nocni stolek :-)
Joffre
Ta skříň mi už stojí doma a mám v ní zatím hadry, je mi líto jí nevyužít a na devět hranatejch květináčů to snad bude stačit. Nehodlám si zařídit farmu. Navíc mám garsonku už fakt plnou různejma věcma a nikam jinam bych ji stejně dát nemohl.
sativa
no, 9 kvetinacu se tam treba vejde, jenze ta treba i jen jedna kytka muze hezky vyplnit prostor skrine, kytky byvaji nekdy dost kosaty
Joffre
Dik moc. nějak to vymyslím. Spíš to vidim, že z toho postavim atomovej reaktor. Poradí mi někdo s těma sodíkovejma výbojkama? Proč nepoužít klasickej halogen?
sativa
proste vsichni pouzivaji sodik, protoze ma nejlepsi slozeni svetla, halogen sice ma hodne jasny svetlo, ale ma podle me maly dosah, se sodikem ti kytky uz ve skrini nikdy nezmrznou - musis si poridit vetrak jinak by se mohli i spalit, kdyby byly lepsi halogenky, pouzivali by je asi tady vsichni
Joffre
OK. diky moc. Hodim tam teda sodík a nějak vymyslim tu ventilaci, ale mam pocit, že na tu malou skřín bude 100 W stačit.

Ještě k té ventilaci, mám udělat cirkulaci vzduch v boxu, nebo vyvéz vývod vzduchu ven a čerstvej vzduch dovnitř?

PS.: Dík za ten odkaz

Zdravim SETIVU a BRELA

[Edited by Joffre on 04-09-2001 at 10:52 PM]
sunset
Halogen predevsim zpusobuje vytahnuti kytek do vysky, jsou pak ridke a nic moc vzhledove. To je predevsim tim, ze ma prevahu svetla v modre casti spektra...
livo
...pro bydlící v Chomutově a okolí: doporučuju velkosklad Elektro Janoušek (napravo před bránou do Sandviku), má dost věcí (lampy, tlumivky, zapalovače, časovače...) a solidní ceny. http://mujweb.cz/www/janousek-elektro/ :cool:
Walhalla2000
2 joffre

no, teoreticky se ti do te skrine vejde opravdu devet hranatejch kvetinacu. Ale prakticky se ti do ty skrine nemuze vejit devet kytek. Mozna tri. Ale jen MOZNA. Zalezi hodne na modelu, ktery budes pestovat. A to nemluvim o tom, ze 100w ti 9 kytek urcite "nevykrmi". A uz vubec nemluvim o tom, ze 100w sodik se jaksi nevyrabi. :-)
co ja vim, tak jsou 70,110,150 atd...
Deu
2Walhalla2k > Ale vyrábí, jen je to málo běžné :smoker:.
kudri
Ta skříň co si psal bude určitě dost malá nejenom kvuli tomu, že se tam kytky nevejdou, ale taky proto, že sodíková výbojka např. 250 W už docela pěkně topí a takovou malou skříň bys mohl vytopit taky třeba na 50
°C a navíc si psal že nahoru dáš něco jinýho.V tom případě uvaž že teplo vstoupá vzhůru.Měl jsem stejnej problém, musel jsem nechávat otevřenou skříň aby teplo unikalo jenže taková sodíkovka v kombinaci s UV výbojkou mi jaksi večer nedala spát.
Jinak k větrání větráček má být natočen tak aby ze skříně vytahoval teplej vzduch a foukal ho ven.A na takovou malou skříň by asi větráček z PC nestačil.To bys musel dát na 240 V a to by byl asi slušnej rachot.No každopádně větší skříň nebo samostatná místnost to jistí.Hodně úspěchů.
Joffre
Díky moc všem co mi poradily. Už pracuju na skříni a až budu mít první úrodu tak určitě zase napíšu a udělám několik foteček.


Zatim se všichni mějte fajn PA PA
J O F F R E
T.H.C.
Zdar groweři.Chtěl sem se zeptat jestli je dobrý to modrý světlo co prodávaj v Hornbachu na růst.Ptám se protože si ho chci koupit ale nemám s tím zkušenosti.
Jestli s tím máte nějaké zkušenosti nebo názory na to tak se prosím podělte.
viridis
Nevim, myslis-li zarivku, ale cca pred mesicem jsem ji poridil misto jedne ze dvou COOL WHITE (WARM RED je mytus - neexistuje) do rizkovny a ejhle - rizecky viditelne ozily. Nevim, zda vysledek vyvazi [ku.evsky] premrstenou cenu, opticky je vsak vysledek vynikajici!
T.H.C.
Já myslím modrou žárovku.Má takový zplacatělý vrěek,asi tak 2x větší než normální žárovka(díky tomu zplacatělému vršku) mám ji na 75W a v hornbachu stojí asi 180 Kč.Prý by měla být na růst.
Lackyfree
mam ji taky a jedná se nejspíše POULMAN R 80, je dobrá ale vzhledem k watáží je moc drahá na provoz a tak ji nepoužívám a hodí se nejvíc na dosvěcování normálním kytkám, tam kde mají doma lidé málo světla na pokojové rostliny. Spíše doporučuji zářivky....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma