Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
CO2 - jednoducho a lacno - Klikni zde pro originální téma
N3oM
Hezky :) k+
hena
zkuste todle, pouzivam a spokojenost maximalni, napln stoji 40 Kc, a vydrzi 10-14 dni.

http://www.rataj-spk.cz/monatze/produkty/co2biokvas.htm

http://www.rataj-spk.cz/monatze/produkty/co2.htm
hary
kolik takovích flašek by bylo za potřebí na skřín o velikosti 100x170x160 jinak ta varianta od hena se mi zamlouvá víc tak K+
Dude
http://grower.cz/forum/showthre...CO2%2A+kvasnice
hena
2 hary. Dik za 1st karmu. No ja mam na 18L bublak 1 flasku, do te skrine bych dal tu 2 variantu, da se plnit normalnima bombickama.
hena
2 jardaXXL: no gdyby se ti to nedej boze nejak haluzackyucpalo tak mas to sklo po cely skrini a uz vubec nechvi vjedet co by to udelalo s vybojkou nebo s cooltube. Jinak dyz se dela vino tak jedina prekazka je 5-10 ml vody ve sklenene bance.
hena
2 slama: No jestli myslis ten BIOKVAS 200 tak u nas to vyrabej a koupil sem to ve zverimexu, skus se podivat u vas nebo to objednej. Cuzz
Sinuhet
Otazka zni jake jsou naklady na vyrobu gramu CO2 z mysi a jake z kvasnic. :-) Kvasnice jsou taky zvirata a navic vam zaroven s tim CO2 vyrabeji lih. :-)

Ovsem vzhledem k ventilaci je alespon u me problem vyrobene co2 ve skrini udrzet.
vlček
zbytecny to neni jen dyz to budes poustet do owzdusi a budes tahat wzduch ze skrine tak s nim budes tahat i co2 tak to asi k pousteni co2 do wzduchu este me napada zahrabat tu hadicku do hliny a nechat ju tam wesele poustet co2 cili mysim si ze to ma smysl i na kytky w hline
mear vlček
vlček
podle me je to i korenama wiz treba maharsiho thread dokonce mozna hlawne korenama dyby to "nezrali" korenama tak to nema cenu wubec dawat do wody dyztak zkoukni ten maharsiho thread na kerej odkazuje dude
mear vlček
DrZ
Pokud je na tebe cukr moc drahej, tak do ty vody nahazej starej chleba nebo pripalenou rejzi nebo stary brambory, qainky ti skrop premenj na glukozu a nasledne na etanol a CO2. Kdyztak tam pridej trochu kminu a muzes destilovat kminku.
DrZ
Vyzkouseny to mam, akorat ke kytkam jsem to nedaval :o)
warior
Jak píše Maharsi, pokožkou těla(myšleno hlavně listů) vstřebává rostlina víc vzduchu(tím pádem i CO2) než kořeny, avšak pokud vím, tak jsme se ve škole učili, že se na kořenech nachází druh pokožky, který umožňuje kytce dýchat(myslím,že se jmenují dýchací kořeny) a navíc, pokud je rostlina schopna vstřebat CO2 z vodného roztoku, tak nevidím důvod, proč by to nemělo jít z hlíny... Každopádně to v nejbližších dnech otestuju a podám vám podrobnější info...
warior
Teď mi ale došlo, že sice kytka přes den dýchá CO2, ale přes noc O2 takže nevím, jestli by přidávání CO2 24h deně nemohlo mít nějaké škodlivé účinky...
loeX
no s tím obsahem CO2 ve vzduchu: vlez do skříně a za jak dlouho se budeš dusit tolik CO2 máš ve skříni:-)...jo trošku sem nepochopil to s 15 dnama... to to bude chrlit CO2 15dnů? na noc bych to určitě vyndal protože by to zpomalovalo růst...asi jako když kytka ve dne nemá dostatek CO2¨-taky ji to zpomaluje...
DrZ
Neblbnte, toho co2 se timdle systemem produkuje fakt minimum. Kytka se tim rozhodne dusit nebude, uz quli vetrakum, ktery to vsechno odcerpaj. Jedinej zpusob, jak toho efektivne vyuzit, je jednou za obcas pres den vypnout vetraky, otevrit flasku a nechat ji na ctvrt az pul hodiny otevrenou, pak zase zaspuntovat a nechat dalsich par dnu pusobit qasinky. Nic vic, nic min.
DrZ
Kvasim slivovici v 50litrovejch barelech a rozhodne to nevyprodukuje tolik co2, aby se tim clovek dusil, i kdyz je v maly mistnosti otevru vsechny najednou (mam jich 5).
gr@wer
Muzes mi prosim vysvetlit, proc by sly kytky do Hajicka Zeleneho? Myslis jako ze by se tim CO2 udusily?

Dle meho nazoru je takrka nemozne timto zpusobem obohatit kytky natolik, aby z toho byl viditelny efekt.
DrZ
Urcite je lepsi neco nezli nic. Nahodou je to vynikajici napad. Uz se tesim na podzim, az budou svestky. Povedu hadicky z barelu do skrine a uvidime. Neni nic krasnejsiho nez spojit prijemne s uzitecnym.
gr@wer
slama:

Kdyz ty tedy tu rovnici poznas, vysvetli mi, proc by vysoka koncentrace kytkam vadila. Ja se domnivam, ze nikoli.

Co vim ja, pro pestovani v laboratornich podminkach se syceni CO2 uspesne vyuziva a prave tam je koncentrace vysoka natolik, ze se tam clovek udusi.

Nekolik let zpet, kdyz jsem jeste pestoval ve skrini, jsem delal taky podobne pokusy s kvasinkama apod. Efekt = 0. A hlavne, vetsina z vas ma ve sve skrini tolik jinych problemu s ventilaci, substratem, PH, EC, atd. Vyreste si nejdriv tyhle problemy a verte, ze efekt bude daleko vetsi nez ze pridate do skrine PETku s kvasinkama. Tot muj nazor.

Samozrejme nechci nikoho odradit .. experimentovani zdar !
warior
no je fakt, že je asi nejprv třeba vychytat základní věci, jako je teplota,vlhkost a pod. , ale to COcko taky není marný... Já jsem dal do skříně CO2 před týdnem a zpozoroval jsem zrychlení růstu-kytka okamžitě začal nasazovat na další patro, listy se zvětšily a tak ,,naboptnaly", taky se krásně vybarvily, Akorát mám jeden problém, který sem možná tak úplně nepatří, ale když už jsem v tom... Špičky listů mi začínají žloutnout nebo spíš blednout... Nevíte někdo, co s tím mám dělat???
warior
jo je možný, že jsem to trochu přelíval...U dalších pater už je to v pohodě...Ale stejně se na thready mrknu
Lucia
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=6169


Tam popisujem ako to riešim z flaše
Lucia
Neni to take drahe.Potravinarska flasa na co2 stoji asi 1500,-Sk Ja mam stary hasičak od kamarata.Takych starych komunistickych je kopu.6kg na Co2 a u nas vmeste to normalne menia za plny.Stoji to asi 150,-Sk.Ventil som kupila za 1500,-Sk ale teraz by som vedela aj za dakych 700,-.Hodiny(budiky) som mala od kamarata a v zvarackych potrebach mi ich vymenily za take co ukazuju CO2.Mala som na acetilen.A teraz mam take z nemocnice chromove.Doplatila som asi 1000m,-.Takže nie až take zložite.Stari hasičak,hodiny z nemocnice ,elektromagneticky ventil za 700,- a už len časovacie hodiny digitalne.
Nosferatus
hadičku do hlíny to je docela dobrý nápad zkusím a dám vědět
Nosferatus
to:slama tys to neskůšal tož to beru hurá do toho a vše je na.. hotovo
Nosferatus
to: slama

tož ož to mám všetchno nachystaný jak bude fották tak pošlu i foto.... trochu jsem to předělal a už jen zbívá ta kytička le na té se pracuje :-)
měl jsem nápad i na sifonové bombičky ale to se mi zatím nechce tohle je zajmavější sám jsem zvědav jak to dopadne
Nosferatus
TO: slama
Tak už to je hotoví už to šlape uvidíme co se stane fotka
bude příště :-)
Nosferatus
TO: slama

ale fakt jsem si na tom uletěl :-?
Hlava
....no nevim jestli znate tohle ale je tam vše :D

Mějte se Hlava
walkinginspace
Kvasinky su dobry napada, ja som to pouzival od zaciatku mojej prvej urody (teda, to bolo predosla), a naozaj to vidiet. Netreba sa moc hrat s tym pomerom cukor-voda, hlavne nech to ma dost cukru a trosku kvasiniek, a ideme. Keby sa pridaval cukor, takto by to mohlo fungovat navzdy, ale kvasinky vylucuju alkohol a sami sa nim zabiju. Vrele doporucujem.

Musim ale tiez povedat, ze sa takto nevyrobi CO2 prilis vela, takze ja to pouzival iba cez veg fazu, ked nemusim skrinu skoro vobec vetrat (mam iba vnutorny fen).
walkinginspace
Slama: oplati, a navyse to naozaj nie je vela roboty.

CO2 bomby: To je samozrejme este lepsie, a najlepsie je si kupit regulator koncentracie CO2 v ovzdusi, a pouzivat ten na automaticke udrziavanie idealnej hladiny. Ja ale mam z bomb trosku strach, tak radsej kvasinkujem :-)
walkinginspace
gr@wer: Urcite to pomaha, je to velakrat vyskusane a osvedcene. Ma to ale zmysel len pri skriniach, akonahle je growroom velka, tak je to uz tazsie a tazsie. Ja mam taku satnikovu skrinu a pouzivam 2 kusy asi 3.8l flias, a ako som studoval, malo by to byt dost (aj ked nemam CO2 merac).
Nosferatus
no jo to je pravda teď si chystám na přivezení novího growroomu od boogiho a znovu začnu pěstit:) co2 bomby nejsou vubec špatny ale jak sem se tak po nich koukal tak 6000 za celej set je docela dost a taky by u nas byl problem s plněním... Takže mím favoritem je kvasnej proces;) ikdyž člověk nesmí zapomenout pootevřít lahev pokud to zrovna nežene ke kytí bo je dobrý si vytvořit tlakovej ventyl, věřte že ty kvasinky dělaj fakt nepříjemný fleky na stěnách... nemám rád malování:D, kdysi sem slíbil fotky ale nějak mi to sem nešlo ..takče sorka
Co takhle si koupit ty co2 tablety nebo prostě na rostlinky dejchat!! Ty co2 bomby je asi dobrá věc, ale příde mi to takový sraní s tim!! Já sem u kytek 20x denně a když u nich sem tak pochopitelně dejchám, když to tak spočítám, tak vyprodukuju za den asi 600 litrů, nejmíň!! Nevim jestli to je hodně nebo málo, ale kdybych se měl se všim takhle srát, tak nevím v jakym blázinci bych skončil :mutant: ;)
Zdárec Bobek :beer:
Nosferatus
To: Bobek :)
člověče to by ses do tý skříně musel zavřít aby to mělo učinek:) nebo tam dej sto bílích myšek jestli to chceš tak praktikovat ;) :D jinak super .. vnuknul jsi mi nápad asi tam zavřu sestru:frog:
2Nosferatus: No vždyť já sem v tý skříni pečenej vařenej :frog: :D
A zavřít tam ségru, dobrej nápad ;)
Nosferatus
To:Bobek
Jo tak za sebou nezapomínej zavřít dvířka...;) a dejchej tam během svícení 3X až4X deně v jednohodinovím intervalu..;)
Vladbur
To je fakt párkrát ke kytkám dejchnout a je to to nejlevnější,sám to taky tak dělám.Ještě mě napadlo,co takhle perlivá minerálka,tam je taky CO2 ne?Tak když otevřete tu minerálku,a necháte ji otevřenou u kytky,tak to taky pujde ne,nebo se mýlim,kdyžtak mě opravte.
lmarky
když se smíchá kypřící prášek (prášek na pečení) s vodou nebo octem tak taky imho vzniká CO2..
Nosferatus
no tak sem skončil dnešní práci a zkouším zavíst co2 přímo ke kořenům rostlinek co si myslíte??? bude to mít nějaký vyýrazný učinek ?? mám takoví dojem že by se to mohlo vyplatit při pěstění mimo skříňky no uvidíme co to udělá:) foto bude ránko
Nosferatus
No tak přikládám foto co jsem slíbil sice je to asi o nějakých 12 hodin později ale co už:D hlavně že je tak jako bombu sem pužil hasičák z auta( teda doufam že ho tam nebudu potřebovat lol) vysypal sem zněj ten prach pořádně ho vyčistl a le byl problem jak tam zase to Co2 dostat.Tak sem našťouhch pár syfonek špendlikem a nahazel je do nadoby od hasičaku a zašrouboval vrch. Na vypouštěcí venty jsem dal haičiku (prodava se v akvaristyckých potřebách)... tu sem na konci rozdělil do tří částí tak zvaným křížkem... no je to prostě roztrojka s jednim přivodem takže křížek:D proto se tomu asi tak řiká:crazy:
Takže nasadil sem křižek na přivodni hadici a zbyvjici tři konce sem připojil k hadičkám se seřízlím brčkem na koncích.. to jest tři brčka:) a ty sem pích ke kořenům.
No jelikož je to madi in Home tak musim nějak vymyslet jak pozorovat kolik Co2 proudi ke kořenum, žadnej měřák na to nemám ale napadla mě pet lahev s vodou v ktery by byly vidět bublinky a tudiž i intenzita proudu co2.No to je zatim vše a pokračovat v praci budu zitra
cru_ci_fix
Hlava: tak potom na co su tie CO2 tabs ...???... do hydra..??..vazne mi to nejde do hlavy...
speed
Perfektná náhrada CO2: okysličená voda obyčejným kamínkem pro akvarijný rybičky a fľaša s postrekovačem. Jestli potřebujete bližší vysvetlení kouknete se na GROW CHRONIC.
Sinuhet
Pokud mas ve skrini rozumnou ventilaci, tak bez jejiho vypnuti je jakekoliv dodavani CO2 zbytecne. Okamzite to vyfuci ven.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma