Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
400W skrin - 2nd round - Klikni zde pro originální téma
cityman
Zdravim vsechny. Vypucoval jsem skrinu, sehnal rizky a pripravil se na dalsi kolo pestovani.

Kratka rekapitulace. Sestaveni skrine provazelo hodne problemu. Zda se, ze jsem to jakz takz vychytal, takze sosejte napady z predchoziho thredu:

http://grower.cz/forum/showthre...=&postid=165880

Samozrejme nebyla to prochazka ruzovym sadem. Zasahlo me velke teplo, svilusky i plisen, problemy s kvalitou materialu (roura), zapojenim a dale. A jak to vlastne dopadlo? Z dvou rostlin Powerplant bylo cca 30g suseneho huleni a jeste dosusuju rostlinku Bubblegum a Whiteskunk, ktery moc nevyrostl diky plisni. 30g je nic moc, ale PP holt roste ridce. Kazdopadne s kvalitou nasuseneho byli vsichni nadmiru spokojeni. Takze jsem vlastne taky spokojen.

A dnes jsem dal do hliny Northern light #5. Budou extra kosate, takze jsem dal zatim jen 3 ks rizku. Drzte palce!
luckyBOB
to mas tak kdyz nekdo umi poznat podle rizku jake to bude ...:)
cityman
co jste to tu vyprodukovali beze me za teorie? :) jsem se zasmal. Ne, videl jsem ty rostliny, ze kterych byly rizky. A byly masakr kosate a velke a vubec. Ne jak ten Power plant, co jsem mel posledne.

Takze zadrzte s posilanim fotek, LAMY! :)
luckyBOB
vidis ten smile..to byl vtip !! cityman..promin za bezduche vyjadrovani ..:)
cityman
Diky diky. prijimam navrhy na rustovou strategii v druhe varce. zatim hodlam zastrihavat vrcholky, co to pujde. Jedu uz rovnou kvet (12/12), takze strihat to budu dokud to pujde a nezacnou kvitka palicatit.

JInak klasicky problem. Shorel mi vetrak na ofuk kytek a kdyz jsem se rozhodl, ze teda zainvestuju a koupim nejaky z obchodu, abych ho mohl pripadne reklamovat, tak samozrejme nikde nemaji. Projel jsem vsechny bau*, horn* a jine a je to bohuzel sezonni zbozi, ktere mi museli sundavat z hornich pater a podobne. Pruser je, ze nejmensi, co jsem nasel ma prumer 30cm, coz je docela velka kurva. Takze nemam zadny ofuk. Jedu jen okruh od sodiku a ve strope mam diru na vytah vzduchu ze skrine.
cityman
Jinak zasoby z prvni sklizne vzaly za sve :) beru to tak, ze prvni je vzdy testovaci :) Kazdopadne to beru jako uspech. Uvazuju na tim scrogem ci jak se to jmenuje. Jenze to predpoklada konstrukci se siti, kterou bych musel presne vyrobit. no jeste uvidim.
cityman
Vcera jsem udelal prvni zastrihy a kvitka rostou jako o zivot. Premyslim, ze bych zacal hnojit. Mam hlinu, poradte cim hnojit, co se da bezne koupit.

btw: v growshopu me zklamali, nemeli ani chemii na svilusky, kdyz jsem ji potreboval akutne.

Ve skrini vidite muj novy ventilator... snad bude lepe slouzit nez ten posledne. Hlavne na nej mam zaruku 2 roky, takze pohoda.
luckyBOB
ono je strasne moc hnojiv ktery muzes pouzit.hodne firtem a tak.pokud ses z brna nebo tak tak si zajdi do nejakyho growshopu a tam ti poradi.samozrejme je jeste natobe kolik penez do toho chces vkladat.jelikoz chemikalie stoje od 150-az po nekolik tisic. ale doporucuji co kupoval kamos z rady buzz nebo advancet formule
ROOT STIMULATOR 250ml kořenový stimulátor 310
ROOT STIMULATOR 500ml kořenový stimulátor 550
ROOT STIMULATOR 1000ml kořenový stimulátor 1050
ROOT STIMULATOR 5000ml kořenový stimulátor 3600
GROW/BLOOM EXCELLATOR 250ml růstový/květový stimulátor 310
GROW/BLOOM EXCELLATOR 500ml růstový/květový stimulátor 550
GROW/BLOOM EXCELLATOR 1000ml růstový/květový stimulátor 1050
GROW/BLOOM EXCELLATOR 5000ml růstový/květový stimulátor 3600
FINAL SOLUTION 250ml hnojivo pro poslední fázy květu 310
FINAL SOLUTION 500ml hnojivo pro poslední fázy květu 550
FINAL SOLUTION 1000ml hnojivo pro poslední fázy květu 1050
FINAL SOLUTION 5000ml hnojivo pro poslední fázy květu 3600
cityman
Diky moc za vycerpavajici seznam. zkusim z toho neco sehnat.

Kvitka zesilala a rostou hlava nehlava. Striham vrcholky a za 2 dny uz rasi nove vyrustky.

Nasel jsem doma zbytky hnojiva. Je to tuhe hnojivo na kvet MULTICOTE 6M. Vyrabi to Haifa Chemicals, Izrael.
luckyBOB
nedaval bych tam to hnojivo cos nasel.zaprve je to na kvet (jine rozlozeni k,p ..atd a za druhe to je na pokojove rostliny..coz trava neni......:)
pokud budes chtit muzu ti toho dat vic...a jestli jsi nejak od brna muzem se jeste domluvit nejak vic
peace
cityman
ja ted svitim rovnou na kvet, tak jsem to tam dal. Je tam obsah fosforu, coz mi prislo, zeby tomu mohlo pomoct.

Ja jsem ze sev. moravy, takze brno jedine, kdybych mel cestu.
cityman
Kdyz je to z rizku, svitim rovnou na kvet. Bylo mi tak porazeno uz minulou sklizen. Aspon kytky neprerostou ven ze skrine. Jinak to nema zadny dalsi duvod.
Sinuhet
Ty rizky jsou beztak z matek ktere uz maji preflowers, tudiz jsou jakoby rostliny stare nekolik mesicu, dospele.
cityman
fotka ze vcerejska a z dneska. uz jsem 2x zvedl svetlo. Za chvilku je dam dolu z podstavcu.
cityman
Rano jsem vstal po desate a kdyz jsem sel kolem kumbalu, byla slyset skrin, ktera mela vypnout v 5 rano. Tak jsem holt dnes svitil 18 hodin a spinaci hodiny jdou do kose. Nekde neco maleho prdlo, rozebral jsem je, ale neprisel na to. Po poslednim testu se mi nechtic vysypaly vsechny vnitrnosti, takze uz to asi neslozim. I kdyz tesne predtim jsem to ve funkcnim stavu jeste stacil vyfotit. takze zase investice... klasika

foto2: jak to vypadalo puvodne! nekupovat! Zdroj Bauhaus.
cityman
Tak mam nove spinaci hodiny, investice stejna, ale hodiny lepsi. Nechrci, jsou tiche a kdyz sepnou sviti dioda. jsem spokojen :-) Zdroj Hornbach. Cena obou 99Kc (digitalni maji v akci za 229Kc).

a jeste pohled do skrine...

btw: to tak malo lidi ma skrine nebo fotaky? :-)
luckyBOB
fotaky....:(
cityman
V pohode digital uz stoji 4000. Vaha je skoro stejne draha. A digital vyuzijes na spoustu veci :) Treba nekdo po vanocich bude mit. Ja uz mam druhy a ted mam i na mobilu. Vsechno jsou to sunky, ale na tohle to staci, je to fajn dokumentace (pro vlastni potrebu!)
armaggedon
cityman: nechcem ta strasit ale tie prepinacie hodiny za 99 su na hovno.ak su polskej vyroby. mne vydrzali dva kusy tyzden a isli pod kladivo.
cityman
tentokrat jsem si schoval ucet, stejne jako u vetraku, ktery jede nonstop. az to odejde, pujdu si proste pro novy. Uz me to sere, ze se porad vsechno kazi, je treba opet zasahnout a zacit veci reklamovat...
cityman
Tak skrin ma svitit do sedmi do rana, ae svitila jeste ve 13. Nechapu. Podezrival jsem tedy nove hodiny, ale prosly nasledne testem a vypada to, ze funguji.

Jsem zvedav, co rano. Zatim jsem aspon presunul kytky z podstavcu a dal je dolu. Jinak jedna kytka neni zastrihavana vubec, jedna jednou a jedna 2x. Chci porovnat vynosy, vysku a tak.
cityman
Snad nejsem lama, zkontroloval jsem to, nastavil spravny cas, otestoval zobacky a prenul na hodiny a ne I (trvala elektrina). Kazdopadne dnes jsem to otestoval a vypada to, ze to jede. Tak nevim...

A co se tyce koupi neceho kvalitniho, tak se snazim. Co mam koupit, aby to nebyl shit? odchazi naprosto vse za jakoukoliv cenu. Nehlede na to, ze bych tedy rad koupil tyhle hodiny, ale kvalitni. Nechci digitalni, je to zbytecne, tyhle mi max. vyhovuji, ale delaji je vubec kvalitni?? Na trhu jsem uz dlouho, cekal jsem, ze to maji vychytano.
cityman
Mam tady par fotecek. Kazdopadne doslo mi huleni :( do konce unora jeste spousta casu...
cityman
a jeste par s prepnutim na umele svetlo. myslim, ze to vypada lip
Šťovík
pěkný K+
a čím teda vlastně hnojíš?
cityman
Jen tim tuhym hnojivem viz foto vyse. Jinak zatim nehnojim nicim, je to vlastne 2. tyden a maji se k svetu.
vlček
2 cityman: pekny tak te asi na konec ten anonym kuli wysokym odberum nenabonzowal coz
2 koko g.: ty wole co gdy bys zkusil hledat co na to rikas je toho tady docela hafec tagdze priste az budes chtit neco wedet tak prwne zapoj nahore w prawo odkaz hledani
cityman
vlcek: co jsou vysoke odbery? me jedou skoro nonstop 2 pocitace, coz da odber jedne skrine. nevim, proc by nekdo mel kvuli odberu neco bonzovat, kdyz je platim. Nechapu.
cityman
IMHO muzou byt radi, ze tu skrin mam a platim jim 500 mesicne! Coz by mel radost treba i mobilni operator :) za tuto mesicni taxu
cityman
Objevili se prvni priznaky plisne na jedne z rostlin. listy jsem urychlene otrhal a ted budu pozorbne sledovat, aby se to tentokrat nerozsirilo moc po cele kytce. Vlhkost udrzuju pod 50% a teplotu mam max 31 stupnu, min. 20 stupnu.
cityman
Nafotil jsem par fotecek
cityman
dalsi varka
cityman
a jeste kousek. trosku jsem na tom uletel :)
cityman
Dnes jsem zakoupil hnojivo FLORIA - Kapalne kvetinove hnojivo. Obsah: celkovy N 6%, P2O2 5%, K2O 5%.
cityman
Takze dalsi varka tentokrat lepsich fotek. Je to foceno bez slunce :)
....hmmm.....zářný příklad, že chybama se člověk neučí, a komu není zhury dáno tomu není pomoci:D
první kolo: 50 g zpod 400W.....:rolleyes:....ty woe:D
druhé kolo: jestli bude 100g tak to bude úspěch...:D
třetí kolo: 2x1kW a 200g...:D:D:D:D.....jinak to nevidím:D:D
Schinus
a sakra.... ty rejpale:D ukaz tvoje snazeni:D
no ja mel pod 70W 20g (aspon vaha mi to ukazala):D takze drzim palce Citymane
cityman
V pohode, jedu to spis jako experiment nez na vynos :) Kazdopadne uz mi odesly dalsi spinaci hodiny. Koupil jsem digitalni a hodlam vyrobit nejak to zapojeni, aby to ty hodiny prezily (musim to na groweru nekde najit).

A jeste dotaz. Jak casto hnojit tekutym hnojivem? Na flasce je max 1x za 1-2 tydny. Nekdo tvrdi kazdou zalivku. Ja zalivam kazdy den. Co mi tedy poradite?
cityman
Takze parametry novych hodin (ty manualni byly stejne):
Un = 230V, 50Hz
Imax = 16A
Indukcni zatez = 2A
Odporova zatez = 0 - 3500W
Pracovni teplota = -10 az +50 C

cena 229Kc

btw: jediny rozdil ve vsech spinacich hodinach, co jsem nasel byl u jednich, vetsi indukcni zatez 3A.
cityman
Jarda: ja mam ted u dvou kytek docela svetle listy a lehce zlute. Ta posledni je krasne tmave zelena, tak jsem usoudil, ze by jim hnojeni prospelo. Prihnojil jsem, ale zatim nevidim zadne vysledky, nerad bych to prehnojil.

Ji a jeste zjisteni: ty seminka Northern Light #5 jsou necim riznute, neni to pry cisty Northerm... Tak priste asi zainvestuju do semen nebo nejakych znackovych rezu.
cityman
Jeste pridavam nove nadobicko, ktere jsem si poridil na sve domaci kutilstvi :)

1) pajka, 100W (whou, whou)
2) vrtacka Einhell 550W
varan
aha to teda znamená, že řízky z bonsaje budou mít stejné stáří jako mateční rostlina,stejnou vegetační, dobu?
podívej se citymane.... pořídíš si 4kilo, platíš 500 za elektriku, máš tam cooltube, čili investuješ hodně peněz.....ale proč neinvestuješ do pořádných hnojiv???....když si koupíš základní věci bez nějakých boostrů, tak se vlezeš do litru ouplně v pohodě.....a výnos může být 4x větší a 4x kvalitnější......
jinak k tomu zalívání.....jedu taky hlínu, ale menší watáž, a já si namíchám zhruba 10 litrů roztoku z hnojkama a tím normálně zalívám...
nebát se a hnojit:)
cityman
jarda: maji zhruba stejne podminky az na to, ze ty svetle zelene jsou obe zastipnute a taky mensi. Co je prelite? Zalivam kazdy den 2L na 3 kvetinace. Zalivam tak, aby voda nedorazila do misky, aby to ta hlina pohltila. Dalsi den je hlina vyschla uplne. S tou vodou to asi testnu, spis by to chtelo ale ph metr, mozna mam spatne ph...
cityman
a sakra: do skrine investuji rozumne, ne extra moc a ta prvni skrin je testovaci, spoustu veci bych uz udelal asi jinak. A s hnojenim jdu na to opatrne, nechci kytky spalit. Jinak pokud to pujde nejak videt, koupim pak lepsi hnojivo a zkusim na poradnych rezech. Vynos casem snad ustalym na nejakem rozumnem maximu :)

S tim hnojivem to resis teda jinak nez je na navodu k pouziti? Me zarazilo, ze mam max hnojit jednou za 1-2 tydny.
cityman
jarda: to by extra nemuselo vadit ne? :) zkusim sehnat nekde vapno
Sinuhet
Dolomiticky vapenec maji v kazdem bau*. Jo a pises ze ty hodiny maji 2A indukcni zatez. To je zhruba tak tvoje skrin, bych rekl, takze jsi na hranici.
pildo
ako zistis indukcnu zataz? len tak by ma to zaujimalo, na strednej sme sa to nejak neucili a to sme mali zameranie automatizacna technika - mechanik elektronik

inak ak sa ti chce tak to daj aj do toho druheho threadu od citymana
N3oM
no vapno se normal pouziva na phcko ne? proc by jim vadilo? tedy nekde sem to cet ze to kytky ustojej ne?
cityman
Jarda: ok, vapenec :)

sinuhet: takze idealne koupit na vetsi zatez, videl jsem jedine, pro venkovni ucely, vodotesne hodiny za 350kc tusim.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od pildo
ako zistis indukcnu zataz? len tak by ma to zaujimalo, na strednej sme sa to nejak neucili a to sme mali zameranie automatizacna technika - mechanik elektronik

inak ak sa ti chce tak to daj aj do toho druheho threadu od citymana


To byl jen odhad. Spocitat pro skrin jak se jevi jako indukcni zatez, to bych neumel. Asi by se tam resil nejaky ten ucinik cos fi, atd... Proste je tam vyznamna indukcnost, tak prohlasim spotrebic za indukcni charakter a beru ho, ze je indikcni zatez. Coz pro 400W vybojku zaokrouhlim nahoru na 2A. :-) Mozna je to prilis velke zjednoduseni a ja jsem uplne vedle.
cityman
Tak hnojivo asi zacalo ucinkovat, listy jsou nejake jine a divne. Takove lehce zihane, uz ne zlute sice, ale i tak se mi to nelibi. Navic jsem nejspis objevil plisen na te nejvetsi a nejzdravejsi kytce... k certu. Teploty mam 13-31 stupnu a vlhkost cca 30%.

Skrin zapinam ted rucne, coz je celkem otrava.
pildo
to Sinuhet
400w vybojka ti zere max 1,82A. tu indukciu by mala byt odstranena tym kondikom. teda aspon myslim. kondik sa dava aby sa filtrovalo napatie. skusim doma pohladat stare zosity (ten cos mi nieco hovori ale fakt neviem uz co), niekde sme to mali ale neviem ci sa to volalo indukcna zataz, lebo mi to nic nehovory.

2 cityman
no to rucne spinanie je dost na hov.., co sme mali s kamosom pokusnu skrin na intrakoch tak sme to tiez tak robili.ono ked sa pilo tak sa zabudlo vypnut, rano sa zaspalo tak sa zabudlo zapnut... , proste nepravidelny rezim, navyse sa to opelilo. vysledok bol absolutne o nicom. dali sme speka a max sa z toho tocila hlava. ale aj tak sme to fajcili, len pre ten pocit
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od pildo
to Sinuhet
400w vybojka ti zere max 1,82A.


400/220 = 1.82 jenomze 400w je asi jen vykon vybojky, ne jeji prikon. Ono to zere o neco vic. Pri 450W je to neco pres 2A.
KABUTO
to citiman : 13 - 31 st ? to je docela velkej skok - stresing kytí

já jsem měl podobnej problém,koupil jsem prostorovej termostat + topení a daří se mi to udržet mezi 15-25st (varuju před levnejma šmejdama do cca 600kč)
pildo
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet


400/220 = 1.82 jenomze 400w je asi jen vykon vybojky, ne jeji prikon. Ono to zere o neco vic. Pri 450W je to neco pres 2A.


moze byt. kua nejak uplne zabudam veci co nam tlacili do hlavy. myslis ze tych 50w sa meni len na teplo a 400 je svetlo? u klasickych 100w ziarovkach sa priblizne 90percent meni na teplo a len 10 na svetlo. neni to tak aj pri sodiku, ale v pomere okolo 70:30? (pomer len tipujem)
cityman
Tak jsem tu zas :) 6. tyden kvetu zapocal, vypadaji pekne. Jen asi musim pritvrdit v hnojeni, lehce zloutnou. Vysadil jsem tak caste zalivani, ale po jednom dni bez vody povadly listy, takze jedu opet kazdy den ale malo. Hnojim jednou tydne vyse uvedenym.
pildo
pekne. co si sa neozval?
cityman
Par dalsich fotek, zloutnou mi listy v palicich. Pali se? nebo jim neco chybi?
cityman
a jeste tri kousky
Sinuhet
Mas stejnou genetiku jako ja, ale tobe rostou uzke listy, moje mely sirsi cepele.
cityman
Jine podminky? Nevim. zvlastni. U te nezastipovane rostliny jsou listy mohutne, ale u tech dvou jinych jsou tenke... jsem zvedav na vysledek, jestli to bude podobne s chuti a vuni.
cityman
Listy jsou max 7mi cetne, vlhkost 30%, teplota 16-26 stupnu.

Dnes jsem vytahl jednu kytku ven ze skrine a udelal par fotecek.
Sinuhet
Pekne. Palice jak cyp! :-)
cityman
tak pro velky uspech jeste neco. vyndal jsem i zbytek :)
cityman
A kompozice s vodni dymkou
cityman
no doufam, ze jsem ty kvitka nevystresoval tou dymkou :) ale snad ne, v ni se nikdy ganja nepalila.
vlček
to ze kazda kytka wypada trochu jinak se da prisoudit treba tomu ze sou to dwa feno tipy jeden wice indica to znamena ze ma sirsi cepele listu druhej wic satiwa uzsi cepele listecku dalsi rozdily by prawdepodobne budou w haj, mnozstwi pryskyrice, rozwetweni, twrdosti palic etc tot asi wse k wice typum kytek jedne odrudy
k wybarweni listu mozna nedostataek drasliku, zinku mozna spatny ph tezko rict co to na konec bude kazdopadne je potreba se podiwat na obsah prwku w hnojiwu pak se daji delat dalsi zawery
cityman
Nechal jsem si nafotit par profi fotek, tak snad to bude nekomu pro potechu oka.
Fredy K.
Ahoj citymane,máš to fakt moc a moc hezký,taky už se těším,až to bude v mé skříni vypadat podobně:)Ale Tvoje kytičky jsou fakt moc krásné
cityman
fredy k.: ono tyhle posledni fotky jsou asi fakt fotografem. Neveril jsem, ze jsou to moje kytky. Drzim palec at to brzo mas podobne.
smaho
zdravim všechny hlavně tebe citymene chci taky pěstit doma venku výsledky dost ok ale doma to je taky Ok.Scháněl jsem někoho kdo by mi poradil se skříní a dostal jsem se sem a ......ze začátku nic moc ten pavrplent ale tyhle poslední jsou moc krásný gratulace!!!!!!!!!!!!
cityman
OFFTOPIC pro vas :) takhle kdyby se huleni prodavalo :)
pildo
aj ja chcem take
Mr. Manson
TO cityman
Máš to velmy pěkný jen mě teda docela zaratilo že tam dávaš 12/12 tak brzo. Ja bych byl spíš pro to udělalo co nejvíc větviček. A jestli je pravda jak si psal že to neděláš kvůli drogám ale kvůli potěšení. Tak myslím že by ti ty dva týdny nějak zvlášť neuškodily. Kytka by byla košatější a netáhla by se tak do výšky. Ja mám malou kaši ale to mi nevadí je to 60*30*30. Každej nějak musí začít a mně to vyhovuje je tam 70W. Problém s teplem mi vyřešily dva PC větráčky. Podle mně jsou malé skříně v poho. A hlavně když o tom nevědí rodiče.

K4u+
uzivatel
hou hou,to to tu skončilo,bo co????......jsem to sledoval!
cityman
Je po sklizni, lenora :) Ale uz tridim posledni fotky pred sklizni, nahodim to sem i s GE indexem. Letos to vypada dobre. Cca 100g
TheKeptn
Zdravim... Hele sem to projel proč si tam dal tak málo kytek? a nebo aspon nejak nevetvil??... jestli vystacis ze 100g tak to staci 250W... a i u té jde dvoustovka udělat, pod 400W kdybych měl tu možnost jet tak vytřískám aspon 300-400g .... Stacil by treba o dva týdny delší růst a výnos by byl 2xNásobný ne-li 3xNásobný... A určitě priste víc hnoj , kytky by měli být tmavě zelené a určite zainvestuj nějaký peníze do hnojek... Vyplatí se... Tak čus
cityman
Dalsi generace rostlin v me almare s instantnim sluncem 400W

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=31628


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma