Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Halogenová lampa - je to OK? - Klikni zde pro originální téma
Kubajs
Zdarec, jsou vhodne halogenove lampy?Zarizuju si skrin a sodikove vybojky se mi zdaji pro zacatek prilis drahe. Jsem v tomhle zacatecnik a nechci investovat do neceho co ani nemusi vyjit.Předem diky moc za odpovědi a připomínky...
Sinuhet
Neni to vhodne. Strasne hreji, je to myslim napsano i ve FAQ. Kdyz chces setrit zkus usporne zarivky, co se sroubuji misto normalnich zarovek.
Nawy
Tak 70w sodík je urcite lepsi nez halogen ci usporka i pro zacatek ! Aspon stoho nebude jen nejaky chmiri :D
ragazzo
halogenky ty tu kytku vytáááhnou hrozně nahoru a nic z ní nebude!!!dej na Sinuheta fakt mrdni tam usporku, ci zářivku a nebo si pořiď komplet sodík a můžes to vyměňovat s metalhalogenidem, spousta borců od sud to tak valí, v tom kompletu vyměníš enom tu výbojku...přečti si to tu a uvidíš co dál....hodně zdaru při pěstění
Kubajs
Dik moc, uz vim ze na tom setrit nema cenu, takze tam hodim sodik. Usporku tam davat taky nebudu, protoze kdyz uz tak uz:). Uz to mam vsechno promyslene.Jedina vec, kterou jsem jeste nevedel bylo to sviceni. Ted uz vim, takze vam tady budu zodpovedne popisovat stavbu a pesteni.Budou i nejake fotecky:). Zatim zdar....
hena
jj, sodik je sodik votom zadna:) , tak hodne zdaru a trpelivosti
sOs
Kubajs : zdravim.. halogenky su pre nase ucely nevhodne, pretoze nemaju potrebne spektrum.. Rastlina ti pod tym vyrastie do vysky, ale nevikvitne, uplne zbytocne vyhodene peniaze. A aby ich nebolo viac, tak si precitaj FAQ. Ja by som na zaciatok doporucul 150W a hydro. Zdar
Nawy
Pro uplnej zacatek bych doporucoval spis to pichnout do hliny, ale nemusi to byt pravidlo, kdyz si troufnes hned na poprve na HYDROPONIC tak proc ne ze :D
sOs
Nawy: precitaj si cosi o hydroponii, potom bude zrejme, preco je hydroponicke pestovanie pre zaciatocnika jednoduchsie, ako soil. Uz len kvoli prehnojeniu, ak prehnojis zeminu je dost problem rastlinu presadzat najme v raste, co ju dokonalo stresuje. Pokial ju mas v bublaku, tak staci vyhmenit roztok...
Sinuhet
SOs: Ale zase je mnohem jednodusi ji prave prehnojit. V hline to muzu celou dobu zalivat vodou a nehnojit vubec. Stejne mi vyrostou slusne kytky. Jako zacatecnik bych dal hlinu a hnojil uplne malinko. Alespon v pripade problemu budu moct vyloucit problemy s hnojenim. Ale ten rozdil je asi dost maly a kazdy ho vnima jinak. Tobe treba pripada jednodussi bubler. Ja jsem si na nej pro prvni pestovani netroufnul.
Nawy
presne tak, ten kdo vubec nevi co a jak, radsi da hliny, ale je to kazdyho vec je pro nej lehci. Hydro/Bubler musis slozit/postavit zatimco hlinu jen nasipes a jedes! Ale jinak je Bubler urcite lepsi nez hlina !
Kubajs
ja to vidim ze zacnu s hlinou.O hydroponii nevim nic. Uz to pomalu davam dokupy. "Pouze" mi jeste staci sehnat vybojku a vse potrebne k ni a postavit pachovy filtr, utesnit skrin a muze se pestit:). Jo a jeste nejake rizky sehnat :) .Ted pred Vanocema na to neni cas, ale po vanocich huraaaa na to.
ytsim
Přeju hodně úspěchů s pěstěním, já sem strávil krásný silvestrovský večer "zabydlováním" :-) skříně. No a po tejdnu už mam venku 14 semen ze 16. Tak at to jde - tobe i me. Mej se.
volcom
Takze jestli tomu dobre rozumim je ta halogenka nevhodna i na rust ???
Hyena
Halogenka je nevhodna hlavne na rust ;)
Kubajs
Já si myslím ze pod halogenkou kyti hlavne poroste do nechtene vysky.Proste nebude vypadat tak jak ma.:mutant:
Jointik24
Tak to me teda pekne nsral..... za 300,- sem si koupil jak blbec halogenovou zarovku... a ted sem se az dozvedel ze hlaogenka teda uplne je na nic .... no kurna fix .... No a kolik stoji levna vybojka co nejlevnejsi ??
Jointik24
Ale vybojka vydava 100% vic tepla nez Halogenova zarovka a jak se toho teda mam zbavit toho tepla ??
lordWilliam
Výbojka vydává dokonce míň tepla než halogenka při stejný watáži. A jak se zbavit tepla? Doporučuju pročíst FAQ a hledat, hledat, hledat :-°)
lordWilliam
2Uzel23: Tak si máš pravdu, sodíková má účinnost 50% a halogenová 75%
Tak se omlouvám za šíření bludů ;-°)
Peshmerga
Už to tady bylo psáno několikráte, že halogené světlo není vhodné ani na růst ani na květ. Na to množství světla, které vytváří, má vyšší spotřebu, více hřeje a navíc to světlo nemá to správné spektrum.
RUST: buď metalic halide MH (modré světlo), 1x400 =36 000 lumens, nebo fluorescentní světlo, zářivky či spořivky, pro vegetační fázi či matkárnu cool white (modré světlo) nebo kombinace 1X cool a 1x či 2x warm (červené světlo); existují též plnospektrální zářivky, např. Sylvania Gro-lux, 60 cm = 750 lumens, dále jsou k dostání tzv. zářivky s vyváženým spektrem (např. Gro-lux).
KVĚT: nic nenahradí sodík (High Pressure Sodium), 1x 400 = 45 000 lumens (oranžové spektrum), model SHC 250, 400 atd. je lepší než SHL .
Doporučovaná světelná úroveň pro vegetaci je 1 500 lumens na čtvereční stopu (30 CM X 30 cm), čili takové 2 zářivky (4 ft long) by měly teoreticky dát 6 000 lumens, což by vystačilo na 4 čtvereční stopy. Peace and Pot.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma