Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Hydro matky - Klikni zde pro originální téma
czechglock
Malá inspirace pro ty, který nevěděj do čeho uhnízdit matku, nebo sou líný jako já každej den zalejvat. Todle téma tady už sice bylo, ale třeby se to někomu bude hodit, když to funguje i bez bublání. Matky si vegetěj už 9 měsíců naprosto v pohodě. Hnojím Wuxálkem, měním co tři, čtyři dny a spokojenost. Každá má 0,5L roztoku, kterej vystačí i na víc jak ty čtyři dny(když se zalajdá), a kytkám to nějak nevadí, protože nevypadá,že by strádaly.

TheKeptn
hmm tak to vypada moc zajimave, dík za inspiraci , urcite vyzkousim(odpada i problem z muskama a vlhkosti).. Sem premyslel na necem podobnym ale misto tech korenu ve vode sem tam chtel mit nejakej rozprasovac. neco jako dát prutokove cerpadlo na hadicku a no konec toho smejda z rozprasovače..hmm..
czechglock
Plánuju po bublerech udělat takovou vychytávku podle jednoho frajera z overgrow, ten je krmí ultrazvukovou zvlhčovačkou a je to hustý. Až bude čas, hodím odkaz.
TheKeptn
hm to je husty vis co stacilo by jednoduchy prutokovy cerpadlo jak se dava do aut na ostrikovace na jeden konec hadicku v ni dirky a jednou za 15 min by je to postrikalo a fajn na to das na to 12V casovac ..:D
czechglock
To není špatnej nápad.
Ja mám taky čerpadlo z auta a to je síla. Až to zapojím, dám foto.
czechglock
Jedno foto před ošmikáním+miminka.
czechglock
PH kolísá, ale třetí den je tak na 7 z původních 5,8. Než prorostly kořeny byly ponořené, pak jsem hladinu snížil, aby byla část kořenů na vzduchu. Mám dvě matky a ty by daly tak 30 mimin co 14 dní(mám vyzkoušený) ale já je zaštípnu někdy víc, aby nepřerůstaly.
TheKeptn
čus.. ta matka kruta po novym roce rozjedu neco podobnyho ales bublanim ale nechi to mit zvlast abych nemusel menit vodu u vsech ale mit to vjedny nadrzi a oddeleny koren. prostory....Jo na ty rizky kup takový ty cerny sadbovače pak ty pw kocky drzej lip vhlkost a lip to koreni a daj se popsat..:).. nehlede na ze lepe vznikaj plisne:rocket: rasy a jine;)..
langos
potrebuju pradit chci si tohle taky vyskouset ale nevim jakej ten roztok PLEASE posilejte mi to na langoslrk@seznam.cz mockrat diky
czechglock
Díky za nápad. Tobě držím palce a těším se na fotos.
Hellboy
Teda, teprve ted vim o cem si mluvil, na takovej pomerne jednoduchej system a malou nadobku ti ty matky teda jeli nadherne :) ....
skoda jich .....
Sem zvedavej jak se poperes s tim novim systeme....budes si delat i aero cloner ???? Takovej ten bublaci z OG, kde se strkaji do direk ve vicku rezone bez kostky a cehokoliv a akorat se ostrikujou a vlhcej bublinama z teplouckeho roztoku v nadobce :)
???
czechglock
Aero cloner sem vyzkoušel v menším a bylo to super. Kořínky za 7 dní. Nevím jestli ho budu dělat ve velkým, nebo si radši počkám. Taky bych musel koupit nový topítko a vzduchování. Uvidíme.
pildo
islo by to urobyt aj s matkamy, ktore su momentalne v hline? ak ano tak ako?
czechglock
Jde to, jednoduše omyješ kořeny.
pildo
ako si vyriesil ulozenie matky do flase? mas tam niaky kvetinac alebo co to je? nemas niake problemy s plesnamy, hnilobou ked tomu nebublas? inak je to v RW kockach?
czechglock
Kelímek je vsazen do vyřízlého víčka od zavařovačky aby vznikl okraj, za který pak drží ve sklenici. Plíseň ani hnití jsem neměl. Měnil jsem roztok co tři dny, takže plíseň snad ani nehrozila. Kytka byla v malé rw kocce obsypaná keramzitem.
pildo
a ked nemam kde zohnat RW tak do coho (alebo ako) mam rastlinku usadit? nejak ma napadlo len to, ze by bol okolo len keramzit a korene dat do roztoku
vlček
jo aji tak by to slo pestit jen w keramzitu de anebo dyz chces neco ph neutralni tak jen w kaminkach tak pestuje treba deda mraz
pildo
kde mozem kupit tie kamene?
vlček
bud nazbirat to je lewnejsi ale ne o moc nebo koupit w aqarystyce taky nejsou drahy
Schinus
Chtel bych se zeptat jak si oblepil tu nadobu?( popripade pro ostatni jak oblepujete normalni bublaky ja to nedokazu poradne aby tam nebyla ani kapicka svetla ---cim a jak?)) dekuji:beer:
11hajek
To schinus: pokud můžu zodpovědět dotaz, který nebyl určen mně. Ja jsem používal 3 vrstvy kuchyňského Alobalu a nebo lépe 2 vrstvy alobalu na grilování. Grilovací alobal je silnější. Tento jsem lepil na bubl hrnec disperzním lepidlem z papírnictví. Značku lepidla nevím ale bylo asi v litrove lahvi. Nic neprosvítalo a tedy ani řasa se nekonala. Kdysi mi někdo poradil přidávat ještě do bubl roztoku peroxid. Pry je to desinfekce pro kořeny, obohacení roztoku kyslíkem a navíc pojistka proti řasám.
11hajek
To czechglock: díval jsem se na tve zasobování matky živinami. Každý cca 3 den měnit roztok? No taky to jde ale já jsem se tomu vyhnul tím jak se zde zmiňoval v příspěvku č.4 Keptn. Zabublat, to je ono. Z mé zkušenosti doporučuji. Měřil jsem Ph + EC, každý týden dodal peroxid a matky rostly jako víno. Jen odštipovat. A roztok jsem měnil každé 3 měsíce. Tím peroxidem byl dobře vydesinfikován a prokysličen. Navíc to i rozpustí odumřelé kořeny a pod. Jen jak píše TheKeptn, je dobré od sebe oddělit kořenový prostor. Pokud ne je problém se zapletenými kořeny při vyndávání. Ale já měl kbelík 10litrů, od majonézy nebo od soli a svíkem. Ve víku 3 otvory pro květináč a pokud jsem čistil, tak jsem vyndal víko i s kvetináči najednou. Vzduch hadičku jsem měl na rychlospojku.
To TheKeptn: Můžu se přiklonit k tvému názoru na matkárnu. Doporučuji zabublat. A navíc pokud se jeden den zapomene žádná matka neuschne. Jednoduchá údržba.
11hajek
Pildovi, příspěvek 18.Našel jsem chvíli času a tak se vyjádřím okolo RW a jiných pěstěbních materiálů. To co napíšu, je čistě můj osobní názor a pokud někdo vysloví oponenturu, rád si ji přečtu a vyjádřím se k ní.
Nemyslím si, že by nebylo možné sehnat RW kostky. Někdo říká, že jde použít i jinou keramickou plsť ale řeknu rovnou, že jsem to nikdy ani nezkoušel. Jiné třeba mohou mít v sobě něco, co ti bude brzdit růst, třeba nebudou 100 procent neutrální a budou ovlivnovat pH. Asi by jsi něco našel a takové novátorství může stát spoustu času, úsilí i peněz a výsledek by nebyl nikdy zaručen. Zkus se v tomto případě držet osvědčeného RW a než pokusnických zkoušek dej čas na jeho sehnání. Ted jsem se díval na www.rockwool.cz ale moc jsem z toho neby moudrý. Mají tam zdarma zelenou tel. linku 800 ........, tak jim zavolej, zeptej se na rohože a kam je dodávají, do kterých stavebnin dle tvého bydliště.
Jinak si myslím, že by šly použít Jiffy tablety ale nikdy jsem je nepoužíval a tak se Ti k tomu třeba vyjádří někdo jiný, kdo s nima dělal. Někde jsem tady četl diskuzi o tom v čem pěstovat a nakonec člen, který do diskuze přispíval, napsal, že se po kolečku pokusů s jinými materiály vrací zpět k RW a zdůvodňuje to i proč a jaké svízele mu jiné materiály připravily.
Jinak si myslím, že by šla rostlina možná přímo usadit do keramzitu. Ale pouze do velkých valounků. Já to vlastně dělám také tak jen s tím rozdílem, že dám RW kostku z níž již jdou bohatě kořeny a pak tyto obsypu velkými valouny. Nemohu se však vyjádřit k otázce, jakpevně bude rostlina zafixována proti pádu, tedy aby se ti neskolila na bok. Možná, že by šly použít kamínky z řeky, jak se tu o nich někdo zmiňuje ale nezapomeň tyto dobře vyvařit. Kvůli jejich desinfekci resp zamezení přenosu jiných rostliných druhů do tvé zahrádky. pokud to neuděláš je asi risiko, že z toho, co by Ti tam všechno vzniklo by měl zamotanou hlavu i ministr zemědělství. Já jsem nikdy kamínky bez použití RW nepoužíval a tak se spoj, jak zde někdo psal, s Dědem Mrázem. Ať se Ti k tomu vyjádří. Jinak samozřejmě rostlinku do roztoku nedávej. Roztok musí být několik cm pod ní, pod košíčkem v kterém je. Pak rosit a lehce zalévat. Rostlina tu vodu pod sebou nějakým způsobem cítí a pak se sama svými kořeny pro ni natáhne. Já jsem to tak vždy dělal, protože jsem měl obavu, že mi jinak po namočení shnije. Přeji hodně štěstí při shánění RW kostek a opravdu zkus i požádat Děda Mráze. Pokud má výsledky s kamínky, tak to budeš mít o to jednodušší.
vlček
2 11hajek: ten link co ty uwadis je na firmu zabywajici se stawebnim rw nikoli pestebnim tento rw bude potrebowat esteuprawu pac je wodoodpudiwej ale financne se ti to urcite wyplati to kam dodawaji se da pohodlne zistit ze stranky a asi ho wyzkousim
dal ten clen kterej chtel menit rw za neco jinyho byl predpokladam viridis a ten prawe pouziwa stawebni rw
dalsi wec je ze se ti kytka naprewrati proto ze pak drzi korenama a nawic neroste nijak moc nakri wo spis naopak...
kaminky z reky pouziwa deda mraz protoze sou na rozdil od keramzitu ph neutralni i gdyz hlawa negde psal ze gdyz se keramzit wywari tak je taky ph neutralni
TalShiar
to vlček: Jo...po vyvareni pohoda...preventivne 3x proplachnout a znovu varit :D
fire.ent
hele fakt dobrej napad poradim mejm kamosum co pestujou indor a sou liny ja pestuju outdor takze nevyuziju k+
11hajek
Vlčkovi: Díky za reakci na můj příspěvek.
Víš, já jsem jiný RW než pěstební nikdy nepoužíval. Ale zase na 2.stranu si říkám, že ta odpudivost má něco do sebe. Asi ne 100 procentní odpudivost ale zkoušel jsem klony v minipařníčku a v pěstební RW kostce a nějak jsem to přehnal s rosením. RW se moc nasákl, já to podcenil a klony mi shnily. Tak si říkám, že trochu vodoodpudivosti by nebylo nazmar. Já asi stavební RW nebudu používat. Spíše jsem psal Pildovi, když nemohl u nich RW sehnat.
Jak myslíš, že by se RW mohl upravit do pěstební formy??? Nebo by se mohl Viridis se svou zkušeností vyjádrit jak měnit stavební RW na pěstební?? A vlastně 1. otázka: musí se stavební RW nějak upravovat?? Když ano, proč?? Předem díky za odpověď.
vlček
jj stawebni rw se musi uprawowat pac obsahuje ruzny chamecky latky ktery udawaji jeho finalni wlastnosti wodoodpudiwost nehorlawost atd tydle latky se musi z rw dostat pac sou pro kytky skodliwy
jak uprawit stawebni rw do pestebni podoby no asi wywarit pak parkrat proplachnout a pro jistotu este jedno opakowat celej postup to bych doporucowal ja ale pamatuju si (doufam ze dobre) ze viridis rw pouze nama cel mysim na den do nejak uprawene wody este najdu ten tread gde se to resilo a hodim ho sem a pudu spat
vlček
tak tady to je prispewek c 18
11hajek
Vlcku, dík za poslání odkazu na viridisův příspěvek. Když se na to podívám v globálu tak nakonec zase skončím u sadbovacích kostiček agro RW. Osvědčené, rychlé i když asi ne nejlevnější ale jisté.
pildo
jj dedovy som uz pisal, kamienky su podla neho v poho. zatial som neskusal v praxy, nemam cas sa srat a ked som s potencinalnymi matkami (a zatial jednim tatkom) tak mam cas ich poliat a zastihnut popirpade spravit kloniky. je to na hovno ked mam matkaren mimo bytu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma