Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
SONT-T 600W, bubbler, PWP,magic crystal, AdvHydro - Klikni zde pro originální téma
ins
Hojte,
Tak tady jsou moji drobeckove, zatim jsou fotky jen z prvnich par dni rustu, jak budou postupem casu pribyvat budu pridavat.
Takze neco k moji pestirne:
Lampa Osram SON-T-ARGO PLANTA 600W
1xBubbler hydroplus - 2x nebula
1xBubbler hydroplus - 2x pwp
1xBubbler hydroplus - 2x magic crystal
Substrat: keramzit
Hnojiva: Advanced hydroponics of Holand, grow bloom micro + dokrm rasama Bio Algen
Ventilace: EURO3 pres potrubi odsos od lampy..neco jako 1/2 cooltube..zatim to staci ok na 24stupnu pri cca metrovym zvdihu.
zespodu akuvetrak to honi nahoru do komina ;-)
############
Nebulky sli o tyden pozdeji a dalsich 10 dni se nechteli hnout, ted uz konecne v nejakym 20 dnu zacali vystrkovat ruzky, takze fotky pozdeji.
Jako prvni prijde na radu PWP a Magic crystal.. oba 5 dni na 18/6
:cool:
Takze vse je strihnuto (snaha o FIN ,ale asi marna)
PH 5,7 - EC 0,62 - 24C
1) PWP
2) zleva PWP, Magic
3) Magic
ins
10.den rust 18/6 - zacala se trochu zvedat teplota (zatim nebyla ventilace, takze se to obcas ve vrcholu dostavalo na cca 29 stupnu) pozdeji jsem pridal sklenenou desku pod stinitko a pridal jeste jeden cirkulak na sklo.
Zaroven pribyla nebulka uplne vlevo, 1.den po zakoreneni
Magic + pwp uz zvesela zakorenily a ted se zacinaj sapat vzhuru,tak je trochu zacinam cvicit.

1) nebula(1.den), pwp, magic
2,3) magic
4) pwp
ins
14.den 18/16
Uz hezky zacinaj zaplnovat prostor, pokracuju v trenovani, zastrihnuty nove vyrustky.

1) nebulka (je videt ,ze to s ni ani nehlo :(, pwp, magic
2) magic
3) pwp

Priste pribude ventilace, teplota uz je pomalu pres 30, voda je stale na prijemnych 22stupnich. PH,EC bez vyraznych zmen (necekal jsem ,ze keramzit bude az tak stabilni, ale dukladny proplach mu zda se prospel a vse je ok)

Krychle
Parada..drzim palce..vypada to moc pekne...kakacko:)
To zrejme nebudou bublaky, co??...:rejp:...a EC 6,02? Nejaky divny...ja byt kytkou, tak sem uz asi mrtvej..:p::rejp:
ins
Jo dik za upozorneni :) smekl se mi prst, uz jsem to prepsal. EC 0,62 :] to uz je lepsi?? btw kakacko??? ;-))) ctj...
No princip tech nadob je zalozenej na stejny bazi jako bubbler. Dve kade , kdy cerpadylko (5w) ve spodni nadobe zene papani nahoru bocni trubici ,dke je rozstrikovany kapilarkama primo do rokwoolu. Prekapavanim se kapalina rovnou okyslicuje a taky kdyz protyka tema bobkama tak se trochu ovzdusni. Rizeni hladiny ve vrchni nadobe je pres posuvnou trubici s otvory ,ktera je zapustena ve dne, tim se da hladina ve vrchni nadobe zvednout az na cca 4 litrovou zasobu. davam jim 15 minut kazdy cca 4hodky bez zasoby (tj. co pritece odtece) a zda se ze to staci. Kdyby jeste nejaky info tak muzu dat...jinak bublak (nebo "simple bowl") najdete na hydroponieplus. Objem 10 litru v pohode uzivi naraz 2 kytky. howgh ins
TheKeptn
háá hezký :D už aby byli fotky s tim scrogem... no snad sem neprozdradil tajmenstvi :wink:
ins
lolek :) Scrog dorazi zitra, prozatim mam tady fotecky z 19 dne pod 18/6
Je toho trosku vic tak hura do toho :)

1) takhle se uz libej kocicky pwp vlevo mc pravo
2) profil ,vetveni (taham to zvonkovym dratkem, hlavni stonky 1 mm dratem
3) s odstupem je videt sklenenej filtr kvuli zvysene teplote
4) a hrr na ne zeshora
5) lampa s odvetravanim, alobal nechavam aby mi neblafly dreveny futra :)) topi to jak karel...
6) detail magic
7) detail pwp

Je docela obstojne videt ,ze magic je na tom o neco lepe..... trochu jsem ho predavkoval zhruba v 10 dnu, kdyz dostal 0,9 narozdil od pwp 0,6
Prozatim howgh, diky za projevenou chvalu :) rad uslysim i nejakou tu kritiku a priste uz se scrogem
ins
Krychle
:p: Jj..to uz je lepsi:D..siple bowl samozrejme znam... a neni to to same jako bublak..teda aspon to tak vyznelo z tveho prispevku..to je jedno...ja jenom tak rejpu...:rejp::) kakacko=karma;)
Hodne stesti..:)
ins
A je tu den 24 a s nim prisel Scrog... schvalne jsem ho posunul trochu niz ,protoze kyti uz jsou i tak celkem velky a zaacinam snizovat denne o 1hodku .. fotky jsou z 17/7.
Po vikendu uz pojede kvet, dnes jeste prijde kompletni vymena roztoku a prechod na bloom cca 1,2EC.
Drzte palce brzo se zacne chlupatit :)
foto:
Dephp
vypadá to kotel dobře.. těším se na dalsi posty, K++
Hanyz
pekne, pekne, ale nemas tu lampu nejak moc vysoko? Hlavne na te fotce, kde mas ten "skleneny filtr" je nekde v nedohlednu. 600W sice dosviti daleko, ale i tak bych ji dal asi bliz
TheKeptn
zkus ty dve jeste trochu postipat a roztrahnout kam to bude mozne a pocka nez povyrostou ty nebuly .. spicky co budou vysoko pak dycky muzes ustrihnout ale kytku nezvecis.. cus
ins
zitra jdou na kvet, sesouvam pomer den/noc postupne..takze prechazi uz nejakych 5 dni... ve chvili kdy bude vetsina vrcholku cca 5cm nad mrizkou by uz melo jet min.2 dny 12/12.
No je to muj prvni scrog v podstate cerpam info od zasvecenych takze kazda rada zlata...ins
TheKeptn
no jo už to prepni pac pwp se tahne po prepnuti nejvic ale zase ty nebuly co sou maly zase malo :o tak je dyztak podloz necim..
ins
jasna paka dikec !!! Pwp se popravde zacly tahnout jak priblby a po vikendu na horach jsem se vratil do total jungle. Fotky prijdou co nevidet, vcera jsem to cely prostrihal aby se svetlo dostavalo na spodni palice a kompletne vymenil roztok s prevahou Bloom.
ins
No asi i v podstate jo, ale ono ve finale o elektrinu zas tak nejde. Profit neni to dulezity co me na kytickach zajima a ikdyz to bude drahy, tak ta radost to prevazi.
czechglock
A navíc kvalita bude pod sestikilem taky o necem jiným. Jinak mooc pěkný.
Firestarter
Jak chladis tech 600W? Jakym vetrakem a mas to asi v Cooltube, ze? Popis to nak pls ... diky
ins
Cusik, no je to spis takova half-cool-tube z jedny strany odtah do komina EURO3 kruhovym, v aluminiovym potrubi ktere odtahuje vedro od lampy. Ve finale to dela skvely hodnoty...mam jinak vsude dost chladno
Pepan
Máš to parádní.. Pošli další fotky.
A_b
Chm, jestli teda kvet po prechodu zacal na Novy rok tak nevim proc se tento thread neudrzuje- dyt mel docela fajnovou uroven a navic sem byl zvedavej na vysledky mrizky. Tak nevim co se deje. Jestli dobre pocitam tak v tuto dobu uz to melo viset na sibenici.
INSi- dokonci to, pleas, myslim ze hodne lidi je jeste zvedavych. zatim
Kwjetoň
jo jo jo .... já chci taky vidět co se s nima stalo.... prosím prosím prosím

(třeba to nevyšlo a borec si to šel hodit :))

tak fota sem a honem bububu

:afro:
ins
polepsim se... mam ted trosku blaznive obdobi :)))))
HvihviG
I mě by zajímalo jak se chová Pwp ve Scrogu...???
Fo-to!
ins
Tak tady jsou fotky z finale, uz je to asi po 2 mesicich, takze mnozstvi neni odpovidajici, ale pro obrazek jak to dopadlo to bude stacit ;-)
1)PWP
2)PWP
3)PWP
4)NEBULA
5)MAGIC CRYSTAL
6)MAGIC CRYSTAL
ins
Cusik,
2 Bambulion> no mas pravdu zkusenosti teprve sbiram a tohle bylo moje prvni hydro ;-) ale uz je zhodnocuju. ze trech kytek jsem v tomto pripade mel neco pres 130g coz neni na zacatek zas tak spatny...navic chutova kvalita maximalni spokojenost

2 kruz > No nezvolil jsem zrovna nejlevnejsi variantu ,ale spokojenost s kyblema je z moji strany jasna. Nemaj sice nejak moc extra objem (11l) takze do toho vic jak dve kytky nevrazis (pac by ti to vychlastaly za den) ale jinak uplne bezstarostnej provoz. Za jednu krabici das neco kolem 7 kil bez postovnyho ,tak to je asi na individualnim uvazeni.
Co se tyce vymeny roztoku mel jsem system uplne jednoduchej :) spodni cast predsunes cca do pulky (jako suplik ve stolku) a mas dost mista na to tam nalejt roztok (mel jsem k tomu docela dobrej kbelik s krkem) a stabilita horni casti je dostatecna aby se ti to cely nevyvalelo po podlaze. casove to vyslo kdyz uz sem mel grif do 10 minut vymenenej roztok (namichanej, rozlitej) do 3 kyblu jednou za cca 3 dny.
Howgh a slunci zdar
UdL
Co se týče manipulace s bowlem - stačí udělat odtok pod skříň do nádržky a je po problému. Už se pak s kytkama vůbec nemusí hejbat. V podstatě tu spodní přepravku přesuneš jen pod skříň. Mně se teda nevešla, musel jsem shánět něco jinýho, ale problém fakt nebyl... Usnadní to strašně moc.

Takže jesli máš skříň s nohama, taxi začni shánět nějakou nádržku pod ní, získáš tim:

a) jednodušší manipulaci při výměně roztoku - nebudeš už hejbat s kytkama, takže můžeš v poho scrogowat
b) víc místa do vejšky ve skříni! ;)
c) při výměně roztoku nemusíš kytky obtěžovat třeba světlem z okolí, když zrovna třeba chrápou... Hehe! :punk:

UdL
UdL
Takže ještě se podělím o pár zkušeností s bowlem... :D

Já osobně necirkuluju pořád. :D Mám nastaveno zavlažování přes mechanický spínací hodiny 1x 15 minut za 3 hodiny. Takže během tý doby si kytka potřebný množství roztoku vychlastá sama, obvykle po cirkulaci SB odtejká maximálně půl hodiny. Takže stačí včas před výměnou vypnout čerpadla. ;) Podle mě to je i lepčejší, když ten RW trochu povyschne a kytka si sama vyžahne potřebný látky...

Co se týče čerpadel - vůbec je nerozdělávej!!! Vyřešil jsem to jednoduše: odtok z bowlu je jasnej - uděláš v podlaze skříně díru a tam dáš tu odtokovou trubku, která bude odvádět roztok do nádržky.
Manipulaci s čerpadly jsem vyřešil tak, že jsem normálně udělal v podlaze 2 díry (mám 2 bowly), kterýma v poho prostrčím ruku, takže tím otvorem v pohodě vyndám celý čerpadlo. Rozdělávám akorát spoj mezi hadicí (na ní máš předpokládám nasazeno to kolínko - to nechej) a trubkou s kapilárama. Wobčas se objeví problém, že to ukapává vedle, ale to se dá wošéfowat lepenkou nebo nastavením trubky tak, aby to prostě stejkalo kam má! :D No a ty otvory, kterýma tam ty čerpadla dávám, tak mám jinak za běžnýho chodu zadělaný a utěsněný polystyrenovejma destičkama, aby se nekazil roztok, protože jinak tam dost svítí...

Jo a další výhoda - všimli jste si, že gdyž máte bowl komplet ve skříni, že se pak docela časem (v poho 3. den) ohřejvá roztok? Když dáte nádržku pod skříň, tak tohle neny! :D Hehe.

Jo a jinak pro ins: doporučuju příště na ten keramzit dát pokud možno fólii (z jedný strany bílá, z druhý černá, takže samo černou dolů) - nepůjde tak světlo na kořeny + navíc se nějaký světlo bude odrážet z5 na kyti... ;)

Večer sem prdnu pár fotek, ať je vše jasný. Kdyby to zakladateli threadu panu ins nějak vadilo, PM a udělám nějakej simplobowlo thread... :punk:
UdL
Takže jsem tu s těma fotečkama. :punk:

1. foto – pohled, jak mám daný náhradní nádržky pod skříní. Potřeboval jsem sehnat vaničku na aspoň 10 litrů s maximální vejškou 15 cm (noha u skříně), naštěstí to nebyl problém. ;) Princip je pořád stejný jako u SB, roztok odtéká do nádržky pod skříní, stačí jen udělat v podlaze pár děr… :D

2. foto – normálně jsem ještě v podlaze skříně udělal díry, kterými tam dávám čerpadla. V pohodě tam prostrčim ruku i s čerpadlem. Aby nesvítilo světlo do roztoku, taxem vyrobil jednoduchý těsnění z polystyrénu, oblepil to lepenkou (aby se polyš neodrolowal) a vše je v poho. :D

3. foto – pohled do nádržky, jaxi tam howí čerpadýlko! :D

4. foto – to je jediný místo, gde demontuju čerpadla. Jinde to fakt není potřeba, když ho pak celý vyndáš ven a necháš v bowlu jen tu trubku s kapilárama! ;) Týýý jo - teď vlastně vidim, že jsem se vysral na vyčištění tý fólie, co je na keramzitu! :eek: :D :D :D

Mějte se, snad to někomu pomůže nebo bude inspirowat! ;)

UdL
UdL
JJ, budeš taky moct v pohodě oddělávat hadici přímo u čerpadla (snad se to teda časem moc nevychodí, jinak bude asi nutná výměna hadice) a hadici připewnit napewno = uděláš jednu malou díru pro hadici a je to! ;)
UdL
Tak to je zákeřná otázka! :D

Je to dáno tím, gde ty díry v hydroponiiplus navrtaj! A pak to samo záleží, jak to do skříně naskládáš ty sám. Ale neboj - moc si s tím hrát nebudeš - já jsem to během toho roku, co s SB jedu, vyndal 4x - pokaždý při čištění před další várkou! Jinak vůbec! ;)

A když se podle mě s lidma z hydroponieplus dohodneš, aby Ti to poslali třeba bez spodních vaniček, uvidíš, že to bude za lepčejší penízzz! ;)

UdL


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma