KOSMEJ |
Nedávno mě napadla taková věc, co nechat kytku když už je zralá uschnout? Vycházím z předpokladu, že kytka bude dávat veškerou energii do rozmnožení, tady do palic. Proste až ji budu chtít sklidit, tak ji přestanu zalejvat a nechám ji chcípnout.
Zkoušel už to někdo? Nebo má někdo nějaký protiargument? Nechám si poradit, díky. |
|
|
Sinuhet |
Behem toho umirani v ni budou jeste dale probihat ruzne chemicke procesy, ktere muzou byt nezadouci. Muze to zkazit chut, nebo cokoliv dalsiho, ale klidne to zkus radi se dozvime jak jsi dopadl. |
|
|
Hlava |
... no ja nevim .... když kytky nechám uschnout .....:eek: tak .... uschne???
co se na tom změní ??? co je na tom jiného ???
Taky si nechám poradit , hi
Hlava |
|
|
Sinuhet |
uschnout je pozvolnejsi, nez useknout a ususit. |
|
|
Hlava |
...ne , já to useknu a nechám uschnout :wink: |
|
|
jagod |
nezacala by skor tlacit na korienky aby nasli dalsiu vodu??? ale pokus dobry :) |
|
|
jagod |
ono skor si myslim ked clovek vidi ako dopadnu kvety v lete bez vody, alebo vlastne cokolvek tak sa kvety a plody skor znehodnotia ako dozreju ... ale kto vie nie som botanik |
|
|
cannabio |
Kámoš řikal že čet něco vo tom, že je dobrý kytku vobrejt a sklidit i s kořenovim balem s hlínou, kterej se dá do igelitky a kytka se pověsí klacicky kořenem nahoru. To je něco na ten způsob ne?? Kytka pomalu ale jistě chcípá (chuděra). To je dobrý na out. Pokud máš ale kytky IN, tak to prostě votočit i s květináčem. Každopádně by se ale měla kytka sušit špičkou dolu nemyslíte. Mě jednu kytku letos zlomila srna a ve snaze kytku zachránit sem jí podepřel. No stejně chcípla a na poli uschla. Jenomže celá zrezavěla. Mám pocit, že sušenim v neobrácený poloze stratila zelený barvivo, který jakoby vyteklo zpět do kořenů nebo co. Nevim no. |
|
|
Sombl |
podle me kdyz se chce kytka zachránit,tak k tomu chlorofil potřebuje... |
|
|
1.ondras |
Mě jednu kytku zlomil vítr, a než jsem na to přišel, byl to asi týden, celá byla hnědá.Asi stejně jako by zhnila......
Nechápu, proč kytku sušit pomalu, akorát ji něco zežere.Třeba plíseň.
Všechny látky v ní obsažené se nejlépe uchovají sušením a né chcípáním......Ale zkoušel jsem kdysi fermentaci, pomalé sušení v uzavřené nádobě, travka měla celkem jinou chuť, ale jinak nic světobornýho. |
|
|
KOSMEJ |
No nic, pokud se nikdo nemá jasný důkaz, že by to k něčemu bylo, tak se na to vyseru, protože mi příjde, že můžu víc zkazit, než zlepšit (ono to je stejně fuk, rozdíly v kvalitě by byli stejně minimální. |
|
|
1.ondras |
KOSMEJ : to je celkem dobrej nápad, se na to vykašlat, ale pokuď bys měl kytek hodně, tak bys jednu mohl zničit, ale to by byla asi škoda.
Vono zlepšovat při sušení už není co.Zlepšuj raději podmínky pro růst kytky, pak to spíš poznáš. |
|
|
KOSMEJ |
Ne mam jenom jednu velkou a staram se o ni pečlivě, proto by mě bylo líto všechno to množství palic zkurvit |
|
|
|
mam taky zkusenost sklidil jsem...tedy spis chtel nekdo sklidit za me.....prisel jsem tam odhaduju tak tri dny na to co byly kyticky zlamany....tak tyden pred sklizni....chytli nahnedlou barvu zrejme z nedostatku zivyn z korenu nebo tak neco....otazka je v jakym prostredi jsou jestlize tam bude vlhko=schnijou:) A nejaky High? :))))
kazdopadne kdyz jsme je konzumovyly nemel nikdo zadny proti:) ale podle me je nejlepsi na pudu koreny nahoru pockat si a:) |
|
|
kospo |
Nedoporucujem. Mal som 2 krasne kytky v kvetinacoch, vonave, lepkave, krasne. Jednu som sklidil a druha uschla za ziva. Vysledok?Prva vynikajuca. Druha nevonava, nechutiaca, nelepiaca - proste sucha.
Este raz, NEDOPORUCUJEM |
|
|
|