Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Lidovecká válka proti drogám bude pokračovat? - Klikni zde pro originální téma
UdL
Název: Gross odvolal Radimeckého

Podtitulek: Změna v protidrogovém úřadě
Autor: Petr Holub, Adéla Čtvrtečková
Zdroj: Hospodářské noviny
Datum vydání: 7.12.2004
Strana: 3


Petr Holub, Adéla Čtvrtečková
AUTOR-WEB: www.ihned.cz/autori
praha, 7. 12. 2004
Vláda má příští středu schválit strategii, jak do roku 2009 bojovat s drogami. Jejího autora, ředitele vládní rady pro boj proti drogám Josefa Radimeckého přitom včera premiér Stanislav Gross odvolal. Potěšil tím šéfa lidovců Miroslava Kalouska, kritikou nešetří pražský primátor Pavel Bém (ODS) a neziskové organizace.
"Bude třeba změnit způsob financování ve vládních protidrogových aktivitách a předpokládaná změna chce nové lidi," vysvětluje důvod odvolání Václav Pelikán, náměstek ministra Bureše, který řídí Úřad vlády. Radimecký řídil radu šest let.
Pelikán zatím nevysvětlil, jak toky financí změnit. Nevylučuje, že použije Radimeckého nápad, podle kterého budou mít nárok na vládní protidrogové peníze pouze ty státní, krajské a neziskové organizace, které dostanou od Úřadu vlády certifikát o své odbornosti.
Radimecký míní, že za jeho odvoláním je domluva politiků: "Podle mých informací mě dal pan premiér odvolat po dohodě s panem Kalouskem. Nejspíš se rozcházím s jejich představou, jak proti drogám bojovat."
Předseda lidovců Miroslav Kalousek na jaře žádal tvrdší policejní represe proti dealerům i uživatelům drog. Kalouskův záměr získal podporu tehdejšího ministra vnitra Grosse, odmítli ho ale vicepremiér Petr Mareš i předseda vlády Vladimír Špidla. Radimecký byl hlavním poradcem Mareše.
Kalousek tvrdí, že o Radimeckém s Grossem nemluvil. "Předsedové politických stran přece jen neprojednávají funkce řadových úředníků," řekl předseda lidovců. Vyloučil, že se šéfem drogového úřadu stane lidovecký expert Jiří Vacek. "Ne proto, že by na funkci neměl, ale právě proto, aby nezavdával příčinu spekulacím," vysvětlil Kalousek.
"Je to pro mě obrovské překvapení, vůbec nevím, co má ministr Bureš v úmyslu," reagoval primátor Bém, který patří k tvůrcům polistopadové protidrogové politiky. S odvoláním nesouhlasí: "Radimecký byl pro mě jistotou, že proces bude pokračovat."
Vládní strategii na léta 2005 - 2009 Bureš předloží vládě příští středu v nezměněné podobě. Nového šéfa protidrogové vládní rady navrhne premiérovi do dvou týdnů.



Tak tohle jsem opět našel na www.drogy-info.cz v monitoringu. Co mě fakt :eek: - prohlášení Kalouska o Vackovi, že "ne že by na funkci neměl..." Když si vzpomenu, co z něj kolikrát vypadlo... :rocket:
BRAINDEAD
si frajeri zas zacinaj honit tricka pred volbama se bojej ze pudou vod valu-tak zacnou vytahovat popularni temata-
Ten vacek je ulet -tomu bych ani ruku nepodal-populisticka bejvala
smazka ktera dela karieru na protidrogovy politice- a presne ty veci co z nej sou schopny vypadnout-spolu s kalouskem(ocenen titulem "frajer roku za svuj nekompromisni pristup vuci drogam" haha)
a severou -parta jak svine -a jestli fakt udelaj vacka namestkem ministra vnitra tak se mame na co tesit :(
UdL
To bude konopných lan a krčků do oprátek! :D
Tajné
Ale viděli ste to ve zprávách na Nově? Dost mě to šokovalo, protože ta reportáž byla udělaná tak, jako že Gross s Kalouskem jsou hajzlové!
Taker
No tak sem si to teď našel a koukám že Nova se k tomu fakt postavila jinak než bych sám čekal. Myslim že tohle se bude ještě docela řešit. Tak sem na to zvědavej co z toho nakonec vyleze.

Kdo neviděl tak TADY je to v jejich archívu.
(a zdá se mi že IE only - aspoň u mě :eek: )
Hlava
2Taker dík že jsem se mohl mrknout :sun: na mozzile to jede taky

2Tajné - ty jsi shockovaný , já ne a hajzlové to jsou , dokonce MAXIMEGAHAJZLOVÉ , zasraný krestane a socani , at jdou do někam a vůbec s nejakou smažkou jako Vacek , to se dostaneme opravdu do pjekny piči .


Hlava
Já už vůbec plně nechápu, o co JIM jde. Měli by bejt rádi, že u nás kleslo užívání tvrdých drog, a na MJ srát. Jo a ten Bureš je kretén, s kalouskem v patách
Tajné
Hlava: Nevim co nechápeš, to si nikdy nekoukal na zprávy na Nově?
krytom
Hlavnim problemem zustava, ze lidovci budou v kazdy vlade, ktera tady vznikne. a budou uspesne blokovat vsechny pokusy o dekriminalizaci a legalizaci MJ, stejne jako se jim to dari se zakonem o reg. parnertsvi apod. Snad by tady fakt mel vzniknout vetsinovej volebni system - to by jim mozna odrizlo cestu k moci...
Hyena
Z kalouska vypadávají i další věci... třeba že represe nic neřeší (v jiné souvislosti), jen komplikuje situaci (před 3 dny na ČT)... kretén :rolleyes:
Tajné: ale jo, dřív. Teďko už na bednu moc nekoukam - jenom co mě zajímá, a mezi to zprávy na N@vě rozhodně nepatří
Tajné
Ještě nova: Tak dneska mě ty zprávy fakt nasraly. Byla tam reportáž o tom, jak policie chytla nebezpečnej gang dealerů. Chytli pár dětí, co prodaly trávu spolužákům. To mi příde od policajtů fakt ubohý. Ještě jak tam ten policajt vystupoval v kukle, holt aby mu dětičky neudělaly baci baci...
cilum
THX za ten odkaz, btw de to i v opeře
jinak bych všechny ty kokoty (lidovce) hlavně bureše, kalouska atd. :rocket:
UdL
Takže opět něco zajímavého z www.drogy-info.cz

Název: Synové by mě hnali, kdybych neviděl rozdíly mezi drogami

Autor: Oldřich Danda
Zdroj: Právo
Datum vydání: 16.12.2004
Strana: 1



ŠÉF PROTIDROGOVÉ RADY VLÁDY JAROSLAV BUREŠ:

* Příští týden vláda projedná strategii protidrogové politiky na další čtyři roky. Jaký je cíl této strategie?

Základní dva cíle se nemění. Potírat organizovaný zločin, který je spojený s distribucí drog, a snížit požívání všech typů drog. Strategie je založena na čtyřech pilířích. Primární prevence, léčba a resocializace, snižování zdravotních i sociálních rizik pro uživatele drog a snižování dostupnosti.

* Bude se měnit přístup v prevenci či v represi? Již jste řekl, že by se měl klást větší důraz na možné následky užívání konopných drog.

U represe se nic měnit nebude. Dosavadní prevence se ale téměř výlučně týká šíření poměrně plytkých vzdělávacích programů na školách. Měla by být zřetelně zaměřena na zdravotní škodlivost a sociální rizika konopných drog a zejména extáze. Zpráva Evropského monitorovacího střediska nejen nám vyčítá, že prevence je sociálně rozptýlená a nemíří na rodinu.

* Mělo by se přestat rozlišovat mezi drogami rizikovými a více rizikovými? Tedy mezi lehkými a tvrdými, jak to požadují lidovci?

Klíčem k tomu, abychom dokázali čelit růstu spotřeby drog, nemůže být hra se slovy. To, že některé účinné látky v těch drogách jsou způsobilejší z hlediska rizika ohrožení, je zřetelné. Je rozdíl mezi injekční aplikací tzv. tvrdých drog a užíváním konopných drog. Nerozlišovat je velké zjednodušení a mladí lidé to odmítají. Já mám dva syny a s takovýmto zjednodušením by mě vyhnali.
(Pokračování na str. 6)

(Pokračování ze str. 1)
Chci-li získat jejich důvěru a působit věrohodně, musím jim nabídnout východiska, která odpovídají jejich vidění. Užívání tvrdých drog evidentně vnímají jako vážné a zásadní riziko. Je pozitivním výsledkem naší protidrogové politiky, že mladí lidé dostali pocit zásadního odporu proti podobnému experimentování, ale to neznamená, že máme mávnout rukou nad přeskupením zájmu na užívání konopných drog. Ukazuje se, že i to může mít sociální a zdravotní rizika.
Nerozlišovat mezi drogami je zjednodušování složitosti života. Nemůžeme vycházet z toho, že dokážeme takovouto idealistickou představu uplatnit v praxi. Musíme se pouze snažit zabránit zlehčování užívání konopných drog. Na mne to uplynulé období tří čtyř let působí jako období popularizace - jako bychom říkali - bude to pořád lepší než tvrdé drogy.

* Jak hodnotíte nové zprávy o užívání alkoholových i nealkoholových drog, když v nich česká mládež dopadla špatně?

Mě ty závěry nepřekvapily. Je to už trend. Růst spotřeby alkoholu, zejména piva, je u mládeže zřejmý. Varuji však před přepjatými představami o trestní represi. Zákazy v souvislosti s mladistvými už přece máme! Víc dosáhneme tím, co například teď projednává Sněmovna - novelou zákona o ochraně zdraví, která výrazně ztíží kuřákům kouření na veřejnosti. Možná bychom něco dokázali tím, že bychom vykázali takovou tu ostentativní spotřebu alkoholu z veřejně přístupných míst.

* Co se inspirovat severskými státy, kde se alkohol prodává jen na vyhrazených místech a jenom v omezenou dobu?

Viděl jste, kdo ve spotřebě alkoholu vede? Dánsko!

* To jsem nemyslel, co třeba Švédsko či Finsko?

Zajímalo by mne, zda jsou v těch statistikách ty jejich pijácké lodě. Já jsem viděl, jak se na takové lodi vracejí Švédové z Německa. Jejich základním problém bylo, aby nepopadali z paluby do moře. Jedna věc je hrozně důležitá, a neříkám ji proto, že jsem milovník vín. Měli bychom kultivovat spotřebu alkoholu, zákazů máme dost. Je to výzva pro výrobce, distributory, reklamní agentury atd. přeorientovat se na víno. Ve smyslu kvalitního, uživatelsky inteligentního pití vína. Umět si vybrat. Rozpoznat špatné víno od dobrého. Vybrat si podle ročníku, podle jídla. To by vedlo ke snižování spotřeby. Kde se spotřebitelé kultivují, tam si nelijí do hlavy dvě sedmičky vína, ale dají si jen dvě deci. Já mám také rád pivo, na pivu jsme všichni vyrostli. Já jsem ale chodil na pivo po sportu, dal jsem si dvě tři desítky a šel jsem domů. Dnes je z toho problém, protože mladí dnes chodí do hospody a pod deset kousků je jim málo. Jde samozřejmě kultivovat i pití piva. Jen nechápu, že někdo neorganizuje soutěže mezi mladými, aby rozpoznali staropramen od plzně.

* Ještě z jiného soudku. Vy jste před týdnem propustil Josefa Radimeckého, ředitele sekretariátu Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky, člověka, který má na strategii protidrogové politiky lví podíl. Nejen mně to přijde chvíli před tím, co se má tímto materiálem zabývat vláda, divné...

Mezi výkonným místopředsedou, což je moje funkce, a sekretářem musí panovat shoda. Těžko si umím představit ministra, že nechá ředitele odboru, který uplatňuje jiné představy. Neshodovali jsme se zejména v prevenci užívání lehkých drog. Ale to by tak nevadilo. Druhý důvod byl, že pana Radimeckého diskvalifikovaly z té funkce zásadní nálezy NKÚ. Pokud jsou účelově určené prostředky použity na jiný účel, je to protiprávní. Když vám dám dotaci na osev řepky, nemůžete ji použít na nákup kombajnu. Teď to nejpodstatnější. Pan Radimecký vykonával funkci supervizora a garanta na projektu, který realizovala jeho manželka. Takové zjištění diskvalifikuje kohokoli, ač by byl sebevětší odborník.

* V souvislosti s odvoláním Radimeckého se objevily spekulace, že za to intervenoval šéf lidovců Miroslav Kalousek u premiéra.

V žádném případě. Panu premiérovi jsem to oznámil jako své rozhodnutí. Abych pravdu řekl, zvažoval jsem to hned po nástupu do funkce.

* Jak to bude s nástupcem?

V nejbližší době bude vyhlášeno výběrové řízení. Mým požadavkem ale je, aby ten člověk byl stejně dobrý ekonom jako odborník na protidrogovou problematiku.
Taker
Tak coo? :eek:
Takže s náma zase vyjebali :(
Nic se měnit nebude, ale rozlišovat to musím jinak by mě syn hnal? :confused:
...nějak sem to nepobral, ale zůstane to asi ve stejný prdeli jako doteď...:mad:
Tajné
Jo, prostě jakmile je někde někdo, kdo má jinej názor tak letí. Já snad emigruju, tohle je vážně hrozný. Bohužel neni moc kam emigrovat.
Tajné: ale jo, holland pořád ještě ujde. Jo a pan Bureš dokazuje, jakej je pokrytec: synové by mě hnali, kdybych nerozlišoval, ale jinak jsem proti... sračky
krytom
no jeho logika s vinem by se dala uplne stejne uplatnit na huleni - staci jen zkultivovat scenu okolo marihuany ;)) a bude po problemu. kultivovany hulici tak uz neskouri ze vecer par gramu ale budou presne vedet ze po jidle si clovek muze dat jen dva, tri speky bily wdovky, a ze treba powerplant se da hulit jen na prazdnej zaludek ;))) Na techle lidech je hlavne smesny jak se snazi nadavat na MJ a pri tom neustupne obhajujou uzivani alkoholu, a pokazdy si pri tom vyberou jen ty argumenty, ktere jsou pro ne nejvyhodnejsi :mad:
Judy
přečti si třeba Večerník Praha z asi 22.12.2004. Humor nás ale nesmí přejít, jinak jsme v pr.... Naopak já jsem se rozhodla neemigrovat, což jsem už chtěla skoro udělat, ale naopak posunout hranice našich rostlinek a produktů z nich dál, protože věznice jsou přeplněný a na nový stát naštěstí zatím nemá.
A čím víc to bude průkaků, tím více se o naši věc lidi začnou zajímat (myslím tím ve věci tzv. "měkkých drog"), kam je zařazená naše rostlinka.
Dude
a do piči... - http://lidovky.centrum.cz/domov/clanek.phtml?id=319769

a hlavne tohle - http://lidovky.centrum.cz/domov/clanek.phtml?id=245100 - kdo to docte do konce a v klidu, tak to respekt
indicky-konopi
Dočet sem to dokonce a sem z toho v prdeli, snad vic jak z ty čudky, za kterou nas chtej cim dal vic trestat...ten Vavra je fakt kokot, dřiv si frčel na heráku a ted se sere do protidrogovyho, aby nam vykladal jak sou drogy nebezpecny, sem zvedavej s jakejma novinkama zase pride debil...doufejme, že se tam dlouho nevohřeje a začne zase frčet na heráku:D
indicky-konopi
Jeduba
Kristl
no, já mam docela obavy :(
kokoťáci se chtej zviditelnit zas před voličema-blbcema akorát
Judy
neni hezčí výraz třeba NARKOKRATI ? Ten jsem si vypůjčila z knížky "Velká kniha o konopí" od Rowana Robinsona.
BTW vřele doporučuji přečíst - je to velmi napínavý
cityman
No jen jsem uvidel Vacka, tak to nemam chut ani cist. Ale zpet k tomu rozhovoru s Buresem. me to prislo vcelku ok, respektive nic nenasvedcuje tomu, ze by se snad radikalne mela zpenit konopna politika v tomto statu. Co se tyce Radimeckeho, jak naznacili Bures v rozhovoru, nejspis tam bude trabl nekde jinde nez v jeho praci na uradu. Pokud NKU nasla neco s cim by nemohl zastavat tu funkci, musi bohuzel odstoupit... Ale kdovi, jak toje.

A k te emigraci. Hodne jsem uvazoval nad Belgii, ale pomalu zacinam byt asi optimista. Dost veci se tu zlepsuje a stale jeste nemam strach si zahulit venku a doma pestovat. Az tohle nastane, prodam byty a emigruji nekam pryc.
Taker
4 Dude
Ten tvuj druhej link přímo souvisí s timhle threadem (myslel sem že už tu neni ale nakonec sem ho našel :))
Tenkrát sme mu tam všichni co sme tu byli přítomný (a použitelný :wink: ) posílali dotazy. Jak to s náma dopadlo je přímo v tom threadu - prostě odpověděl na to co potřeboval/chtěl a na nás se vybod :confused:
Dude
taker - cece to sem vubec nestih:confused:, bych mu napsal neco peknyho taky:p: thx
koles
no, holt se to bude muset ještě rok a půl vydržet... pak snad půjdou tam, kam patří... (do prdele) jenom doufám, že jako svůj politický nekrolog po sobě nezanechají exkrement ve formě nějakého zmetkového zákona, který by opět "racionálně" podpořil drogovou politiku. tfuj!
Kristl
cityman: proč zrovna belgie?
De la Vastierre
Zajímavá diplomka:

http://trava.legalizace.cz/files/diplomka_konopi.doc
Vacek dneska odstoupil. Je videt ze ty media k necemu jsou, aspon nekdy :) Huraaa
http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r...i_ton&r2=domaci
Frantapa
Potěšující zpráva pro všechny pěstitele. Lidovecký "odborník" na drogy zasloužilý heroinista pan Vacek byl nucen abdikovat na svůj velmi, velmi lukrativní post Grossova poradce na drogovou problematiku. Prokázalo se totiž, že jedinou kvalifikaci, kterou beze sporu má je pouze zkušenost s heroinem, na kterém byl sám závislý, což na druhé straně prostinkému mašinfírovo Standovi plně vyhovovalo, neboť čím je hloupější šéf, tím hloupěší podřízené si k sobě vybírá...http://www.novinky.cz/04/99/60.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma