Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
VRSR ve skrini - Klikni zde pro originální téma
prometheus
Spolubydlici me dokopal k tomu, ze jsme zacli pestoval indoor. On by zacal i sam, jenze ja se neumim jen necinne koukat, tak jsem se pridal. Skrin poridil spolubydlic za 300, v Baumaxu jsem nakoupil trochu toho materialu kolem 600kc.

Pekde od zacatku: ustanovili jsme Spolecenstvo prstenu, ktere se vydalo prozkoumat krasy Belgie. Cili seminka jsou z Maaaaaastrichtu (pokud si to teda dobre pamatuju;) Poucen pribehy z Growera, pripravil jsem skrin, kterou jsem operativne nazval Dve veze. Ve skrini budou dve oddeleni - pro matku a pak pro deti. Deti prijdou pod sodik (pozdeji), matka pak pod usporku (setrit se musi). Faze tri - Navrat kralovny - muze zacit.

Vlastne jsem nenapsal, proc ono VRSR - no, nic zahadneho, proste jsme to zasadili 6.11.
:jumper:
prometheus
Voda, svetlo a teplo - koho by to nevylakalo ven? Bohuzel ze ctyr zasazenych, pojmenovanych a opevavovanych seminek se ukazala jen jedna hlavicka. Ale dekujeme aspon za ni!

Uspesnym seminkem se ukazal Lojzek bojujici pod standardou nasi krasne spolubydlici. Jiste je na nej Katcha pysna! Bohuzel ostatni seminka se uz tak nepochlapila.

Protoze je sazenicka takova nejaka moc hrr a roste na okne rychle nahoru, prendal jsem ji do skrine. Bohuzel jsem byl na tyden pryc a krk uz ma moc dlouhy a zacina padat na stranu.

Doufam, ze se ji pod lampou bude darit lepe a ze se spravi.

Povsimnete si prosim dumyslneho zarizeni na doplnovani vody v misce - to me naucila teta z jizni moravy, i kdyz ta to pouzivala na napajeni slepic :)

Ma to i sve vady. Raselinovy val, ve kterem to vyklicilo zacal nahore trochu plesnivet. Na rostlinku to nejde, ale dal jsem radsi pod nej to proderavene vicko, aby se vody nedotykal primo ale jen rostlinka korinky. moc jich teda jeste nema... je ta plisen nebezpecna, mam ji zkusit odstranit? zeptam se v nejakem kvetinarstvi.
prometheus
Dnes mezi nami "zahradniky" probehla diskuze ohledne one plisne a hlavne neustale padajici hlavy kvetinky, viz predesly prispevek.

Plisen se myslim podarilo zkrotit, nijak se to nesiri. Kvetinka se ale nechce zvednout. Spolubydlic ji chtel podeprit, ale s tim jsem nesouhlasil, protoze by si potom nevytvorila dostatecne silny stonek.

Dnes prisel s tim, ze ji presadi. Kdyz pominu to, ze zatim neni jasne do ceho (pelargoniovy substrat jsem zavrhl) tak taky myslim neni dobre, kdyz ma mala kvetina velky kvetinac. Koreny rostou rovne paprskovite a zacnou se tocit az kdyz narazi na prekazku, cili stenu kvetinace. U vzrostle kvetiny to potom vypada tak, ze koreny jsou "omotane" kolem sten kvetinace a uprostred "nic neni". kvetiny jsou potom takove vytahle chcipaky. ted soudim podle zkusenosti s normalnima kytkama...

zkusim prohledat grower, ale kdyby nekdo vedel ze zkusenosti co s tim, budu rad za pomoc.
mury
čus,na to aby ti rostlinka zesílila a netáhla se jako nitka budeš potřebovat nějaký ventilátorek,kterej bude tu rostlinku namáhat-ohýbat a ona pod tímto "posilováním" vytvoří silný stonek,a k tomu květináči-je samo lepší dát ji do menšího ,aby kořeny nemuseli prorůstat velkou masou hlíny-a když rostlinka povyroste tak ji přesadíš do většího.No tohle jsou hrubý infa ,když budeš hledat určitě toho najdeš více.ať to roste.M.
UdL
Rozhodně bych doporučil tu kyti opatrně přesadit a narvat do země až po mateční lístky! ;) Zkus ten stonek dostat co nejvíc pod zem, kytce by to nemělo ublížit. Počkej, až trochu povyschne půda, dej stonek mezi prsty, pak opatrně vyklep obsah květníku do dlaně. Kyti musí tuhle procedůru přečkat bez následků!!! Zvolil bych spíš menší květník (cca 8x8x10 cm třeba) a pak zas případně přesadit. A vůbec - použij ten samej květník a máš po problému. Pokud vše uděláš dobře, kytka ani nepozná, že byla venku! ;)

Dělám to tak pokaždý, protože pokaždý se vytáhnou úplně stejně! Jak pod lampou, tak pod sluncem...
rixo
ak sa taha moc hore asi ma malo svetla, resp ma ho moc vysoko a taha sa za nim....kazodoapdne potrebujes silnu stonku, takze presad ako radia kolegovia az po prve listky, zapni nejaky dobry vietor v jungli a pekne jej nakladaj nech baba vie ze je kralovna:vampire:
nech sa dari a upload:flick:
prometheus
Vybaven pripominkami a dalsim prokopavanim zkusenostmi na Groweru jsme pripravili nasi kralovne Lojzek novy trun a zapnuli ovivani, viz foto. Musim rici, ze jsem byl prekvapen, jak ten vitr pomohl - stacilo na chvili podlozit hlavicku a uz po prvnim dni stala holka na svojich uplne bez pomoci! Ja vedel, ze se mi bude hodit ten vetrak z odvareneho zdroje;)

Na hlinu jsem pouzil perlit, vermikompost (produkt kalifornskych zizal) a hlinu pro domaci kvetiny (snad nebude tak plesnivet). Na dno kvetinace jsem nasypal perlit a na zbytek smichal 3 lzice perlitu, 5 lzic vermiku a 7 lzic humusu.

Ted ma holka bocni vitr, nizsi stonek a svetlo cca 4cm nad sebou. Je fajn, ze ta usporka skoro vubec nehreje...

Zalil jsem ji trosku zvrchu a nalil vodu do misky cca 1cm - dnes rano jsem se dival a vysala vsechno, tak jsem vodu zase dolil, ale asi budu zalivat tak obden.
mury
hele s tím zalejváním bych to nepřeháněl,hlína by měla taky někdy proschnout.
UdL
No - už to vypadá mnohem líp. Klidně tu kyti příště zasaď ještě hloub. Prozatím to nechej - tohle bude ok. Zrovna v sobotu jsem přesazoval a jedna kyti bohužel zařvala. Chtěl jsem stonek (fakt mostrózní - 15 cm stonek) opatrně obtočit po květníku, aby jen koukaly lístečky a prd-ho a na 2 místech kytka rupla. 4 předchozí to ustály v pohodě! Tak tahle šla do kotle! Pokud to příště půjde bez jakýchkoliv tlaků, tak ji dej hloubějš. ;) Pořád platí OPATRNĚ!

Rozhodně nezalejvej každej den, nech to třeba i povyschnout, ale tak, aby kyti nevadla. Zkoušej! ;) Jak to bude přelitý, budou uhnívat kořínky. ;)

Tak ať se daří!
prometheus
dele jsem se neozval, ale digi fotak stale neni ve vybave nasi domacnosti, tak trosku trvalo, nez jsem zase privezl ten od nasich.

kyticky rostou, ale pomalu, velmi pomalu a co hur, osychaji jim dolni listecky. nevypada to dobre a dela to z nich chciplotinky.

nejdriv jsem kyticku presadil - mnohem niz, nez minule. dostala taky souseda, jedna kyticka z outdoor seminka. presazovani probehlo bez problemu, ale kyticka se proste porad nechce nejak rozjet. cekal jsem pri takovem hyckani mnohem vetsi nadseni pro rust! nechci do toho cpat ani zadne hnojivo, kdyz vidim, jak tak tak preziva. nemluve o nejakem experimentovani s rizky - o jejim strihani nemuze byt ani rec. ze by to opravdu byl problem se svetlem? mozna prece jen jedna sporivna neni na rust dost? zkusim tam jednu dve pridat, jestli to bude mit vliv. svitim 18 hodin denne.

chtel jsem mit do zacatku brezna neco jako "prvni sklizen", ale asi se budu muset zase spolehnout na zname a kamarady:(

foceni nic moc, pracuju na tom, ale kdyby nekdo z toho neco poznal, dejte vedet. i ty nove listky, vsechny jsou takove zazloutle, jako ze jim neco chybi. zkusim prvni to svetlo.

p/
mury
čus,hele na to žloutnutí zkus třeba hořkou sůl(na nedostatek hořčíku)
maj to normálně v drogerii a mě se to teda osvědčilo.no a to světlo bych vyměnil za 70-ku sodík-aspoň.a ještě jedna věc-možná to je blbost-furt se mi zdá ,že to moc zalejváš.měj se.M.
rixo
joo bud je to moc zalievane, tym padom korene stale saju ziviny a nemaju cas rast tym padom malo zasobuju listy a stonky....alebo je tam velke teplo?! aku mas teplotu nad vrcholkami???
3. vec moze byt ze je zle Ph pody....ale to uz musis cekovat ty:-)
Schinus
Rixo : ja si teda myslim ze kdyz se to moc zalejva tak koreny nemaj dostatek vzduchu--uhnivaj:rejp:
rixo
Schinus.....alebo aj taxa da povedat:-)) korene hniju ked maju dlhodobo vlhko a ziaden prisun vzduchu, to ano, ale tieto znamky vyzeraju ako perhnojenie...
ale ak si to teda myslis asi mas recht!!
Schinus
JOjo souhlasim asi prehnojeni a zaroven preliti:) jinak ukaz jak se ti to vyviji:) prolej substrat hromadou cisty vody a pak nech vyschnout nebo presad..a pri tom poradne promej koreny
rixo
tak s tymto suhlasim....nemas co stratit taxe skus nejaku kuru!! ono vzdy lepsie vychytat chyby skor ako potom v kvete....
prometheus
ja vim, je to spatne, moc spatne. z tohoto uz nic nebude, ale chci vyzkouset tomu jeste aspon trosku pomoci, neco jako trenink na dalsi pokus.

listky jsou zlute a zlute, uplne vybledle. preliti? nemozne, vody davam spise mene, vetsinou je zeme sucha. prehnojeni? pri sazeni jsem dal 30% substrat, 30% zizalky a 30% perlit, to je jedine hnojeni, do vody uz zadne dalsi nedavam.

pres vikend bych rad konecne sehnal lakmusove papirky (v drogerii?) a zmeril ph zeme a vody, nevim jak merit tvrdost vody, ale snad to tu nekde najdu.

mame uz vybojku, ale chybi elektrika a taky budu muset udelat odvetravani skrinky a taky skrinku lepe utesnit, protoze i v "noci" tam silne prosvita a pri kveteni by to takhle neslo...

takze nejaka foto - tragicka - a to vam rikam, ze na fotkach vypada kyticka jeste mnohem lepe nez ve skutecnosti :(
vzhledem k tomu ze s kyti bojujes od prosince(?)uz bych nic nezachranoval.
Zkus poridit rizky,trochu vetsi slunicko a pujde to krasne........


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma