walkinginspace |
Toto som cital na inej stranke (overgrow.com), kde to publikoval mpd. Ide o pomerne rychly sposob "curingu", ktory navyse urychluje susenie a znizuje pach pocas susenia. Water curing ako aj ine metody curingu zvysuju potenciu celkoveho produktu a dokazu zvysit potenciu velmi vyrazne. Vyhoda water curingu oproti vzduchovej metody je najma urychlenie procesu (namiesto 60 dni alebo aj viac toto trva len 7-10 dni). Water curing sucasne znizuje pach pri suseni. Znie to sialene, ale je to vyskusane, a bolo to pouzite na vylepsenie velmi nevydarenych urod.
Tu je postup:
1. Priprav dostatocne velku nepriesvitnu nadobu (nech sa tam zmesti uroda a zostane este trosku miesta nad nou)
2. Daj urodu do nadoby a napln nadobu studenou vodou z vodovodu (nie vyhladenou, normalnou studenov z rury). Sisky by mali byt pokryte vodou, alebo plavat tak 1-2 cm nad dnom. NEMIESAT MATERIAL za ziadnu cenu. THC je nerozpustne vo vode, ale mechanicky sa ho moze clovek zbavit.
3. Na vrch sa moze dat kus dreva alebo niecoho ineho, aby sisky zostali ponorene. O par (3) dni zavazie netreba.
4. Vymen vodu kazdy den, 6 dni dokopy
5. Na 7. den sa zbav vody a daj rastliny susit (zaves). Moze sa pouzit aj susicka na ovocie ale lepsie je zavesit.
6. Roluj a hul :-)
Ja sa musim priznat, ze som to neskusal, ale urcite to o par tyzdnov pri mojej urode vyskusam, lebo tvrdia, ze je to naozaj ucinne. Pri procese sa totizto niektore neucinne latky zmenia na ucinne, a preto sa zvysuje ta potencia. Neviem aky to ma vplyv na chut, ale air curing ma vplyv na chut dobry, to viem. |
|
|
Sinuhet |
Takze na zacatku mam cerstve sklizenou nesusenou rostlinu? Netusis jakym mechanismem dochazi ke zvyseni potence? Asi se podivam na overgrow, ze? :-) |
|
|
walkinginspace |
Ano, zacina sa cerstvou nevysusenu rastlinu, tym to zacina. Da sa ale zevraj aj pomoct vysusenej, ale to by som ja nerobil.
Neviem akym sposobom dochadza ku premene, ale to neviem ci niekto vysvetluje. Asi normalne pokracuje latkova premena ako pocas rastu. Air curing sa robi v podstate vzdy, aspon ti, co to robia poriadne. Toto usetri vela casu. |
|
|
Hyena |
Někde jsem tu četl něco podobného...
Využívá se taky toho, že v palicích jsou neůčinné látky, rozpustné ve vodě, takže se jich zbavíme. Ale o tom, že by to fungovalo jako katalyzátor tam asi nic nebylo. Někdo tam psal, že nechce mít míň materiálu, ale na druhou stranu je to úplně jedno... aspoň si tolik nezkurví plíce :) |
|
|
walkinginspace |
Neviem, ci sa nicia ine latky. Pri water curingu takisto ako pri air curingu sa hlavne zvysuje potencia, preto to vsetci co maju na to cas aj robia. Ked sa trava prestuje na predaj, tak sa toto nerobi, lebo to prilis dlho trva. Viem, ze air curing pomaha aj chuti vyrazne, lebo sa nici chlorophyl, ale to neviem o water curingu naistotu. Takisto sa neaktivne latky menia na aktivne, cize na THC a pod. |
|
|
walkinginspace |
Ok, toto som niekde nasiel, a dokonca na viacerych miestach podobne veci, aby to bolo trosku overene. Cize ide o 2 veci-odburanie chlorophylu (co zlepsuje chut) a latkova premena nepsychoaktivnych alkaloidov na psychoaktivne.
http://forum.growkind.com/forum/top...orum=4&topic=83
"Curing allows the chlorophyll to break down, and also allows the non-psycho-active alkoloids to convert to psycho-active ones. " |
|
|
Hyena |
No dyť sem to psal... netvrdím, že nemáš pravdu, jen sem to doplnil o informaci, že klesá hmotnost o látky rozpustné ve vodě... nerejpu :)
:rejp: |
|
|
walkinginspace |
vsak ani ja :-) ja som len nepocul, ze by sa nieco vo vode rozpustalo :-)
peace |
|
|
Sinuhet |
Ten odkaz, ktery jsi uvedl hovori o klasickem curingu. Tady na groweru se tomu rika fermentace. |
|
|
Dude |
hm, to co popisuje walking je tady - http://www.overgrow.com/edge/showth...ht=water+curing - jaqo výhodu uživatel mpd uvádí, že zatímco při curingu normálnim se odbourává jak hnusenej chlorophyl (mimochodem v otm samym threadu se popisuje curing třeba po dobu jednoho roku - kdy chlorophyl neni skoro žádnej - hnědý paličky - delikatesní chuť) tak i THC - kteréžto ve vodě nemá takovou možnost se rozkládat a zůstává ve většim množství :)
btw - za tu metodu se tam postavili někteří poměrně dost respektovaní členové...mimo jiné výhody by mělo patřit, že nemusíte tak dlouho flushovat, bordel by měl jít pryč...read for yourself:) |
|
|
Hyena |
Si nepocul, ze by se neco rozpoustelo? To ale pozname jen spektralnim fotometrem... :) |
|
|
walkinginspace |
mpd je velmi vazeny clen. Ja ho poznam z everyonedoesit.com, kde obcas prispieva. On prave minule vysvetloval, ako velmi skazil jednu urodu, a ked to vysusil narychlo, bolo to o nicom. Ale ked spravil water "fermentaci" :-) tak ze to bolo celkom fajn.
Vela ludi sa ale aj postavilo proti metode, lebo nechcu dat svoje sisky do vody :-) |
|
|
walkinginspace |
Este dodam (vzdy ma akosi nieco este napadne...), najvacsia vyhoda je ale cas---trva to tyzden a nie 60 dni.
Inac, dik za ten komentar o fermentaci, aspon viem ako to tu volate, nevedel som. |
|
|
walkinginspace |
Este jednu vec-poslednu. Sinuhet, viem ze ten odkaz bol o "klasickom" curingu, ale toto je tiez len jedna z metod curingu. Latkova premena by mala prebiehat podobne (aj ked verim, ze su rozdiely vo vysledku) a dovod na celu fermentaciu je presne ten isty, len postup je iny. |
|
|
Sinuhet |
Water curing rozpusti latky rozpustne ve vode a odplavi je z rostliny pryc. S THC na rozdil od fermentace nedela nic. Jen vlastne vycisti chut. Odstrani chlorofyl, apod. Pri fermentaci se chlorofyl rozlozi ale navic jeste probihaji ruzne procesy meni potenci materialu. Nejake ty dekarboxylace apod. Chci zkusit na casti urody water curing s naslednou fermentaci. |
|
|
Dude |
tak na OG uz probehli testy - a prej hodne velka spokojenost:) |
|
|
mlynkovec |
ROZHODNĚ NEDOPORUČUJU!!!!!!
POZOR NA TO !!!!
měl jsem kytičky namočené týden vodu jsem poctivě měnil
včera jsem je vytáhl a dal sušit a DNESKA UŽ JSOU TROCHU CÍTIT PLÍSNÍ urychleně je přesouvám na topení a modlím se aby mi z nich alespoň něco zbylo
podle mě to byl hodně špatný nápad a já blbec to musel zkusit
ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI |
|
|
AciDo |
Zravim - taky jsem si rikal, ze to vyzkousim(pro jistotu na tech nej palickach, ktery mi vyrostly -viz prvni foto), tak jsem pripravil dle navodu neprusvitnou nadobu(hehe ja repuju..), palicky opatrne vlozil a kazdy den vymenoval vodu. Po sesti dnech jsem palicky vyndal a skoro se rozbrecel - byly takovy voslizly a skoro se rozpadali a na dne nadoby bylo spousta toho slizu(takove ritkej pachnouci sirup) - prikladam foto. No netusim, co jsem delal spatne - pro me to byl spis water curving...
to foo : jak vypadaly ty tvoje kyti po vyndani z nadoby? |
|
|
metalsodik |
No a já dnes dosušuju po týdením curingu a v pohodě, zítra budem testovat jestli je nějaký rozdíl ,oproti normálu. Když jo tak napíšu pár rad a vyfotím to . Sliz ,ale tak to fakt nevím musí to bý v chladničce v teplotě asi 6-10 stupňů a nemůze být problém. Jěšte to zkusím po očistě zfermentovat a uvidím. |
|
|
AciDo |
No ja jsem to mel v hrnci na zavarovani - to by se mi do lednicky asi neveslo. Kazdopadne jsem tam lil studenou vodu z vodovodu a v tom hrnci se to za ten den asi moc neohreje... |
|
|
metalsodik |
No já mněl vodu ledovou a vydrželo by to i 14 dnů , ale musím vyzkoušet jestli to má cenu. Problém vidím u tebe jednoznačně v teplotě. Dej toho mín a do chladničky a není se čeho bát. |
|
|
AciDo |
to metalsodik : kazdopadne dik za radu - vyzkousim to na jedny palici(nechci prijit o zbytek) a dam vedet. ole |
|
|
nide |
Doporucuji material po curingu susit nekde na stole. V zadnem pripade nedavat do sitovaneho pytle a nekam zavesit, jako jsem to udelal ja. Zavesil jsem ho do prostoru za zachodem (v panelaku) a po case se mi zacaly rozpadavat palice, jako kdyby ty vetvicky ktere je drzely pospolu zacaly zevnitr uhnivat. Hnilobu jsem zadnou nenasel, ale vlhko a teplo uprostred pytle asi udelalo svoje :( Ale aspon jsem chytrejsi :) Jinak curing doporucuju !! :) |
|
|
metalsodik |
Já jsem dělal očistu trávy v této nádobě kde jsem první 3 dny musel vše zatížit aby to bylo pod vodou , po této době už to není zapotřebí. Každý den vyměnit vodu podobu jednoho týdne a uložit na studené místo , já do chladničky a žáden pach se nekonal,jak tu někdo píše. Po týdne jsem vše vytáhl a okapal , potom jsem to dal na tácek a šoupnul na půl hodiny do otevřená trouba na 30 stupňů a zapnout ventilaci aby se ztratila vlhkost , pozor jen slabá teplota nebo jen průvan. Tráva není potom tak mokrá a v chladnu dosušit volně , asi 1 měsíc , podle místních podmínek . Jemné předsušení zabrání vzniku pachu po zatuchlině , jak si tu někdo stěžoval. Proč to vlastně dělat, první výhodu vidím v použití takto upravené trávy pro vaření ,když ji po usušení ještě povaříte tak pach je pryč a pokrm je jistě lepší. Při kouření se dotyční zhodli že je to sice méně vírazné ale neškrábe to tak . Jeto věc názoru a chuti,každopádně to nesnižuje ůčinek a stojí to za zkoušku. |
|
|
metalsodik |
Píšu tam dle místních podmínek . je pravda že takto očištěné kytky kupodivu uschnou spíš než čerstvé z venku. Záleží ale jakou máš relativní vlhkost , teplotu a průvan . Ja to dal na půdu kda bylo 80 % a 12 stupňů tepla , jsem pro delší sušení při dodržení bezpečných podmínek aby to nezatuchlo. Rychle usušené kytky smrdí senem a nejsou dobré. Spěch není na místě . Na monitoru ale scnou taky asi 3-4 dny ,tak nevím jak jsi to sušil ,že to bylo tak rychle,hlavně jestli jsi spokojený z výsledkem .to je to hlavní. |
|
|
MUZsRANAMI |
to Sinuhej: a ako to dopadlo? s tou vodou a s tou fermetaciou? kolko dni si to mal vo vode a kolko si fermetoval? chut
to metalsodik: tak ako hovoris ked si spokojny nie je co riesit, len pokracovat :) grow on, dry on |
|
|
MUZsRANAMI |
Q: What's the water curing method?
A: Water curing is done to remove some of the non-psychoactive water soluable substances in herb. While THC isn't soluable in water, things like proteins, sugars, pigments, and some resins are, and when soaked in water, they are removed from the plant. This can reduce the harsh grassy flavor of poor quality weed, and can increase the THC to weight ratio by as much as 30%. To water cure, loosely place fully
dried buds into a glass jar and add luke warm water. The buds must be dry before they can be water cured. Be carefull of the temperature of the water you use as well. Though THC isn't soluable in water, hot water releases THC containing oils that rise to the top. Leave the buds submerged for a few hours, drain the water, repeat the process, and re-dry. The final product will be dark in color and should smoke much less harshly.
http://www.hightimes.com/ht/grow/co...talrecords=1000 |
|
|
MUZsRANAMI |
Q: I'm writing to Max in response to his answers for "Water Curing" and "What is water curing and how to do it." Well, the first answer says to put the buds in warm water for a couple of hours, then repeat, then dry again. In the other question he says to put them in cool water in a jar for two weeks. Now is it warm water or cold? Do you do it for a couple of hours or for a week? I'm a bit confused.
-- Confused Curing
A: As well you should be. I must apologize for the confusion (you're not the only reader to call me on this one). The two water curing methods I described are both practiced, however I misspoke in my answer about the one week, cool water cure. This is NOT done to dried flowers. It's done right after harvest before the plant is dried for the first time. It's often done in large ditches by outdoor growers with a lot of product to prepare. It gives them time to harvest and prepare the herb in batches. This way some of the crop is being dried and prepared while some is curing. It saves some drying space and allows the grower more time to deal with a big harvest. The warm water cure is done after the flowers are dried. Fresh plant matter must remain in water longer than dried buds to release the pigments, proteins, and sugars. Water curing dried cannabis is often practiced on commercial, brown weed to reduce i's harshness and/or re-moisten the herb a bit. If you employ the cool water cure, change the water every couple of days or it will start to smell as some of the plant matter that is being drawn out will begin to rot. Thanks for being so astute and catching my error. I hope this clears things up a bit for everybody.
http://www.hightimes.com/ht/grow/co...talrecords=1000 |
|
|
MUZsRANAMI |
to all growers: skusal to niekto este? ide do toho niekto? haloooo :vampire: |
|
|
nide |
par lidi uz to zkouselo, podivej se na predchozi prispevky. ja v tom osobne budu pokracovat |
|
|
valdez |
Dělám to už druhej rok. Letos sem našel na kytce jednu paličku úplněuž uzralou, tak ji zrovna školim.
Pár tipů, nádoba nemusí býtprůhledná, stačí když bude ve tmě(aby se zabránilo řasám a vodním plýsním) Místo vody používám grepovou minerálku (příchuť si každej může dát jakou chce) Nádherně to pak chutná, minerály s CO2 taky udělají svoje při školení a jednou v šílení náladě sem přihodil do vody pivovarský kvasnice. REAL HEMP 4 REAL HEMPERS;) Měli byste samy zkoušet a ne jen kopírovat. Grow up |
|
|
nide |
to valdez:
Nadoba muze byt i pruhledna, voda se meni kazdy den, takze rasy a plisne nemaji sanci.
S ochucenyma mineralkama to muze byt dobre, vyzkousim ;) |
|
|
valdez |
Vyzkoušej. Ta tma by měla hlavně kvůli tomu aby se dosáhloredukce CBN na THC, jelikož tahle reakce probíhá nativně ve tmě. Jinak to CO2 z minerálek má výnikající efekt na školení,. uvidíš sám až zaliješ paličku čerstvě otevřenou minerálkou. A pivovarský kvasnice sou taky smrtící.
Grow up |
|
|
Yoll |
Zkusenosti z praxe - vyuzivano redeni broskvove mattonky s vodou, 6 dnu t 15-20 C ----- pro cigarko, koureni se vzdusnymi lidmi a fajfkari skvele, ale ortodoxni jointari a kuraci neoceni, rekl bych - ja osobne jsem byl prijemne prekvapen |
|
|
Marihouba |
tak dnes nakladam par palicek [tak 3-4 g predpokladaneho sucheho] do roztoku citronove matonky a vody, asi tak 50/50. Tak uvidime co z toho vznikne, na konci tydne pripojim foto a pote i smoke report,... |
|
|
mrakoplas |
Nedalo mi to a vyzkousel jsem to . Dal jsem to na 3dny do vody, 2dny do sodovky, jeden do broskvovy mineralky a 1 den do pomerancovy mineralky. Samozrejme kazdej den nova zalivka. Takhle jsem topil Pink Kush , peacmaker a GWS. Palice jsou do 7mi dnu ususeny ,po tom co jste je vyndali na vzduch.
Smrad z palic se neda srovnavat s normalne ususenejma palicema.
A pri tom si kazda zanecha svuj spaecifickej smrad. Je to tezko popsatelny neco mezi zvejkackama Huba buba, hodne sladkou marmeladou,(GWS, Peacmaker) az ke smradu mokry slamy pochcany vzteklou kockou, ktera celej den pila jahodovou stavou a to cely smichany s cerstvou travou (Pink kush)
Vzhled palic se taky zmenil o 100procent jako kdyby jste televizy nastelovali na nejvyraznejsi barvy. GWS ma cerno-fialovou barvu s tmave oranzovejma bliznama. Palice tvrda jak sutr posypana bilim cukrem , PM-je tmave zelenej a mnohonasobne pokrytejsi rezavejma oranzovejma bliznama. PK u Pink Kush se moc zmena vzhledu nepotrvrdila.
Co muzu zatim ,tak nejak objetivne posoudit:D ,protoze naposled si pamatuju GWS :frog: tak kour je suchy ,mozna trochu sladky a jemny. Ale pro ty co maj radi neco vyraznejsiho ,tak to neocenej.
Za pokus to rozhodne stoji.
Kdyz sezenu fotak , dam fotky. |
|
|
valdez |
mrakoplas: u r the man;) Tohle je pro vsechny co žraly úchylnej design ruské pohádky baba Jaga tištěné na karton |
|
|
valdez |
Jinak teda muzu doporucit nechat to celejch sedm dní v jednom nálevu, tak trochu na Kyrgyzstánskej způsob;) |
|
|
mrakoplas |
Jinak se musim opravit tu PK jsem mel 4dny trenovanou pouze pom. mineralkou. Kazdej den nova zalivka.
A co se tyce chuti ,tak kour je, jako kdyby prosel mrazakem.
Chvilku jsem myslel, ze to snad ani nemuze bejt zapaleny.
Valdez-jsem detailista :D
Jaks to trenoval ve kvasinkach , byl v tom velkej rozdil oproti vode ci mineralce? dik |
|
|
valdez |
Mrakoplas: Co se týče kvasinek resp. pivních kvasnic, je to jeden z těch případů, kdy slova nestačí, každopádně vzorek by si měl vyzkoušet každej;) Jinak k tomu kouři, je fakt jemnej a delikátní, hustější s mnohem menším odórem a jemnější chutí, ikdyž u té chuti hodně záleží na roztoku ve kterým byl materiál uložen. Největší úspěch sem dosáhl s Fantou (pomeranč; divoká malina bude letos;) ), kdy materiál po fantě nejen chutnal, ale i voněl, a běžně jsem jej kouřil v hospodách zabalenej v tabákovym listě (blunt) jako doutník s příchutí;) |
|
|
Kalvados |
Čusss, tak to sem ještě s tou vodou neslyšel, každopádně mi to přijde jako hodně zajímaví. Protože rád zkouším noví věci, tak to určitě prubnu. |
|
|
sky-triper |
taxem včera sklizel svou outdoor noname/blueberry model a rozhodl sem se zkusit WATER curing . . . . použil jsem Pomerančovou Bonaqu jemně perlivou s přidaním tak 1/3 nadoby vody z kohoutku a nekolika kapkama peroxidu vodiku . . . . dal jsem to do místnosti ve druhem patře která je smerem na sever (teplota by nemela jít nad 20 stupnu) . . . jelikož to brčko plavalo taxem použil obal od CD na kterej sem položil zavažíčko . . . . jelikož je to moje jediná kytička letos tag doufám že water curing bude uspešnej a popřípade bych se pokusil se zybtek o další školení . . . školím ted asi tag 10g . . . . . zbylejch 50g je v bedýnce proložené papírem a pomalu schne v pokoji . . . možná přesunu do chladnejších prostor . . . .
BTW: myslíte že na water curing postačí i třeba 4 dny ve vodní lázni a den sušení ? - chtel bych ten model na akci abych mohl obdarovat ohstitele - pokud by to ovšem nezkuřovalo tag to zase tolik nepotěší žejo |
|
|
sky-triper |
Chtel bych se zeptat jestli se dá water curing provadet i za pokojové teploty ? a je normalní že to všechno smrdí jako okurkovej salát ?(předpokládam že ano) |
|
|
vaaanha |
Tak mě napadlo - když se při vaření (třeba) mlíka nejdřív zeleň převařuje aby se vyplavily ty méně chutné látky, nešlo by to podobným způsobem udělat i u šišek? |
|
|
Cerda |
Rekl sem si, ze tenhle pokus taky vyzkousim. Tretinu kytky mam v mirindovy lazni uskladneny v lednici. Ozvu se jak to dopadlo :)....peace |
|
|
Janxu |
zkuste to tu trochu ozivit. zajimali by me fotky a dalsi postrehy o tech pivnich kvasnicich. pak to smaznu |
|
|
Janxu |
nechapu proc, ale predchozi prispevek mi nejde smazat. nicmene sem to vyzkousel.... a je to fakt docela super vec. zkousel sem to na dost preschlejch palicich. po sesti dnech v denne vymenovany vode sem palice vyndal a nechal pomalu schnout. ted kdyz sou palicky suchy, sou dost tmavy, ale vyslednej produkt je o 400% lepsi nez kdyz sem ho tam daval. a na vzhledu mu to taky moc nevzalo, spis naopak. |
|
|
MUZsRANAMI |
to Janxu:
kritika musi byt, bez nej sa neda napredovat, tvoj odhad je prehodnoteny, ked tak je mozne precistenie organickej homoty ale nie jej narast natolko.
Nikdy som to neskusal povedal neveriaci Tomas.:angel:
edit: odhad = 400 % |
|
|
Janxu |
citace: |
Původní příspěvek od MUZsRANAMI
to Janxu:
kritika musi byt, bez nej sa neda napredovat, tvoj odhad je prehodnoteny, ked tak je mozne precistenie organickej homoty ale nie jej narast natolko.
Nikdy som to neskusal povedal neveriaci Tomas.:angel: |
asi sem moc high, protoze mi nedava smysl co si napsal.
o jakym odhadu to mluvis? |
|
|
Cerda |
muj experiment bohuzel nevysel podle mych predstav. Blbec sem si neuvedomil, ze mirinda je docela hodne sladka a ze by se mely paldy pred susenim jeste umit ve vode. To sem neudelal...dym ma prichut zpalenyho cukru a v pozadi chut pomerance. Po oplachnuti by to bylo uplne o necem jinym. Z vodarny bez problemu, ale z fajky/speku ekl...paldy jsou tvrdy jak kamen a stavove bych nerekl, ze je silnejsi/slabsi.
Za pokus to stalo, ale uz to praktikovat nebudu...original chut a vune je urcite lepsi....cus |
|
|
Dr.Shadow |
Blíží se svátky vánoční, drahá polovička vesele peče cukroví, všude voní citron, skořice...a tak proč si neudělat "vánoční školení".
Popadl jsem celou skořici, hřebíček, badyán (takový to perníčkový koření), naházel do vody, svařil, přidal kousky citronový kůry, a zalil jsem tím napůl plnou půllitrovku drobnejch nasušenejch paliček, otočil sklenici dnem vzhůru a vrazil do ledničky. Samosebou za mírnýho hudrování kuchařky ;)
A nechám se překvapit, co z toho vyleze, za pár dní tomu udělam čerstvej nálev. Typuju na pěkně kořeněnou vůni po cukroví. :D
Znalec si řekne, že to je opravdu moc, a že je to pakárna...jenže jsem po každou špatnost..;) Podám report, jak to dopadlo, určitě budem mít "Šťastný a hodně veselý".... |
|
|
Dr.House |
Zdravim
Tak si tady pročítám tento thread a pořád mi nejde do hlavy, jak paldy v nálevu můžou být rychleji suchý než paldy schnoucí na suchu... Thank´s for answer... |
|
|
Dr.House |
Zdravim
no jak jsem si zde čet na odkazu tak se zde píší, že to nechávají v láku 7dní a potom to vyndají a za 6 dní je to suchý a dokonce někdo psal že je to "suchý na hulení za 1 den" |
|
|
nide |
pro Dr.Shadow:
Tak co ten report ? :D |
|
|
Dr.House |
Ještě z toho megamixu nemůže :frog: |
|
|
Dr.Shadow |
Dopadlo to krásně, mimo jsem byl z docela jiných důvodů..:D
Po slití jsem výslednej produkt vysušil v sušičce, nechal tři dny na platě na vzduchu a uzavřel do prachovnice. Po týdnu proběhl test...
Kdokoliv to ucítil, určitě si myslel, že chytla bedna s vánočníma perníčkama!
Vůně překvapivě silně kořeněná, hodně to dostalo po skořici, poznat byly i ty další. Akorát drahá polovička se dívala nějak divně, jestli jsem se náhodou nezbláznil...ale když byly ty Vánoce..;)
Síla původního materiálu zůstala v původním stavu.
Můžu doporučit jako takový zajímavý spestření, teď chci něco vymyslet na Velikonoce... |
|
|
Dr.House |
Můžeš dát Watercuring s králíkem... Kdo ví? :D |
|
|
mrnin |
otazecka? zbavi water curing vsech zbytku po hnojivech....
docilime 100% prirodniho produktu? |
|
|
mrakoplas |
mrni: nerekl bych ,ze se odstrani hnojiva ,ale spis prekreje jeho chut... |
|
|
vaaanha |
Water curing mě zaujal už hned při prvním čtení co může dokázat, nebo - by mohl - zatím jsem neviděl moc zdařilých porovnání plus a mínus "normálního" sušení a water curingu. Tak jsem si to vyzkoušel na vlastní pěst.
Během prázdnin jsem dostal jednu zuboženou kytku od člověka s tím, že když jí dokážu pomoct, tak bude rád - on byl nucen ji vyhodit. Kytka se dala v rámci možností do kupy, ale nakonec nezkuřovala. Tak jsem ji sklidil s tím, že to bude kytka pokusná.
Materiál, který jsem si připravil na tento pokus jsem rozdělil do tří přibližně stejných hromádek. Tři jsou proto, že u každé bych chtěl vyzkoušet "nakládání" do jiné vody. U první to byla čistá neperlivá voda, u druhé perlivá a poslední je ochucená minerálka(pomerančová Poděbradka). Materiál jsem nandal do mističek, zatížil aby byl u dna a každý den po dobu týdne a půl jsem měnil "nálev". Po deseti dnech jsem každou hromádku omyl a dal sušit v běžné pokojové teplotě do tmavé skříně. Chtěl sem sušení v krátké době, aby se při něm neprojevila plíseň.
Jako nejlepší výsledek se mi jeví asi nálev s čistou vodou. Asi to je dáno tím, že voda dosahovala asi nižších teplot čemuž nasvědčovalo celkové větší ztmavnutí barvy finálního produktu oproti vodám s bublinkama. Vzhledové změny jsou patrné u všech vzorků. Celkově se mi zdá, že když je porovnám s normálně nasušeným materiálem tak působí křehčeji - líp se drolí. Ale vůně byla trošku potlačena.
Nejsem nějaký chuťový odborník, ale chuťově mi určitě nejlepší přijde zase nálev s čistou vodou. Chuť je taková výraznější, vůbec neškrábe, je v ní cítit snad nějaké koření? Těžko se to popisuje ale je to lahůdka:p:. Na druhou příčku bych posadil materiál z pomerančového nálevu. Na jednu stranu je ten pomeranč opravdu při kouření cítit, ale tak nějak uměle. Spíš z něj cítím tu minerálku než vůni pomeranče - tohle by chtělo příště při "ochucování" více vychytat.
Pokus to byl určitě přínosný, ale vzhledem k tomu, že se konal u kámoše doma - ještě to není určitě 100% co se z toho dá dostat. Ale rozhodně to stojí za vyzkoušení aspoň pro lehké podzimní zpestření. |
|
|
nero |
Hmm taky sem to skusil a přišel sem na dobrej chlast normálně sem vzal pitnou vodu dal sem to do 5 litrovýho demižonu a přidal sem palice docela kvalitního skunku a davku cukru a nechal to bejt a začalo to kvasit atd a byl chlast na svjetě (DOPORUČUJU) |
|
|
Caputo |
Zkoušel jsem to. Týden v lednici ve vodě, každej den čistá voda. Špinavá voda mi přišla jen po prvním dnu, pak už byla čistá. Hulení ztratilo trochu váhy, ztmavlo, tolik neškrábe, chuťově je určitě lepší. Takže bez problémů...
P.S. do vody jsem to dával suchý, tudíž nevim jak to probíhá s mokrym hulením...bye |
|
|
morning smoker |
jak to tak ctu tak jsou dobre vysledky se suchym i cerstvym materialem? moje sisky jsou namocene zatim 3 dny (cerstve), ale jen v obyc. vode z kohoutku, pro jistotu je zatemnuju a jeste davam do lednicky. skoda ze jsem se o tom ochucovani nedovedel driv :-) kazdpadne dnes jim trochu zmenim prostredi, zkusim coca-colu a neco ovocneho a dam taky vedet.
IMHO - ten ubytek vahy podle me vubec neznamena ztratu jakekoli psychoaktivni latky, spis jde o ubytek tech svinstev, tudiz bych rek ze to prodejce nedela prave proto, ze se plati za vahu, at uz je za ni schovano cokoliv. cili asi jen pro fajnsmekry :) peace |
|
|
pluto662 |
hmm urcite to vyskusam, ale este dotaz, nebolo by to lepsie s mineralkou a SKUTOCNYM ovocim ? bo tie prichute v mineralkach niesu 100% prirodne
myslim ze aj toto muoze mat vpliv, mam pravdu ? |
|
|
WERD |
citace: |
Původní příspěvek od pluto662
hmm urcite to vyskusam, ale este dotaz, nebolo by to lepsie s mineralkou a SKUTOCNYM ovocim ? bo tie prichute v mineralkach niesu 100% prirodne
myslim ze aj toto muoze mat vpliv, mam pravdu ? |
bál bych se že z čerstvýho ovoce by se mohl rozpustit cukr a pak by to mohlo být jak psal kdosi jako když pálíš karamel..
Ale v brzké době se na to taky chystám |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od WERD
citace: |
Původní příspěvek od pluto662
hmm urcite to vyskusam, ale este dotaz, nebolo by to lepsie s mineralkou a SKUTOCNYM ovocim ? bo tie prichute v mineralkach niesu 100% prirodne
myslim ze aj toto muoze mat vpliv, mam pravdu ?[/B] |
bál bych se že z čerstvýho ovoce by se mohl rozpustit cukr a pak by to mohlo být jak psal kdosi jako když pálíš karamel..
Ale v brzké době se na to taky chystám |
Spíš bych řekl že by to mohlo začít kvasit...
ale zkusím to na malejch pálkách ze spodku s hruškou nastrouhanou a minerálkou neochucenou...
uvidíme...
zatím Valdezova metoda finišování [ http://grower.cz/forum/showthread.p...1377#post461377 ] |
|
|
MyGrow |
pridam tip na water curing - pokial mate uz len sisky (napr v pohari, flaske, ...) - presypte ich do pancusiek (take nylonove ako nosia nase polovicky :) )... takto ostanu pekne pokope a dalej postupujte podla popisu ktory tu uz bol uvedeny... |
|
|
blackfatjesus |
Zdarec, nebudu zakládat dred když už tady je, ale potřebnou odpověď/ujištění jsem v něm nenašel.
Dneska jsem sekl a s části jsem se rozhodl vyzkoušel watercuring. Jednu část části jsem dal do studené vody v plast. kýblu, zatížil talířem a dal do sklepa kde je +/- 19°C, druhou jsem dal do plastové krabičky s víčkem, zalil perlivou ochucenou minerálkou a dal do ledničky.
Který prostor je z hlediska teploty lepší? Někde jsem tu viděl, že se to klučinovi ve vodě potáhlo nějakým slizem a osazenstvo se shodlo na tom, že je to vina teploty.
Děkuji za odpověď, Jeezus. x) |
|
|
Mard |
No určitě v lednici máš větší šanci že to nebude plesnivět. Já to dávám do lednice a každý den měním vodu za čerstvou. A nemám s tím delší trpělivost než 3 dny. |
|
|
blackfatjesus |
Vodu/minerálku měním co 12 hodin, asi zbytečné tak často, ale na émerickejch fórech to tak psali, takže to určitě musí být správný postup. :) :D
No, tos mě moc nepotěšil, kýbl do ledničky nenarvu. Takže, přesunout úrodu do druhého, chladnějšího sklepa nebo garáže bude asi lepší, jak vidím. |
|
|
Mard |
citace: |
Původní příspěvek od blackfatjesus
Vodu/minerálku měním co 12 hodin, asi zbytečné tak často, ale na émerickejch fórech to tak psali, takže to určitě musí být správný postup. :) :D
No, tos mě moc nepotěšil, kýbl do ledničky nenarvu. Takže, přesunout úrodu do druhého, chladnějšího sklepa nebo garáže bude asi lepší, jak vidím. |
No plíseň se dělí i ve studeném prostředí, v lednici také kolikrát zplesniví sýr. Takže možná ta lednice až tak moc nepomůže, jak si namlouvám. Ale každopádně čistota půl zdraví, lej tam jen čistou vodu a misku (u tebe kýbl) před tím propláchnout aby tam nezůstaly nějaké zárodky plísní. Kdo by to pak kouřil, že ano. |
|
|
|