Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Budování skříně 250W hydro - Klikni zde pro originální téma
Jointar Ganjar
Zdravim všetky,
Zrovna sem v konečnejch fázích dobudovávání skříně, všecko zatím v poho. Akorát řešim jak a do čeho zavěsit světlo a jakym způsobem vyřešit větrání a docela by se mi hodila nějaká rada.
Tak nejdřív to světlo. Trochu sem se porozhlíd po sklepě a našel sem tak starý velký zavařovačky (sou dost velký na to, aby se tam vešla výbojka, jenže musim vyříznout dno, aby tam moch vzduch, ale to snad ňák pořešim). No a zbytek je na obrázcích…… Snad se to z nich dá pochopit.
:slizoun:
Jointar Ganjar
Potřeboval bych poradit jestli je lepší to udělat jako na 1. obr. , kdy větrák táhne vzduch od výbojky. Nebo tu druhou možnost, která se my zdá lepší, kde to fouká přímo na tu výbojku a z menší vzdálenosti.


P.S: AŽ to bude všechno hotový,(a hlavně až budu mít foťák) tak pošlu ňáký foto.
Aryan
Jointar Ganjar: jo 2. obrazek je lepsi ... setris tim i vetrak kterej taha studenejsi vzduch nez kdyby tahal od vybojky
psilos
No, nejdřív bych pořešil, jestli je větrák na tah, nebo tlak, někdy je lepší ho mít až na konci potrubí(druhý straně, než máš Ty)
Jak Jarouš správně předpokládá, najdou se takový lidi, jako JÁ, co Ti napíšou, ať se na tu zavařovačku vykašleš a pořídíš trubici k tomu určenou (tak 2 kila) Má mnohem lepší propustnost světla (99%? jsem někde četl) , je simaxová, tudíž tepluodolná, prostě lepší než řezat dno a pak to mít ještě neúčinný. Velký Jarouš si totiž neuvědomuje, že někdo tu trubici prostě potřebuje, mně snížila teplotu o 5°C u 600W. Při tom u 400W jsem měl jen home made stínítko s odtahem a stačilo to. Takže nejdřív to zkus bez kůltúbu - kup malý teploměry a měř teplotu u vrcholků kytek. Je možný, že zjistíš, že Ti bude stačit obyč stínidlo.
KABUTO
Já jsem si udělal coltube z plechový roury co se používá ke kamnum+sklo,před tim jsem měl obyč stínítko,který jsem si uzavřel sklem a na 600 pohoda.
Občas se mi zdá že to s těma vychytávkama přeháníte:)250 zas tak netopí.

2Jara 2xl:tobě tady takhle někdo radil?(možná nějakej tajnej agent z Gshopu :) )dycky je na člověku co si zvolí,spousta věcí se dá udělat doma,ale lidé tady pouze sdělují své názory a zkušenosti,nemusíš se jimy řídit.

čau odborníci
Jointar Ganjar
No jasný, že ta 250 to zas tak nevytopí, ale chtěl sem použít něco co sem měl doma(protože mi nezbyli prachy) a když sem našel tu starou zavařovačku, tak sem si řek, proč to nezkusit. I když je pravda, že s timhle sklem to úplně ideální nebude, ale určitě to pošlape.

2psilos: a kde se dá sehnat ta “ideální trubice” ?
Sinuhet
Idealni trubice se da sehnat na www.kavalier.cz PRipadne tady zadas do hledani slova jako cooltube, borosilikat, simax, kavalier
czechglock
Takhle jsem to měl před CT. Taky možný řešení a na 250 by mělo stačit.
czechglock to vypada celkem dobře ! ale to mas kousek urizleho skla nebo plexiskla ? jj sklo je prej s propustnosti naprd ale plexi už je OK!
taky jedu 250 a s 3 vetrákama 12V cooltube vubec neřešim je to taky muj koníček ale proč si přidělávat práci!
czechglock
Bylo to obyč sklo. S tou propustností na tom asi něco bude, ale ja jel první ind. se 400W pod tim 5mm sklo( tenčí se mi nechtělo kupovat) a tak mi vyrostli bohovský paldy.
Jointar Ganjar
Tak se to včera zkoušel podle toho druhýho nákresu a šlapalo to dost v pohodě teplota ve skříně nešla po 5 hodinách přes 27 °C. A to tam nebyla žádná jiná ventilace krom týho jedinýho větráku :). Ale rád bych si koupil tu trubici kdyby byla okolo 200. Není zas tak velká investice a docela se vyplatí. Nevíte, kde by se dala schrastit někde v Praze??? Koukal sem se na ty jejich stránky, ale nikde sem tam nenašel žádnou možnost objedánvky.?.?.?
A taky sem včera při tom testování narazil na dost vážnej nedostatek, kterej byla vlhkost, která šla pod 30%. Mám tam pár misek s perlitem ale to je dost k ničemu. Napadá mi už jenom ultrazvukovej zvlhčovač, ale na ten zrovna nemám. Neznáte někdo nějaký lacinější a účiný řešení?
Sinuhet
Jointar: Me fungovalo bublani naprazdno. Vzduchovaci motorek, kaminek, miska s vodou. Postavit nejlepe k otvoru kudy se nasava vzduch do skrine.
Jointar Ganjar
Díky hnedka to zkusim. Docela se mi to hodí, protože ten motůrek co mám je na 200l nádoby a má dva vývody takže jeden můžu dát na tu misku a ten druhej by to moch zvládnout probublávat sám, protože na začátek budu mít bubler menší a až kytí pořádně povyroste tak to šoupnu do většího.
Jointar Ganjar
Tak konečně něco novýho. Celý dny sem teď lítal po obchodech, scháněl a budoval a konečně už je jakž takž hotovo. Kytičky už vylejzaj z hlíny a maj asi 2cm.:bravo: (Zatím je mam v hlíně do bubleru je dám až trožku povyrostou….. Nakonec se nějaký prachy našly a tak sem tu vlhkost vychytal tim ultrazvukovim rozprašovačem. Vypadá to fakt dobře jak z toho leze ta mlha. :wink: Akorát štve, že zatím mám jenom tři kytky, protože ze šesti semínek, co sem dal klíčit vylezli jenom tři. Takže sem dal vyklíčit další a doufám, že je doženou. (kdyby to někoho zajímalo tak ty semínka sou z ganjawebu a ta klíčivost teda nic moc:(). Akorát nevim jak vysoko dát tu lampu zatím sem jí dal 50cm nad květináče a zdá se mi, jakoby kytí táhlo hrozně nahoru za světlem.:confused:
Přes víkend sem měl od kámoše pučenej foťák, tak mám konečně nějaký foto. Sice nic moc, ale alspoň něcoJ.
Jointar Ganjar
1. Zvlkovač v takový kopuli i s doplňovačem vody. za tmy
2. to samí za svetla
3. Trošku nakřivo pohled do skříně
Jointar Ganjar
Ani ne, hlavně už mám na bubbler všecko připravený. A moc se na to těšim :)
Jointar Ganjar
Tak tady je to foto.
Jointar Ganjar
Jo, sorry nejaky popisky:
1.Mlhovac za tmy
2. to samy za svetla
3. skrin trochu nakrivo. Pod tou nadobou s kvetinacema je este 90l-ova nadoba (budouci bublak) s deskou, na ktery to vsechno stoji.
Jointar Ganjar
Mám problém s kterym bych potřeboval poradit. Ten zvlhčovač je v pohodě udělá mi ve skříni za 5 min. přes 90% vlhkosti. Ale mám s nim problém, že nevim čim ho spouštět a vypínat, aby se vždycky zapnul na pět minut a pak na pět vypnul a zase na pět zapnul……..a takhle pořád. Zkoušel sem se optat v Hornbachu, ale tam měli jenom klasický manuální časovky po 15 min. ,nebo digitální, který ale maj jenom určitej počet zapnutí/vypnutí. Tak si lámu hlavu, co s tim. Nechat to běžet patnáct minut je zbytečný a po patnácti minutách, co bych to nechal vyplí tam vlhkost klesne na 50% :(. Tak co s tim?
psilos
kup si hyd(g)rostat, na něm si nastavíš %relativní vlhkosti a jedeš!! Jinak jde taky kombinace 2 digitálních časovačů, ale musíš sám zvážit, co je efektivnější a za kolik.
Jointar Ganjar
Tak zas nějaký foto. Konečně už trochu povyrostli.:sun:

Nevíte někdo, kde by se dali nakoupit, co nejlevnější kyseliny. Nejlíp na Praze 6, ale v podstatě je to jedno kde. :)
Jointar Ganjar
topsilos: Dík za radu nakonec sem tam dal ty dva časoveče a jede to v pohodě.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma