Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Skunky a paměť - Klikni zde pro originální téma
Laura
Chtěla jsem se vás všech zeptat na jednu podstatnou vec.Už asi rok pravidelne hulim,poslední dobou víc a samí lepší matro.Jen ta paměť......je to čím dál horší,jen přemýšlím nad tím kam jsem to dala,co mám udělat a nejhorší na tom je,že moje zaměstnání paměť potřebuje.
Já vím..mám teda přestat,ale mně nechce...
Walhalla2000
nojo... neco na te ztrate pameti asi bude... vzdyt jsi uz i zapomnela, ze jsi ten samy dotaz postovala jinde. Dvakrat ten samy dotaz je trochu zbytecny... nemyslis?

:-)
Laura
Promiň,nové téma jsem zaváděla poprvé,tak mi to trochu ujelo.
Lackyfree
Já jsem na tom zhruba stejně, mam práci kde se fakt musí myslet hlavou a dost si toho pamatovat. A musim říct že znam jen děv tři cesty jak z toho ven.
1) přestat hulit
2) vyzkoušet nějaké to NOOPTRIKUM - což je chytrá droga, pomáhá navracet pamět (používají ji studenti před zkouškami a nebo staří lidé s nefungující pamětí)
já osobně jsem nedávno vyzkoušel PYRACETAM, je dobrej a nestojí moc (já dal za balení 75,-kč). Musim uznat že funguje ale problém je v tom že se člověk na něj moc nezhulí (alespoň já jo - zkoušel jsem ho použít proti přehuléní a do jisté míry fungoval). Jestli chceš něco o tomto přípravku něco vědět tak zkus třeba přes seznam.
3) zkusit si zvyknout (to je asi nejlepší). pokud budeš svoji pamět pravidelně cvičit a snažit se přemýšlet o tom co děláš nebo kam co pokládáš, bude to OK. Já osbně hulim asi tak v průměru obden, a kvalitku. Tyhle problémy jsem měl taky jako začátečník ale mohu říct že pokud se naučíš správně svoji pamět využívat tak to bude v pohodě. Podle ně jde o to že pokud je člověk, střízlivý a dobře odpočinutý tak by neměl míti s pamětí problém!!!!!
Cau
Walhalla2000
Zkouska pameti...
vyzkousejte si, jak na tom jste.

Nastavte si na hodinkach budik, aby vam zvonili aspéon ctirikrat denne. Na zacatku myslete na jedno cislo. treba rano.. v osm. pak treba ve dvanact vam zazvoni hodinky, vy zopakujete to cislo z rana a primyslite si jeste jedno... pak vam zazvoni hodinky rekneme v sest odpoledne. vy zopakujete ty dve z rana a pridate dalsi. No a jeste jednou, nez jdete spat. cili za den mate ctyri cislo (chce to aspon dvojmistna, lepsi je ale trimistna - pro expert level - ctyrmistna). No a rano jedete dal, zopakujete ctyri a pridate dalsi...

sem zvedavej, jak dlouho to kdo vydrzi. Muj rekord jsou ctyri dny... Pak jsem jednou cislo definitivne zapomnel (nikdy vice jsem si na nej nevzpomnel) a jednou jsem proste zapomnel cisla pridat (cely den - tim sem to anuloval)...

tak schvalne...

Jinak jako uz nekolikrat, tak prasky na pamet doporucuji Kalikor - baleni stoji 45 Kc. bylo 40 let na predpis a ted to uvolnili... tak to vyuzijte!
livo
Co se týká prášků - vůbec žádné nedoporučuji, maximálně tak acylpyrin a vitamín C. Mnohem lepší je paměť cvičit. Vždyť těch různých chemikálií už do sebe rveme dost, ne? V jídle a pití máte samý konzervanty a podobná svinstva, tak proč si zvykat na další. A smířit se s tím, že když předpokládám, že budu ještě nějakej rok hulit (nebo inhalovat), tak do sebe budu rvát chemii, o který ani pořádně nevím co udělá po dlouhodobějším užívání? A co když mi medicína dojde? Budu vypadat akorát jako nějakej blb.
Proto doporučuju paměť a pozornost (ono je to hlavně o zodpovědnosti nějaký ten "úkol" nebo "práci" chtít udělat včas a nehodit to už na začátku za hlavu) trénovat.
Lepší než léky je tužka a zápisník, kalendář a když sedím u počítače tak nějaký ten scheduller. Zajímavý taky na tom všem je, že většinou si v práci pamatuju skoro všechno (asi to bude tím, že v práci nehulim) a co si nezapamatuju, tak to mám napsaný. A když sedím v hospodě s kolegou po dobrý fajfce, tak si druhej den nepamatuju skoro nic i když tam padaly i zajímavý věci, který by stálo za to si zapamatovat. Jenomže to bude asi taky tím, že si vlastně ani nic zapamatovat nechci, protože jenom relaxuju.
Jinak v práci paměť využívám - školim software.
Napadá mě, že bych moh' udělat stránku (sice nejsem žádnej programátorovej guru, ale něco jednoduššího bych dokázal) o procvičování paměti a pozornosti. Moje žena je psycholog :-), tak bych jí do toho mohl zainteresovati (sice jsem s ní o tom ještě nemluvil, ale snad jí ukecám ;-)). Co vy na to? Nebo to rozjedem rovnou tady? Budu jí předávat naše podněty a mámit z ní odpovědi a pak je sem zapíšu.
Sakra to jsem se rozepsal...;-)))
majklovec
Livo: Určitě je to zajímaveji nápad, já jsem pro. I kdyby to nemělo bejt užitečný, zajímavý to je určitě.
oton
nehul každej den a budeš mít paměť v POHO!!!

nehledě k tomu že hulit každej den mi připadá dost divný, za chvíli je to uplně stejnej stereotip jako všechny věci co se dělaj každej den, a to přece nechceme, nebo aspoň já ne, jednu dobu sem hulil taky denně a pak sem zjistil že mi ta nádherná rostlina už skoro nic nedává, teď když hulim zase tak dvakrát tejdně je to uplně o něčem jiným, smích a takový ty dobrý věci jako tenkrát na začátku, a to je to co mě baví, tak že hulit každej den je shit, ale je to pouze můj osobní názor a postřeh, vyjádření přivítám
livo
2 oton: souhlas, nic by se nemělo přehánět a všeho s mírou

2 majklovec: ještě počkám, jestli to někoho bude zajímat a o weekendu začnu připravovat "půdu" pro realizaci.
Walhalla2000
2 livo

jo, docela by mne to taky zajimalo. Predstavuji si, ze to bude neco jako to co jsem psal o par prispevku vys? Ostatne, zkousi to nekdo?

a pokud ano, tak s jakymi vysledky?
Laura
No já si myslím že je to docela super,mě by to fakt docela zajímalo.
Hlava
Jó taky jsem poslední 2-3ročky hulil denně , teď už jenom 4-5do tejdne a je to poho . Chce to prostě alespoň jednou tejdně vysadit , o to větši nařez při delší pauze . A stím mozkem , je to jenom SVAL takže cvičit , cvičit , cvičit .... je to tak . Hodně čtení = hodně pamatování .

Napsal jsem jak funguju už pár let , můj názor :smoker:
j4m1e
mno ye to ff poho , hodne wyeci co si mam pamatowat nacpu do telefonu a dost wyeci si dawam na cedulky na monitor , ale to spish taqowyty pracowni .. ale to ye yen wo tom , ze si nehodlam pamatowat we swem wolnem case pracowni zalezitosti :) mno a nawic ted na podzim zacne prituhowat , co se poctu potencionelnich wlastniku konopy a tudiz budu steyne kazdey den zhuleney , protoze huliczi sou blazni a porad by nekoho zhulowali ;) . ye to tema kamoshema :D
oton
no jestli něco spácháš rád se mrknu, sice ten problém nemám jak sem psal ale rád uvidim něco novýho a zajímavýho
Lackyfree
Tak mě tak napadá že, zavrhovat prášky je nesmysl. Člověk si přece neublíží když je bude po určité době užívat (třeba v malých dávkách). Chemie je kolem nás až moc (důsledkem snahy výrobců udělat výrobek levněji, rychleji, možná i chutněji - ach jo), to je bohužel smutný. T o ovšem neznamená že tak jak nás - huliče - zavrhuje okolí lidí, kteří neznají nebo ani nechtějí znát jiný názor či jinou stránku věci (viz. diváci a fandové TV NOVA), budeme zavrhovat něco co nám v daném stavu může pomoci, co je lety vyzkoušeno, a je v lékárnách volně k prodeji (což taky o něčem svědčí). A navíc mě štve že někdo něco jen tak odsoudí aniž by si něco o tom přečetl (já toho, než jsem to spolknul, přečet dost a nejen na netu), s chabým argumentem že je to hnusná chemie, ale to je všechno kolem nás. Nezastávám názor, že vše co je přírodní je taky zdravé, odporuje to logice. Jasně, vitamín C se mi osvědčil taky (například při přehulení), cvičení paměti je nutnost i když si denně nevypalujete mozky (na to doporučuji MENSA testy - pokud to někoho netrklo - to jsou testy na určování IQ, ale dělaj se i takové knížky, kde jde jen o procvičování).
Tím cvičením a vitamíny si můžete dost výrazně pomoct a nebo taky né, tak tedy proč nevyzkoušet NOOPTRIKA. Mně to pomohlo a nemyslím si že by mě to ublížilo. Jen tak pro zajímavost, třeba PYRACETAM funguje v mozku tak že pomáhá okysličovat mozek (přirozenou cestou), snižuje viskozitu krve..... atd. Teď navíc prodávají v knihu s názvem - NOOPTRIKA - CHYTRÉ DROGY. Nečet jsem, ji ale určitě to udělám. Navíc ve vyspělejší Evropě (tím myslím západ) jsou NOOPTRIKA, velkým hitem.
Vážím si každého názoru, i když sním nemusím souhlasit, je mi líto že jsem se až tak moc rozepsal, ale nakrklo mě to že házíte NOOPTRIKA do jednoho pytle s chemii, tak jako jiní MARIHUANU do jednoho pytle s tvrdými drogami. Tím to příspěvkem nechci někoho nutit aby NOOPTRIKA bral, každý ať si dělá co chce. Jen musíme přestat posílat do světa bludy a demagogii (nechci se nikoho dotknout) - nejsme přeci politici .
Snad jsem se nikoho nedotknul a pokud jo, tak se mu omluvám.
Mějte se FANFÁROVĚ.......
HULENÍM PRO LEPŠÍ SVĚT
livo
to Lackyfree: no jasně, v tvým příspěvku je dost dobrejch věcí. Zkus se ale mrknout na začátek toho co jsem napsal k lékům. Začíná to: "vůbec žádné nedoporučuji", ale neznamená to, že je odsuzuju, to znamená, že je to jenom můj názor ;-)

btw k tomu Pyracetamu - na Seznamu jsem toho moc nenašel, tak ksem se mrknul do "Přehledu léků užívaných v praxi". Tam sice taky nebyl, ale je tam popsanej ekvivalent:
PYRAMEM, výrobce Pharmachim BG - D (Německo)
vyrábí se jako injekce, sirup a tablety
Nootropní látka, piracetamum INN
Ve stanovené denní době užívat tablety před jídlem, sirup po jídle. Neužívat na noc a užívání předčasně neukončit. Počítat s možností výskytu neklidu, stavů vzrušenosti.

Působí příznivě na poruchy vědomí, zejména kvantitativní složku (ale i kvalitativní), výrazně ovlivňuje bioelektrickou mozkovou aktivitu, má antikonvulzivní (protikřečové?) účinky, snižuje výskyt pozdní poúrazová epilepsie.
Upravuje kolísavý tonus (napětí) vigility (?). Snižuje agregaci trombocytů (sráženlivost krve?).
Přípravek je vhodný ke snížení alkoholických abstinenčních syndromů a u traumatického apalického syndromu (tak tady jsem v mimo).
Vazomotorickou reakční dobu (rozšiřování a zužování cév?) zlepšuje jen u lehce postižených parkinsoniků.
Při dlouhodobém užívání bylo zjištěno zvýšení libida :-).
Opatrně při neklidu, nepodávat u funkčních (endogenních) psychóz a těžších neuróz.

Víc toho neni. Jinak už jsem sehnal nějaký ty cvičeníčka, musím to nechat nascanovat a pak to sem hodim. :cool:
j4m1e
tyyyjooooo to ye ale dietka :D
Ganjaman
Pyracetam ... hhmmmhhhh... zajímací ...
Každopádně já můžu doporučit českej nechemickej
(samý přírodní extrakty) preparát MEMO plus.
Dostanete to v lékárně tak za vosum pětek a fakt dobrý - je v tom mimochodem guarana - takže to navíc zlepšuje náladu a lehce spíduje .... :-))
pokud to ještě skombinujete s B-komplexem a lecitinem + tak den dva nehulit - poběží vám paměť na 156% - ideální před zkouškou.
Jinak z dlouhodobějšího hlediska je asi vskutku nejlepčí nehulit každej den ..... ;-)
PalYno
jo tak to hej :)
PalYno
s tym memo plus mas recht mam odskusane,a ked hulim kazdy bozi den tak to sa neda s tou pametou,,,je to uplne ze konec
detlef
Takže za prvé bych Vás vyvrátil z omylu - Pyracetam - to je špatně. Je to totiž Piracetam. A dá se koupit on-line třeba zde: http://www.lekarna.cz/p/leky-volne-...hovane-tablety/

Jinak info o něm najdete také tu: http://www.smartdrugs.cz/

A můj názor? Podle mě je to zbytečné. Stačí opravdu trénovat nebo si věci někam psát. A pokud to neštve Vás osobně (že občas zapomínáte) - tak je to v poho.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma