Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Chmel + konopi - roubování - Klikni zde pro originální téma
slimejs
Docetl jsem se (http://members.nbci.com/dahy/herbar/herbar.htm), ze chmel je blizky pribuzny s konopim a dokonce je pry mozne naroubovat na konopny koreny chmel a ten pak ma mit ve svych sistickach obsazen THC. Nevite o tom nekdo neco blizsiho? Pokusy ap.?
Sla
Něco sem o tom slyšel, ale určite nebude chmel obsahovat THC, kytka prej potom rozste jenom podobně jako chem - rychle. Ale neznam nikoho kdo by tohle zkoušel. Jo a neroubuje se na kořeny, ale stejně jako když se roubujou třeba jabka.
dzouzi
jenze uz to tady taky nekde bylo

......hledat chmel.....
spaceman_86
cmel joooo chmmmm......
ps please dejte mi negativní karmu (jesli chcete)
Kubanec
četl sem,že chmel je jedinej příbuznej a to roubování by teoreticky šlo,ale je to obtížný na podmínky
weeno
Chmel patří spolu s konopím do jedné čeledi canabicae - konopnatých, ale určitě tím to příbuzenství taky končí.
amph
ja sem mel nekde link na nakou svycarskou partu, ktera roubowala trafku na chmel a pak z toho delali piwo. jediny co si ale pamatuju bylo, ze shanej distributory :)
KazakStarDog
a to ja jsem o tom cet v konopny kucharce ze prej to bylo nouzovy reseni (roubovat na chmel) v texasu za prvni prohibice nekdy ke konci 19.stol a prej ten chmel psychoaktivni byl tak nevim.
ziki
Jo, v tý konopný kuchařce sem to taky čet. Prej v USA farmáři začali roubovat, teď ale nevim jedtli konopí na chmel nebo opačně, no ale měly pak plný pole tohohle konopnýho chmele, kterej byl jako klasická ganja, akorát vypadal jak chmel. Takže si to fpohodě čadili a žádnej mizernej úředník nemoh zjistit jestli to je ve skutečnosti chmel nebo tráva. Pěstovali si toho obrovský pole a hlavně jim to nikdo nesklidil protože to nevěděl !!!
.. pohoda
Lackyfree
jen by mě zajímalo estli jste někdy drželi chmelovou šišku v ruce. Ta se asi kouřit nedá. A musí to být hnusné. Jinak je toto forum jen opakováním, protože tato otázka už tu jednou proběhla.
Jinak jsem někde čet že se roubuje ganja na chmel, obráceně si to nedokážu ani představit.
Asi to příští sezonu zkusim.... takže dám vědět, ale moc si od toho neslibuji. Když to vyjde, tak mam větší šanci že mi úrodu nikdo nesklidí - teda jen pokud se zemědělci nerozhodnou vočesat ten chmel dřív.....
no, ja mel jeden model co nejaky lidi pestovali na poli s chmelem a protoze sou pribuzny, tak reagujou dobre na priblizne stejny hnojiva, no bylo to neco neskutecnyho, myslim ze je to ale lepsi nez pestovat to na poli s kukurici
Tim
Ja jsem nedavno pil nejake holandske pivecko a tam bylo napsane neco jako ze je v lahvi obsazen chmel zito a hemp...tak nevim jestli to byl ten konopny chmel. Jmenuje se"Growsch" a je to zelene. Potom je jeste cervene a to je nic moc. Pokusim se naskenovat tu lahev do galerie, aby jste videli...

Tim
weeno
Do tohohle piva se jen přidává esence s chutí ganji, obsah THC je mizivý. Tohle pivo si můžeš koupit i v Čechách, ale nepočítej s nějakým HIGH.
Tim
Ja si delam moje startovaci opijaty z Absinthu. Nejprve musim trosku odlit a ochutnat jestli to ma vubec cenu tam neco davat. Pak vyberu ty vyvolene palicky a palice a narvu je do sklenice. Zavru vicko a necham je ulezet pro nastavajici sezonu. Takhle tech flasek mam vzdy nekolik a kdyz prijde nejaka pekna udalost; tak se veseli a pije mixovany napoje az jeden nevi jestli opravdu zije.
Je to docela natresk, ale stoji za to. Jeste obycejne k tomu hulime z vodnice.

Tim
paule
cetl jsem, ze se da roubovat (na zeleno, jako okurky) chmel na konopi. dale to pak roste a vypada jako chmel, obsahuje ale THC. zkousel to nekdo z vas???
CHOURIS
Je to možný já jsem to slišel vod kámoše kterej má souseda a ten žije pěstováním (pěstuje pod diodama,na stromě,...) Kříží modely no prostě je do toho zažranej. Přemejšlel jsem že bych to zkusil. Za skoušku nic nedám
Mr.Proper
http://grower.cz/forum/search.p...rder=descending

Toto všechno na mě vypadlo, když jsem použil hledání :)
Je toho tam hodně, tak to projeď a roubuj, roubuj.
Tajné
To je blbost, chmel bude pořád chmel, i kdybys ho narouboval třeba na svou prdel tak to furt bude chmel. (tzn 0%THC)

Ale možná naopak by to šlo, protože chmel roste fakt kurevsky rychle, třeba by ta kytka taky rostla rychlejš.
ddt
Toto je prenos z mnou prelozenej knihy Botanika Marihuany. Ludia citajte ju mate tam odpovede na vacsinu vasich otazok!!!
citace:
Štepenie

Medzidruhové štepenie medzi Cannabis a Humulus ( chmeľ ) fascinovalo výskumníkov a pestovateľov po desaťročia. Warmke a Davidson ( 1943 ) tvrdili, že prostým naštepením vrcholcov chmeľu na korene konope bude chmeľ produkovať: “ také množstvo drogy ako listy z neporušenej rastliny konope dokonca aj keď listy chmeľu sú kompletne netoxické“. A v súlade s týmto výskumom, aktívne zložky konope budú produkované v koreňoch a následne transportované cez štep do vrcholcov chmeľu. neskorší výskum Crombieho a Crombieho ( 1975 ) kompletne vyvrátil túto teóriu. Tak ako pred tým bolo uskutočnené medzidruhové štepenie medzi konope a chmeľom tak teraz vykonali štepenie medzi odrodami konope s vysokým a nízkym obsahom THC. Bola vykonaná detailná chromatografická analýza na oboch darcoch pre každé štepenie a ich kontrolnej populácii. Výsledok ukázal “. . . nebol zistený žiaden transport, prechod významných prvkov v súvislosti s formovaním cannabinoidov medzi, naprieč štepmi.

Štepenie konope je veľmi jednoduché. Niekoľko sadeničiek možno spolu naštepiť do jednej a dostať tak jednu veľmi zvláštnu rastlinku. Jeden postup začína tým, že zasadíme sadeničky niekoľkých odlišných odrôd do jednej nádoby tesne vedľa seba a zakorenenú ( pôvodnú ) rastlinu dáme pre kríženie do jej stredu. Keď sú sadeničky štyri týždne staré môžeme ich začať štepiť. Spravíme diagonálny rez zhruba v polke stonky pôvodnej rastliny a na tom istom mieste na jednej zo sadeničiek. Oba odrezané konce spolu napasujeme k sebe takže sa vnútornou reznou stranou dotýkajú. Spoj udržuje previazaním celofánovou páskou. Druhú susednú sadeničku môže byť naštepená na pôvodnú vyššie na stonke. Po dvoch týždňoch nežiadúce časti štepu môžeme odrezať. Po ôsmych až dvadsiatich týždňoch je potrebné dokončiť štep a udržiavať rastlinu v príjemnom prostredí počas celého obdobia. Keď sa štep uchytí a rastlina začne rásť pásku môžeme dať dole.
Holant
Uz tady o tom jeden velkej thread je,nejdriv vseci psali,ze ganja jde naroubovat na chmel,protoze jsou pribuzni.Nakonec se ale doslo k zaveru,ze sice jsou pribuzni,ale jde naroubovat chmel na ganju,nikoli naopak...
CHOURIS
No atet trochu praxe dnes mně ten kámoš přivezl palici chmele. A světe div se ono to zkuřuje. Není to žádnej scunk ale zhuluje to. Sice je to pěknej hegeš ale já mám jasno ROUBOVAT TO JDE A SKOUŘÍTO TÉŽ.
Tajné
CHOURIS: A zkoušel si hulit pro porovnání normální chmel? Chmel totiž obsahuje lupulin, takže nějaký účinky má sám o sobě.
CHOURIS
No to jsem nezkoušel.(no leda pívo no a to ve větším množství něco dělá
SAJFA
zajimalo by me jestli jste nekdy nekdo zkousel naroubovat konopi na chmel...
onehda jsem totiz cetl ze existuje latka zvana floretin. Je to latka vznikajici v listech jako reakce na fotoperiodu, ktera se nasledne transportuje v kytce do mista kvetu a vyvolava kveteni. a jelikoz chmel kvete driv, kvetla by driv i kytka. pouziti je but na dlouhokvetouci odrudy, nebo proste na to mit treba jednu kytku uz na konci cervence ( coz se na prazdniny hodi, ne? ). osobne to letos hodlam zkouset, ale kdyby jste mel nekdo tento napad uz pred tim, uvital bych nejake zkusenosti.
zomb
a dal by sa nastepit konarik z ganje na nejaku inu rastlinu? zeby to napr inak vonalo atd...
Dr.Shadow
Naroubovat by to mohlo jít (viděl jsem i jabloň roubovanou na jasanu), jenže THC se tvoří v květenstvích.

Takže kdybych vzal "spodek" (kořeny a kus kmínku) z konopný kytky, "vršek" bych dal z chmele a ještě by se to nedej bože ujalo, tak by tam bylo THC nula nula prd, nemělo by se kde brát.

Obráceně, tj. spodek chmele a vršek konopí, jo to už by bylo o něčem jiným, (opět ten předpoklad, že by to rostlo)to už by i kvetlo a v květech by se THC skutečně tvořilo...teoreticky. Kdoví, jak moc by se ta kytka zpazgřivila...:D

Ještě je tu jedna možnost...co takhle zkusit konopnou kytku opylovat pylem z divokeho chmele, co roste skoro v každý škarpě? Jen tak pro srandu?;) když se to nepovede, tak semena nebudou a aspoň bude kytka, když se to podaří, bude to zajímavej experiment..
carda1993
Podle me je to blbost... to je jako mi kamos rek ze kdyz dam kyti mezi koprivy ze mi to oprcaj.. kravina.....
citace:
Ještě je tu jedna možnost...co takhle zkusit konopnou kytku opylovat pylem z divokeho chmele, co roste skoro v každý škarpě? Jen tak pro srandu?;) když se to nepovede, tak semena nebudou a aspoň bude kytka, když se to podaří, bude to zajímavej experiment..
MDe_
citace:
Původní příspěvek od carda1993
Podle me je to blbost... to je jako mi kamos rek ze kdyz dam kyti mezi koprivy ze mi to oprcaj.. kravina.....


Ty vole :D 4 roky už to odpočívalo a ty to zase otevřeš :D Už se to zase někde na trídu řešilo a už je tuším uzavřen .. jen byl pokud roubovat né opýlit.
hasisman5230
To je teda hnus,já tady založim theard o křiýení konopí s jinejma kytima a oni ho locknou..
Kambu
citace:
Původní příspěvek od hasisman5230
To je teda hnus,já tady založim theard o křiýení konopí s jinejma kytima a oni ho locknou..


ty si založil tread o tom,jestli může konopí opýlit jiné rostliny..což je totální kravina,tak se nediv,že ti to zavřely!
MDe_
citace:
Původní příspěvek od hasisman5230
To je teda hnus,já tady založim theard o křiýení konopí s jinejma kytima a oni ho locknou..


Co jsi napsal ty "zda jse kopřiva s mařenou" je blbost už od pohledu .. tady to je už od roku 2001 se nediv .. ;)
frek
OT: Ty nováčci sou čim dál tim libovější :D
hej-rup
Tož co děcka, ujme se nebo ne?
citace:
Původní příspěvek od hej-rup
Tož co děcka, ujme se nebo ne?

To bych asi čuměl, víš určitě že ten Chmel je samice?
hej-rup
citace:
Původní příspěvek od Mirex

To bych asi čuměl, víš určitě že ten Chmel je samice?


No je to klon ze samičí rostliny kterej jsem si loni někde sehnal.... Ale při roubování pohlaví rostliny nehraje roli, můžeš na kořeny samce konopí naroubovat samičí roub a rostlina bude samice.
hej-rup
citace:
Původní příspěvek od hej-rup
Tož co děcka, ujme se nebo ne?


A jak to dopadlo? Narouboval jsem štěp chmele na 5 rostlin různejch genetik. 4 rouby uschly do 2 dnů, pouze jeden přežil ale nejsou na něm vidět žádné přírůstky. Vzhledem k tomu že rostlina byla přiklopená celou dobu pet láhví oběvila se na ní bílá plíseň ( pseudoperenospora cannabina) a to na listech konopí i chmele. Takže rostlinu likviduju a projekt odkládám na neurčito. Snad během června až bude dost materiálnu.
Dočet jsem se že úspěšnost roubování je cca 10% takže to beru aspoň jako malej úspěch.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma