Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Sklízet už teď, když jsou hnědý palice??? - Klikni zde pro originální téma
thinkswitch
Kytka je venku a má už úplně hnědý vlákna a některý už dokonce začínají růžovět. Co myslíte, sklidit???
Ja kyticky vzdy sklizim kdyz je na palicich tak 60% blizen uschlejch tzn. hnedejch. Takze muj nazor je sklidit :)
valecek
Co to jsou "vlakna"?? Mas na mysli pestiky?? Ty ale neruzovej pote co zhnednou!
thinkswitch
Jojky. Jsou to pestíky. Myslím, že předtím než zhnědnou, tak zrůžověj, jinak si to nedovedu vysvětlit, že některý jsou hnědý a některý růžový ;).
valecek
Jo, jasne, z tveho prvniho prispevku implicitne plynulo, ze jsou ruzovy az po zhnednuti: <i>má už úplně hnědý vlákna a některý už dokonce začínají růžovět</i>. Jo, nekdy pred zhnednutim ruizovej, ale to ruzovej i kalisky atd. IMHO je to teplotou.
maestro_007
Zda se mi to nejak brzo na Outdoorovou kytku, ale pokud je 60-70-80 procent pestiku hnedych tak slklid. Jeste lepsi je ridit se podle seminek, az zacnou vylezat tak sklidit (teda pokud tam semena mas)
thinkswitch
No jako jasne. Taky se mi zda ze je brzo,ale seminka nejsou, je to prece samice ;))).
Majkl
.

[Edited by Majkl on 03-04-2002 at 04:33 PM]
thinkswitch
:D ... jako vim. Ale taky se vetsinou hulej jenom samice a vetsina groweru si dava bacha, aby se jim neomrdali... a ja sem si je taky nenechal oprcat, aby se mi kwa nezmensila potence sefe ;))).
Dr.Katz
jaké pestíky pořád? snad blizny,ne? pestíky mají samci, teda jestli si dobře vzpomínám z přírodopisu. já osobně sklízím, když blizny zhnědnou a pouzdro na semínko (i když tam žádné není) je co největší. ale je to jenom můj názor. jinak HULENÍ ZDAR !
thinkswitch
Je to jasny. Jdu to sklidit. Uz se tesim jak vlk ;D
thinkswitch
Tak jsem zahulil a je to v poho ;o) ... suseni v horkovzdusne troube je cool. Myslim ze dost fpoho, kdyz potrebujete ryxle ususit... enjoy...
t.
robor
Mám stejný problém. Letos poprvé budu sklízet outdoor. Sadil jsem první týden v květnu a teď už mám kytku, která má většinu blizen hnědejch. Zdá se mi to dost brzo. Divný je, že vedlejší kytka je sazená ve stejnou dobu, má úplně stejný podmínky a zralá ještě evidentně není.
Když se prošvihne termín sklizně, klesá rychle potence kytek???
Ignácius
Taky jsem az do vcerejska resil, jestli uz sklizet svych 9 dvoumetrovych samic s obrovskyma palicema.
Ted uz to neresim, protoze dneska v noci to nekdo udelal za me :-(((

Parchanti, hrozne rad bych si s nima promluvil z oci do oci. Ach jo...
robor
Mají být blizny hnědý úplně celý? Moje kytka má hnědý vrcholky úplně všech blizen tak nevím, jestli bych už neměl vzít sekyrku a skácet to. Zkušení, poraďte prosím.
Díky.

[Edited by robor on 03-09-2001 at 10:10 PM]
maestro_007
Mely by byt hnede uplne cele, rozhodne kdyz chvili pockas tak se nic nestane, radsi o neco pozdeji nez driv.

Ale zase je riziko ze to pokaci nekdo jiny...
carlos
citace:
Původní příspěvek od Dr.Katz
jaké pestíky pořád? snad blizny,ne? pestíky mají samci, teda jestli si dobře vzpomínám z přírodopisu.


Pestíky jsou samičí reprodukční orgány, s bliznami máš ovšem pravdu - ty postupně při zrání zahnědnou a usychají. Současně se však ve vlnách objevují další čerstvé bílé, jak se rostlina snaží počkat na opylení. Základní pravidlo je sklízet při 50-70% hnědých "vlásků", pak už se nové nerodí a pryskyřice a hladina v ní obsažených psychoaktivních látek se začíná postupně snižovat.

Trochu obecně z biologie rostlin:
Reprodukční orgány rostlin jsou tyčinky (samčí, angl. stamen) a pestíky (samičí, angl. pistil)

Pestík (pistil) se dělí na:
a) semeník - spodní část obsahující vajíčka
b) čnělku - je to střední trubičkovitá část, která je různě dlouhá (nebo může i chybět)
c) bliznu (stigma) - která přisedá na nejhořejší část čnělky. Pokud čnělka chybí, je blizna přisedlá na semeník, např. u máku

[Edited by Carlos on 11-09-2001 at 01:36 PM]
Dandy
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak mám sklízet při 50-70% hnědých pestíků na kytce, není to málo? Co když je ještě moc brzo na sklizeň. Mám pár kytek, který už maj hnědý pestíky celkem dlouho, myslel jsem, že to nevadí, když to nechám co nejdýl venku (dokud bude počasí), ale Carlos psal, že pak dochází ke ztrátám THC. Takže i pro příště, pokud mi začnou pestíky hnědnout a budou hnědý už kolem konce srpna, tak to mám sklidit? Jo a ještě jedna věc, někde jsem se tady dočet, že se pak to THC -když se to nechá zrát moc dlouho- přeměňuje na nějakou jinou látku (snad CBD), která to kurví a pak se potom dost vytuhává a je to zdegradovaný nebo co? Můžete mi to někdo osvětlit? Toť vše, dík...
sunset
Dandy: Jo, sklizet kdyz je pomer uschlych & zivych vousu cca 1:1. Uschly jsou ty hnedy, zivy jsou bilozeleny. Nekdy neskodi uskubnout driv, ty palice maj pak mensi potenci, ale jsou smavejsi;)

Ta chemie je takhle (snad si to pamatuju ok;) ) CBN -> THC -> CBD. Po CBD se tuhne, takova trava se moc neda kourit (hnusna chut). Hlavne mas pak takovy ty stavy, kdy nejde moc chodit, jses spis obluzenej nez vysmatej, proste vytuh...
j4m1e
mnooo ya uz bych kliiido sqleezel , patch a proto , ze hodne wzorku zaczinalo chytata plisne .. plesniwe huleni ye sice tackowy wic psychedelicky :) ale neni to zdrawy do plic :)
Janys
No jo tak to ja už mam tak 14dní možná i déle zralé semínka na 3 kytkách.Říkal jsem si, že je ještě nechám.Ty kytky normálně začínají fialovět.Už je asi sklidím, že jo. Zbylých 9 kytek má taky hnědé pestíky nebo blizny-říkam tomu tak i tak-ale chtěl bych semena, protože to byli samé moc dobré modely a hlavně vypadaJÍ.No ty tři vyrvu a s tím zbytkem ještě tak 2-3 týdny počkám. Myslím , že tím nic nezkazím. Hlavně, aby to nějaké kurvyyyy nesčorkly a tímto zrovna upřímnou soustrast těm , kterým už to nějakej(cí) zmrd udělal.

Krásnou zhulenost všem.
JANYS
Dandy
Sunset: Díky ti.
Až přijedu domu, tak to pokosim, usušim, zahulim a uvidim jakej stav nastane.
Kubanec
nesklízet,ještě počkej.Podle mně máš suchý jenom něaký a ty mokrý sou fialový od zimi
eMson
nech tomu volnej prubeh - myslim, ze budes prijemne preqapen ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma