Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
sativa, 190W CF, hlina - Klikni zde pro originální téma
walkinginspace
Takze tu su nejake deticky sativy v satniku. Neviem presne odrodu, ale podla mna jasna sativa. Momentalne som niekde v mesiaci kvitnutia.
walkinginspace
Co sa tyka osvetlenia, mam 125W dual spectrum envirolite, a 65W white compact fluoro. 2 z dvoch vyklicili a obidve su to samice. Uz sa neviem dockat.
hulani
tak ti držím palce a zatím to vypadá moc hezky jen tak dál. Ještě bys mohl popsat tu tvojí skříň.
walkinginspace
Je to normalna satnikova skrina, najlacnejsia aku som dostal. Ma hore policku, plan je pouzivat hornu cast na male rastlinky. V spodnej casti mam 2 velke samice, ktore som uz musel priviazat, lebo nejako sa pocas kvitnutia natiahli. Na vrhu spodnej casti mam kupelnovy fen, ktory fuka von. Dole mam mrezu cez ktoru ide vzduch dnu. Dost dlho som mal mensi system na vyrobu CO2, kvasinky+cukor+voda vo velkych 4-litrovych flasiach s hadickou von. To som ale prestal lebo teraz aj tam musim stale ventilovat, lebo to krasne vonia. Nechce sa mi to kreslit, ale je to velmi jednoducha skrina, lebo sa mi nechcelo tym travit velmi vela casu. Je cela biela, tak to pekne odraza svetlo.

Samice su v 2 velkych 5-galonovych (tak do 15 litrov) kvetinacoch. Mam tam tzv. bayer 3-in-1 zem, nic zvlastneho, normalna zem s rozumnymi parametrami a aj hnojivom. Pridaval som este bone meal (neviem ako sa to po slovensky vola) na kvitnutie (ale to az neskor). Von mam ionizer a karbonovy filter na vonu. Tak tot asi vsjo. Skusim pridat fotku skrine, aspon co mam (teraz fotit nemozem).
walkinginspace
Takze takto to vyzera v 34. dni kvitnutia. Vyzera to na dlhe kvitnutie.
walkinginspace
Envirolite sa predavaju specialne na takyto ucel, so spektrom na kvitnutie a maju kopec lumenov (10000 lumenov na 125W vykon). Je to velmi dobra nahrada HPS a MH, najma ak niekto nema dost miesta alebo chce bezpecnejsi system bez tolkej teploty.... Vela ludi ich pouziva s dobrymi vysledkami. Cize, toto nie su obycajne ziarivky ale v podstate to su ziarivky :-) Nie su super lacne ale.

Tu je nejake info:

http://www.basementlighting.com/Mer...ategory_Code=EL
kafevar
Snažím se udělat co nejtižší skříň a tyhle "studený sodíkovky" :) by mi k tomu hodně pomohly. Daj se ty Envirolite koupit nebo objednat v tom našem Česko-Slovensku? :) Případně, kde jsi je sháněl ty?
Jak moc jsou studený? Jsou třeba studenější než 70W sodík?

Dík za inspiraci.
walkinginspace
Urcite sa daju objednat aj z Ceskoslovenska. Skusim sa na to pozriet.

Studene su dost. Moje rastlinky su asi 1-2cm od ziaroviek, a casto zabudnem a aj sa dotknu, co skonci so spalenymi koncekmi listov, ale nic viac. A to sa stava. To, ze mozu byt rastliny tak blizko je podla mna dobre, ak chces mat malu skrinu.

Ja nemam ziadny premakany ventilacny system, len jednu dieru dole a jednu hore, a kupelnovy ventilator, ktory stale fici. A dokonca tie diery su rozmiestnene dost o nicom, lebo som nemal pilku a robil som to nozom :-) A nevyzera, ze by bol problem s teplotou aj ked teplomer tam nemam (nemam ale problemy s hermafroditmy alebo ine teplotne problemy) Mam 2x125W ziarovky a jednu 65W v relativne malej skrini (taky mensia dvojdverova satnikova skrina) s 2 rastlinkami. Ventilaciu mat budes musiet, ale podla mna menej ako keby si mal ine ziarovky, ale ja zase nie som odbornik na teploty a tak :-) Pozriem tie envirolite niekde.
walkinginspace
Tito by to mali dodavat do celej europy (maju zakladnu v UK).
http://www.basementlighting.com/Mer...ategory_Code=EL

Dostat to aj cez amazon (a to funguje aj v europe).

Ako som hovoril, vyhoda je to, ze moze byt svetlo blizko rastlin. Je ale dost velke, je to ziarovka jak hovado. A potrebuje specialnu objimku co som inac ako cez internet nedostal (sirsia objimka). Nemozem teraz odmerat lebo rastlinky spia, ale zajtra mozem. Pocul som o growboxoch co mali 90 litrov a mali taketo ziarovky.
kafevar
Kazdopadne diky za info. Ale na to objednani uz jsem koukal a 25 liber se mi za dovoz moc davat nechce. Co se tyce objimky, tak to je predpokladam E40 jako na sodikovky, takze s tim bych problem nemel. 90 litrovy box jsem uz mel, ale se sodikem to byly vecny boje teplota versus hluk od vetraku. S touhle zarovkou bych tam zapojil dva tri tichy vetracky od compu a bylo by.
Pockam do vanoc, az kamarad pojede za jeho bratrem do Londyna a zaridim to pres nej. A bude to bez shipping poplatku . :jumper:
Jeste jednou diky a K+ uz fici.

PS1: Predpokladam, ze vsechen elektrobalast uz ma zarovka v sobe. Tedy neni treba starter, tlumivka apod.?

PS2: Ted me napadlo, ze jsi asi out of home, kdyz ti pripada zbytecny napsat, jak si ziskal zarovku ty. :) Tak kdybys nahodou bydlel nekde v GB, nevis, kde se tam da koupit tahle zarovka rovnou bez objednani?
walkinginspace
ano, balast ma v sebe, uz len objimka a stava. A ano, objimka by mala byt taka ista ako na sodikovky, dokonca vacsie sodikove reflektory su ze vraj ok.
walkinginspace
jaj, a co sa tyka kupy, ja som ju kupil cez internet v amerike, kde byvam aj s rastlinkami :-)
walkinginspace
Ok, po dlhom hladani som nieco nasiel. Ale uz si idem este jednu na dobru noc zapalit a pozriet nieco v telke.

http://www.hempsteadhydroponics.com/

Skus hladat hydroponics store UK london v google-i.
walkinginspace
Tu je update. Nevsimajte si spalene konceky listov, to su len nehody so svetlom, lebo ho drzim velmi blizko a obcas nestihnem uviazat a tak.

Dufam, ze uz coskoro pride uroda, lebo sa naozaj neviem dockat. Listy su velmi dobre, a skusal som aj jednu malicku sisku, a bola to parada.
walkinginspace
No, na inych strankach kde som clenom mi povedali, ze tak min 2-3 tyzdne este. Tieto sativy trvaju dlho, ale su prijemne :-)
walkinginspace
Takze, trichomy sa zafarbuju na mliecno, a tak to vyzera, ze coskoro budem moct sklizet :-) Mozno to spravim na viac faz, este uvidim. Rozmyslam, ci nenecham nizsie sisky dlhsie ako tie horne, ale to si musim este rozmysliet, aj tak uz nemozem cakat prilis dlho. Kazdopadne, tu su nejake nove obrazky. Momentalne je to v 52 dnoch kvitnutia. Niektore velke listy zltnu, ale to je podla mna aj tym, ze to dozrieva.
A_b
Ciao, nevypada to vubec spatne. S tou sativou se pracne zapasi že? Už sem se docetl jak daleko to nechavas od envirolite, takze sem se na to ve svem threadu nemusel ptat. Prozrad nam teda jak poresis tu sklizen! Zatim ciao
bigfoot
Vazne zajimave a hlavne studene. Ta cena je vsak pro cecha nebo slovaka ... ja nevim. Ale az tak moc to neni :D:bounce::D
walkinginspace
A_b: Veru veru, ta sativa nie je lahka, dost silno rastie a tazko sa to kontroluje. Je ale odolna, a tak naozaj je jediny problem vyska. Na zaciatku to bol pekny kricen, ale zrazu cez prvu fazu kvitnutia sa natiahol hrozne rychlo, a este stale po 56 dnoch trosku rastie. Spravil som ale chybu, ze som to na zaciatku nezacal privazovat a strihat, ale som sa dost bal, kedze este s tym nemam skusenosti a chcel som mad uspech hned prvykrat. Tu sklizen si naozaj musim rozmysliet, nemam uz vela casu, lebo to musim sklidit do 2 tyzdnov tak ci tak, tak mozno to spravim vsetko naraz. Chcem vyskusat osetrit jednu cast tym water curing-om, a jednu dat len rovno na dlho ususit.

bigfoot: To mas pravdu, cena je dost velka, dokonca pre hocikoho. Niekedy tiez rozmyslam, ale nakoniec mi to vyhovuje, lebo som netrenoval rastlinky a preto sa mi velmi vytiahli cez kvitnutie, a takto s tym nie je az taky problem.
walkinginspace
Takze trichomy boli uz mliecne, a ja som uz nemohol dlhsie cakat (uz mam aj tak asi len tyzden na susenie), tak som zal :-) Este musim trosku manikury ale uz to je celkom v dobrom stadiu. Su zavesene v skrini, kde vyrastali.
Easton48
Fakt pekna uroda se ti klube, to muzu jen poprat spousty usmevu. :-))
walkinginspace
uz sa smejem :-) ususil som si uz jednu sisku rano, a prijemne si ju uzyvam.
Easton48
To jen zavidim :-(( na me uroda teprve ceka bohuzel sem zacal experimentovat s uv-ckem a nedopadlo a to v me 1 skrini bylo 6 peknych samicek a myslel sem ze jim uv zarovkou pomuzu k fotosynteze ale ani prd fsechno to chciplo (malem sem se rozbrecel :)) takze to roste zase od zacatku. :((
Easton48
A mohu se zaptat jak dlouho ti tedy trvalo vypestovat takoveto krasavice? Cetl sem tam neco o docela dost dlouhe dobe kveteni.
walkinginspace
Toto bolo 59 dni. Pockal by som este tyzden alebo dva, ale musim ist prec o tyzden a nieco a preto to musim dovtedy ususit a uskladnit. Mali ale trichomy uz mliecne povacsine, takze to nebolo az tak priskoro. Bolo by toho ale asi viac, keby som mohol pockat, lebo taketo sativy naozaj mozu kvitnut velmi dlho. Hlavne koly su totalne velke, ostatne su take pomensie.
walkinginspace
teraz idem asi skusit chronic :-)
walkinginspace
Boli to len dve semena, ale lampy som mal dve 125W envirolite dualspectrum :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma