Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Mrazák - Klikni zde pro originální téma
hulani
Všechny zdravím a potřebuju probrat pár věcí.Jedna z nich je jaké osvětlení by jste doporučili a jak vyřešit větrání.Tak s tím větrání bude asi menší problém,protože nemůžu udělat do toho mrazáku díry na větrák,protože ho mám v místnosti s ostatníma kytkama. Světlo by svítilo ven a na řízky a matky svítím 18/6 a na kytičky 12/12.takže každou radu uvítám.
Sinuhet
No pokud vylucujes diru do mrazaku, tak proste na odvetravani zapomen. Prece bez diry to nejde.
hary
ty wole to není pěstírna to je mučírna vím že jsi chtěl poradit ale tady je každá rada drahá bez dir to nejde a vůbec přeci nechceš svítit uspourkou to se připravíš o hezké měsíce pěstování a sklizen bude shit a už ted jak koukám na ty maličký tak pár znich už je na vyhazov prostě než takhle tak radši vůbec
Sombl
co takle tam udělat díru + větrák a na ústí nasadit neprůsvitnou hadici...a natáhnout jí někam opodál,kde to světlo nebude vadit....
hulani
To Hary : taky by to chtělo trochu pozorně číst je to jenom na řízky než zakořeněj a potom jdou prič z toho mrazáku a dál jedou pod 400W sodík a to co je vidět na obrázku tak to byli moje první řízky tak se není čemu divit , ale teď je to už v pohodě akorat jakou výbojku tam hodit místo těch 4 x 25w úsporka a na řízky a matku si prozatim myslím že úsporka stačí nebo né?
virgill
no nevim co mas s tema dirama ale kdyz udelasi diru dospodu a tak spodek muzes nak poladit aby svetlo neslo ven. staci se zamyslet kde mrazak bude stat a smerovat pripadne uchazejici svetlo na zem a na stenu.
hary
no četl jsem to ale stejně si nikde neuvdl že to je na řízky a jestli je to tak, tak bych to ani moc neřešil udělal bych díru do spoda jak psal virgill a na zakořenění ty usporky stačí
hulani
Takže tam nemusím dávat sodíkovku.Přemejšlel sem o nějaké 70W,protože tam mám pařníček obyč z green shopu a 4 matky.Jestli můžu ještě poprosit o radu tak bych potřeboval poradit kde sehnat pařníček s těma zářivkama na hoře.Vyděl jsem to tady v nějakým threndu,ale už jsi nevzpomýnám kde.A jestli nevíte kolik to koštuje i z tou zářivkou? zatím všem dík za rady a připomýnky.
hulani
Jo a ještě jsem se zapoměl Harymu omluvit opravdu jsem to tam nenapsal tak ještě jednou sorry.a ať nám to roste.
virgill
kup si velkej (vysokej) parnik udelej do nej z boku diru a strc tam to skleneny teleso usporky (kup si jakou chces wattaz) aby ten balast byl venku a mas parnik aji s usporkou objimku si kup original nebo pouzij lampicku nebo neco kdyz to pujde nedoporucoval bych ti nejake vlastni zapojeni dratu do zasuvky pokud nejsi elektrikar muzes udelat fatalni chybu no sam asi vis nejlip co umis a co ne
PiosOne
hulani: no ty díry udělaj do dna nebo zezadu ke zdi a máš to. bez větrání to pane OPRAVDU NEPŮJDE.
do dna udělej díru na pasivní nasávání a zezadu zvrchu si dej pachový filtr, přes ten ti světlo nepůjde a máš to.
hulani
Tak už jsem udělal zezhora díru a uvidíme.Teď momentálně nemám foťák,ale jakmile bude dodám fotky a dík za rady.
Juga
Napadlo mě ,že když máš díru na hoře s pachovým filtrem,tak tan mrazák můžeš zapojit třeba každých 20 min. na 3 min. a máš to schlazený... Ale rostlinky by asi zmrzly. :( blbost že?
hulani
zmrznout nemůžou protože v místnosti mám další kytky.Akorát jeden problém.Když kytky jedou 12/12 a mrazák jede neustále 18/6 tak musím díru ze zhora zakrejvat,protože jde světlo ven a to není moc dobrý.
virgill
boze tak tam dej treba krabici s dirama po stranach svetlo bude svitit na strop krabice a vzduch bude unikat tema dirama. nebo to ved rourou a tu zahni aby to neprosvitalo nebo nejakou prepazku dovnitr mas tisic moznosti
hulani
OK tak zkusím jednu z variant,které se tu nabýzí a uvidíme.Všem dík za rady.
hulani
Ještě jeden takový dotaz prosím kde se tadle věcička dá koupit a kolik stojí .Díky za pomoc.
Hyena
Která?
hulani
omylem jsem hodil dva stejný obrázky ale potřeboval bych kde a za kolik se dá ten komplet sehnat.
gunman
a nie tam, odkiaľ si stiahol ten obrázok?
PiosOne
hulani: ten obrázek jsi tam nepřídal, zkus to ještě jednou
hulani
Tak zkusím odkaz na ten obrázek www.tcs-hydroponics.com/doc/sunsyst...ls_supersun.htm snad to už půjde.
hulani
Jo málem jsem zapoměl jsou to ty otáčejícíse lampy až skoro dole .Cena tam je ale poněvadž je to v angličtině tak bych potřeboval helpnout.Moc bych vám byl vděčnej.
Sinuhet
309 dolaru bez lamp. Jen motor plus rameno na dve lampy. Treti lampu muzes povesit doprostred pod motor. Maji to na americky system, takze 120 volt.
hulani
A nedá se koupit něco podobného i u nás v Čechách a za kolik?
czechglock
Hele, tady je tolik koumáků, třeba by ti to někdo vyrobil.
virgill
hulani spis k cemu by to bylo otaceci lampy? vsichni stavijou skrine s lapmou s vertikalnim posunem takovej system potrebuje spoustu mista a vubec nevim jaky muze mit vyhody mozna pevnejsi kytky pac se budou tocit za svetlem a tim jim zpevnijou stonky ale jinak nevim.... mozna o par procent lepsi vynos ale v zivote sem to nevidel.
hulani
Tak to jsme dva jen tak mě zajímalo za kolik se to dá sehnat a nějaké výhody nebo nevíhody.A ještě jsem se chtěl zeptat zdali by místo 2x400W stačil 1x400W pojezd mám tak 2m2 (dva metry čtvereční)please help.
czechglock
Otázka je, proč chceš měnit 2x 400W za 400W s pojezdem. Určitě budeš mít s 2x 400W větší výnos. POkud bys to přepočítal na spotřebu proudu, pak asi bude 400W s pojezdem efektivnější.
hulani
No asi máš pravdu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma