Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
ICQ aneb úžasný spůsob komunikace ve stavech zhulenosti - Klikni zde pro originální téma
m.y.s.e.l.f
Možná si někteří řeknou, že je to blbost, ale není. Má to své záporné ale i kladné stránky.

Nevýhody:
- nejste FYFICKY se svými přáteli
- musíte být na jenom místě (většinou doma)
- platite za připojení (ale to se kompenzuje - viz. níže)

Výhody:
- nemusíte nikam chodit ;o)
- pouštíte si hudbu na jakou máte náladu (neomezuje vas DJ v rádiu nebo číšník, který nemá hudební vkus)
- jídlo a pití máte nakoupené v samoobsluze, tudíž mnohem levneji než v restauraci (kompenzuje to naklady spojene s připojením na internet)
- hulíte v klidku doma a ne nekde pred hospou aby to nevidelo moc lidi
- tohle považuju za nejvěší výhodu: Když už jste pěkne v tom, a něco někomu vysvětlujete tak se při mluvené formě konverzace stává že zapomenete o čem že jste to vlastně mluvili. Někdy to sice příjde k smíchu, ale i tak je to docela škoda. Protože v těchle stavech vznikají docela zajímavé myšlenky, které jě škoda takhle ztratit. Když se ale bavíte přes klávesnici, tak se v takovém okamžiku zapomění podíváte o pár řádek nahoru a směle pokračujete v oněch úchvatných myšlenkách. Ani se nezmiňuju o tom že si ten rozhovor můžete pak uložit a další den se divit o čem jste to vlastně mluvili a jak dokonale jste ty věci promýšleli.

Samozřejmě jde takhle i normálně chatovat na GROWER Chatu (nebo na kterémkoli jiném), ale ztrácíte možnost uložení celého "chatu".

V žádném případě nechci tvrdit že je taková ONLINE akce je lepší než akce naživo, ani jsem si nejdřív nepřipouštěl že by se takový způsob "kalení" přiblížil těm akcím živým, ale teď po ONLINE SESSION #3 jsem nabyl přesvědčení že se ONLINE plně vyrovná živé akci. Není to samozřejmě stejné, je to jiné, jenom je to stejně dobré.

Můžu maximálně doporučit.

(Doufám že můj první příspevek nějak ohodnotíte a neukmenujete mě že tohle už všichni hodně dávno používate. Tohle fórum pročítám dost často, ale nikdy jsem o tomhle nikoho neslyšel mluvit. A bylo by škoda kdyby se o tom nevědělo.)
Walhalla2000
Mno clovece, kamenovat te nebudu, taky ICQ pouzivam. Ale na druhou stranu si nemyslim, ze to je to nej pro stav zhulenosti. Protoze v dobe, kdy sem zhulenej, tak vetsinou nejsem na netu (ted je to vyjimka :-))) a kdyz uz ano, tak iCQ mam vyply. Protoze mam v listu neco kolem 500 lidi a je temer jasny, ze si se mnou nekde bude chtit povidat. A vetsinou to jsou lidi, kteri "nechapou" proc je nekdo zhulenej a chteji diskutovat o vsem moznem, co zrovna "otravuje". Jiste, je moznost si dat Away mode nebo Invisible mode, ale pak uz je fakt zbytecny ICQ mit pusteny.

Cili to shrnu takto. ICQ je bomba, ale ne az tak ve smyslu, jakem jsi myslel ty. :-) Neber to osobne, je to taky JEN muj nazor. Stejne jako to nahore je tvuj, ktery ti nechci brat...

A mimochodem, kdyz uz o tom tak sahodlouze pises (jo, ja vim, taky ted pisu sahodlouze), tak muzes aspon napsat svoje ICQ Nr#.

K te ONLINE parbe. tak ver, ze se to tomu v realu nevyrovna ani vzdalene!!!!!! A pokud chces preci jenom trochu ONLINE parit, tak si porid dodatek k icq HoneyQ a webCameeru. Pak uz to je trochu o necem jinem, kdyz kamose i vidis a date si "spolu" speka. Ale blby je, ze pokud nejsi na super rychly lajne, tak muzes videt jen jednoho cloveka a pak je to skoro az moc "komorni"

jezis, to jsem se rozkecal... asi proto, ze jsem vyjimecne zhulenej a k tomu jeste na neetu....

iNVADER
No, jsem presvedceny zes to trochu nepochopil,Myself urcite myslel CILENOU komunikaci s kamosem nebo kamosi se kterymi se PREDEM domluvi. To znamena ze u toho taky huli a je to tezka pohodicka.
k tomu:

"K te ONLINE parbe. tak ver, ze se to tomu v realu nevyrovna ani vzdalene!!!!!! "

nejsem moc rad kdyz se nekdo vyjadruje takhle o veci kterou nezkusil :-))) takovehle metody pouziva jeden clovek.....ktereho fakt nemam rad.....jmenuje se tusim .....Severa :-))) Taky velice "fundovane" mluvi o necem o cem toho moc nevi. Jestli se pletu, tak sorry, neznam Te, reaguju jen na to co jsi napsal v prispevku a z toho jsem vytusil ze jsi to nezkousel.

BTW. nez jsem to zkusil, tak jsem si myslel taky ze je to ukrutne nahovno,protoze na trave je ta blizkost aspon pro mne dulezita, ale je to o dost lepsi nez jsem si myslel a pokud takhle "paris" opravdu jen obcas napr, kdyz neni jina moznost si s dobrym kamosem zakalit (prace v jinem meste ...) tak je to celkem hodne slusna nahrada, ale rikam ze sve zkusenosti ze realne parbe se to nevyrovna, ale ne "vzdalene" jak jsi psal, je to proste neco jineho, ale taky urcite zajimave......ale to uz je na kazdem, kdazdopadne...za vyzkouseni to rozhodne stoji. a hlavne nezapomente.......chat urcite ulozte, druhy den je to HODNE zajimave :-))))))

...............a uzivejte si pohodicku :-)
iNVADER
"Protoze v dobe, kdy sem zhulenej, tak vetsinou nejsem na netu (ted je to vyjimka :-))) a kdyz uz ano, tak iCQ mam vyply"

takze ted nevim, nechci se te nejak dotknout, ale presne z tydle vety jsem vydedukoval ze jsi to nezkousel. Znovu rikam ze nejde o komunikaci s "normalnimi" tedy nezhulenymi lidmi ale se stejne "postizenym" kamosem (nebo kamosi). Tolik je k tomu, jak jsem prisel na to zes to nezkousel.......tak prave podle tehle vety. To prirovnani k tomu Severovi nesmis brat tak "doslovne",jde jen o to mluvit o necem o cem nic nevi, nechtel jsem tim probuh rict nic jineho :-))))) A jak jsem psal vyse, myslel jsem zes to nezkousel.

Kazdopadne Tvuj nazor ti brat nebudu ale myslim ze za zkousku to stoji :-)) )

No a jestli nestihas psat vsemi deseti, chapu ze to muze byt problem, ale mi to prave ve stavu zhulenosti jde vyborne a musim rict ze celkem stiham. Rozhodne pokud to porovnam s realem, tak v realu zase musis cekat az ten druhy domluvi a pak az mluvit ty (to je celkem normalni :-)) ) a behem toho cekani taky zapomenes (nebo aspon mi se to casto stava:-) )co jsi chtel rict, ale v icq proste muzete psat vsichni zaroven aniz by jste se nejak rusili a zpetne "docitat"
je to hodne zajimave :-))
ale jinak jak jsem psal normalni parbe se to nevyrovna,ale neni to zdaleka tak spatne jak to muze vypadat.Napriklad me to celkem slusne bavi (a ver ze mam s cim srovnavat, rozhodne nejsem typ,ktery jen vysedava u pocitace :-))) ), a kdyz je to obcas, tak je to celkem prijemna parbicka :-)

Budte v klidu a spoustu pohodicky preju vsem.....
m.y.s.e.l.f
Tak predne musim podekovat iNVADEROVI, ktery uvedl urcite nepresnosti na pravou miru. Jde videt ze je to clovek co to kusil a vi o cem mluvi.

Walhalla2000>
Pokud by se kecalo pres WEB kameru tak by to bylo bezpochby taky zajimave, ale uz by to bylo zase neco jineho. Ztracelo by to vyhody pisemne komunikace. Ale pokud b yto byl jenom obraz bez zvuku ... no taky by to asi nebylo spatne ...

No a to ze mas v kontaktlistu okolo 500 kontaktu zas tak moc nevadi. Proste si zridis druhy ucet a ten nekolika kliky prepnes a v nem budes mit seznam lidi kteri jsou stejni jako my a budou si chtit pokecat a polemizovat o tech vecech ktere nas zajimaji.

VERIM ZE TO PORAD ZNI JAKO UPLNA STUPIDITA, ale proc to nevyzkouset ze ?
Walhalla2000
2 oba

"Protoze v dobe, kdy sem zhulenej, tak vetsinou nejsem na netu (ted je to vyjimka :-))) a kdyz uz ano, tak iCQ mam vyply"

Vis, je tam to slovicko vetsinou. A nejsem na nem, protoze jsem to prave zkousel a neprislo mi to zas az tak uzasny.

dalsi, nerikal jsem, ze nestiham psat vsemi deseti, ale ze ani vsemi deseti nestiham psat, to co se mi honi v hlave...

Ale to je vsechno jedno...

Vubec vam ICQ nevymlouvam, nechci tady zadnou slovni prestrelku, dal budu ICQ pouzivat, Avsak dal nebudu hulit...

Jinak naprosto nechapu, proc nekomu prijde webova kamera jako shit? a kdyz uz, tak bezezvuku. Opet, predstava, ze vidim na monitoru neci zklonenou hlavu, jak dve minuty pise jednu vetu (ne vsichni umi psat vsemi deseti), pak hlavu zvedne, a objevi se mi zprava. Pak vidi par vterin sklonenou moji hlavu a ceka on... a tak porad dokola. to tam tu kameru radsi nemit...

Ale uz to ho fakt necham... A kdyz uz chcete neco online, tak vam doporucuji IRC. to se s ICQ neda porovnat... Ac sam radsi pouzivam icq, tak IRC je v mnoha ohledech asi tak 5x "inteligentnejsi"... Kdyz tak doporucuji ... vlastne ne, radsi ne....

Jo, a kdyz tu porad rikate, jak je ICQ skvely a jak radi kecate s lidmi, proc sem nenapisete konecne vasi UIN? Treba si vas vic lidi rado prida do kontaktlistu?
Hlava
2all v tomhle threadu . Pěkně jste se tady do sebe pustili :) Hned na začátku jsem chtel napsat abyste i všem ostatní osvětlili o čem se tady zhruba bavíte . Nikdo se k tomu nemá tak se ptám já , jak si aktivuju tyhle věci , kde se mám přihlásit atd ,atd Dělám na pc už asi 10let a asi 4roky jsem na webu z toho poslední rok intenzivně a ICQ nebo IRC jsem vlastně ješte nepoužil , nebo že bych o tom nevěděl že ho používám :smoker: .

osvětlete nám PC analfabetům . JAK NA TO ??

Dík karma4u


Ignácius
...odpovědi na svoje otázky najdeš na www.icq.cz nebo na www.icq.com.
Překvapivé, že ? :-))

Mějte se hezky
m.y.s.e.l.f
Je jenom vymena nazoru, skoda jen ze tak prudka a skoda ze hned muj prvni prispevek :(

Tak tedy o ICQ (IRC jsme zatim nepouzival):

JE to program pro komunikaci pres internet. Umoznuje si vytvorit seznam lidi se kterymi se pres ICQ stykate a prgram te taky informuje o tom kdo je "ONLINE" tedy kdo je na netu a ma ten ICQ spusteny tedy i to ze si s nim muzes pokecat.
Kecat se da vice zpusoby: Bud posilanim zprav ktere se hned objevi u adresata nebo jde aktivovat tzv. CHAT, kdy je obrazovka
rozdelna na 2 (i vice) casti a pak kdyz nekdo neco pise tak se hned zobrazuje itomu druhemu. Je to vice INTERAKTIVNI nez poslilani zprav.

To jen tak ve zkratce

Tady:
http://www.path.cz/icq/clanek1.asp?Id=4
je to hodne pekne vysvetlene ;o)

A treba tady:
http://www.icq.com/download
nebo
http://download.cnet.com/downloads/...10013..dl-19877
se to da stahnout.

Po trivialni instalaci nasleduje registrace. Kdy je ti prideleno ICQ cislo (neco jako telefoni cislo) pod kterym, jsi v siti ICQ existujes. Pokud to neni nevyhnutelne nutne tak se radeji moc nerozepisuj o Jmenu a adrese ;o) (thx to Walhalla2000)

Pak si uz jenom najdes svoje kolegy (pres funkci Add/Invite) podle Nicku, Mailu nebo podle ICQ cisla (treba moje ICQ# je 125074258) a pridas si je to tzv. kontakt listu.

A to je pro zacatek komunikace vsechno.

No a ted kdykoli jsi na netu a spustis si ICQ tak podle seznamu uvidis kdo je ONLINE a s kym si muzes pokecat.

Tohle spolecně s prispevky nahore by melo postacovat k vyzkouseni techto novych moznosti komunikace pri huleni.

[Edited by m.y.s.e.l.f on 31-08-2001 at 03:12 PM]
m.y.s.e.l.f
Je pradva ze napsani vety trva dele nez jeji vysloveni, ale zase na druhou stanu ji muses psat hned jak te napdadne a necekat az domluvi ten druhy ...

Web kamera urvite neni nic spatneho, ale jaksi aby byla schopna plynule prenaset i zvuk tak by to opravdu pozadovalo trochu kvalitnejsi pripojeni, zatimco u obrazu to zasubavani nevadi. Ale zase by to bylo o necem jinem nez ta pisemna forma. Vic by se to priblizo REALNE akci ...

Cau a promin ze jsme to brali tak "naostro" to se prece dedela ...

[Edited by m.y.s.e.l.f on 31-08-2001 at 03:28 PM]
Walhalla2000
2 myself

tak konecne jsi uvedl svoje icq
:-)
hned sem te kontaktoval... cekam na tvoji odpoved.

Uz pred par tydny jsem premyslel, ze bych vytvoril thread, kam by lidi postovali svoje icq Nr#, pokud icq pouzivaji. Jenze mi to prislo zbytecny a trochu nebezpecny. Tu nebezpecnost hned vysvetlim.

Ne kazdej, kdo se prihlasi na icq necha vsechny pole nevyplnena a v dobre vire uvede uplne vsechno pravdive. A to neni samo o sobe moc nebezpecne. Nebezpecne se to stava ve chvili, kdy je clenem nejakych komunit. Ja osobne sem aktivni jeste v několika Warez Scenach a z toho v jedne ceske a navic tady na groweru.

Uz tady bylo mnohokrat postovano, zda benga nemuzou monitorovat to ci ono... Dneska rano jeden user na nejakou chvili "omylem" postnul svoje foto... To je nahravani fizlum ne smec. A ICQ je to trochu podobny. Tedy, pokud vse vyplnite. Prave sem si pridal myselfa na conntact listu a hle, on tam ma vyplnene svoje plne jmeno, misto bydliste (i kdyz jen mesto) a taky telefony. Hmmm. cili benga muzou udelat co? prectou si na groweru, zda ma skrin ci nekde chodi zalejvat, pak si ho najdou v icq, vezmou si jeho jmeno, bydliste, telefon a muzou si pro neho skoro jit... A to muze byt sakra neprijemne...

cili vsem (a ted hlaven tobe myself), pokud tu zverejnite icq, pokud si prave zrizujete icq Nr# nebo uz ho mate a jste aktivni v necem "nelegalnim", tak si radsi zmente osobni udaje. Budto tam nedavejte zadne nebo proste falesny...

Nemyslim to ve zlem ani na tebe myself. Nechci se s nikym hadat. Neni duvod. Oba preci zastavame nazor, ze ICQ je fakt dobra vec. Jen je treba byt opatrny...

tak zatim... a bylo by nakonec fajn, kdyby lidi z groweru uverejnili svoje icq...At muzem obcas hodit rec a nemusime zaplacavat zbytecnymi thready grower...
m.y.s.e.l.f
OK. Dik za radu. Trochu jsem to zeditoval a uvedl ten druhy (soukromy) ucet.
Hlava
Tak vám děkuji za vysvětlení :sun: jsem zase o něco chytřejší :smoker:

Hlava Hlavatá makovice

Dík
shamanjai
Čaukyty!
ICQ používám, mé číslo je 126672150, tak se mi někdy ozvěte a pokecáme.

:)
maestro_007
Zkusil jsem party na ICQ a je to neco jineho nez real party (jak uz jste se tady hojne rozepsali ;))

A real party je podle me lepsi, ale jak rikam je to neco jineho..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma