Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
All in ONE 70W+150W, 220W - Klikni zde pro originální téma
garat
ooo
Maestro
Myslím že vynalézavost a improvizace jsou tvoje hlavní vlastnosti, takže K+ a jinak myslim že to máš pěkný. Mám rozměrově podobnou skříň, takže sem se trápil s teplotou a ostaníma ptákovinama podobně jako ty:smoker: Jinak, když sem viděl těch deset větráků, tak mi to připadalo spíš jako sušička:frog: ne fpoho a ať ti rostou:beer:
expert
do skříně bych ti doporučil dát odrazovou folii z growshopu, která u nás stojí okolo 30 kč/m2, protože odráží asi tak 90 procent světla, kdežto alobal odráží asi tak 60 procent. Jinak dobrá práce
Maestro
Primalex polar taky není špatná volba:bounce:
Sinuhet
garat: Trochu hliny hodis do sklenicky s destilovanou vodou. Protrepes a nechas alespon hodinu odstat. Pak slijes vodu a zmeris jeji pH.
Sinuhet
Destilovana voda! Ta ma mit pH 7. Pro jistotu tu destilku jeste prevar.
pH 0 ne. To je ultrakysele. Neutralni PH je 7.
Maestro
2garat:Sinuhet se snaží naznačit že destilovaná voda je díky svému neutrálnímu Ph nejvhodnější na test půdního Ph, můžeš samozřejmě použít i normální vodu z vodovodu, ale dostaneš zkreslenější informace.

2Sinuhet: Doufám že jsem interpretoval tvoji myšlenku správně.
Sinuhet
garat: Destilovana voda ma neutralni pH. Tedy 7. Proto kdyz do ni das tu hlinu, bude mit vysledek pH podle toho jake pH ma ta hlina. Destilka to neovlivni, protoze je neutralni. Vysledna voda tedy bude mit stejne pH, jako ma ta puda. Optimalni pH pudy je o neco nizsi nez 7. Kdyzs bude mit ta vysledna voda pH 7, tak je to spatne. Jak pises chce to nejakych tech 6 az 6.5, nevim to ted z hlavy. Bude to jiste ve FAQ.
Maestro
2garat:jen k tomu hnojení, pokud použiješ phytamin tak určitě nic nepokazíš, myslím že phytamin je pro začátek než se rozhodneš buď hnojit nebo ne, ta správná volba(koupíš ho za pár kaček):)
KABUTO
Velmi poučné pro malopěstitele! :)

Je vidět že jsi si dal záležet.
Sinuhet
Ja ted jedu bez strihani a bez hnojeni. Vysledek pak zvazim a budu mit pro dalsi sezonu zakladni vynos se kterym budu moct porovnat vysledek jinych pokusu. Dalsi sezonu zkusim hnojit. Jinou sezonu strihat, atd... Ja jsem holt takovy, ze si vsechno musim vyzkouset na vlastni kuzi. Sam se rozhodnu jestli ten rozdil stoji za ty vyssi naklady a pracnost.
Maestro
2imugnio:Phytamin jsem koupil v growshopu za 150,- flaška, když to porovnám s ostatními hnojivy(většina 300+) tak mi phytamin přišel jako jeden z levnějších. Jinak tě můžu ujistit že co si nevydělám, to nemam.
Maestro
imugnio:je to tak:bounce:
garat:Dávkování je více méně individuální, jeden kámoš to brůtálně nadávkoval1:1 a kyti se z toho po dnu otřepaly a jedou dál, takže zkus co ti bude vyhovovat(já dávám asi 3-5ml na litr):smoker:
Šťovík
garat: díky za inspiraci jen by mě zajímaly dvě věci:
- jak jsi vyšpekuloval tu nastavitelnou poličku
- a hlavně jak jsi utěsňoval dvířka proti tomu světlu? můžeš sem dát fotku jak jsi lepil ten molitan?

dík :) a úrodě zdar !
gabba
no to by me taky zajimalo
Maestro
šťovík & gabba:K uťěsnění skříně se dá použít samolepící gumová lišta, koupil jsem ji v obi, 3metry za 120,- a jednoduše ji nalepíš na futra a když zavřeš dvee tak skvěle těsní "pach" i světlo:bounce:
Šťovík
garat: jo tak to bych se bal aby ta policka časem ty kytky unesla, čtyři 0.5 mm špunty mi připadají docela málo
ani mě tak nezajímá čím ten molitan lepíš jako kam přesně, na jednu polovinu dvířek zepředu a na druhou zezadu anebo na tu úzkou hranu kterou se obě poloviny dvířek při zavření dotýkají?
phytamin v Baumaxu a spol neseženeš, najdi si nějakej brněnskej growshop, zkus v googlu growshop + Brno anebo phytamin + Brno
ale četl jsem tu někde že snad v BA nějaký Gshopy jsou
good luck :)
Maestro
garat: tady jeden máš

YAMABIS s.r.o.
Slovákova 10, Brno
Tel.: 05 / 41 24 06 88

Otevírací doba:
Po - pá: 10:00 - 18:00
So: 10:00 - 13:00

http://www.greenjustice.cz
Maestro
garat: díky za karmu, no záleží jak moc budeš dávkovat, kolik máš kytí, ale neboj tak sézonu dvě ti asi vydrží.
Šťovík
pytamin se doporučuje 5ml na 1l vody na postřik 1xtýdně, ale asi se tu najde dost lidi ktery to michaj jinak
gona
Vba je taky grow shop= a vola sa green spirit maju ho tam isto ale na nete teraz nemaju ponuku hnojiv neviem preco www. greenspirit.sk
gona
preco lamy???
kafevar
Garat:
Kde jsi obědnával ty speeze větráčky a jakej je to přesně typ? Rád bych si někde zjistil, jakej to má průtok a tlak. Asi do nich půjdu.
Jinak je to moc dobrej nápad.
10x větrák = 10x větší průtah ale už né 10x větší hluk.

Díky za odpověď i inspiraci. :)
Dude
yamabis - hele sem našel na tel. seznamu asi za minutu -

YAMABIS s.r.o.
Starobrněnská 17 / 284, Brno (Brno-město)
tel.: 541 240 688

na mapě : http://mapy.quick.cz/main.asp?x=-59...arrowy=-1161033

ps - garat - opravil jsem Ti odkaz na ten agem :)
Maestro
2garat: Hele omluvám se jestli to neni správná adresa, musim říct že mě nenapadlo si ověřovat její validitu, ale rozhodně sem tě nechtěl mistifikovat nebo tak něco. Musím říct že tu adresu jsem převzal z threadu:http://grower.cz/forum/showthread.p...ghlight=YAMABIS kde to psal konart.
Takže ještě jednou promiň jestli si kvůli tomu vážil zbytečnou cestu, příště budu ověřovat i tyhle podrobnosti jako je správna adresa v příspěvku, chtěl sem ti jenom pomoci.

Příště dám bacha:rolleyes:
Maestro
P.S. jestli chceš tak mi odeber karmu kterou si mi za tu "chybnou" adresu dal, protože si ji za tu dezinformaci nezasloužim.
Šťovík
maestro: no spis ses mel podivat ze kdy ten prispevek je, nejspis se mezitim prestehovali :)
Maestro
njn, tak máte u mě pivo, jako odškodný:beer:
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od garat
- Naco tu ludia stavaju skrinky, z 150W, 250W a vysku skrinky maju 100 - 130cm ? myslim ze to nema zmysel, ved 250W nepresvieti tolko.

- ak zastrihnem rastlinku, predlzi sa jej doba rasu, je normalne, ked jej ostriham takemer vsetky listy, chcem aby co najrychlejsie vyrastli tie male vyhonky ? alebo treba nejake nechat ? potreboval by som niekoho kto takto experimentoval. Ostrihal som vsetky listky a nenechal ziadne. Rastlinka by nemala zhynut ? nie ?


K vysce skrine. On muze byt problem udrzet vysku rostliny aby nevyrostla vic nez treba tech 50 cm, coz je vzdalenost udavana jako maximum co prosviti 250W sodikova vybojka. Takze pocitas s tim ze ti vyrostou vyssi kytky a spodni cast proste neprosvitis. Taky je to o pohodli. 20 cm na vybojku, 20 cm na kvetinace a mas 90 cm minimum vysku. Ja mam 250W vybojku, skrin vysokou 150 cm a kytky se mi snazi vybojku sezrat. Ano, je to ma chyba, ze jsem je neohybal a netvaroval. Ale kdybych mel mensi skrin, tak bych asi tuhle prvni sezonu nedokoncil. Nastesti mam prostor na chyby, takze to snad dobre dopadne.

Co se tyce listu. Listy jsou chemicke tovarny ve kterych probiha fotosynteza. Rostlina jimi dycha a vyrabi energii. Ostrihat je vsechny, to mi pripada jako docela drasticka operace. Nevim jestli tim urychlis rust vyhonku, kdyz kytku zbavis jejiho zdroje energie.
luckyBOB
jak rika maestro.to uz radsi bilou barvu 1000 nez alobal...ale folie z growschopu odrazi az 99% ....
luckyBOB
ou...tak to sem se trochu zasek hned na prvni strance...pardon..:)
Crat
2garat : Je to zajmavý, ale nikde sem neslyšel, že by někdo pěstoval v PC skříni, ale byl to můj první nápad, když sem se rozhodoval, kde pěstovat.

Je vidět, že lidi maj prostě podobný nápady.
Sinuhet
Jenomze 120 - 200 palic ta kytka proste neuzivi. Budou to malinkate palicky. No vsak uvidis sam. I o tech 52 cm mam pochybnosti. Po prepnuti na kvet vetsinou kytky svou vysku zdvojnasobi.
Crat
Samice se daj opylit tak, že vemeš pyl, smícháš ho s moukou (nevim v jakym poměru, ale je to tu určitě někde napsaný) a pak nanášíš štětečkem pyl s moukou na větvičky, který chceš opylit.
Hledej a určitě najdeš.:jumper:
Mr. Manson
jakou ma teplotu 70w sodík ja mam 60*330*30 a newim jestli ho tam mam dat nebo ne
Šťovík
70W muze bejt jen par cm od kytek a nespali je, takze toho moc nenatopi, 100W je taky v poho, 150W jsem nezkousel a 250W mi bezi bez cooltube a no proble, naopak kdyz nesvitim tak je tam ted zima, ale jinak to bude v lete anebo ve vytapeny mistnosti, kazdopadne se 70W moc teplotu resit nemusis
Šťovík
ty kytky uz bych ted nepresazoval, ale rozhodne hnojil, teda pokud chceš mít nějakej zajímavej výnos. Sam jsem nejdriv zkousel hnojiva z kvetinarstvi, ale nejvetsi divy se zacaly dit az s tema z Growshopu, a to mam zatim jen 3 - na rust, na kvet a enzym

v Gshopu mi onehda poradili nejaky prirodni hnojky
Bio-Grow a Bio-Bloom od BioBizz http://www.biobizz.nl/ (tohle is otevrete ty zvuky jsou fakt bozsky :)
Enza Forte (to udělá dobře kořínkům a mikroorganismům okolo nich, tak aby se líp vstřebávaly živiny) a na postřik Phytamin (oboje od Plagronu)
ještě se chystám pořídit TopMax, abych ty květy co nejvíc napumpoval :)

ten biogrow a biobloom je z toho asi to nejnutnejsi, je to ten zaklad s NPK a spoustou stopovejch prvku, litr kazdyho stoji kolem 350-400,- a davkuje se tak 1-4 ml/l zalivky, takze to vydrzi na dlouho

a pyl se dava na blizny, to jsou ty lepkavy bily fousky, zrnko se tam prichyti a pak pomalu proklici skrz bliznu az dovnitr do semeniku , tyhle kytky jsem jeste opylovavat nezkousel ale obvykle se uspech pozna tak, ze ten kvet pak rychleji odkvete
Šťovík
jestli pestujes pro radost, tak hnojky ti ji urcite udelaji, kytky pak vypadaji mnohem vitalnejsi, sam jsem tomu neveril, ale tyhle hnojky me fakt potesily, ale priznam se ze nevim jak fungujou ty dalsi treba AH, Plagron aj., tohle je prvni co jsem koupil a zkusil a ani nemam proc bych zkousel ty dalsi

jinak Biobizz maji nejaky svoje zastoupeni v Madarsku, pro zbytek Evropy je to jinak Holandsko
Lemarc
V globusu nebo podobným kšeftu koupíš pro květovou fázi
BioAlgen S90 - 100ml asi 100Kč
nebo Herbaflor HF

každopádně bez hnojiva bude malý výnos
vlček
2 lemarc: bioalgeen w zadnym pripade neni hnojiwo a uz wubec ne pro qetowou fazi je to rustowi stymulator za kilo dost dobrej
2 garat: honojiwa na rust: wuxal super wermesfluid a prirodni stymulator bioalgeen
na qet: obm a qetowej stymulator od b'cuzz tusim za peti kilo ale newim kolik ho je zeby pul litra tezko rict az to zistim tak to sem pripisu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma