Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Jde to bez hnojeni?? bez hnojiv? - Klikni zde pro originální téma
kosto3
:vampire: ludia poradte mi v growshope som kupil hlinu predavac mi povedal ze tato hlina sa vubec memusi hnojit mislite si ze nieco pokazim ked budem prihnojovat? neviem ako sa ta hlina vola ale bolo tam nieco take ako royal
olda
royalty-mix = čistě organická směs -obsahuje různé druhy bílé a černé rašeliny,perlit,humus,wormcasting,organická hnojiva,stopové prvky,minerály a vitamíny,bakterie a kmeny pozitivně působících plísní. ph 5.8-6.2 , EC 2.1 . kompletně předhnojen,obsahuje dostatek živin na prvních 8 týdnů . Tohle udává výrobce ale ze skušenosti klidně přihnojuj ale opatrnějš s menší koncentrací hnojiva ( dle potřeby- sleduj reakci rostin) .:)
Jo.
Alespoň já si myslím, že jo, protože u OutDooru ti taky stačí jenom kytku zalívat a vyroste.
Ale podle mě to podstatně ovlivní výsledky, takže lepší je nějaké hnojivo sehnat.
toos
zdar kámo! :)

samozřejmě že to jde u všech druhů....
viděl si třebas v přírodě, že by ty kytky hnojily nějaké lesní víly ?? :D

kyti se obejdou bez hnojek naprosto vpohodě!:)

jsou jiné faktory, které na kyti hlavně působí!
jako:

správný rytmus světla,jeho síla,barevné spektrum,teplota světla,teplota okolního prostředí,
ph půdy,ph vody, kterou zalejváš,větrání
:afro: :beer:

hnojky dle mého vědění ovlivňují v menší míře dobu sklízení a množství, ale řekl bych, že ne nějak extrémně...:D
možná sou nějaký super hnojky, po kterých to roste jako z vody... ale ta chuť pak musí být odpudivá!?
a taky něco stojej:(

vím že jsou hnojky na růst,květ, a nějaké na pročištění kyti od používání těch předchozích dvou...:)

zkus to bez hnojek :beer:
hodně štěstí!!
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Moje
zajimalo by me jestli nekdo skousel vychovat kyti bez chemie a to jakykoli a jestli jo tak .............?????????jestli to tady nekde je tak sorry a budu patrat dal

Už pár tisíc(milión?) rokov tu rastú kytky bez chémie,predsa:)
Dajú sa zohnať aj čisto biologické hnojivá.Máš k tomu nejaký iný dôvod?
Samozrejme v kvetináči to živiny časom spotrebuje,takže skôr či neskôr kytky bez prísunu živín,potravy zahynie.
toos
to expiry_date1:

jasně něco málo do toho květináče pak musí dát...:)
dusík, fosfor a draslík, je tuším základ pro zdravý růst víc snad nepotřebuje...
expiry_date1
No,treba vziať do úvahy,že chceme,aby mala kytka čo najväčšie,najtvrdšie,najkvalitnejšie šišky.
Kytke samotnej na dožitie stačí vykvitnúť,vypustiť trochu pryskyřice,nachytať trocha peľu,vytvoriť semená a zomrieť.Na toto všetko má v prírode tak 6 mesiacov.V indoore chceme,aby za dva mesiace komplet vykvitla a ešte aj mala čo najkvalitnejšie šišky.
Ak ide niekomu o to,aby vyrástla a vykvitla,tak jej stačí dať len to,čo potrebuje k svojmu životu.A to nie je len NPK,ale kopec iných mikroprvkov.Hlina,substrát,ktorý kúpiš ich už obsahuje určitú časť(väčšinou udávajú tak na 6 týždňov),ale potom je vhodné prihnojiť,netreba chemkami,môžu byť aj biologiské hnojivá.V prírode je to trochu ináč.Tam berie živiny zo zeme,kde môže rozvinúť korene a ťahať ich z hĺbky,čo doma nemôže.Do zeme v prírode sa stále čosi dostane(trus,humus z odumretých rastlín),doma sa to nestane.
Skúste dať do destilky len NPK,čo sa stane?Kytka zahynie.Takže NIE - NPK nestačí:)
expiry_date1
Jahudka robil nejaký taký pokus,skús pozrieť jeho thready.
golgotha
Moje:Jak psal expiry_date1 nemusis pestit pod chemii,ale muzes pestit s bio hnojkama,je to na prirodni bazi,tak to neni zadna chemie!Budes mit dobry kour bez nejakych skodlivin a jeste pomoci tech hnojek budes mit vetsi vynosy!Treba Plagron,Bccuz.... Jedina nevyhoda je snad cena!
expiry_date1
Alebo nejaky Bi algeen,alebo tak nejako sa to volá a stojí to pár korún.
Jde to, je to pochopitelné, nebo myslíš, že ji před tisícema lety někdo podporoval Aháčkama? :D hnojiva jsou pro to, aby jsi kytku podpořil a vytáhl z ní co nejvíc zábavné produkce. Všechno najdeš ve :faq:

zbytečné téma, zavírám.
prodavač ti řekl neúplnou informaci :D vydrží to teoreticky na 6 týdnů (prakticky max 5)...to je jakoby jen růstová fáze s tim že budeš mít před sebou ještě dva měsíce květu kdy rostlina potřebuje fosfor, ale i jiný věci...namíchal bych si ten royalty s něčím co obsahuje fosfor ale i dusík a draslík a jiný věci i (železo, měď a jiný prvky) a hlavně to co se uvolnuje pomalu, ne hned
pak to teoreticky bez hnojiv jde. prakticky bych si přichystal něco do zásoby pro tebe asi nějaký bio hnojky s okamžitým účinkem...
majkl2644
Přesně tak:) Souhlasim,žš hlína vydrží tak těch 5 týdnů,ae pak je ta hlina vyčerpána a neni v ni tolik hnojivco kytí potřebuje,takže je potřeba je doplnit aby kyticka mohla růst dál a pak ji přihnojit i na květ.. Dobrý bio hnojiva děla Plagron,takže doporučuji ..
Já jel poprvé v substrátu na pokojové rostliny a bez hnojiv a lezlo to taky, takže to jde i bez hnojiv, ale nebude toho tolik a nebude to tak dobré. Jinak teď jedu poprvé na BioBizzu, je to jakoby levnější varianta Plagronu.
cerv.malda
Mno každopádně to hnojit nemusíš a to právě těchz několik prvních týdnů. Záleží i asi na tom jak velký máš květníky, tedy obsah daných látek potřebných pro růst rostliny. Mírné přihnojování ale určitě není na škodu, zvláště pokud se jedná o žádané vitamíny a pod. (viz. např Vitamax od Grotek a podobně)
cerv.malda
Já osobně teda pěstím ve směsi Plagronu a BioBizzu a jsem s tím naprosto spokojen. Kvalitní půda= základ úspěchu každého pěstitele!
Špičnik
Ano royality mix stačí na fůstovou fázi, pak už je potřeba pomalu začít hnojit. Ale na začátku to opravdu potřeba není ani trochu, samozřejmě jsem to zkusil s minimální dávkou - snad 5 ml Plagron grow / 10 l a některý lístky se mi povedlo trošku spálit...takže bacha na to.

Zdarec
Smokáček
mám taky royality mix a hnojim hned jak se řízky chytnou minimálně kořeňákem tim si myslim nic nezkazíš + ještě Plagron Grow začínám v menším dávkováním a postupně zvyšuju a přehnojit se mi to ještě nepovedlo...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma