Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Elektronika pro pěstírnu aneb ten in one - Klikni zde pro originální téma
Doc. PALČAK
Promiňte mi prosím mojí češtinu, ale já nejsem čech ale slovák.
Už 3 noci sem nespal a pracoval jsem na nejakých elektronických obvodech, které by byly užitečné pro pěstírny. Indoor pěstování se teprve začínám věnovat, tekže by mňe zajímali vaše názory co všechno by mňela obsahovat taká elektronika pro pěstírnu. Chťel bych vytvořit nejaké el. obvody pro ty pěstírny. Budu postupovat podle vaších návrhú a nápadú a možná společne vytvoříme neco jako GS (Grower System) pro skříne, který by obsahoval teploměr, vlhkoměr, spínací hodiny.......atď. Možná by se tam dal dat ješte i pH metr. Vše by pracovalo non-stop takže by ste mňely přehled o podmínkách vo vaší skříni. Byla by tam taky tepelná poistka...... . Já by sem to vypracoval a kdyby to šlo tak by si to nekdo skusil sestavit. Byla by to dost ťežká věc, prosťe samá elektronika. Alebo kdyby byl velký zájem tak bych to sestavoval já a nejak mailem by to šlo celé sestavené objednat. Ale to má ješte nejaké ty háčky, jako je živnost a spúsobilost pro návrh el. zařízení. Nějak to možná pujde.
Doc. PALČAK
Zajimalo by mňe aké rozmezí měření teplot by mňel mat takýto systéma s akou prěsností? Stačilo by 18 - 38 °C s prěsností 2 °C?
Na jakou teplotu by mňela být nastavená tepelná pijistka?
Aryan
myslis i s nakou zpetnou vazbou (automatizace) bo jen mereni?
tu tepelnou pojistku bych dal tak na 40°C. 18-38 by stacilo
Jinak klidne pis slovensky sme tu zvykli :)
Doc. PALČAK
Tak všechno se to dá. S tou spětnou vazbou je to O.K. ale Luxu je přímo uměrný cene. Odpojení tep. zdrojú od 40°C je základem tohto systému. Dále: cyrkulace vzduchu v Pěstírně by byla v zavistlosti od teploty v pěstírně. Délka dne a noci: použil by se jednoduchý časovač s obvodem NE555, co je laciné ale prěsnost tohto zapojení není velká. Takže ňáké tminuty +-. Vlhkost vzduchu: celkom lacné s presnosťou 10%. Od 0% do 100% to je deset indikačních LED. LED pro ty méně zasvjecené elektronice neco jako žárovka. A to by se dalo napojit na okruh zvlhčovače(věčší náklady). Zálivka substrátu by mala pracovat na časovači nebo na vlhkosti hlíny? Na časovači by to bylo omnoho levnejší. Čekám na další dotazy. Pomali začu uvádět i nějaké foto.
Doc. PALČAK
JardoXXL vonku je to problém bez té elektriky. Pokud nechceš kupovat generátor. :-(). Ale když to máš venku a je tam -20°C to je problém velký. Když odejde větrák tak se automaticky odpojí lampa. Ty tuhy je dobrý nápad. Dá se to sestavit z nejakých součástek tak, že bys neměril odpor ale mněl bys kontrolky které by ti ukazovali na stupnici vlhkost od 0 - 100%. Dále pracuji na verzi GS(Grower System) která by byla napojená na PC. Jen pro ty co mají pěstírnu tak 10 m od PC. V PC by se zapisovali údaje o stavu v pěstírne. Dalo by se to napojit i na tel alebo mail. Ale to by bylo pro ty moc majetné. A pro ty z jiných státú kde by se dal spravit jeden systém pro velkou pěstírnu.
Doc. PALČAK
Uvažoval som o tom, že by som robil kompletné systémy do skříň možná i s instalací, něco jako až k vám domú, no nevím jak by to dopadlo.
Doc. PALČAK
Automatizovat teplotu v p. by bylo lehké. Zařízení by mnělo nastavení teploty od 18 do 38°C a podle aktuální teploty v pěstírni by se ventilátory větrání otáčely pomalej nebo rychleji. Takže pěstitel by jenom nastavil požadovanou teplotu pro den a tá by se stále udržovala pomocí toho větrání. Stanovil by si taky teplotu pri které by se mala vypnout lampa pro prípad selhání větrání napr 40°C.
Doc. PALČAK
..........linka na stavebnicu tepelnej pojistky........... .
Doc. PALČAK
Čekám na další připomínky. Cafte
Doc. PALČAK
Já jenom chci vytvořit něco fakt laciný a funkční. Není problém jít do obchodu a koupit všechny ty věci, ale kde na to vzít? Napr. tepelná piostka s nastavením teploty za 100sk není vúbec moc!!!! A nejde len o prach ale taky o kvalitu vašich palic. Co když si někdo nemúže dovolit sedět při své skříni celý den. Já si myslím že takýchto lidí je moc.
Doc. PALČAK
I tak si myslím že nejlepší jsou 12 nebo 24 V ventilátory, pokud nemáš pěstírnu 20m2. (-:-). A ješte neco jsem Vám chtěl. Ať jsem pro nich fízl/magor. Mně to tak zajimá kdo si co omně bude myslet. Hlavně že nekomu pomohu já a nekdo pomúže mně.
Doc. PALČAK
Já si teď sadnu na izbu a dokončím GS 1.01 mini a pomohu svím kytkám. Bude i foto, ale ješte není foťák.
CHARoN
jj len tag dal slovenski bratre :)
Ja si nemyslim ze jsi blazen nebo magor.Chodim do prace(ne asi jedinej) a kdyz prijdu domu treba z odpoledni tag nemam cas na kiti.
tagze pokracuj!!!Byl bych rad kdybych mohl pomoci.

:))) Pokud by jsi chtel zacit komerecni prodej mohu ti doporucit firmu kde pracuji :))) a bylo by to SMD osazeni....Tagze hezky diskretne maly
CHARoN
:afro: :punk: :jumper:
Jdi do toho
Aryan
hmm na tom prodeji se to tu asi sekne (az si toho vsimne nakej mod bo admin) pac je to proti pravidlum fora (komercni reklama) ... uz to tu bylo s battmanem a jeho vzduchotechnickym systemem. Sam nechapu co na tom vadi no :confused:
Doc. PALČAK: kazdopadne preju zdarny dokonceni GS
Doc. PALČAK
Nejde o reklamu protože ještě není co ponoukat. A když bude tak bude reklama i na groweru. Neví někdo co stojí reklama na groweru?
Taky děkuji Charonovi za ponuku spolupráce, máš soukromí vzkaz.
SMD je výborný nápad.
fernetman
reklama stoji 3kč za jeden klik na baner
Sinuhet
Jeste ho nikdo neserval, ale uz se brani. JardoXXL, nepredbihej udalostem. Nakonec se chudak brani tvym 'narcenim'. :-)
CHARoN
k tomu SMD je to sice vyborny napad ale bylo to spise mysleno z resece.Pokud teda opravdu neplanujes vyrobu vice jak 20 kusu.

protoze takova jedna desticka by vysla na cca dle poctu soucastek a jejich typu treba na 500,- ale k tomu by se muselo udelat sito pro sitotisk cca 8 000,-(plech) nebo nejakech 5 000,-(umela latkovyna) + nechat si vyrobyt desticky myslim ze to jde u cube.cz atd atd

proste pokud chces podnikat a mas jistotu ze to lidi budou chtit vrele do toho.

Jinaknak je asi lepsi si to zbastlist sam podle ruznych navodu z netu a mas to bez starosti :)


PS:Pro ty co sem furt strkaj ten odkaz do jiny mistnosti a tvrdi ze uz tam je vse musim vam rici ze jsem tam nenasel VLHKOMER a to je to jediny co jeste potrebuji a bych ho mohl napichnout na PC!! HELP ME jestli jste nekde neco vydeli!!!!!!

PS2:Ja uz bych to nemel hulit :)
Doc. PALČAK
Cheš měrat vlhkost vzduchu nebo púdy?
CHARoN
:punk: Zdař jsem dorazil z roboty a cestou jsem se prijemne vypalil :punk:

:Doc. PALČAK: vzduchu na pudu mam takovy udelatko ktery jen sviti kdyz je "cas" zalit,ale neni to vubec spolehlive :grrr:
CHARoN
Doc. PALČAK : Hele zmena latkvy seta stojej 500 ne 5000,-(jsem seupsal). Hele vono by to slo kdyby se sehnalo zhruba 50 lidi tak by to vyslo o hooodne levneji.
Hanyz
Jako student elektrotechniky davam doc. Palcakovi plne za pravdu. Vse zautomatizovat je vynikajici napad, skoda ze se moc neucim a neumim si neco takoveho navrhnout sam, snad casem :) Jinak mozna by stalo zato udelat i nejaky mensi GS pro tu nasi malou skrin na kolejich :>
sauruss
Vypadá to, ze jste asi ani nevíte o co jde.. Chci vás videt jak doma na kolene vytvoríte GSystem který vám ovládá pestírnu... Zivim se opravami rídících systému a vím co to obnásí... Pane Doc. ty asi moc necadis, co ?? :)
Kirrow
Jo automatizace pěstírny je dost dobrej nápad ... měl by se sestavit nějaký "grower vývojový tým" a tuto "technologii" by měl pokořit.
CAESAR
na co sluzi ten predradnik?
Hanyz
jardaxxl: zapojeni starteru je v nejednom threathu
Killer55555
to Cool-T: kolik stal, kolik m3 zvlada?
CAESAR
diks zemla, to uz viem, mohol/a by si mi prosim poslat tu schemu?dikes


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma