Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
housenky - Klikni zde pro originální téma
Hash
Potřebuji poradit!!!Mam asi tak 2m kytku s několika páry větví a na jedné z nich, až asi 20cm od vrcholku mi listy (z části i paličky) začínaji ožírat takové hnusné, malé, zalené housenky.Listy pak uplně zhnědnou a upadnou.Mám strach aby mi to nezlikvidovalo i palice a nerozšířilo se i na jiné větve!!!!CO NA TY PARCHANTY MAM DAT????????
sativa
ja semmel asi pred mesicem housenky, presne takovy jaky popisujes ty. Ja sem je postrikal obycenym pripravkem proti msicim, tim strikam vsechny skudce a pokazdy se mi to osvedcilo
Hash
A jakou to používáš tu chemiu????Ja sem koštoval Biool a jaksi to nezabralo.!
sativa
nevim, proste zelena lahvicka a je to na msice, ale pouzivam to i na klistata, komary, mouchy, housenky a mravence
valecek
Hele, ja mivam housenky skoro kazdej rok, vzdycky jsem je tam nechal, jen at papaj a nikdy mi kytku neozraly tak, ze by mi ji poskodily, tak proc ty chudery necim strikat, vzdyt je to fasizmus!!!!! Grrrr!
Hash
Tak sem dal teda na vase rady a co se stalo!Tak si prohlizim palicky a co vidim::::ty zasrane housenky sou uz pomalu velke jako muj malicek a vklidu si pochutnavaji na me kytce.!!Co ted??Mam sklidit??? kruci...
livo
A Ty tam ty housenky necháváš, jó? Taky jsem je jednou měl, sice ne na dvoumetrový kytce, ale na dvou metrových kytkách :slizoun:. A co radím já? Normálně tu kytku projeď hezky manuálně a housenky pozbírej a můžeš je...(dosaď si podle míry agresivity ;-) třeba odnést sousedům na zahrádku. Věř tomu, že když si dáš záležet, tak je pozbíráš všechny. Lovu zdar. :smoker:
Hash
Toz co mi zbejva.......
GoryTHC
ja bych tam ty housenky taky klidne nechal. Podle me na palice nepudou a budou zrat jenom listy. A pokud vim tak vetsina pestitelu listy pred sklizni votrhava, takze ty housenky vlastne delaj praci za tebe ;o)
livo
... jsem jednu housenku zapomněl, byla mrcha někde schovaná a druhej den jsem měl půlku nejvrchnější palice v pr... a housenka byla dvakrát tak velká než ty co jsem den před tím pozbíral. Byla naštěstí poslední, takže škoda nebyla tak velká. Možná jsem měl jiný housenky (housenic cannabis?) :-)
sativa
Ja bych na kytce nenechal housenky ani nahodou, je jedno, ze zerou jen listy, i kdyz mozna i palice, ale kdyz se ti rozmnozi, tak ti sezerou listy vsechny, ja sem mel jen 2 a ozrali mi za chvili nez sem si jich vsiml pulku listu na kytce, takze radsi nenechavat
Ono
Mám problém s malými húsenicami. Sú asi 5-7 mm dlhé, zelené a pohybujú sa plazením. Vyliahnú sa pravdepodobne z vajíčok, ktoré sú skôr oválneho tvaru a svetlohnedej farby. Pravdepodobne ich nakládol ten biely motýľ - tuším kapustový, či ako sa mu hovorí.:D

Lenže problém je, že tie húsenice neožierajú listy, ale ožierajú blizničky na šiškách. Vždy som ich našiel len na šiškách a aj tie vajíčka sú nakladené v šiškách.

Existuje nejaký postrek, ktorý však nebude ovplyvňovať chuť výsledného produktu?
Fantasie
Housenky bych tam urcite nenchaval, protoze maji jaksi od prirody dane ze papaji dokud je co papat (celkem nezadouci efekt na konopi ne ? )
manualne vysbirat a odnest nekam jinam pryc nebo zahubit.
Chemicky bych to asi neresil protoze nejsou zase az tak mazane jako nektere mikroorganismy
Ono
Lenže nie je jednoduché vyzbierať zo šišiek asi tak 300 ks vajíčok (odhadom), ktoré sú rozmiestnené decentralizovane. To všetko predstavuje hrozbu. Vyzbierať je to nemožné.:(
Index
pomozte jak na ty housenky,,ja jich tam mam opravdu mraky, par jich vzdycky posbiram,ale ihned jsou tam novy!hruza...
Dude
newim - neni to nahodou tohle? resil bubik :)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25483
Rhino
citace:
Původní příspěvek od Dude
newim - neni to nahodou tohle? resil bubik :)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25483

Na začátku threadu psal "malé zelené" a u Bubika jsou takovy do žluta. No já měl housenky taky ale jenom pár, ale byli tlustší a opravdu zelený:)
Index
jj, ja vlastnim prave takove tlustsi a zeleny nez ma bubik...koupil sem biool a agrion delta..pokropil a uvidime:)....
Ono
U mňa boli (dúfam, že už nie sú) malé a zelené húsenice. Každým dňom som ich našiel viac. Rastlinky som postriekal lanolínom (tuk z ovčej vlny - dá sa kúpiť), ale nezadusilo ich to. Tak prišiel na radu postrek Decis. Na druhý deň som našiel nehybné húsenice.:) Avšak nežiadúci efekt je spálenie vrchných častí blizien a na 1 rastlinke boli aj spálené listy. Koncentrácia bola podľa návodu.
Svarslav
Ahoj, měl jsem na květině také housenky... sháněl jsem nějaký biopostřik a osvědčil se mi Biobit XL od Biocont Laboratory. Je určen přímo proti housenkám a není to žádný pesticid. Sehnal jsem ho normálně v zahradnictví, stačily dva postřiky.
bassman
Na zacatku jsou vzdy male,cim vice sni tim vice rostou,biool apod. na ne nezabere,biobit ano ale nejucinejsi je v rane fazi jejich vyvoje,ty zelene jsou vetsinou pidalka podzimni a uz o tom jeden thread je
Wampyr
Ahoj Lidi. Vcera jsme sedeli , hulili speky z moji lonske kytky a bavili se o housenkach. Taky mi ty maly mrchy zacali zrat kytku a nemel sem cas je likvidovat a tak jsem to trochu nechal osudu a zjistil jsem ze kytku zacnou ozirat od nejvetsich listu, pak mensi a mensi, ale palic se ani nedotkli a tak jim musim podekovat za velmi kvalitne odvedenou praci. Probrali to za mne naprosto perfektne a asi takle to dopadlo
PUNX
Skus pouzit Biobit XL malo by to zaberat na tu pidalku podzimni aj na ine druhe husenic. Postriekas tym listy z vrchu aj zo spodu a tie husenice do hodinky prestanu objedat tvoju urodu a po par dnoch zomru.
Dr*Skunk
tak minuleho roku som mal husenky velké ako maliček postrikal som to nejakou chmkkou za 5min opadali všetky a bolo ich tam po kostky na nohach a večer ma vyčorovali huliť čisté chemky by som nekcel
J.J.
Mám rád přírodu, takže jedině obírám. U těhle zelenejch mršek se mi nikdy nestalo, že by se objevovali nějak průběžně, jednou je objevim, posbírám, a je klid - tohle se u mě děje každej rok. Jináč na palicích neožrali nikdy nic víc než blizny, což se dá snýst (aspoň ten ''můj'' druh :) )
C00l_D@e
taky se mi letos na kytkach na balkone objevili zeleny housenky, ze zacatku jsem je sbiral, ale jsou fakt spatne videt, a) jsou zeleny a b) jsou vetsinou na spodku listu. Vzdycky jsem jich sebral na 6-ti kytkach tak 5 za den, ale pak me napadlo je oklepat a parada. Jeden den jsem oklepal asi 50 housenek, proste chytnu vetvicku a zaklepu s ni, nesmi se moc brutalne aby se neurvala, ale zas dost aby ty mrchy opadaly. No a pak je staci rozslapnout, nebo posbirat a hodit dolu z balkonu. No a dalsi dny kdyz jsem klepal, tak vzdycky tak max 1-3 kousky a posledni dobou uz tam nejsou :) Ale rozhodne bych je tam nenechaval, sice zraly zatim jen listy, ale kyti mi kvete teprv asi 2 tejdny, tak nechci jeste o listi prijit.
motor tvor
mam stejnou zkusenost jako vampyr z minulyho roku, ve skleniku probehlabrutalni invaze zelenejch housenek ( asi neco jinyho nez pidalky - na zacatku pul centaku a skoro neviditelny, po nekolika dnech utesenyho zrani az ctyrcentimetrovy macci kterejch se clovek bal dotknout jinak nez kolickem. Kazdopadne invaze trvala ca mesic pocitam ( od nejmensiho stadia po "vyhubeni" macku), zacala kratce po nabehnuti na kvet a nutno rict, ze kveteni spis pomohli. Blizny ani palice nezrali, pryskyrice jim ocividne nechutnala a kytky to jaksi vycejtily a pryskyrily se jedna radost. Uz ani nevim jestli sme je necim strikali nez sme zjistili ze nejsou tak zly, myslim ze ne. Invaze probehla taky hodne kvuli tomu, ze je moznost sklo kontrolovat ca jednou tejdne coz je dost malo, ale nakonec to dopadlo fakt dobre, proste nam odlistily a nakoply kytky a kdyz tohle dotvorily tak se nam povedlo je zlikvidovat...
Rhino
Tohle sem dělal dneska... :-) 2 housenky
Nebulaquest
tak já mam letos podobnej problém,akorát ty housenky nejsou zelený ale chlupatý černý,nežerou zatim palice,ale po listech se můžou umlátit,přípravek proti mšicím nefungoval a teď v době květu už stříkat nechci,nejvíce se bojim toho ,že mi zaserou palice hownama..to hulit neni moc příjemný,nebo probírat to...grubs=shits
Freeloader
jj housenky sou svine ale porad lepsi nez ty maly cerny musky!!housenky sem sklidil tak 4 a je zatim klid!strikat to ted uz nebudu kvuli chuti to si myslim ze je lepsi je sebrat pokud jich tam neni moc.jinak cerny tu snad este nebyly,ze by nejaka evoluce :mutant: ?

edit:problem vyresen,housenky uz se zakuklily:)....ale zachvilku budu kuklit i kyti a to tak ze dneska vezmu uz tu velkou..
Nebulaquest
http://grower.cz/forum/showthread.p...5192#post605192
FaLda
:D s tema svinkama malejma sem to resil jednoduse...obracel listy a hledal je...a pak mucil!!:D...nemaj mi list na kiti. tyhle prckove vsak zerou jen listy..na palice nejdou.to jim nechutna..sbiral jsem je dycky zezpoda listu a nikdy nebyly poruseny palice. a nebo radne zaklepat kytkou!
MUZsRANAMI
zdar,
dnes som nasiel na kvetoch vo vnutri v siskach husenice, ktore nebolo vobec vidno, az ked som odlomil sisku. sisky na tychto miestach zacali schnut, vyzeralo to ako by ich chytila pliesen, alebo v skutku to boli husenice.
S cim to striekate?

Vdaka za spolupracu
Combitch
taky mi napadli kytku takový cm dlouhý hnědý potvory,ožírají listy tobolky a nejhorssi je ze ji znečišťují trusem,sbírám ručně, zattim se mi daří počet zmenšovat
alko
co se tyce housenek tak se nebojte ony jenom zerou listy, palky jim nejedou, ale pak je treba vyklepat ty jejich h...a jinak zadny problem...
kvadru
Zdravim, dnes jsem si opet prohlizel kytku a vsiml jsem si, ze je jedna palicka (kupodivu dolni) nejaka zralejsi nez ostatni co zatim bile zari.
tak jsem ji odstipl a po dukladne prohlidce byly objeveny 2 svetle zelene asi 0,5 cm velke housenky. listy okolo teto palicky jsou krasne tmave, akorat na nich sem tam hnede tecky, ktere se ale daji sfouknout, ze by trus?
poradte prosim co s tim, jestlii kontrola palda po palde nebo neco jineho. pestuju v kvetinaci na terase. diky moc
Hlava
citace:
Původní příspěvek od kvadru
Zdravim, dnes jsem si opet prohlizel kytku a vsiml jsem si, ze je jedna palicka (kupodivu dolni) nejaka zralejsi nez ostatni co zatim bile zari.
tak jsem ji odstipl a po dukladne prohlidce byly objeveny 2 svetle zelene asi 0,5 cm velke housenky. listy okolo teto palicky jsou krasne tmave, akorat na nich sem tam hnede tecky, ktere se ale daji sfouknout, ze by trus?
poradte prosim co s tim, jestlii kontrola palda po palde nebo neco jineho. pestuju v kvetinaci na terase. diky moc



http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=25483
Yaris69
Hele ty housek fakt nezbyva nic jineho než vysbirat růčo fůčo:( taky jsem je atm měl a i když mmi přišlo, že opravdu žerou jen listy(takže mi vlastně pomáhají, když je sám stříhám) ale po mých miláčcích nepoleze žádnej xindl!!!!!! zahubit potvory!!!!
Date1
citace:
Původní příspěvek od Yaris69
Hele ty housek fakt nezbyva nic jineho než vysbirat růčo fůčo:( taky jsem je atm měl a i když mmi přišlo, že opravdu žerou jen listy(takže mi vlastně pomáhají, když je sám stříhám) ale po mých miláčcích nepoleze žádnej xindl!!!!!! zahubit potvory!!!!
LOL dalsi trhac listov...
Mozes mi povedat ako si na to prisiel ze pre kytku je dobre ked jej otrhas listy? Menuj jednu publikaciu odbornu kde si sa to docital...
Pises ze ti do kytek nepoleze zadnej xindl ale ty sam nadelas viac skody ako ten najhorsi skodca...
Ty si v podstate skodna pre tvoje kytky..

Teraz k tem housenkam je to Pidalka Podzimna je tu toho napisaneho a tomhle skudci az az staci hladat a pozorne citat.
Tento rok je mimoriadne rozsirena nakolko bol mesiac Jul strasne dazdivy a vlhky vhodny pre Pidalku Podzimnu taky sni tenhle rok bojuji..
Pouzil som postrek NOMOLT 15SC 5ml na 5L co je na 50m2

Pidalka podzimna je nebezpecna pre kytku prave tim ze ji ozira listy a kytka pak nema jak delat kvety..
Je to jednoduche nemas listy nemas poradne kvety..
Skus otrhat rajce jestli ti tam vyrostou giganticke rajciny nebo papriku...
Yaris69
Date1: hele nikde jsem to nečetl, možná to ani nikde psané neni, ale znám stříhání listů ze svého okolí a už jsem se s tim setkal u mnoha pěstitelů....
Prostě to dělám a nezdá se mi, že by to té kytce nějak škodilo a když to vemu logicky, před úplným dozráním je trošku zbytečné, aby kytky vyživovala listy, nebo ne????
Každý pěstujeme jinak:) hlavně že je co kouřit ne?
Date1
citace:
Původní příspěvek od Yaris69
Date1: hele nikde jsem to nečetl, možná to ani nikde psané neni, ale znám stříhání listů ze svého okolí a už jsem se s tim setkal u mnoha pěstitelů....
Prostě to dělám a nezdá se mi, že by to té kytce nějak škodilo a když to vemu logicky, před úplným dozráním je trošku zbytečné, aby kytky vyživovala listy, nebo ne????
Každý pěstujeme jinak:) hlavně že je co kouřit ne?
Jasne ze si tO NIKDE NECITAL PRETOZE TO JE MYTHUS A BLUD..
A to ze to delaj lidi z tveho okoli to jeste neznamena ze to je spravne..
Pises ze ked uvazujes logicky je zbytecne aby kytka vyzivovala listy.. Kde si na tuto informaciu prisiel?????
Ked odumiera list tak ho kytka nemusi vyzivovat prave naopak ,kytka si veme vsechny ziviny z odumreleho listu a investuje je do kvetu ale to ti asi nic nerika protoze ty ani nevys jak rastlinka funguje...
Pestujem 25 rokou a nebudes ma presviedcat ze ty mas pravdu ..nie nemas pravdu ...Staci sa pozret do mojej galery a na moje pesty a pozry sa potom trhacom listy do galerky na tie chcipaky mozna pak pochopis ze mam pravdu..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma