Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 4 5 
Pro přátele Durban Poisson - Klikni zde pro originální téma
bubik
zakladam tento thread pro vsechny, kteri pestuji tuto krasnou africkou sativku. Takze, pochlubte se svymi kytiz....

Seminka z Nirvany, hnojka v zacatku Krystalon Start, na kvet Alga Blute od Plagronu. Diky pomerne chladnemu letu to dorostlo do vysky pouhych 3 metru, ale na Jizerky je i to celkem slusny vykon. :frog:
ddt
2 bubik:
caf mas to uuplne nadherne, kedz si to daval von? aj si to predpestovaval? aky bol vynos, ucinky...., proste daj sem info co mas a co vies.

Samo, ze mas odo mna K+
bubik
vsem moc diky za K....
to ddt> predpestovany to bylo asi 4 patra, do hliny to davam na 1. maje... co se vynosu tyka / predpokladam, ze z kytek bude tak
1200 g suchyho. no a ucinky / je to takova cudka, proste klasicka trava, dobrej vysmech, pohodova nalada, neni to zadna rana do palice jako nektery podlampovky. pro me, jako pro ...starsiho cloveka... je to proste takovy retro...heh...
Ganjius
Zdravim, je to naozaj strasna rastlina! Respect!
-Ak sa smiem opýtať, tak aká je klíčivosť semien od Nirvany a kolko je z toho samic?
-A ako je to so zastrihávaním Durbanu a ostatných sativ. Ma to na ne nejaky zlý vplyv?
Za odpovede DDDDDiiiiiiiiiikkkkkkk
A mas odo mna K+
Avron
Suhlasím z Ganjiusom ma pravdu maš to super.Len tak dalej.Aj ja budem mat Durban ale to až budúci rok.A taktiež od Nirvany.Durban poison is very Best K+.:jumper:
bubik
to Ganjius: klíčivost těchto konkrétních semen nebyla nic moc, z 10ti vylezlo, pokud si dobře vzpomínám, asi 5 - z toho 2 samice a 1 hermáč.
Ohledně zastříhávání - Durban se sám od sebe velmi dobře větví, takže zastřiháváním bys nic podstatného nezískal. Naopak - čím více se kytka košatí, tím větší je pravděpodobnost, že se ti v pozdním květenství (+ třeba po dešti) zlámou větve pod tíhou palic.
Avron
Čože z 10 5 vykličilo Fúha.To bude buduci rok tažké.
KABUTO
bubik:krásnej vánoční stromeček!

co se mi opravdu líbí,že máš skoro všechny velké listy zdravé,jak dlouho je to foceno před sklizní?

Kamarád měl Durban ve skeníku,stříhnul ho párkrát a vyrostl mu keř cca 2m,ale obrovský nadupaný palice(ovšem musel je vyvazovat)

Respect + kakáčko
bubik
to Kabuto: je to foceno v den sklizně (tzn. minulou sobotu). Jinak ty palice jsou fakt makabrózní - největší má 38 cm...:frog:
ddt
to bubik:
a akou metodou si ich nechal naklicit?
bubik
ddt: tyhle seeds nemají rádi moc vlhka, takže sem je místo na vatu mlasknul rovnou do sadbových kostiček, ve kterých byl jemně prosetý substrát. příští rok ho pojedu zase, ale určitě už ne od Nirvany. kytka je sice pěkná, ale ta klíčivost fakt na chuja... od týhle firmy bych teda čekal trochu víc...
Storm
čus,
tady je muj Durbánek(nirvana).Hnojení-krystalon start+pythamin zálivkou-růst, OBM+pythamin zálivkou a postřikem.Sazeno začátkem června, předpěstována do 3 pater.Sklizeň 10.10.Účinek hodnotim jako velmi dobrý.
outdoor jack
fakot mas husty kytky!!!
KROTWA
Tenhle rok nevišel podle mých představ .V záhonu sem měl zaranej PPP ale nějakej hodnej člověk mě pomohl od toho břemene a asi to byl nějakej znalec(čorl to už v červenci kiti cca.130)O durbanu sem přemíšlel už minule ale když vídím tu nádheru tak do toho půjdu na příště taky ,,přeju dobrou chuť"

§§kuma!faka§§
Tucnak
Uz od konce léta scháním semena Durban Posion. Bohužel v mím okolí nikdo tenhle modýlek nemá a nákup original seds proste neman tolik prachů. Tak sem se chtel optat jestli by mi někdo z vás nemohl pomoct. Dyby se nahodou někdo našel, tak mi muže napsat do pmka nebo na e-mail Tucnak02@seznam.cz Diky moc
Sou to krásný kytky :bandit:
Bonsai
Moc krásné kytky v obém provedení, vidím, že jste si pohráli pěkně, akorát mě celkem udivila nádherná fialová barva těch palic, to je u tohoto kultivaru normální? Já jsem sadil Durbana z Nirvany předloni(na fotce) a ani jedna z kytek se tak krásně nevybarvila, pouze čistá prostá zeleň, mno a rozhodně mi tak krásně nenarostly, ale to bylo spíše tím, že jsem to neměl na úplně ideálním místě, méně slunce, než by bylo třeba.
Ohledně té klíčivosti bych to tak nehrotil, já si myslím, že to bude u všech semenných bank přibližně prašť jak uhoď, já mám naopak s Nirvanou v tomto ohledu celkem pozitivní zkušenosti i z těch bonus kousků, co přidávají, spíše záleží na štěstí toho kterého growera, kterému pack ruka vyvolená u prodejce vybere a pošle. Mnohdy může semínko na pohled vypadat bezvadně a nemusí z nějakého důvodu vyklíčit a naopak.
Kdysi kámoš odkudsi dotáhl hafo(asi 100) velkých skvěle vypadajících zralých(tmavě hnědých) semen a nevylezlo ani jedno(asi nebyly tak zralé, jak se zdálo nebo kdo ví, příčin mohlo být více)
Jinak souhlasím, že Durban po chuťové, stavové a pěstební stránce velmi ucházející volba(u mně).
weeman
myslim ze si posmaknes
caswel
durban poison od clena robos.(patří mu mé díky)škoda že sem neměl tu čest je sklidit někdo to udělal za mě
Kutas
myslite ze ma cenu durban obednavat z nirvany? ma s tim nekdo zkusenosti? pripadne jestli mate nekdo seminka se zarucenou genetikou tak bych je bral
Kwjetoň
to Kutas:
Já si od Nirvany Durbana objednávat budu letos (+BM, PPP) tak esi seš trpělivej typ, můžeš počkat do podzima a dám ti vědět :D
Tady na G je na Nirvanu dost chvály stějně jako zatracování, Dutch Passion je asi kvalitnější, ale taky dražší, co si budem povídat...:(
Tagže esi máš dost odvahy, radim ti ať zkusíš tu Nirvánu (ať v tom nejsem sám :) )
Kutas
jo od nirvany vemu durbana, od dutch passion passion1 a od sensi seeds shivu shantiII :]
Storm
2 kutas:Pěstoval jsem passion1 na stejnym miste jako durbana(na fotce) a bylo to špatný-vyhozený peníze.Na kytce byl tak 10g, sice zhulovalo, ale nedoporučuju.
Kutas
Storm - mels jenom jednu kytku toho passion1? proc myslis ze to tak bylo, nestihlo dokvest?
Storm
2 jutas:Ale jo, stihlo, dřív než DP, ale prostě nerostla, rostla pomalu, nevětvila se.Měl jsem jenom jednu kytku, 4 samce a ty taky nerostly a to byl každej jinde.Možná zimou.Někde tady ve fóru všechno přesně popisuju v jednom příspěvku.Zadej do hledání muj nick, passion a durban, mělo by ti vylezt par příspěvků a jeden to bude.Pojednávam tam i o Early misty, Hawaii x skunk1 a o DP
birdik
boziiiiiii kytky oboje fakt nadhera chtel bych to cely zhulit :-) oboum karma
Matrixx
Tak jsem na to zvědavej,už se těšim na jaro,pěkný kytky klucí
Kwjetoň
začínám dost přemejšlet wo skříni, to čekání na jaro je prostě nesnesitelný :(
už brzo pošlu pro ta semena mimo jiné DP taxem zvědavey
Landrover
Ja som si uz objednal od nirvany (Durban Poison) som fakt zvedavy co to bude ale ako citam tak sa skor sklamem ako prijemne prekvapim no neviem...A zahuluje dobre???Staci 1 Prask?cez vodne?
Obel
2 bubik: letos jsem měl DP u kámoše na zahradě, staral se o něj jak o oko v hlavě, každopádně vyrostl jen tak 120 cm, ale byl to nej model loňské sklizně, měli jsem jen jednu kytičku od jinýho kámoše, semínko z druhé generace, ale spokojenost největší, chuť výborná, žádnej škrabokrk a high hrozně v pohodě, dlouhé, žádnej zabiják.Byl jsem přes celý lěto v UK takže sklizeň mizerná :-(

Letos chci jít do orig. semen, zkusím asi Dutch passion a uvidíme. Chtěl jsem se tě jen optat, jak náročný na zálivku a světlo je Durban, a v jaký zemi jsi ho měl ty, protože jak jsem koukal na tvoje kyti tak mi jen tekly sliny.

Chci letos sadit sám někde u lesa nebo v něm, rodiče by mě hnali jako psa kdybych si to dal na zahradu, ví že hulím, ale fšechno vyhazujou :-(
Půdu bych si upravil chci kytičkám dát fše co pro ně bude nejlepší.

Předem moooc dííík za radu
bubik
Obel: DP je dost odolná kytka, takže se o ní nemusíš každej den starat. doporučuju ti trošku připravit půdu (humus + dost Perlitu, abys nemusel často zalívat..). předpěstuj si někde doma tak čtyři patra a dej to do země. na začátek dej trochu Krystalonu, až to bude větší, tak to preventivně vem BIOOLem proti škůdcům. co se týče sluníčka, tak je to horší (je to přeci jenom afrika...), když se spokojíš s menší kytkou, tak klíďo u lesa...
good luck
Bubik
Obel
2 bubik: dik za rady, z přípravou půdy počítám chtěl jsem míchat koupenej substrát + perlit je samozřejmostí + trochu písku pro dobrou vzdušnost půdy a chtěl jsem testnout Lignocel jsou to lisovaný vlákna kokosu a prej drží vlhkost ještě líp než právě perlit, nemáš s tím ňákou zkušenost.
mám vyhlídlej takovej příjemnej plácek u lesa kam svítí tak 6´hodin denně, co ty nato?
Bude sice fuška dotáhnout tam fšechno potřebny, ale co bych pro svoje kytičky neudělal.
jedinej problém budu mít právě se zalíváním, v tejdnu makám a bydlím v Praze, původně jsem sice z Moravy, kde mimochodem budu mít další políčko, ale o to se bude starat kámoš takže to je v klidu. Další kyti budou u lesa kousek od bydliště rodičů mojí holky a ty bydlej na Kladně, takže se tam dostanu tak jednou za tejden:-( zkoušel jsem tady na groweru najít něco jak tu závlahu vyřešit, ale nic moc jsem nenašel. kdyby někdo věděl, budu wděčnej za každou radu která mi pomůže :-)
Díííííííííík:jumper:
ddt
to bubik:
no perlit ti v skutočnosti podu prevzdusni a "zlahci" takze lepsie odvadza prebytocnu vodu a lepsie sa z nej vyparuje, takze opak je pravdou musis zalievat castejsie.
Storm
2 ddt : nesouhlasim, že půda s perlitem rychlejc vysychá.Mam opačný zkušenosti.

Ten lignocel(kokosový vlákna) je fakt vychytávka.Hodíš slisovanou kostičku do kýble s trochou vody a nestačíš se divit, za chvíli je toho kýbl.Stojí to pár desátek korun, přesně nevim, ale určitě se vyplatí.Po vyzkoušení používam místo perlitu.Fakt drží vláhu fest.Je to jenom prázdný médium, nemá živiny.
ddt
to Storm:
Ano, ale lignocel je ako špongia a teda čo do seba absorbuje musi ist aj von.
No a s tym perlitom, tak asi mame trosku odlisne skusenosti, ale to je v poriadku.
Ahoj
Obel
2 storm: tak dík za radu asi taky letos vyzkouším ten lignocel když ho tak vychvaluješ, protože budu mít problémy chodit často zalývat tak potřebuju něco co fakt vláhu udrží, perlit jsem používal doteď a spokojenost, ale jestli je ten Lignocel ještě lepší tak už pro něj běžím do ňákýho zahradnictví :-)
Storm
Proti vyschnutí jsem taky používaligelit položenej na zemi.Uprostřed byla díra na kytku a igelit fungoval jako trychtýř.Když pršelo, tak voda stékala ke stonku.Hlavní myšlenka ale byla, aby půda nevysychala.
Obel
2 Storm: a nedělal se ti pod tím igelitem mech nebo tak něco, ja jednou zkoušel něco podobnýho a měl jsem právě promlém s mechem jak se pod tím igelitem zapařila půda. Potom jsem místo igelitu používal slámu a seno, posekanou trávu ze zahrady a tak. drželo to vlhkost a mech byl pryč.

Letos jdu do perlitu, testnu i ten Lignocel a narazil jsem na netu taky na jednu věc říkají tomu Rain gel a to co jsem o něm četli zní taky zajímavě kdo chce tak koukněte na


http://www.sweb.cz/KovoMerinsky/raingel.html


:wink:
J.J.
no rain gel vypadá solidně...až nák moc???no ale zkusim...asi i když poštou to zrovna neni terno...mno a jináč Durban od Nirvány došlo v pohodě, pěkný velký semínka,a bylo to celkem OK, žádnej extra masakr,já na poli teda žádnou afriku nemám,jenom africký sucho, ale pěkný kyti, noa mělsem je taky uplně fialový, takže to bude asi normál.
J.J.
Jo a ještě...kolik dáváte toho Lignocelu?Na celý pole, nebo nějak rozumě jen kolem kytek?no i když kořeny jsou pozdějc stejně prorostlý všude,co?je to přeci jen asi dostupnější oproti raingelu
Obel
2 J.J. : no já osobně jsem ještě Ligncel nezkoušel mám zkušenosti jen s perlitem, ten se míchá přímo se substrátem v poměru zhruba tak 1:4
Lignocel jsem zatím ještě nezkoušel ale z toho co o něm vím stačí když bude kolem kořenů kytky, a v jejich okolí. Myslí že je zbytečný jím plejtvat já ho zkusím na dvou kytkách a na dalších testnu ten Rain gel. Lignocel budu dávat v okolí tak 30 cm od stonku a zhruba 15 - 20 cm pod povrch.


:bong:
bubik
Storm: řekl bych, že tím igelitem si koleduješ minimálně o kořenovou hnilobu
Storm
2 Bubik:Dělal jsem to jenom u pár kytek před pár lety, jenom jednu sezónu.Hnilobu kořenů jsem nepozoroval.Teď to nepoužívam a používat nebudu.
Mr. Manson
Tenhle rok pojede křížence Durban poisonu a Power plantu tak uvidim co to bude mám to od jednoho človíčka odsuď. Za což mu neskutečně děkuju včera jsem je dal jedno klíčit a taky dám ven bílou vdovku. Snad nechcípne. Mno a ještě bych se chtěl zeptat jak je DP odolnej vůči zimě a plísním jestli to někdo víte.

Dík a čus
MR. Manson
Obel
Durban je jedna z nejvíc odolnejch kytiček vůbec. Je to sice Afrika, ale člověk se nestího divit co vydrží. Z plísněma nemám zkušenosti, protože se jim snažím předcházet jak je to jen možné. Jediný čeho mu musíš dopřát opravdu dostatek, pokud tedy nechceš nějakou malou chcíplinku, je sluníčko. tho nemá Durban nikdy dost. Afrika je Afrika. ;)
Ale vydží snad všechno, no zkrátka, ne nadarmo ji všude ve všech seedbankách doporučujou jako jednu z nej kytiček pro prvopěstitele.

Durbánek nikdy nezklame

:frog:
indicky-konopi
BUBIK: zdravim, tak pred dvema dny jsem nechal naklicit 4 seeds DPxDP nebo DPxIQ (to se jeste uvidi co to bude:D) ...klicky to ukazalo po dvou dnech a treti den jsou uz velky jako prase...normos ve vate pohodicka...tak uvidime jak se holkam povede...strasne se tesim:), tak za mesic ho prdnu do skleniku:D za seeds MOC DIK
bubik
i-k:jj, taky sem už dělal zkoušku klíčivosti a 5 z 5ti...
:frog: :frog: :frog:
Sultan
Taky mam baliček od Nirvany, 100% kličivost, jdou nadherně snadno řizkovat, teď bude následovat selekce pohlaví... :D

Mimochodem, jaké máte zkušenosti se snižováním výšky rostliny, pojedu v kukuřici, tak aby nevyčuhovali :)

Jo a co DP a stromy??? Asi příliš vysoká rostlina, co?
Bonsai
To Sultan
Po svých zkušenostech s dobou kvetení DP(od Nirvany) a pěstování kytek v kukuřici obecně bych DP do kukuřice vzhledem k pozdnějšímu kvetení určitě nedával, bo je dost pravděpodobné, skoro jisté, řekl bych, že ti to nestihne dozrát včas a úrodku ti spíše sklidí jiní zemědělci s traktory, záleží taky na roku. Raději bych se do kukuřice podíval po nějaké ranější odrůdě, určitě je jích dost, pokud už jsi obětoval nějaké peníze a DP bych dal vyrůst do podmínek s optimálnějšími předpoklady k pravděpodobnosti případné úspěšné sklizně.
No i na těch stromech to bude možná lepší, pokud tomu zajistíš dostatečné podmínky pro růst a hlavně hoodně slunce.
meetee
jedna otazka:) zafaral jsem do toho sázení do kukuřice;).. nechápu jak to, že vám to nesklidí??! přece se kukuřice pěstuje do 7 měsíce ne?:)
bubik
sultan:: tak tak, na kukurůzu bych se taky asi vys*al...kravičky by mohly mít pěkný hajání...
ddt
Je tu kopec krasnych a potentnych odrod s casom zberu polka augusta (srpen) az zaciatok septembra (zari) ako naprikla Mighty Mite, Guerilla Gold,, Dutch Treat, Lowrider, Early Bramble a vela dolsich a samozrejme kopes nonamov je velmi silnych a zaroven velmi skoro dozrievaju. Tieto by som kludne dal do kukurice a samotnu kukuricu ked uz to tam mate vidim ako idelane miesto pre pestovanie.
Durban je trosku sibal, ma cas zberu neskory sept. (zari) az niekedy v oktobri (rijen) takze pokial nie je rok ako minule kedy bola kukurica na poliach extremne dlho by som ho tam skutocne ako tu uz zaznelo nedaval.

Ahoj
DDT
varan
kukrůza není vůbec špatná, ale je nejlepší na tvé vlastní zahradě. koupíš si pytlík kukuřice vyseješ obdelník a dovnítř nasereš 20 rostlin a jseš zavodou ještě několik let. Nikdo ti na to nepřijde. necháš pobíhat po zahradě vlčáka a máš jistotu.
Bonsai
Varan
Nebyl bych si zas tak jistý, vím, že u nás v kraji byl před časem případ, kdy borcovi přišli cajti na pole pěstované úplně stejným způsobem, jakým popisuješ, také pěkně na zahrádce mezi kuku, nevím, jestli jel v dýlu a měli na něj počíháno již déle nebo jen doplatil na nějaký teplý bonz. Jistotu, že o to nepřijdeš, nemáš nikdy, až když si to všechno zkouříš, tak můžeš být klidný... :pimp:
kamil
zdravim
nemáte někdo řízek DP?
Morgan
tak vidim ze nejsem sam kdo jede Durbana.A to je dobre :p: .Pro tenhle rok zkousim konkretne Durban Poison x Skunk#1.(African Seeds,klicivost 9/10).
Jednu kytku jsem obetoval na mensi bonzaj experiment.
Mam docela obavy aby z toho byl alespon nejakej vynos/z te bonzaje/
vice zde:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=16307
indicky-konopi
No jaxem rikal, ze ctyrech seeds vyklicili vsechny, ale včera sem uz vytrch tretiho samce:(, tak doufam, ze ta posledni rostlinka bude samice....ty vole fakt sem necekal tak silnej neuspech...:(
Obel

Indicky-konopi : To je docela hustej pech, co máš za substrát, nemáš kytičky tak v trošku kyselým prostředí, to že taháš jednoho samce za druhým by tomu odpovídalo. Měřils PH?


Mno a jinak jsem se na svoje plánovaný políčko u lesa vyprd, nestíhal jsem, čas prostě běží až moc rychle, ale o to víc se věnovalo políčku , které máme u kámíka u něj na zahradě, letos to bude durbanový hájek :frog:
Jsem no to zwědavej, až najdu kabel k foťáku :bong:
Člověk když je na sračku a něco někam dá tak potom se to těžko hledá, ale to určo víte z vlastní zkušenosti.
Takže později se s vámi podělím o pohled na zatím spíš háječek.
indicky-konopi
Obel: no pockej vole, nejsem zadnej amater:), dal bych to za vinu spis seminkum nez půdě...mam nejakej substrat pro kaktusy+ perlit, keramzit a masokostni moucku...PH sem nemeril, ale nejaky ty papirky na to mam, ale nejak necejtim potrebu neco zmerovat:D...Ten posledni Durban uz je stejne v uplne jiny pude nez byl, takze to nejak neovlivnim....vlastne jo, staci sehnat dolomit a pak neni vo cem....ach jo ja sem linej:D Ted me jeste napadlo, ze vlastne vsechny skunkofky byli a ted nejaky jeste sou v uplne stejny hline jako byli durbany a tolik samcu z zadnyho modelu nebylo...mozna z blue berry, ale to byla BB v uvozovkach, protoze to je vod nejaky slovaka (WEIDER) tady vocad z groweru, a timto ho chci i vlastne pozdravit a este jednou mu podekovat protoze je to kurwa peknej SHIT a ne Blue Berry, mamrde jeden....:)
Obel
indicky konopi: tak přeju hodně zdaru ať už žádny samce netaháš, já mám letos DP ala Dutch passion, a zatím klíčivost 9/10 a "zatím" žádnej samec není, a doufám že ani nebude, nejsou to sice fem. seeds, ale doufám že to vyjde a žádnej nebude. kdyžtak zkus tu půdu změřit, jestli se ti bude chtít, a v nejhorším případě ten dolomit zajít koupit, ale ještě ryhclejší než dolomit je udělat takovou hodně málo koncentrovanou zálivku z vápna, je to potom fofr, ale musíš si dát majzla abyse to s vápnem nepřehnalo, v zásaditej půdě ti to poroste taky na h**no.

PEACE
Pinky
Mam letos sazeno DP,Poisson1 a šamana ve skleníku,nejlíp de ten Poisson 1 kupodivu.Z 10 semen Durbanu vylezlo 6,sadba od Dutch P.Dou jako blázen,ale jen 3 se začínaj větvit tak mam obavu že zbytek se vysamčí.No uvidim.Je tu na začátku foto DP,je to nádhera,jsem zvědav jestli taky docílim takovej výsledek.
mury
tak já se letos taky přidávám do klubu DP :D semínka od nirvány,klíčivost 9z10,mám zasazený 2kousky zbytek se rozdal kámošům a záhonek doplnil 2x holands hope taky od nirvány.
takže přeju všem ať to roste.M.

edit:tak a tady sou ňejaký fotky :punk: :bravo: :smoker:
Pinky
to mury-Vim že se to sem nehodí ale chtěl bych se zeptat jak ti de ten holoand hope,jestli ho máš venku,kámoš ho skusil letos,a zatim je to mizerka,drží se zuby nechty řekl bych.Klíčivost 4 z deseti,Dutch P.
Bartyk
2 bubik: fakt dobre
K+
Pinky
Jelikož sem letos zasadil durbánek,tak sem musim pustit jednu fotku,je teda tejden stará,ale docela se povedla.Už sem ji sice do jednoho fora dal,ale to nějak umřelo,tak to dam ještě sem.Prvních pět kytek zepředu je durbánek,řekl bych že se mu daří.Jsem docela zvědav jestli se mi podaří vypěstovat tak pěkné sekvoje s nádhernejma palicema jako sem zde viděl na začátku.Jo,druhý foto je pokus o detail.

Omlouvam se ,ale foto neni,jelikož sem nějak nepřišel na to jak to do příspěvku přesunout z galerie,ale kdyby měl někdo zájem tak se tam stačí mrknout.:popcorn:
rostislaw
tady je muj letosni sklenik alias durban poison ala orange bud
Pinky
Ohledně toho krystalonu,já používam krystalon start,kytky dou pěkně,ale jak nasadí květ už ho nepoužívam,pak davam Alga bloom,ovšem myslim si že když se jim před sklizní dá delší pauza ve hnojení,tak to chuť nezkazí,ovšem jen si to myslim.:satan:
Obel
2 Keprt Richard : Tak si ho změň v profilu
Shorty*1
Ta delší pauza je kolik zhruba
Obel
2 shorty*1 : té pauze před sklizní se říká flushing, spočívá v tom že např. při outdoor pěstění tak 2-3 tejdny před sklizní se přestává hnojit, zalévá se čistou vodou, kytičky spotřebují zbytky hnojiva. Chuť se výrazně změní, jednoduše řečeno nehulíš hnojivo .

Pokud tě to zajímá víc pročti si tohle

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=103


PEACE
ddt
2-3 tyzdne mi pride zbytocne moc, ved ak mas odrodu co kvitne cca 6-7 tyzdnov a ak primeme fakt,ze skutocne palice sa objavuju az v 3 tyzdni tak to prestavas hnojit v podstate vtedy kedy by si mla najviac. Ja flushingujem cca 7-10 dni a myslim,ze to bohate staci. Dolezite je to naozaj preplachnut a nie len prestat hnojit spolu a zaroven prestat aj zalievat.
Morgan
souhlas s ddt.neco na tom bude :)
Obel
S těma 7-10 dny to beru když máš kýbl, ten proliješ v pohodě ale kytky který jsou v zemi propláchnout zkrátka nejdou, prostě hnojíš mrtě na začátku květu a potom necháš kytičky aby si spotřebovali zbytek zas tak rychle to neudělají, takže jim živiny stačí až do konce, zalívám jen čistou vodou a týden před sklizní přestávám zalívat úplně. Jednou jsme zkoušeli hnojit skoro až do konce a za ten poslední tejden ta chuť zkrátka nezmizela, naštěstí to byl pokus jen s jednou kytkou takže jsme nehulili hnojivo celej rok.
ddt
Pozri preliat to ide zalezi aku mas dostupnost vody. samozrejeme ked to budes flushovat dlhsie bude to jemnejsie, no predpokladam,ze to bude mat vplyv na vynos ci silu nakolko toho fosforu a drasliku tam potom bude naozaj podla mna chybat, no toto sa len domnievam aby ma zas niekto nerbal za slovo.
Pinky
ddt:No s tim Flushingem mus´íš začít akorát,musíš vědět kdy to sklidíš,apak se žádná stráta nekoná,pochybuju že by bylo nějak znát stráta výkonosti hulení,jenom vylepšíš chuť.U nás je to tak na prd,že mi tu vždycky začne soustavně pršet před sklizní,a to ty palice normálně omlátí,loni se dokonce objevila i místy plíseň,a i tak makaj jako víno.Letos sem zakoupi velkej zahradní altán plachtovej.Byl za pár šupů v Obi,a až se opět to počasí nakonec podělá,tak ho postavim přes políčko,voda poteče jenom po zemi,a palice budou pěkně v suchu,to bude školení ala automat.
ddt
Zacatr akurat:) Poviem ti,ze pokial nepoznas presne vlastnosti pody nevies kedy je akurat len sa domnievas. Z mojich skusenosti 7-10 dni je skutocne dost a dost. Asi uz nemam co dodat.

DDT
Pinky
Jak to že nepoznáš kdy je to akorát?Já teda prohlídkou palic zjistim,že se blíží čas sklizně,no a podle toho končim s hnojenim,taky semena maj udanou nějakou dobu zrání,ta se dá taky orientačně použít,ne?A taky dost záleží na počasí jak to zraje.S kvalitou půdy si myslim nemá flushing nic dočinění.Ta musí bejt kvalitní po celou dobu pěstění.
Nikde sem nepsal že je 10 dní málo,ale psal sem o tom,že musíš odhadnout těch deset dní.Vyškolit a sklidit.Je jasný že pokud máš tak mizernou půdu že to bez hnojiva chcípne tak rychle jako hydropon bez roztoku,tak tam snad ani nezasadíš ne?Já osobně sázim do řádně připravené půdy,hnojivama jenom vylepšuju soustavně kvalitu,nemůže se mi stát,že když to dva tejdny nepohnojim,tak kytkám uletí život a všechno thc do riti.
ddt
Nie nie myslel som ,ze pokial nepoznas presnu strukturu pody nepoznas aka je minimalna doba na ucinny flushing. To kedy su kvety vyzrete samozrejme som nemyslel. :) Bez tejto znalosti asi ani nejde zozat kvalitny Cannabis:)
To s tymi 10 dnami som nenarazal na teba Pinky:) prepac ale nechce sa mi davat stale 2, alebo to a dvojbodka komu to ide. Som strasne lenivy a preto su potom moje odkazy mozno trosku neprehladne.

DDT
Obel
Tak abych to rozsekl, flushing je každopádně dobrá věc, to ví každý z nás. Podle toho co tady každý z nás napsal máme každej jinou zkušenost, musím souhlasit s DDT, že záleží na vlastnostech půdy. Nám na naší zahrádce třeba kvalitní propláchnutí trvá docela dlouho, ikdyž máme vody tři prdele, zahrada je u domu. Mám teď na mysli ne kvalitu půdy, ale vlastnosti při flushingu. Někdo má půdu s takovými vlastnostmi žu mu stačí 10 dní a je to pohoda, nám to trvá tak 2 tejdny. Zkoušeli jsme i kratší dobu ale hnojivo bylo cítit.
Takže nejsme žádní blbci a hádat se jestli 10 dní nebo 2 tejdny nebo 18 dní nemá smysl. Myslím že záleží třeba i na množství hnojiva a intervalech hnojení. Každý z nás hnojí jinak a to se taky jistě odrazí.

PEACE
Obel
pravda je že posledních několik příspěvků je off topic,ale jedna poslední odpověď.
flushing se dělá i když používáš organický hnojiva, kámoš hnojil roztokem z koňskýho hnoje a potom to bylo jako když si smotneš ushlej kobilinec, akorát s tím rozdílem že tenhle kobilinec tě rozsekal.

Omlouvám se Bubikovi, letos valím Durban i já, takže přihodím fotaz (hned jak najdu opět zašantročenej kabel)

PEACE
Pinky
ddt:Tak sem to trochu blbe pochopil,to je pohoda to se stává,tak jestli sem nějak prudil tak omluva,ať ti to roste,čauky.
ddt
:) Nie nie ludia v pohode je dobre ak kazdy ma svoje a hlavne uspesne skusenosti ja si tiez rad precitam nazory inych. Pravdou je,ze mne chut marihuany nikdy nechutila vzdy to bolo pre mna utrpenie pocas vstrebavania dymom:) A nie je to flushingom ci neflushingom:)
Preto ja si az tak na uuplen precistenie nepotrpym, samozrejme viem rozoznat ak ma niektora odroda chut podfarbenu ovocim ci sillnu zemitu az hasisovu prichut:)
Tento rok tak isto pestujem Durban Poison spomedzi vela inych zaujimavych odrod a da dneska je Durban najvytalnejsou rastliinou.
NO pre chticou fota mozno male sklamanie- foto bude az na jesen, no teste sa coskoro bude report o odrode Erdbeer. Je to landrace odroda z Afghanistanu a snad najintenzivnejsie sa vetviaca odroda s akou som sa do dnes stretol. Afghani a podobne odrody su oproti tejto jednoducho ako nevetviace sa priserky:) Erdbeer je genetika, ktora skoruje na vsetkych frontoch, skutocny KING of Indica:) uvidime co prinesie dalsi progress...
enzo
ddt: tak na tvoj report sa uz dlho tesim a este sa aj par mesiacov budem :rolleyes:
Morgan
to ddt:
jsem natesenej jak malej jarda....:p: /na ten report samo/
Obel

souhlas s Morgenem :D

Peace
Morgan
to nature:
podle me se nijak markantne nelisi od ostatnich seed bank
Obel
2 nature: měl jsem DP od Dutch passion, dostal jsem pár fazolek od kámíka, a pak ještě další DP od Nirvany a kuriozní byl výsledek kterej jsem nečekal. Nirvana seeds 100% klíčivost, Dutch P. 3 z 5ti. a celkově d Nirvany i líp rostly, buď se kámoš spletl nebo to byla prostě náhoda. Ale celkově bych souhlasil s Morganem, rozhodně nějakej velikej rozdíl v tom nebude, tedy konkrétně u Durbanu.

PEACE

Obel
Morgan
to Obel:
jj jedinej vetsi rozdil je prave v te klicivosti.V tomhle nedam dopustit na African seeds-9/10 vyklicilo,z toho nakonec 3 samci
Cecylcompany
A chystáte se někdo letos jít do durbanu??
Já asi jo, jenže neumím ani slovo anglicky tak nevym jak seženu seeds :-))))))
DeThomas
No ja si Durban uz objednal a tesim se na nej, obzvlast po precteni tohohle threadu.
Mel jsem v planu jet ho pod foliovnikem, ale nakonec mi vykrachla zahradka, takze pojedu klasickej outdoor. Hnojit budu kobylincema a kristalonem start, nicim dalsim uz ne. Jediny ceho se bojim, aby mi nevylezlo 10 samcu,tuty seminka me stali fakt posledni prachy. =o)
Zkouseli jste nekdo s Durbanem nejak experimentovat, treba ho privazovat a drzet ho u zeme? Mam s nim v planu doopravdy psi kusy, zajima me co vydrzi. =o)
Taky tady hodne lidi pise, ze ho ven davate az po 4 patre. Ja budu predpestovavat ve skrini ve ktery je jen usporka, zadnej zazrak, spis provar. No a tam pod ni mi to do 4 patra nedojde, protoze to nema potrebny spektra. Co by ste mi doporucili? Melo by to byt hodne levny, doopravdy jenom na predpestovani. Nekde jsem cetl zminky o zarovkach Grolux, ktery by mely byt urceny specialne na tyhle ucely (jako ze predpestovani =o). Nevite kde se daji sehnat a za kolik? (asi v growshopu, co? =o) Ale nemaji je treba taky v Mountfieldu nebo OBI? )

Jo a panove, jak dopadli vase experimeny s RAin Gelem? Docela me to zaujalo, ale prijde mi divny,ze se o tom skoro nevi. Podle toho jaka by to mela byt pecka bych cekal, ze to bude popularnejsi.
Hanyz
Letos si snad svůj Durban poisonový sen splním. Chystám se na pozdní výsadbu kvůli výšce. Hnojit se bude nejspíš AH, možná je rozdělím na hnojené a bio,ať můžu srovnávat, hlavně chuť
Obel
2 Cecylcompany: http://www.eastseeds.com tady máš asi nejlepší seedshop, mají s ním co do činění i vrchní členové groweru, takže spolehlivý web ;)

2 Dethomas : DP dosahuje velkých rozměrů ale je i hodně odolný takže přivazování a ohýbání bude v pohodě, je to čistá sativka takže poroste jak divá i po zemi ;) já to nezkoušel, vzhledem k tomu že máme omezený počet kytiček co můžem mít na zahradě. Potřebuju aby jejich velikost byla co největší aby stačila na celý dlouhý rok :D takže sem to ani nezkoušel , ale jsem přesvědčen o tom že to pujde.

ad. raingel : je to vychytávka jak prase, jen troška dražší, ale vzhledem k tomu že nakonec muj spolupěstitel měl ke kytkám přístup každý den, nebyl strach z toho že by měli máloí vlhkosti ;) proto jsme dávali jen perlit ;)

muhehe, za týáden objednávám seeds, pojedu letos znovu DP, a k němu i PPP tak sem na to zvědav. Miluju sativa high, takže volba byla jasná mostly sativa rulezz ;))

až budu mít konečně doma vyreklamovanej monitor, hodím ještě fotky ze sklizně ;) v práci je upravovat nemožu, tu máme sice inet ale kolem sebe taky hordu dalších lidí co by to troška zvedlo ze židle :D

takže je začátek jara a já se loučím s pozdravem Let´s Grow

Peace

Obel
bubik
De Thomas:...kdyz si das koncem brezna naklicit seminka tak ti to do kvetna vyjede do 4 pater za oknem...
DeThomas
Bubik: ... nakonec po porade v growshopu je budu davat asi pod dve usporky. Jednu uz mam doma, ale mam mensi problem. Kupoval jsem ji asi pred trema rokama a nevim jestli je warmwhite nebo coolwhote. Krabici uz nemam, na objimce je napsana akorat wataz. Nevite jak se to da zjistit?
ZA onkem je mit nemuzu, mati by z toho stepovala.
Obel
De thomas : no nevim nevim, do 3-4tého patra to tahat usporkama, aby se ti venku při menším větříku nezlomily. Pokud je teda nebudeš trénovat ve skříni větráčkem ;) jinak já bych ti na ně doporučil nějakou lampičku na mateční rostliny, Koukni se k Papajovi do threadu podle mě ta co má on v pokoji je nejlepší, má barevné spektrum, má snad jen 25w, ale roste to pod ní nááádherně, viděl sem na vlastní oči. Na předjetí rostlin ve skříni , hned po nurture light a sodiku podle mě to nejlepší.

Obel
DeThomas
obel: ... no asi jim tam nejakej vetracek dam, protoze jinak by to venku moc nerozdejchali. Mam takovej bublifuk na baterky (vlastne obyc vetrak =o), tak to chci zkusit, uvidime co to udela. Fouka to stejne silne jako vetraky do PC, ale je to mrnavy, takze od toho mozna jeste upustim, nevim nevim.
Kdepa najdu papajuv thread? V indooru neni a ani v sini slavy jsem si ho nevsim.
Obel
2 dethomas : Papaja jede out ;) http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=19 tady máš odkaz na stránku v jeho threadu, kde je popsán i druh lampičky, máji i vyfocenou takže i uvidíš jak se věci mají. :D

Peace


Obel
DeThomas
Obel: ... No ja uz jsem to vyresil trosku jinak. Viz Predpestovavarna Pojedu 4 x 18W zarivky, jsem zvedavej jak to pujde. Mozna vam nafotim celou vyrobu predehrivarny.
Jo, a jsem strasna lama, ted sem si uvedomil, ze tenhle papayuv thread sem procital. =o) Sorry
Biibou
nádherný kytky pánové.mám se co ještě učit ale taky se mi něco podařilo vypěstit a Durbana můžu fakt jen pochválit...moc dobrá kytka:crazy:

tohle je pár z nich co sme vypěstovali :punk:
Ono
Zdravím všetkých priateľov Durbanu.:p:

Zaujíma ma, po koľkých týždňoch rastu ste mohli zistiť pohlavie u DP? Napíšte, pls, aj pôvod (seedbanku). :slizoun:
Kwjetoň
hele, tipoval bych, že to poznáš až nakvete, dřív ne, nebo rozhodně ne na 100%..

:afro:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma