Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Obsah THC v indoor modelech - Klikni zde pro originální téma
Sinuhet
Ja si myslim, ze kdyz to sklidis, ostrihas, tak v susine bude v dobrem pripade tech 18-21 %. To by bylo v gramu huleni 0.2 g THC, to je asi hodne, ze?
Rexi-x
s tou reklamaci je to dobrej napad : )) haha uz vidim jak jdes s kytkou do seedbanky ze to nezhuluje : ))
cityman
Kdyz na to maji procenta, tak to merit lze :) A kterym smerem se ti zhuli mozek definujes pojmem sativa/indica. Vice to nema smysl definovat, kdyz ma kazdy jiny mozek, jiny metabolismus a jinak se dorovnava THC v krvi.
cityman
btw: co znamena podle vas mesic sklizne u indooru? to jsem nejak nepobral.
Sinuhet
No pokud by to byl obsah THC v pryskyrici, tak by me zajimal zpusob odberu te pryskyrice. Zvlaste pak z ususenych palic.
Policajti ti susene huleni zabavi a obsah THC zmeri, takze jak to delaji? Ze by to zmerili obecne v susine a pak prepocitali na nejaky "standardni" obsah pryskyrice v susine? V poslednim Refelxu pise JXD, ze policie tvrdi, ze za posledni dva roky byla nejvyssi koncentrace namerena u nas 21 % a on to nazyva koncentrace THC v susine.
De la Vastierre
No je to divné, jaxe to měří. Ale fakt je ten, že jenom asi obsahem thc to všechno nebude....Tady je kus toho článku z reflexu.... Sorry za neostrost, nechtělo se mě s tím hrát.
Sinuhet
Nasel jsem, ze 2.5 mg THC orálně je stimulátor chuti k jídlu. Při 20% v sušině je v 1g sušiny 200 mg THC, to je fakt nesmysl.
Jinde jsem nasel, ze v jednom jointu je 5-25 mg THC. Pokud by se z gramu dalo udelat 10 jointu, tak by to i odpovidalo.
Sinuhet
A typical joint contains between 1/2 gram and 1 gram of plant material. The amount of THC in this varies from nothing to about 150 mg. Not all the THC is ingested; typically 30% to 70% is lost in smoke and ash. In neat grass joints and pipes between 5% and 25% of the THC reaches the bloodstream.

For these reasons the actual dosage is not easily determined.

http://www.ccguide.org.uk/dose.html
Sinuhet
Chtělo by se napsat, že ty procenta nemá cenu brát absolutně, ale jen jako relativní pro srovnání různých modelů. Ale když není definována přesná metodika měření, tak se dají srovnávat maximálně tak semínka v rámci jedné seedbanky a i o tom bych pochyboval. Zkusím napsat nějaké bance dotaz.
De la Vastierre
Chemická anylýza probíhá asi tak, že se vezme usušený vzorek, nadrtí se, přidá se činidlo X + činidlo Y a následnou titrací snad výluhu či co činidlem XY se zjistí obsah thc...Asi tak nějak sem to kdysi dávno někde četl. Existuje i fotometrická metoda, která je přesnější a aplikuje se na extrahovanou pryskyřici. Ale ruku bych zato do sraček nedal...
De la Vastierre
Myslím si, že ty čísla sou spíš reklamní. A stejně, pokud si koupíš semínka modelu, který má mít třeba 15% thc, tak je tak moc obrovské množství faktorů, které Ti nakonec ten obsah thc totálně pozmění...Můžou to být pro nás maličkosti, ale pro rostlinu rozhodující faktory.. Rozepisovat se o tom nebudu, ale pokud se nad tím zamyslíte, dojde vám třeba, proč víno z jedné odrůdy od jednoho pěstitele má jiný charakter, než víno ze stejné odrůdy z hroznů od pěstitele o pár metrů dál....
Sinuhet
No ale udava se obsah THC, tak se ostanimi latkami nemusis zabyvat, ne?
De la Vastierre
Titrace ale není jediná možnost zjištění obsahu. A jak jistě víš, tak titrace není až zas tolik přesná metoda...
De la Vastierre
No, myslím, že majou nějaké svoje přesnější metody, nemyslím, že by jim tam běhal Komorous s pipetou...
De la Vastierre
Proč myslíš, že by byly výsledky nižší?
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od JardaXXL
De la Vastierre - to máš pravdu, sem s jinou metodou.
Je tak mimo - pokud bych byl laborant, kterej zjištuje obsahy,tak by výsledky byly výrazně nižší než skutečnost.


Chudaka pestitele zavrou a jeste ani nebude znat presny obsah v tom, co vypestoval. :-)

Pokud mi na to nekdy prijdou, tak se tesim, ze budu mit zmeren obsah THC statni zkusebnou. Doufam, ze do spisu prilozi kompletni protokol a dovoli mi udelat si kopii. :-)
Galen Aldaron
Hehe, to je řečí tady a žadné kloudné informace! :) že jste si lidi někdy něco o tom konopi nepřečetli - viz. třeba doporučená literatura v FAQu ...

Popravdě jsem asi taky nikde nečetl, že se to týká uplně suchého materiálu, ale myslim, že ano. Živé rostliny určitě ne! A když vezmete 20% THC ( coz mimochodem není žádnej zajímavej alkaloid, ale CANNABINOID! :) ) v suchym materiálu, tak to myslim jde :) Suchá tráva, tedy tráva jak je běžně vysušená, tak obsahuje eště cca 8 - 10% vody. Čerstvé palice oproti tomu cca 70% ( stonky, listi 80%) . Pokud je teda v gramu pořadného materiálu 20% tak to je 200mg THC v gramu sušiny ( tj. asi 180mg v námi usušené paličce) ... při kouření se 20-60%THC ničí ohněm a tedy ho nepřijmete ... no, a když uvážíme, že teda zbývajících cca 80-160mg THC nám přejde do plic, a že minimální znatelná účinná dávka je 6mg ( běžně ale asi víc - třeba15-30mg, či víc :eek: -jak kdo,že:D ) tak nám krásně výjde, že se z gramu - řádného čistého špeka - pěkně zkouří pěknejch 5-10 lidí, což jistě každý můžě potvrdit, he? :D

... nu a ještě k té pryskyřici - THC není jen v pryskyřici - v hašiši - pryskyřici je prý asi 1/4 - 1/3 cannabinoiduu ( a z toho né všechny jsou započítávány do hodnot THC) ... teď nikde zrovna nemam po ruce hodnoty naměřené v hašiši, ale myslim, že to přibližně odpovídá ( tuším 30% THC by mohlo být, ne?)

Jo, a to THC se muže meřit pomocí roztoků různých látek ( kys. solná, Duquenoisův roztok) a to kolorimetricky, fluorometrivky, chromatograficky ... a možná v dnešní době by to zvládla i nějaká magnetická rezonance či co ... kdo ví ... ja nevim! ;)

jo, použité informace jsou z knih Libora Dupala a Chrise Conrada ...
Sinuhet
http://www.google.com/search?hl=cs&...btnG=Hledat&lr=

103 000 nalezu.

http://jyxo.cz/s?kanabinoid&d=cz

813 dokumentu
De la Vastierre
Jen pro upřesnění- cannabinoidy jsou látky specifické pro rostliny z rodiny Cannabis. Jen velmi málo z nich je psychoaktivních. Thc není alkaloid!!!
Deda Mraz
JardaXXL: Když se teda musíš hádat, tak to nějak dokaž nebo vysvětli. Já nejsem chemik a chemie pro základní školy na toto téma nějak nemyslí ;), takže jsem hodně hledal na netu a nikde jsem nenašel nic o tom, že by kanabinoidy byly druh alkaloidů. Naopak všude píšou, že kanabinoidy jsou označení skupiny samostatných chemických sloučenin rostliného původu s vlastními mozkovými receptory v mechanismu psychoaktivního účinku.
Protože, jak už jsem uvedl, nejsem příliš znalý v chemii, dovolím si ještě vyslovit vlastní domněnku, že kdyby byly kanabinoidy alkaloidy, tak bychom si asi mohli z hulča vařit magické čajíky :) Typickou vlastností alakaloidů je totiž, pokud se nepletu, rozpustnost ve vodě, přičemž kanabinoidy se rozpouštějí pouze v tucích, alkoholech a organických rozpouštědlech.

Nějaké www stránky o kanabinoidech:
http://www.minarcik.cz/noviny_3/biochemie%20010302.htm
http://www.all-science-fair-project...ia/Cannabinoids
http://medical.webends.com/kw/Cannabinoids
De la Vastierre
Krom toho jsou alkaloidy jedy, při jejichž přemrštěné konzumaci dochází k trvalým poškozením organismu a mozku a to i po jedné jediné přehnané aplikaci. Což jak uznáš, u thc jaksi ani při nejlepší vůli v podstatě nehrozí, nepočítám-li nějaké druhotné komplikace. A vlastností alkaloidů je skutečně ona rozpustnost ve vodě...Je dobré si občas něco přečíst z více různých zdrojů a vytvořit si komplexní ucelený vlastní názor..:smoker:
hexamin
kto nieste lenivy napiste do neakej seed banky a opytajte sa:) napr sensi seeds zvykne odpovedat do 2 dni na mail a celkom su ukecany
resp hladajte na og:)

ale skusim si tipnut:)
dokonale ususena a upravena vzorka sa extrahuje do napr hexanu mozno soxhlet
po extrakcii a nariedeni sa prida standard a jebne sa to na plynku
lordWilliam
Tak jsem pomocí Google nalezl postup zjišťování obsahu THC.
Dokonce to je Google hack (vyšla jen jedna nalezená odpověď)

http://www.google.com/search?hl=cs&...3%A1n%C3%AD&lr=
je to příloha XIII (úplně na konci)


No raději to sem zkopíruju :-°)

METODA SPOLEČENSTVÍ PRO KVANTITATIVNÍ URČENÍ OBSAHU Δ9 –THC (TETRAHYDROKANABINOLU) V ODRŮDÁCH KONOPÍ
1. Rozsah a oblast použití
Tato metoda určuje obsah Δ9 - tetrahydrokanabinolu (THC) v odrůdách konopí (Cannabis sativa L.). Metoda podle potřeby používá postup A nebo B, které jsou zde popsány.
Metoda je založena na kvantitativním určení Δ9 - THC plynovou chromatografií (PCh) po extrakci vhodným rozpouštědlem.
1.1 Postup A
Postup A se používá pro stanovení úrovně produkce podle čl. 5a odst. 2 nařízení (ES) č. 1251/1999.
1.2 Postup B
Postup B se používá v případech podle třetího pododstavce čl. 7b odst. 1 tohoto nařízení a při ověřování, zda jsou podmínky podle druhého pododstavce čl. 5a odst. 1 nařízení (ES) č. 1251/1999 dodrženy, aby mohlo být počínaje hospodářským rokem 2001/2002 do seznamu odrůd zahrnuto konopí, pro které lze poskytovat platbu na plochu.
2. Vzorkování
2.1 Odběr vzorků
– Postup A: z porostu dané odrůdy konopí odeberte z každé vybrané rostliny část dlouhou 30 cm, která obsahuje nejméně jedno samičí květenství. Odběr vzorků se provede v období trvajícím od 20 dnů po počátku květu až do 10 dnů po skončení květu, za dne a systematickým způsobem, aby bylo zajištěno, že je vzorek pro daný pozemek reprezentativní, avšak s výjimkou okrajů. Členské státy mohou schválit vzorkování v období od počátku květu až do 20 dnů po počátku květu, pokud jsou v období od 20 dnů po počátku květu do 10 dnů po skončení květu od každé pěstované odrůdy v souladu s výše uvedenými pravidly odebrány další reprezentativní vzorky;
– Postup B: z porostu dané odrůdy konopí odeberte vrchní třetinu každé vybrané rostliny. Odběr vzorků se provede během 10 dnů po skončení květu, za dne a systematickým způsobem, aby bylo zajištěno, že je vzorek pro dané pole reprezentativní, avšak s výjimkou okrajů. V případě dvoudomých odrůd budou odebrány pouze samičí rostliny.
2.2 Velikost vzorku
– Postup A: vzorek obsahuje části 50 rostlin na pole;
– Postup B: vzorek obsahuje části 200 rostlin na pole;
Jednotlivé vzorky jsou umístěny do plátěného nebo papírového pytle tak, aby se nerozdrtily, a poslány se do laboratoře k analýze.
Členský stát může stanovit, že druhý vzorek odebraný pro případnou kontraanalýzu bude uschován producentem nebo subjektem zodpovědným za analýzu.
2.3 Sušení a skladování vzorku
Sušení vzorku musí začít co nejdříve, v každém případě do 48 hodin za použití jakékoli metody pod 70°C. Vzorky se usuší tak, aby měly stálou hmotnost a obsah vody mezi 8% a 13%.
Po sušení uskladněte vzorky tak, aby se nerozdrtily, v temnu při teplotě nižší než 25°C.
3. Stanovení obsahu THC
3.1 Příprava zkušebního vzorku
Z usušených vzorků odstraňte stonky a semena větší než 2 mm.
Rozdrťte usušené vzorky na polojemný prášek (který projde sítem s otvory o průměru 1 mm).
Prášek můžete skladovat 10 týdnů při teplotě nižší než 25°C v temnu a suchu.
3.2 Činidla a extrakční roztok
Činidla
– Δ9 - tetrahydrokanabinol, čistý pro chromatografické účely,
– squalen, čistý pro chromatografické účely, jako vnitřní standardní vzorek.
Extrakční roztok
– 35 mg squalenu na 100 ml hexanu
3.3 Extrakce Δ9 - THC
Odvažte 100 mg drceného testovacího vzorku, umístěte jej do odstředivkové zkumavky a přidejte 5 ml extrakčního roztoku, který obsahuje vnitřní standardní vzorek.
Umístěte do ultrazvukové lázně a ponechejte 20 minut. Odstřeďujte 5 minut při 3000 otáčkách za minutu a poté odstraňte roztok THC, který vyplave na povrch. Vstříkněte roztok do chromatografu a proveďte kvantitativní analýzu.
3.4 Plynová chromatografie
a) Přístroj
– plynový chromatograf s plamenovým ionizačním detektorem a děleným/neděleným vstřikovačem,
– kolona umožňující dobré oddělení kanabinoidů, například skleněná kapilární kolona dlouhá 25 m a o poloměru 0,22 mm, impregnovaná 5% nepolární fenyl-methyl-siloxanovou fází.
b) Rozsahy kalibrace
Nejméně tři body pro postup A a pět bodů pro postup B, včetně bodů 0,04 a 0,50 mg/ml Δ9 -THC v extrakčním roztoku.
c) Podmínky měření
Následující podmínky jsou příkladem pro kolonu uvedenou v bodě a):
– teplota v peci: 260°C
– teplota vstřikovače: 300°C
– teploty detektoru: 300°C
d) Vstříknutý objem: 1 μl.
4. Výsledky
Výsledky se vyjádří na dvě desetinná místa v gramech Δ9 -THC na 100 gramů analytického vzorku usušeného na stálou hmotnost. Použije se tolerance 0,03 g na 100 g.
– Postup A: jedno stanovení na jeden zkušební vzorek.
Pokud je však získaný výsledek nad hranicí stanovenou podle druhého pododstavce čl. 5a odst. 1 nařízení (EHS) č. 1251/1999, provede se druhé určení u analyzovaného vzorku a za výsledek bude považována střední hodnota obou měření.
– Postup B: výsledek odpovídá střední hodnotě dvou měření zkušebního vzorku.“.
hexamin
lordWilliam
dakujem za info:) takze uz mam program na vykend heheheh ked sa velmy nezhulim:) este musim najst neake chromatogramy aby som to mal s cim porovnat a strasne ma serie ze nemam gc/ms:(

aaaaa musim sa pochvalit heheheh celkom dobre som si tipol postup:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma