Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

 
Pure Bio outdoor: Flo. AK-48. Ruderalis Skunk. Blueberry. Blue Moonshine. Mazar. Durg - Klikni zde pro originální téma
xmalcolm
zdar a sílu přátelé krajané, :sun:
opět po nějaké době přicházím Vás obtěžkat (nutno podotknout že rád) nějakou tou informací a postřehy z letošního bio outdoor pěstování který však nese jisté „specifické“ stopy indoor kultivace.
Seriálek bude co do objemu zatím můj největší příspěvek a jelikož jsem zvídaví vynasnažím se vněm srovnávat různé parametry různých kultivarů za doprovodu masivní fotodokumentace. :eek: :D
Patřím mezi přívržence BIO kultivace ale report je určen všem kteří mají pozitivní vztah k pěstování jako takovému takže všem které to prostě baví jako sviňa. :D
Jak vyplívá z předcházející věty žádný terorizmus tím pádem nemohu podporovat :confused:
Použitá genetika je různorodá v kapitolách věnovaným jednotlivým kultivarům se pokusím v rámci možností trochu rozvést.
Letos jsem byl opravdu oluzněn tvarováním a myslím že je to na svěřenkyních znát, pěstování dostalo zase rozměr navíc, tedy pro mě :wink:
Z dob minulých zůstali v milosti pouze Mazar a Blue Moonshine, ten bohužel standardně dokvétá v druhé polovině Listopadu a jelikož odvážný plán zatemňovat selhal , bude dozrávat za j.z. oknem až se definitivně pičasí podělá. :eek: :(
Kdo další přibude do klubu přátel tepla rodinného krbu se ještě uvidí poslíze. Jak jsem již psal dostal jsem křídla a rozjel to na několika frontách. :angel:
semena: /DP/ -Original Flo female/Nv/-AK-48, /SS/ - Ruderalis
Skunk
klony : /DP/ - Blueberry, Blue Moonshine, Mazar
/PS/- Durga Mata, Nebula
Až 18.květen se stal dnem D a to především kvůli naprosto zparchantělému počasí které v tomhle roce vládlo na začátku léta našim šířkám a délkám. :flick:
Těchnika: jak semena tak klony jsem formoval jak pevně doufám do monster busch u klonů pochopitelně na monster buschík , pokud ovšem velký Rasta dovolí. :afro:
k samotnému tvarování jsem použil pvc půlměsíce později drátky.
xmalcolm
Substrát :FLORIA premium s hydratační složkou AQUA Cell,jílovou složkou-bentonit a guanem to vše dochuceno vermikompostem, perlitem a samozřejmě řádná drenáž keramzitowa. Naočkován a kolonizován houbou Trichoderma Harzianum (Supresivit) dva týdny:teplo tma a vlhko.
květináče jsem použil, menší (20L)pro řízky s matečních rostlin
čilí klóny
větší (24L) pro semínka s regular sorty
největší (27) pro feminizovaná semena,
páč mě stály ranec

Všechny jsem obalil fólií jednak pro snížení četnosti zálivek a s tím spojených akcí a reakcí v substrátu, tím obecně udržení vlhčího a teplejšího mikroklimatu u kořenového balu nebo snad valu? Nutná to podmínka spolupráce s pí. Trichoderma Harzianum. zároveň jsem elegantně zabránil vyfoukávání substrátu což se ukázalo jako velmi praktická záležitost.
Vodu pro zálivku tankuji u afrických mbuna-tlamovců, Ph piluju citrónem na hodnoty 5,5-6,5 podle momentální formy(mojí,tlamovců a citrónů). :eek: :D
ke hnojení používám výtažky z rostlin případně výluhy organického původu. :p:
v růstové fázi preferuji hnojení na list, v květové do zálivky.
Hnojiva : (P) Alga wuchs (růst), Alga blüte (květ)
(S) Bio-algeen, božský Vermesfluid a Phytamin
Samotné rostliny by neměli přesáhnout 120cm výšku v rámci utajení mých botanických ambicí. Sluneční masáž trvá 6-7hodin přímého svitu podle fáze roku.
Díky tomu že kultivace je již dlouhou dobu především „srdeční záležitost“ každodenní porce mucho amore :love:
je podmínkou bez které by to tak nějak nešlo.
xmalcolm
Mazar (indica) výška - 75cm
100% indica pocházející s Afganistanu velmi silná a velmi krystalická.
poměrně provařená odrůda kterou jsem pěstoval asi nejčastěji a inhaloval snad tisíckrát.
vždycky při získání nové genetiky si říkám že už musí opustit mateční komůrku. Při konfrontaci ale zatím vždy odolala.
je to každopádně sázka na jistotu dobře se pěstuje jak in tak out a je celkově odolná.
Používám ji jako základ minimálně 50% do konopné masti. fantasticky tlumí bolesti a to jak fyzické tak duševní. :p: :p:
v žádném případě to není model k pracovním výkonům. s dozráváním tohoto pheno typu v našich s.š.není problém a to nemusí být léto jako v minulém ročníku. :sun:
premiant celé zkvadry , sklízel jsem ho plně zralý na konci září poté pouze obligátních pět dní ve tmě a takříkajíc do sucha v rámci maximalizace přítomnosti pryskyřice. Premiérová selekce, mateční rostlinu mám čtvrtý rok.
Reakce je téměř okamžitá do desíti sekund startujete po první minutě opouštíte naši sluneční soustavu. když nejste ve formě může to i ze zkušeným pilotem zacloumat tak že svým verbálním projevem ze všeho nejvíc připomíná ochrnutou zombí případně hlavního hrdinu Formanova „Přeletu nad kukaččím hnízdem“ po trepanaci lebky. :slizoun:
Pro mě osobně je Mazar tak trochu meditačně-kašoidní odrůda při které není dobré dělat složitější úkony a to jakékoli snad kromě pilotáže Kosmika ale toho stejně většinou řídí kocour.
;)
díky za projevenou Nebula poslíze :eek: :eek:
xmalcolm
Nebula ( mostly sativa). výška – 70cm
Zástupce big bose u Paradis seeds. poměrně častě se vyskytující genetika na Groweru vesměs v provedení in.
pro mě je Nebula velmi příjemné překvapení letošní sezóny. Mezi klony jednoznačný výnosový šampiňon co se týče množství pryskyřice extremista. :D
Nejdříve kolínka později drátky upravily rostlinu do takříkajíc ideálních parametrů 70/70. ;)
rostlina se dobře větví, tvaruje i pěstuje a v naší domovině jsem ji sklízel plně zralou na začátku října. Všem kteří doposud dávali přednost čistokrevným venkovkám před těmito univerzály směle doporučuji (mucho pryskyřice nádherná ovocná vůně a co víc výnos patří k nadprůměrným).
Henten oný :D :eek: sativa/indica hybrid jsem venku pěstoval poprvé a určitě si to budu chtít někdy zopakovat.
xmalcolm
do poslední chvíle nebyly známy všechny jména finalistů kteří budou mít své místo na slunci a dostanou šanci projevit své schopnosti a možnosti. Jak jsem již psal nástup jara letos nijak nespěchal což mě natolik vyděsilo že jsem podlehl trudomyslnosti :mutant: a pro jistotu jsem sáhl i po osvědčeném out modelu Reduralis Skunk. Oproti předchozím letům ovšem poprvé v mobilní verzi (květináč cca 24.L) a s kompletní opatěrou. :p:
Ruderalis Skunk (indica) výška - 90cm
reduralis je časně kvetoucí varieta divoce rostoucí ve východní Evropě a Rusku.
Za Ruderalis Skunk od Sensi Seed stojí pán který si říká Nevil Schoenbottom autor či šéfkonstruktér mimo jiné Neville´s Haze. zkušený to květinový pamětník, švihák a máster.:afro:
pěstoval jsem tento model již dvakrát out a jednou klony in takže drobná zkušenost tu je. při poslední konzumací(2001) jsem si přivodil středně těžké omámení trvající cca.35hodin. :eek: :eek: tehdy jsem hrubě podcenil dávkování při přípravě cmundy či bramboráku chcete li .Nutno podotknou že od té doby jsem ještě neměl odvahu si tento „adrenalinový“ zážitek zopakovat. :rolleyes:
letos 2 semena 1 cholka a jeden super rychlý samec kterého si ponechám k šlechtitelským pokusům. Rostlinu jsem zastřihával celkem dvakrát, poté přišly na řadu tvarovací kolínka. Místo mezi čtyřmi hlavními vrcholy vyplnila masa sekundárních vrcholů které spolu vytvořily poměrně efektivně využitý prostor. V polovině srpna jsem zjistil napadení sviluškami :mad: a jelikož hluboce opovrhuji ba dokonce plivu :rejp: na chemickou ochranu kitek takříkajíc ilprinčípo nasadil jsem po mích drobných předchozích zkušenostech v této oblasti eskadru dravých roztočů Amblyseius cucumeris :vampire: za 107kulí od Biocont Laboratory. hoši to jsou ostrý jako břitva a během pěti dnů daly najevo kdo stojí výš v potravinovém řetězci. Nicméně řešení to bylo partizánské, určitě je lepší kolonizovat rostliny tímto druhem hned na začátku pěstitelského snažení tedy zjara, kdy je vzdušná vlhkost pro roztoče příznivější a může se v klídku nastavit přirozená rovnováha mezi škůdci a bioagens.:rocket:
Suma sumárum sklízel jsem na začátku října a mohlo to být podstatně lepší Beru to jako úlitbu bohům za jinak nadprůměrnou úrodu v tomto roce.
díky všem za projevenou podporu ;)
poslíze AK-48 :eek: :eek:
xmalcolm
AK-48 (indica/sativa) výška-110cm
původ-Afganistan,Holandsko
Nirvánovská replika AK-47 od Serious Seeds. indica/sativa hybrid který si zachovává kvalitu sativy. kultivar který mě překvapil svou bezproblémovost s jakou se pěstuje, tvaruje a kvete v našich klimatických podmínkách. i přesto že je doporučován jako tipičo Indoorová záležitost, rostlinu jsem sklízel zralou na začátku října :punk:
Panáčci s Nirvany tvrdí že jde o jednu s nejsilnějších brzy dozrávajících odrůd, nóó uvidíme.:wink:
Kytička byla zastříhnuta pouze jednou velice dobře spolupracuje s tvarovacími půlměsíci.
na začátku léta měla asi největší přitažlivost pro mšice:mad: z celé letošní osádky (na mšice venku platí za předpokladu že nechcete použít těžkou kavaleriichemii :confused: a nemáte dostatečný přísun berušek pouze starý dobrý frontální útok, tedy mechanická likvidace). :bounce:

výnosem patří k té nejtěžší kategorii, vůně je velmi pronikavá grepová . doma bez pachového filtru hodně odvážné :D řekl bych až nerozvážné. :baby:
xmalcolm
Durga Mata (Indica) výška -75cm
kříženec dvou Super Shiva :p: :p: od Paradis seeds :angel:
velice odolná bezproblémová odrůda naprosto nenáročné děvče které snese drsnější zacházení pokud na to máte náturu.
Rostlinu jsem sklízel zcela zralou v 1/3 září spolu se stájovou kolegyní.
Tento model se jeví jak ideální všude tam kde je požadavek na minimální odér coš je tak trochu dobrá správa minimálně pro cultivators kteří nemají pachový filtr. :)
Výnosem patří k průměrným rodičkám.
díky všem za projevenou ;)
příště modráci tedy modračky
original Flo female aneb D.J.Schort je bůh :eek: :D
xmalcolm
original Flo female I (mostly sativa) výška-130cm
původ-Oregon
Můj nejnovější přírůstek do kolekce od guru D.J.Schorta :afro: v balení Dutch passion. Špičková genetika v kolorovaném provedení s typickými charakteristikami Sativa.
Odrůda která se stala na konci minulého století minimálně v Kanadě a Júsá legendou. :eek: :D
semena jak název napovídá jsem nemusel selektovat, obě krasavice byli zaštípnuté pouze jednou, poté přišly na řadu půlměsíce.Rostliny již od útlého mladí vykazovali pozitivní vztah k modrofialovým odstínům.
pheno číslo 1 tvoří velké, natvrdlé :p: a dlouhé palice což je signál že když někdo mluvil o multi-harvestu nebyla to pouze reklamní hra. Rostliny jsem sklízel zralé na konci října stejně jak uvádí katalog. :sun:
xmalcolm
original Flo female II (mostly sativa) výška-135cm
Flo se pěstuje dobře , jako většina modrých odrůd je citlivější na pitný režim a nástup květu není nikterak imposantní.
Daleko větší pozor je třeba si dát na tvarování. půlměsíce tady nestačí, postupně jsem přistoupil k ohýbání, zalamování a teprve až přivazováním hlavních větví pomohlo rostliny trochu roztáhnout , při dalším pokusu určitě zaštípnu rostlinu minimálně dvakrát na čtyři vrcholy, :eek: možná i třikrát na osúm:eek::eek: Pokud tak neučiním nevyužiji růstový potenciál který rostlina nabízí.
Bohužel nemohu potvrdit henten oný Nepalese Temple Hash páč nemám srovnání, faktem ale zůstává že chutná božsky :love:
pheno číslo 2 není až takový váhový šampiňon zato je silně vybarvená a mucho pryskyřice s ní dělá opravdovou krasavu.
díky za projevenou bla bla bla lá di dá ;)
next time Blueberry aneb D.J.Schort je ďábel :devil:
xmalcolm
Blueberry (mostly indica 80%/20%)
výška-85cm
původ-Oregon
asi nejprofláknutější počin DJ Shorta v režii Dutch passion
genetika která dokázala zaujmout jak konzumenty :sun: tak šlechtitele.:afro:
Dozrává na konci října v červenomodrofijalových barvách což mohu potvrdit. Tato anomálie :D genetická dispozice musí být ovšem podpořena nižší teplotou. Sebelepší companieros :bandit: bývá ochuzen o hen ten oný estetický projev právě kvůli vyšší teplotě ve finální části.
Blueberry se pěstuje venku dobře je drobet citlivější na pitný režim jinak odolný kultivar s průměrným výnosem. palice jsou tvrdé od ranné části květu pokryté krystaly pryskyřice, co se týče vůně borůvek jasně definovatelná při mnutí listů mezi prsty.
silné čisté high které má pozvolnější nástup vydrží ovšem ranec času;)
xmalcolm
Blue Moonshine (mostly indica 90%/10%) výška-85cm
původ-Oregon
poslední člen klubu přátel DJ Shorta v kabátku Dutch passion. Jak uvádí autor je to bratranec blueberry chtěl jsem říct super silný bratranec nebo snad sestřenice? :bounce: v našich s.š.venku nestihne dozrát(polovina Listopadu) proto jste odkázáni na dokvétání v teple rodinného krbu :flamer: pokud nejste ovšem velkomajiteli skleníku nejlépe vyhřívaného případně zimní zahrady.
rozdíly mezi jednotlivými pheno typy jsou takříkajíc propastné. vedle sebe máte rostliny které jsou opravdu špatné, :confused: řečeno kulantně a pic kozu do vazu mezi nimi jako perla opravdová holy mama. :angel:
ještě nikdy jsem nezažil takové kvalitativní rozdíly mezi jednotlivými semeny v balíčku.
Blue Moonshine patří mezi potížisty, :punk: pro novice bych ji snad ani nedoporučil. Jakékoli zaváhání se vám okamžitě vymstí(poměrně citlivá na vodu a hnojení) na druhé straně odolná vůči sviluškám.
pokud se dokážete prokousat těmito úskalími čeká vás opravdu silné krystalicky čisté high té nejvyšší myslitelné kvality které trvá velmi, velmi, velmi dlouho. :eek: :eek: :eek: :D
podtrženo sečteno genetika která pro mě osobně nesnese srovnání v kategorii mostly indica.:love:
díky všem za projevenou :wink:
PEACE and POWER


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma