Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
účinky - Klikni zde pro originální téma
pistucha
Dočetl jsem se tady, že pokud chci mít z kytek energické povznášející účinky, je třeba je ve správnou dobu sklidit. OK chápu.
Zajímá mě ale pokud dejme tomu poslední týden či víc nebudu zalívat aby se kytky ještě víc obalila pryskyřicí a potom ji fiknu, bude mít kytka při sušení stejný pocity jako poslední dobu v hlíně akorát hlavou dolů.
V tomto případě mě zajímá jestli 3 týdny sušení nezpůsobí, že kytka prostě "přejde" a já budu mít "stoned" materiál.
Nemá pak smysl sklízet trochu dřív a s touto "setrvačností" počítat?
Díky za odpovědi
Seeder
Člověče jak může kytka "mít" pocit? Je to hloupost, zalívat ji klidně můžeš i den před sklizní, jde jen o to správně načasovat sklizeň, je tím myšleno abys nesklízel přezrálý materiál.. Tvoje úvaha je ryze zajímavá, ale jestli Ti můžu něco doporučit, použij vyhledávání, protože všechno už tady bylo publikovaný..

s pozdravem Pavel As seeder :)
Sinuhet
Seeder: No prave ze pokud kytku zavesis i s koreny, tak opravdu jeste nejakou dobu dojizdi. Podle me je to zajimavy dotaz.
Kwjetoň
Zajímavý dotaz je to určitě. Já s váma musím souhlasit, že matroš při sušení dozrává, zrovna to pozoruju na vlastním:punk:
Palice, které suším, měly při sklizení spoustu bílých pestíků, krystaly barvy bezbarvé:) (bílé), teď jsou (cca. po týdnu) všechny pestíky hnědé stejně jako krystaly THC. Navíc vůně se taky dost zlepšila. Tagže něco na tom bude...
De la Vastierre
Je to podobné jak například s jablkem nebo s banánem..Utrhneš ho a on postupně dozraje..
Seeder
2Kwjetoň:
mno s tou vuni je to pokazdy :) Kyticka voni jinak kdyz roste, jinak kdyz ji susis.. A uplne jinak, az je sucha a odlezena. Mne se nejvic zamlouva vune suche a odlezene marihuany. (taková ta vyzrálá) Ale prece ti kytka nemuze prezrat, kdyz ji sklidis zralou a ususis, ja teda se sklizni cekam, do kdy jen muzu. A samovolne(susenim) mne kytka jeste nikdy neprezrala, ba naopak, mam je kladne zkusenosti.
lordWilliam
To že kytka dozaje se myslí jen obrazně. Ve skutečnosti jde o oxidaci CBD které se v nedozrálé kytce vyskytuje ve velkém mnž a které způsobuje únavu na THC, o jehož účincích se určitě všichni přesvědčily :-°) Problém ale nastává u dlouhodobého skladování kdy vlicem světla a tepla oxidace pokračuje na CBN :-°(
pistucha
2seeder:
jsem přes 15 roků vegetarián a v některých "chytrých" knížkách o nejezení masa se píše, že se prokázalo, že kytky jsou schopny reagovat např. na agresi atd.
Proto píšu, že kytka "má pocit" :)))
JAN KOLAR
JA SI MYSLIM ZE KYTKA JAKO TAKOVAMUZE MIT POCITY ALE MA MOZEK ABY TI JE REKLA MA USTA ...????NEMA TAKZE SE TO NIKDY NEDOZVIME.......CWE
De la Vastierre
Tak si tady dovolím tvrdit, že o tomto světě my víme velké ho*no. Co když je to tak, že rostliny jsou živí tvorové se vším všudy, tzn. že vidí, slyší, možná se mezi sebou i dorozumívají, jen se liší tím, že nemají dar pohybu... Ale nikdo nemůže dokázat, že jsou schopny vnímat okolní svět a cítit bolest, vnímat okolí... Moc o tom nepřemýšlejte, jsou to slepé koleje... :confused:
Sinuhet
Co kdyz nikam nevede. Jak sam rikas. Taky treba muzu resit, co kdyz pri kazdem mrknuti se behem te chvilicky, co se nedivam, vymeni cely svet okolo me za jiny?
Nejprve musis mit nejaky jev a teprve pak ho muzes vysvetlovat. Nema cenu si rovnou vymyslet jevy. Nejprve nejaky dukaz toho, ze se kytky domlouvaji a teprve pak resit jak to delaji.
De la Vastierre
Vymyšlený jev??? V přírodě existuje spousta důkazů, které by to mohli potvrdit. Na toto téma existují studie a dokonce i diplomové práce, takže nejsem nějaký vymýšleč pochybných tezí...
:bounce:
Sinuhet
No veda uznava jako overene to, co se objevi v tzv. vedeckych casopisech. To, ze v nejake knize napisou, ze existuje studie, je malo. Vedec vetsinou chce znat cislo a rocnik casopisu ve kterem to vyslo. :-)
Samozrejme veda je jen jeden ze zpusobu pristupu k realite. Pokud preferujes jine systemy, pak mohou byt zasady jine.
Ja nerikam, ze nekomunikuji, jen te upozornuji, ze existuje ruzna verohodnost zdroju.
De la Vastierre
Jasně, ale to by se pak pokrok nikam nepohnul, nemyslíš? To co se objeví ve vědeckých časopisech, věda uznává jako ověřené? Promiň, ale o tom by se dalo zeširoka polemizovat. No nic.. Já to netvrdím jako něco, co je jasně dané a definované, taky za tou myšlenkou natolik nestojím, protože nejsu schopný to nikterak dokázat, pouze uvádím jednu z možností a říkám, že existují studie a diplomky, bohužel sem je na vlastní oči neviděl, ale od spolehlivých zdrojů jsem slyšel, že existují. Toť vše.
pistucha
To je jasný, že kytky komunikují.
Přece musí nějak poznat, že je pěstuješ s láskou...
Pantoči
Souhlasim taky s tim,že rostliny vnímaj.Musí poznat,že je pěstuješ s láskou,ale nesmí poznat, že je potom setneš.A potom někdy i vyhulíš:)
Seeder
Mno ta komunikace je napovazenou.. Jestli se Vam ale nekomu do rukou dostalo knizka Cellestinske Proroctvi (J. Redfield), kde vysvetlovali pusobeni cloveka na rostliny pomoci obohacovani aury.. Ty rostliny, ktere si vegetariani pestovali a pusobili na ne svou aurou byly vic vyzivny a jejich konzumace lidem usnadnovala schopnost videt auru.. To uz je ale zase z jinyho soudku :0)
lordWilliam
2Pantoči: Však mi to taky rve srdce když je sklízím. Takovou dobu se o ně starám, krmím, zalévám, ... No doufám že to alespoň vycítí a odpustí mi. Koneckonců jejich klony budou žít dál :-°)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma