Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
C23tek- tak jak to tedy všechno bylo - Klikni zde pro originální téma
zMazánek
Narazil jsem na zajímavý článek o který bych se rád podělil.Myslím že jsou tam popsány docela zajímavé skutečnosti hlavně v souvislosti s "nedoktnutelným osobním vlastnictvím" pana Lúďika(či snad Loudila?)a jeho obrovskou škodou na "jeho" majetku.
Snad je dnes jasné i tomu největšímu ochránci soukromého majetku že si pan zemědělec škodu spíš jen zbožně přál,aby mohl stát potažmo nás všechny co nejvíce natáhnout.No ono už to mohlo každému dojít při sledování tváře Lúďika v televizních přenosech z místa"činu",kdy hovoříc o obrovských škodách ani na okamžik neztrácel úsměv na tváři.Mě někdo dělat škodu za 1000000,tak se teda rozhodně nesměju jak ....én.
No nic,každý nechť si udělá svůj názor:)
Následující text byl zkopírován ze serveru freetekno.cz

OPSÁNO z časopisu RESPEKT:

CzechTek tiše do ztracena

Rozehnaný Czechtek 2004 je znovu na scéně. Premiér Stanislav Gross se na neformální schůzce setkal s bývalým disidentem a bojovníkem za lidská práva Stanislavem Pencem, který ho nedávno právě kvůli násilně ukončené technoparty v otevřeném dopise obvinil z „fašizace naší země“. Jak vysvítá z novinových komuniké, premiér vyjádřil milovníkům techna vstřícnost a s Pencem se shodl na možnosti otevřít jim pro jejich každoroční rituál prostor v některém ze zdejších vojenských újezdů. Pozoruhodné setkání politika s aktivistou ovšem zároveň připomnělo, že nad letošním ročníkem policejně rozehnaného festivalu se stále vznáší několik zásadních a stále nezodpovězených otázek.

První se týká výše škody. Tachovská policie totiž bezprostředně poté, co ukončila Czechtek nasazením těžkooděnců a vodních děl a co zatkla jednoho z údajných organizátorů, hovořila o škodě bezmála milion korun. Pak ovšem vyšlo najevo, že tento „posudek“ nezpracoval znalec, ale jeden z tachovských zemědělců a že nejde o škodu, ale o ceník travního semene pro festivalovou louku. To však není potřeba: dnes je pastvina u vesničky Boněnov opět hustě zelená. Účastníci techno party ji během pěti víkendů uklidili a za vybraných sto dvacet tisíc korun objednali vozy na drcení a odvoz sebraných 50 tun odpadu. Amatérský posudek se tudíž ukázal jako neudržitelný a policie zadala nové posouzení škody dvěma profesionálním odhadcům. Ti zatím nejsou s prací hotovi.

Kromě výše škody taky není dodnes jasné, kdo tu nevyčíslenou újmu vlastně utrpěl. Zemědělec Libor Lúdik, který polici na technaře přivolal, určitě ne. Ten má totiž boněnovskou louku pouze v bezplatném pronájmu a jeho výdělek – státní dotace zhruba dvě stě tisíc za každoroční posekání trávy – není nijak ohrožen. O pravé vlastnictví louky se vede nekonečný soudní spor. „Už šest let nemohu nakládat se svým pozemkem. „Czechtek je to poslední, co by mi vadilo“, komentuje svou situaci Konstantin Plesky, muž, který boněnovskou louku v roce 1998 koupil, ale vzápětí o ni přišel, když ji po krachu předešlého majitele správci majetku zahrnuli do konkurzní podstaty. A tito správci poté majetek zhodnotili tak, že louku zcela zdarma postoupili panu Lúdikovi, za což je ostatně letos v červnu Krajský soud v Plzni vyhodil a najal nové dohlížitele. „Rozsudek určující majitele boněnovské louky zatím není a nedokážu odhadnout, kdy bude“, říká soudce Jan Blažek z plzeňského krajského soudu.

Jediným pevným faktem Czechteku 04 tedy je, že v případu stále neznámé škody způsobené stále neznámému majiteli už strávil 14 dní za mřížemi obchodník s nemovitostmi Roman Vainer. Za svou snahu zorganizovat úklid pozemku si vysloužil obvinění z poškozování cizí věci ve velkém rozsahu. Vyšetřovatelé původně slibovali brzké zatýkání dalších technařů, to se ovšem nekonalo. Během měsíce a půl, který od festivalu uplynul, policie vyslechla majitele firmy poskytující na Czechtek mobilní suché záchody, majitele technařské domény www.freetekno.cz a všechny potenciální majitele louky. Co se dozvěděla a jak se bude případ dál vyvíjet, je ovšem dál zahaleno tajemstvím. „Czechtek? O tom se s vámi nebudu vůbec bavit,“ sděluje do telefonu Rudolf Císař, zástupce ředitele policie v Tachově. „Nashledanou.“


Jan Kovalík
Sinuhet
Rozhovor s organizatory: http://www.reflex.cz/Clanek29470.htm


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma