Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 06.10.2004 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Konopné drogy

Informace středočeské policie
Zpravodajství ČTK | 5.10.2004 | 16:43 | rubrika: Právo a krimi - Středočeský kraj | autor: HAN

PRAHA 5. října (ČTK) - Šestadvacetiletý mladík na Berounsku pěstoval společně se svou osmačtyřicetiletou matkou marihuanu. Ve skleníku na své zahradě vypěstovali 70 rostlin. Oba byli obviněni z nedovolené výroby a držení omamných látek.

Neznámý pachatel se během víkendu vloupal do skladu firmy na Křižatkách na Berounsku. Odvezl si dva skříňové trezory. Jeden byl prázdný, ve druhém byly peníze, klíče od služebních vozidel a firemní dokumenty. Majiteli vznikla škoda přes 130.000 korun.

Neznámý zloděj se vloupal na faru v Hradenině na Kolínsku. Odnesl si 90.000 korun, které ležely na stole.

Policie zatím nezjistila totožnost řidiče Mazdy, který havaroval a zemřel v úterý v podvečer na silnici ze Sázavy na Talmberk na Kutnohorsku. Jel nepřiměřenou rychlostí, v zatáčce nezvládl řízení a narazil do stromu. Na místě zemřel i jeho osmačtyřicetiletý spolujezdec. Dvě osoby ve věku 58 a 38 let, které seděly na zadních sedadlech, utrpěly těžká zranění.

Nymburská policie stíhá bývalého prodavače, který s dalším podezřelým odnášel zboží ze zahradního centra, kde pracoval. Ukradené zahradní bazény, houpačky, grily, sekačky a hadice později nabízel hostům v restauraci v Nymburku, kde v té době pracoval. Škoda je odhadnuta na 120.000 korun.

Na Velkopopovicku v okrese Praha-východ byl nalezen granát z druhé světové války. Nevybuchlý zkorodovaný dělostřelecký granát, který ležel v houští na okraji pole v Nechánicích, zajistil přivolaný pyrotechnik.

Rakovnická policie zajistila čtyři muže, kteří se koncem září vloupali do autobazaru v obci Lubná. Odcizili několik autorádií, autosoučástky, kola k vozidlům, elektrické ruční nářadí a další motoristické zboží za více než 150.000 korun.

han snm
-------------------------------------------------------------------------------

Komorous: Legalizací marihuany jen přidáme ke spektru drog další
Zpravodajství ČTK | 5.10.2004 | 21:25 | rubrika ČTK: dpm med | autor: VAP

PLZEŇ 5. října (ČTK) - Evropská civilizace má tolik problémů s alkoholem a tabákem, že si nepomůže, když bude legalizovat marihuanu. Ke spektru ostatních drog pouze přidá další. Šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous tak při besedě se studenty Západočeské univerzity reagoval na argumenty publicisty Jiřího X. Doležala, že by beztrestnost pěstitelů marihuany pro vlastní potřebu minimalizovala trh s touto drogou. Legalizací pěstování pro vlastní potřebu by zanikla potřeba účastnit se drogového trhu. Tato skupina by z něj vystoupila a nepotkávala by se s drogovými dealery, uvedl Doležal.

Podle Komorouse je odstrašujícím příkladem státní tolerance Nizozemsko, které má mimo legalizované marihuany souměřitelnou legislativu s ČR. "Tato země se stala zaslíbenou zemí drog," uvedl. Dnes má Nizozemí nejvíce problémů s heroinem a je největším producentem extáze na světě. Navíc je markantní rozdíl (v objemu účinné látky THC) mezi marihuanou konzumovanou v 60. a 70. letech generací hippies a drogou vyšlechtěnou v Nizozemsku.

"Podle studie britských lékařů má marihuana neblahý vliv na organizmus. THC se ukládá v tukových tkáních a uvolňuje i v době, kdy se neužívá a může ovlivnit člověka například při řízení motorových vozidel, řekl ředitel protidrogové policejní složky.

Doležal kontroval, že se s takovými argumenty v žádné odborné studii nesetkal. "O fatálních důsledcích kouření marihuany nemám informace," uvedl Doležal. Naopak alkohol je podle něj v České republice bezprostředním viníkem úmrtí 6000 lidí ročně a tragické důsledky kouření cigaret jsou veřejně známé.

Více potentní druhy "trávy" mají podle Doležala výhodu v tom, že její konzument nemusí vykouřit tolik rostlinné hmoty, z níž se vylučuje dehet. Marihuana může podle něj pouze aktivovat skrytou psychózu a jako jakákoliv droga poškozuje nezralý dětský mozek, který se vyvíjí. "Další závažná riziky nejsou známá," dodal.

Komorous uvedl, že je velmi nebezpečné, že se stále více dětí mezi 12 a 13 lety domnívá, že marihuana je méně nebezpečnější než alkohol a cigarety, což je také důsledek mediální politiky. Velké procento lidí, kteří začínali na marihuaně, přešlo na jiné drogy.

Na besedě zazněly argumenty studentů ve smyslu marihuanu legalizovat a pak ji výrazně zdanit až po obavy, že povolením pěstování této lehké drogy pro vlastní potřebu by se trh s rozšířil. "Proč jsou v restauracích levnější alkoholické nápoje než nealkoholické?," ptal se jeden ze studentů, který marihuanu nikdy neokusil, ale pije alkohol a občas kouří. Podle Komorouse i Doležala to je problém státní regulace, která chybí.

Václav Prokš jpt
-------------------------------------------------------------------------------

Matka se synem pěstovali marihuanu
Berounský deník | 6.10.2004 | rubrika: Berounsko | strana: 16

K R I M I - M I X Berounsko - Žena a její šestadvacetiletý syn se dopustili trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Muž si před dvěma roky pořídil semena rostliny konopí, která si uschoval. V dubnu je společně s matkou zasadili ve skleníku na zahradě. Syn, který marihuanu kouří, ji chtěl pěstovat a sušit pro sebe. Rostliny, kterých bylo asi sedmdesát kusů, pak společně zalévali i stříhali. Nyní je za to stíhá policie.

-------------------------------------------------------------------------------

NAD DOPISY..
Esquire | 30.9.2004 | rubrika: Esquire Úvodní slovo | strana: 10

CHCI ODŠKODNÉ!

Ještě někdy si dám od vás poradit Nechal jsem se inspirovat vašimi kancelářskými žertíky a teď jsem dostal padáka. Můj šéf se nějak nedokázal přenést přes to, že musel strávit noc zamčený na dámských záchodcích. Očekávám od vás víc než jen morální podporu.
Stanislav Piťha, Letovice

Spojte se se sudetskými Němci a požadujte náhradu ušlého zisku po vládě. Vždyť jestli jste si nevšiml, tohle je už Esquire 10/2004, což znamená, že zářijový výtisk je pro nás dávnou historií. A ta se v rámci běžných norem tohoto státu nepočítá.

KRYŠTOF SE PLETE
Zaznamenali jsme, že v článku Šlápněte na to poskytujete motoristům nesprávné či neúplné informace. Při citaci zákona jste se zapomněli podívat na ustanovení pod písmenem e), kde je uvedeno, že přestupku se dopustí i ten, kdo "jiným jednáním, než je uvedeno pod písmeny a), b), c) a d), poruší zvláštní zákon". Tím zmíněným zvláštním je zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, a tímto zákonem jsou mj. stanoveny nejvyšší dovolené rychlosti. Jde o rozdělení kvůli výši pokut.
Václav Špička, Autoklub ČR

Už je to tak, kolega Knobloch se zase nechal trochu unést a teď je bez řidičáku. Takže zase zpomalte a dodržujte předepsané rychlosti. Všem vášnivým motoristům a přejetým kočkám se tímto omlouváme.

ZELENÁ JE TRÁVA
Chtěl jsem vám poděkovat za poučný článek o marihuaně. Nikdy mě nenapadlo, že i tahle věc má vlastně svoji historii a že by se ji někdo dokonce mohl zabývat Vystřihnul jsem si celý článek a ukázal ho kamarádům, se kterýma chodíme hulit Říkali taky, že je to docela v pohodě. Tak jen tak dál, doufám, že se tomuhle tématu budete věnovat víc. Buďte v pohodě.
Gábin

Hahaha, opravdu jsi nás pobavil, Gábine, vždyť marihuana je u nás nelegální, takže opravdu nemůžeš čekat, že bychom se o ní nějak obšírně rozepisovali... haha, nějak se tomu nápadu pořád musíme smát..

ROZŠKLEBENÁ SMRT
Vrtá mi hlavou symbolika těch červených lebek, které se objevily na stránkách o nejvypečenějších filmových smrtích. Proč je u té rozesmáté, že se pozvrací, a u té šklebící se, že umře smíchy? Řešili jsme to s manželkou celou noc, ale asi jsme ten vtip nepochopili. S pozdravem
Pavel Petr, Plzeň

Milý Pavle Petře, jestli máte natočené domácí video z té noci, zabalte je a pošlete nám ho na adresu redakce. Našim grafikům po minulém čísle došly vzorky konopí, které jsme na nich testovali, takže už nevíme, čím lepším bychom je tu dostali.

Tereza se vám líbila... Nám taky. Hlavně teda její přírodní... ehm, blond vlasy.
FOTO: SAŠA DOBROVODSKÝ (1) A ROMAN SLUKA (1)

monitoring médií k 06.10.2004 - další články


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma