Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 07.10.2004 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Konopné drogy

Průzkum: Sehnat na jihu Čech na technoparty drogy je snadné
Zpravodajství ČTK | 6.10.2004 | 16:49 | rubrika: Právo a krimi - Budějovický kraj | autor: DAS

ČESKÉ BUDĚJOVICE 6. října (ČTK) - Sehnat na jihu Čech na technoparty takzvané taneční drogy je snadné. Vyplynulo to z terénního průzkumu, při kterém streetworkeři v regionu navštívili 23 akcí. Zavítali do velkých měst i na vesnické zábavy. Kontaktovali přes 400 lidí, kteří si nechali otestovat svoji tabletu extáze, zda neobsahuje škodlivé příměsi.

Podle jihočeského protidrogového koordinátora Štefana Schwarce podobný stav v kraji trvá již delší dobu. "Obvyklý je zejména zvýšený výskyt užívání tanečních drog v rekreačních oblastech, kde se mísí městská mládež s mládeží vesnickou," řekl. Problém podle něj tkví v tom, že městská mládež již má zkušenost s prevencí, ale mladí lidé z venkova s ní mnohdy vůbec nepřišli do styku.

V rámci projektu uskutečnili streetwokeři i dotazníkový průzkum, z něhož vyplynulo, že průměrný věk uživatelů se pohybuje kolem 20 let. Více než čtvrtina z těch, kteří dotazníky odevzdali, užívá extázi pravidelně alespoň třikrát měsíčně. Necelé dvě třetiny potom pravidelně užívají konopí. Zkušenosti s pervitinem přiznalo 111 ze 188 dotázaných, s heroinem 19 a s halucinogeny 102 osob.

Jihočeský kraj se, co se týče užívání drog, podle Schwarce nevymyká celorepublikovým trendům. Je zde možné zaznamenat užívání prakticky všech typů drog. Narůstá přitom požívání alkoholických nápojů u mladistvých, a to i v případech pod hranicí 15 let věku, které většinou zachytávají nemocnice oddělení ARO a jednotky intenzivní péče. Mírná stabilizace byla zaznamenána u těkavých látek.

Hygienické stanice v Jihočeském kraji zaznamenaly v roce 2003 643 uživatelů drog, kteří zažádali o léčbu, z toho 319 poprvé léčených v roce 2003. V kraji je podle oficiálních statistik 350 uživatelů pervitinu, 214 heroinu, 55 kanabinoidů, 15 osob užívalo rozpustidla, pět sedativa, čtyři léky.

Terénní pracovníci uvádějí ještě vyšší čísla. Podle nich je v kraji 1052 uživatelů drog , kteří využili v roce 2003 alespoň jedenkrát jejich služby. Průměrný věk uživatelů drog je 22,4 roku. Za loňský rok vydala jihočeská kontaktní centra a streetworkeři 62.625 injekčních jehel.

David Sládek fcz
-----------------------------------------------------------------------------------

Za omilostnění Drobného francouzský fotbal zaplatí
Zpravodajství ČTK | 6.10.2004 | 18:33 | rubrika ČTK: spz spo | autor: URA

CURYCH 6. října (ČTK) - Francouzská fotbalová federace zaplatí pokutu 14.500 švýcarských franků (zhruba 290 tisíc korun) za příliš shovívavý přístup k dopingovému případu českého obránce Václava Drobného. Potrestala ji mezinárodní federace FIFA, která vyměřila jen o něco menší postihy národním svazům Nizozemska a Itálie. Ty přijdou kvůli stejným pochybením při řešení dopingových kauz shodně o 10.000 švýcarských franků.

Francouzi porušili nařízení FIFA o udělování minimálních trestů za doping právě v případě Drobného. Bývalý hráč Štrasburku měl loni v květnu po ligovém zápase s Rennes v moči stopy morfinu. Vleklý případ ukončila v prosinci Francouzská fotbalová federace s tím, že není důvod fotbalistu potrestat. Drobný v létě odešel do Aston Villy.

Podle pravidel FIFA je nejmenším trestem za provinění se proti dopingovému řádu půlroční distanc a finanční pokuta. Vedle Francouzů nedodrželi toto nařízení také Italové a Nizozemci.

V Serii A se zástupcům FIFA nelíbilo hned několik případů. Snížení trestu záložníkovi Parmy Manuelu Blasimu za nález norandrosteronu ze šesti na pět měsíců, pouze dvouměsíční distanc Fabia Mazzea z druholigové Salernitany za marihuanu či tříměsíční trest pro Saída Kaddáfího z Perugie za loňské odhalení steroidů.

U Nizozemců FIFA zareagovala na desetizápasový distanc, který vystavil svaz maďarskému záložníkovi Tamási Petömu z Bredy. U něho byl zjištěn steroid norandrosteron po únorovém zápase s PSV Eindhoven.

FIFA dala všem třem svazům možnost se k případům vyjádřit do 24. září, čehož využily jen Itálie a Nizozemsko. Po prostudování veškeré dokumentace dnes funkcionáři vynesli tresty, které jsou konečné.

ura gpa
-----------------------------------------------------------------------------------

Z výstavy Reflex a drogy v Plzni od JXD
Reflex | 7.10.2004 | rubrika: MMS | strana: 74 | autor: OD JIŘÍHO X. DOLEŽALA

Atmosféra Západočeské univerzity v Plzni byla psychedelicko-futuristická.

a do vitríny hašišové dýmky z mé soukromé sbírky.

Rektor Západočeské univerzity naši přece jen trochu kontroverzní výstavu zaštítil i zahájil.

Mám rád, když je na akcích Reflexu nával. V Plzni byl. Jak na vernisáži, Vždyť tu také ve čtvrtek 30. září začínala v galerii Nad schody výstava Reflex a drogy. To nejdůležitější byly samozřejmě články.

Čtenářky zajímal opilý Gejza Urban Šéfredaktor chvílemi působil jak inspektor Cattani.

A moduritové halucinogenní houbičky se tak líbily, že už při vernisáži jednu někdo ukradl.

Instalujeme stonek keře konopí, který jsem dostal kdesi na besedě ...

i rvačka dealerů heroinu. Ta především blondýny.

Pak se konečně rozzářila naše čtyřistawattová hydroponická pěstírna indoor konopí.
-----------------------------------------------------------------------------------

HI-TECH KONOPÍ
Reflex | 7.10.2004 | rubrika: Analýza | strana: 84 | autor: TEXTA FOTO JIŘÍ X. DOLEŽAL

Kam se posunula konopná subkultura, societa kuřáků a pěstitelů marihuany, kterých je v České republice asi čtyři sta tisíc? Došla nějakých změn za ta léta, co jsme o ní nepsali?

Reflex vžnoval konopí a marihuaně spoustu pozornosti v letech, kdy bylo potřeba seznámit veřejnost s vědeckými fakty o drogách. Pak jsme psávali i v letech, kdy hrozilo, že stát rozpoutá válku proti trávě v americkém stylu. Teď se však jistou dobu nedělo nic a ganja ze stránek Reflexu vymizela. Ale konopná subkultura se posunula o míle.
Marihuana se pěstuje ve velkém a ve fabrikách, ale vysoké procento členů subkultury dává z finančních i "hobbistických" důvodů přednost pěstování pro vlastní potřebu. Nejen v naší zemi, ale i ve většině bohatých evropských zemí není pro šlechtěné marihuanové konopí vhodné klima. Proto se rozvinuly technologie pěstování konopí pod umělým světlem, které jen jaksi "upřesňují" či "pro konopí lokalizují" běžné technologie stále rozšířenějšího průmyslového pěstování rostlin (především okrasných květin) pod umělým světlem.
A stejně jako se nedá svou mohutností a intenzitou vůně srovnávat pod elektrickým světlem vyrostlý šlechtěný hyacint s hyacintem ze starých cibulí po babičce, vyrostlým na naší nedosluněné zahrádce, nedá se srovnávat dnešní, kvalitní šlechtěné marihuanové konopí s tím původním, které se u nás pěstovalo v sedmdesátých a osmdesátých letech.

SKUNK

Základem nového, technologicky pěstovaného konopí je vhodně vyšlechtěná rostlina. Šlechtěné konopí se nazývá skunk a voní stejně intenzívně jako ono zviřátko. Největší zásluhy o vznik šlechtěného, vysoce potentního konopí má v Amsterodamu žijící Američan Jack Herrer.
Ročně se objevují v desítkách či stovkách evropských seedbank, legálních zahradnických firem fungujících především v Nizozemsku, stovky nových kultivarů skunku. Odrůdy určené do skleníku, ven či pod umělé světlo, odrůdy světlé či tmavé, odrůdy s převažujícím podílem konopí setého či indického. Nejslavnější odrůdou zůstane asi díky filmu Bílá vdova, ale namátkou pár romantických názvů jiných kultivarů z nabídky známé nizozemské firmy, která provozuje i muzeum marihuany: HASH PLANT, JACK HERER, JACK FLASH, NORTHERN LIGHTS, FIRST LADY, BLACK DOMINA ... Banka nabízí i definované křížence: NORTHERN LIGHTS '5 X HAZE, MR. NICE X HASH PLANT ... Firma garantuje, že v pytlíku bude nejméně 15-16 semen. Pytlík semen odrůdy Jack Herer stojí 150 eur. Dlužno však podotknout, že je dnes obvyklejší pěstovat ze sazenic ("klony"); semena si kupují především pěstitelé sazenic. Ti z nich vypěstují mateční rostlinu, z níž pak vznikají desítky či stovky sazenic. Klon na českém černém trhu stojí kolem sta až sto padesáti korun.
O tom, jak je skunk ve skutečnosti silný, se můžeme především dohadovat. Většina českých pěstitelů tvrdí, že se u špičkových výpěstků pohybují mezi dvaceti a pětadvaceti procenty THC v sušině (nejlepší himálajský hašiš má kolem sedmadvaceti). Tito pěstitelé však koncentraci neurčují zadáním laboratoři, ale tím, jak podle jejich soudu zhuluje.
Stejně nevěrohodné jsou údaje komerčních firem, které prodávají semena skunku - tam jde o informace na reklamní leták.
Vědecké zdroje (vládní Národní monitorovací centrum pro drogy, http://www.drogy-info.cz/article/ view/793) uvádějí: Marihuana, kterou si čeští "samozásobitelé" pěstují ve venkovních podmínkách, obsahuje podle policejních zdrojů do pěti procent THC. Nejvyšší zjištěná koncentrace THC v dovezené holandské marihuaně (tzv. skunk) v ČR v posledních dvou letech je 21 procent, průměrná koncentrace THC v holandských odrůdách zjištěná u nás je 12 procent.
Každý pěstitel, kterého jsem v životě poznal, by však okamžitě vyštěkl: "TO NEHULILI MŮJ MATERIÁL!" Bez jakéhokoliv přehánění lze přiznat, že při vhodném ředění tabákem (které je dnes normou) funguje skunk jako tráva v sedmdesátých, při trochu ostřejším ředění však joint na chvíli působí psychedelicky.

HYDROPONIE...

... sofistikovaná přírodní hnojiva, přístroje a měření, aeroponie, miniaturizace. To jsou klíčová slova trendů současné konopné scény. K pěstování se nepoužívají normální žárovky, ale vysokotlaké sodíkové výbojky stejného typu a rozměru, jaké jsou v lampách pouličního osvětlení. Pro pěstování rostlin se ovšem užívají jiná než na ulici, podporující konkrétním zbarvením světla růst či zrání. Základními modely pro pěstování pro vlastní potřebu jsou 400- a 600W lampy.
Zatímco před lety, v éře chemických hnojiv, jsem mohl o hydroponicky pěstovaných rostlinách s čistým svědomím napsat, že jsou jedovaté, dnes se používá škála přírodních hnojiv, stimulátorů a doplňků, které (až na vůni) dělají ze skunku pěstovaného pod lampou (indoor) plnohodnotnou, dobrou marihuanu. V jejich výrobě opět soutěží řada firem. Najdeme i extrakty z mořských řas.
Podobně jako hydroponie před několika lety nejmódnějším (i když dle mého názoru pro malopěstění nikoliv nejperspektivnějším) dnešním trendem je aeroponie, pěstování rostlin v kořenech zahalených mlhou živného roztoku. Od jednoduchých rotačních aeroponických strojků k sofistikovaným, počítačem řízeným systémům s tryskami lze koupit podle síly peněženky všechno. A jenom u nás jsou desítky obchodů specializovaných na výbavu pro pěstění rostlin pod lampou - growshopů. Některé dokonce už vytvářejí řetězce.
Z hlediska celospolečenského je nejdůležitější úplná miniaturizace. Pěstební skříň se zabudovaným světlem, větráním, pachovým filtrem a ventilátorem se dá koupit na klíč do dvanácti tisíc korun. A velká je 180 cm na výšku, metr na šířku a osmdesát centimetrů hloubky. Skromnému kuřákovi pokryje v úplnosti vlastní potřebu a umožní mu neúčastnit se koloběhu drogových peněz a nebýt součástí drogové scény.
Měření a přístroje udělaly i z maloprovozu vědeckou laboratoř. Přestože lze úspěšně pěstovat ve skříni s využitím vědra, teploměru a pH metru z akvaristiky za padesát korun, má-li pěstitel chuť kupovat si drahé hračky, žádná omezení se mu nekladou. MILWAUKEE SMART monitor pH - stojí 4280,- Kč a na chlup stejně pak stojí kvalitní EC metr GROWCHECK EC. S daní. Ten měří výživnost roztoku.
Prodávat veškerá hnojiva i hardware je a musí být legální, neboť zda si bude kupec bubleru pěstovat tulipány, hyacinty, nebo Bílou vdovu, prodejce hardwaru a živin neovlivní a nemůže za to nést odpovědnost.

CANNABYZNYS

Péče a zástřih rostlin jsou vědou, ke které existují příručky v tištěné, ale především elektronické formě. Na webu najdeme i (www.bushdoctor.at) lunární kalendář, jak stříhat skunk dle správných astrologických principů.
Nové způsoby konzumace marihuany a projevy konopné subkultury jsou stejně sofistikované jako moderní pěstební metody. Základní novou vymožeností je vaporizér - odpařovač, který eliminuje největší zdravotní riziko marihuany, totiž kouření. V tomto přístroji je hlavička podobně jako v dýmce, která se nacpe marihuanou, zavře, zapne se vypínač a strojek profouká konopí vzduchem o teplotě 210-230 stupňů Celsia. Vzduch se pak jímá do skleněné bakule nebo plastového balónku. Účinná látka THC - se odpaří, konzument ji vdechne se vzduchem z balónku, ale nedojde k hoření a nevznikají žádné rakovinotvorné látky. Z hlavičky vaporizéru se nevyklepává popel, ale extrémně vysušené zelené konopí. I pro ty, kteří tradičně dávají přednost jointu, existuje široká nabídka dlouhých cigaretových papírků, filtrů a baliček.
Na adrese www.hightimes.com si můžeme objednat povrchní, blbý, drahý, reklamou přecpaný marihuanový lifestylový časopis na křídě, můžeme se účastnit světového Cannabis Cupu a nechat se nehorázně obrat na ceně vstupenky a samozřejmě můžeme informace, které se nám o trávě nedostávají, vyhledávat specializovaným "travním" webovým search enginem www.yahooka.com. Přestože je tráva zakázána, je kolem ní stejný komerční a konzumní tanec jako kolem kteréhokoliv jiného zboží. `Apropos - veletrh těchto věcí se jmenuje CannaByznys.

JE SKUNK RIZIKOVÝ?

Velmi často se v tisku objevují neodborné úvahy o tom, zda je nová marihuana nebezpečnější než ta stará. Dle všech mých zkušeností jen tím, že je větší pravděpodobnost předávkování při neuctivém zacházení, jinak onoho psychedelického efektu, který skunk má, dosahovali u nic netušících pražských kuřáků jihomoravští pěstitelé svými pětigramovými jointy moravského tradičního outdooru - nešlechtěného, ale generace vybíraného konopí pěstovaného venku, pod moravským sluncem. Skunk není jiný než tradiční konopí, je jen silnější.
Vyšší koncentrace THC ve skunku vede k tomu, že se jointy míchají s tabákem a kuřák v podstatě vykouří méně škodlivé celulózy než u tradiční ganji, která se kouřila neředěná.
-----------------------------------------------------------------------------------

Studenty zajímaly především účinky marihuany
Plzeňský deník | 7.10.2004 | rubrika: Plzeňsko | strana: 8 | autor: JAN SKALA

Plzeň - Zejména na užívání marihuany, na její pozitivní a negativní účinky na jedince a na další podrobnosti o této konopné droze se ptali studenti Západočeské univerzity v Plzni při debatě se šéfem Národní protidrogové centrály Jiřím Komorousem a redaktorem časopisu Reflex a pravděpodobně nejznámější propagátorem této drogy Jiřím X. Doležalem. Přestože debata byla zaměřena na celkový drogový problém, většina dotazů směřovala právě k marihuaně.
"To jsem si mohl myslet, že se všichni, protože je tu pan Doležal, budou bavit o marihuaně," řekl s úsměvem Komorous.
Studenty zajímal hlavně názor obou stran na rozdíl mezi užíváním alkoholu a marihuany. Doležal samozřejmě obhajoval marihuanu, Komorous hovořil spíše ve prospěch alkoholu. "Je prokázáno, že marihuana je pro leckterého narkomana jen přestupní stanice k tvrdým drogám," tvrdil šéf protidrogové centrály.
Ovšem ne všichni studenti s ním souhlasili. "Znám plno lidí, kteří normálně marihuanu kouří a nikdy po pervitinu nebo heroinu nesáhli," řekl nám dvaadvacetiletý student univerzity Jan Krásnický.
S ním ovšem nesouhlasil jeho kamarád Pavel Kapr. "Marihuana je jednou nelegální droga, a když to někdo tak stanovil, tak asi ví proč. Pivo se pilo odjakživa a ’tráva’ ho ze společnosti vytlačit prostě nemůže," uvedl.
Také Doležal tvrdil, že alkohol je pro společnost nebezpečnější než marihuana. "Nikdy jsem nezažil, že by se po marihuaně někdo popral, kdežto rvačky opilců jsou skoro na denním pořádku," pronesl redaktor Reflexu.
Marihuana je společně s pervitinem v Plzni nejrozšířenější drogou. Ovšem pro člověka je podle vědeckých výzkumů mnohem nebezpečnější pervitin. Ten způsobuje poruchy osobnosti, stavy úzkosti, které mohou vést až k sebevraždám. Dlouhodobé užívání pervitinu semůže projevit až rozpadem osobnosti - schizofrenií.
Možná jediným bodem, na kterém se s Komorousem shodli, bylo okamžité odsouzení užívání tvrdých drog - pervitinu, heroinu, kokainu a dalších.

Komorouse s Doležalem pozorně sledovala zaplněná posluchárna Západočeské univerzity.
Foto Jan Skala

Přednášku o drogách udělali zájemcům šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous (vlevo) a redaktor Reflexu a propagátor marihuany Jiří X. Doležal.
Foto Jan Skala
---------------------------------------------------------------------------------

Sám ve vězení
Květy | 30.9.2004 | rubrika: Společnost | strana: 65 | autor: JANA MARXTOVÁ , HEDVIKA PETRŽELKOVÁ , HANA HÖSCHLOVÁ a KORZO

Macaulay Culkin bude souzen kvůli drogám. Hrdina filmů Sám doma a Sám doma 2 totiž už dávno není sladký hošík. V poslední době to sice vypadalo, že se dostal z depresí z rozvodu i ztracené kariéry a znovu se postavil na nohy, ale zřejmě ještě není všechno úplně v pořádku. Před několika dny byl zadržen kvůli obchodu s drogami a ocitl se za mřížemi. Policie ho přistihla při rychlé jízdě a při prohlídce auta našla marihuanu a halucinogenní prášky. Macaulayovi nepomohla ani hvězdná minulost a zamířil do vězení. Odtud se vykoupil kaucí 4 000 dolarů. Podle nejnovějších informací ho prokurátor státu Oklahoma obvinil z ilegálního držení marihuany a kontrolovaného léku bez předpisu, za což mu hrozí až roční vězení.

Snímky JIŘÍ JANOUŠEK , JANA PERTÁKOVÁ , JIŘÍ HADAČ , MEDIABANKA.CZ/GETTYIMAGES ,
PROFIMEDIA.CZ/AFP a PROFIMEDIA.CZ/KPA FILM ARCHIVE
---------------------------------------------------------------------------------

Dívka kouřila marijánku, strážníkovi neunikla
Noviny Svitavska | 7.10.2004 | rubrika: Svitavsko | strana: 7 | autor: (vrb)

Polička ­ Při kontrole mládeže v parku narazili strážníci na skupinku deseti děvčat posedávajících u sochy Bohuslava Martinů. Jedna z nich kouřila marihuanu.
Jakmile dívky zaznamenaly přítomnost strážníků, vzaly nohy na ramena. Při taktickém ústupu se šestnáctiletá dívka snažila zahodit cigaretu marihuany. Děvčata ale nečekaně narazila na policistu přicházejícího z druhé strany. "Když dívka strážníka spatřila, odbočila k nejbližšímu stromu, u kterého něco zahodila," vysvětluje poličský tiskový mluvčí Stanislav Sáňka.
Policistu však neošálila, ucítil pach mariánky. Zvědavost mu nedala a proto se šel na místo podívat."U stromu na zemi ležela stočená ubalená cigareta zvaná joint. Jeden její konec ještě doutnal," popisuje velitel Městské policie Pavel Lahodný.
Dívenka však zmizela, na což strážníci reagovali pátrací akcí. Dívku dostihli a ta se nakonec přiznala.
---------------------------------------------------------------------------------

Za jointa do vězení!
Týdeník Ostrava | 5.10.2004 | rubrika: Život v Ostravě | strana: 6 | autor: (mp)

OSTRAVA - V současné době je v ostravské vazební věznici ve vazbě a ve výkonu trestu za výrobu, držení a distribuci drog devadesát osob. Část z nich je tam kvůli marihuaně. Jaké to je sedět za to, že jste si někde s kámoši dali jointa?

Devatenáctiletý Martin z Ostravy působil dojmem zničeného člověka. "Vypěstoval jsem si na balkóně dvě rostliny a když jednou naši odjeli na chatu, tak jsme si s kámošema ubalili jointa, že ochutnáme úrodu. Důchodce od vedle mě napráskal a protože jsem jako jediný měl osmnáct, tak mě obžalovali - jako že jsem podal drogu mladistvým," popisuje, jak začala jeho "kriminální kariéra". Takových příběhů je všude kolem nás plno. Zároveň se neustále diskutuje o legalizaci měkkých drog a současně se z marihuany dělá strašák a tvrdí se, že kdo si s ní jednou něco začne, musí nevyhnutelně skončit na tvrdých drogách. "Ve vazební jsem byl půl roku. I na Vánoce. Bylo to hrozné. Všichni se ke mně chovali jako k nějakému dealerovi. Vůbec jsem nechápal, jak jsem se tam ocitnul," popisuje Martin zážitky z vězení. "Před Vánoci nám přišel zazpívat nějaký sbor. Ale já jsem na koncert nemohl. Přitom tam pustili i vrahy. Vůbec tomu nerozumím." Po návratu z vězení Martin zjistil, že mu joint s kamarády pěkně zavařil. "Šel jsem do vězení ještě před maturitou. Takže teď jsem pěkně v kelu - gympl nedodělaný a zápis v trestním rejstříku. Netuším, co se mnou bude," zoufá si sympatický mladý kluk. Otázkou je, jestli za jeho zkažený život může spíše marihuana, kterou si ubalil s kamarády, nebo špatná legislativa. Osudů, jako je ten Martinův, je totiž v našem okolí větší než malé množství.

Pro někoho je marihuana symbolem zla a zkaženosti mládeže a pro někoho neškodným únikem od stresu.
foto: ARCHIV

monitoring médií k 07.10.2004 - další články
Taker
Paráda že se monitoring vrátil zpátky ve svý původní podobě. Ty odkazy mi nějak moc nevyhovovaly, takle je to rozhodně zajímavější.
Dobrý taky určitě muselo bejt posezení s JXD (a Komorousem - fůůůůůj:death: ) v Plzni kam bych určitě zašel kdybych to neměl tak daleko. Taktéž JXDého článek v Reflexu. Ale z posledních dvou zpráv sem teda dost naměko. Kurva už mi to připadá jako ňáká marihuanová šikana podle těchhle článků :(
Šťovík
Jojo šikana bude a nejen kolem konopí. A z Grosse se pomalu stává Velký bratr.
Dude
citace:
Polička ­ Při kontrole mládeže v parku narazili strážníci na skupinku deseti děvčat posedávajících u sochy Bohuslava Martinů. Jedna z nich kouřila marihuanu.


ježiš, to sou hovada - kolik těch špeků by tam asi musely mít, aby kouřily všechny :rolleyes:

ad DJx
citace:
Šlechtěné konopí se nazývá skunk a voní stejně intenzívně jako ono zviřátko


by mě zajímalo jestli na grower chodí jenom házet reklamu na svoje akce nebo jestli si něgdy alespoň něco přečetl...
Taker
4 JXD
Tady!!! hehe :D :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma