Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
prvni indoor 400W planta - Klikni zde pro originální téma
honza_heartofeurope
...growu zdar:p: zacinam prvni indoor a potreboval bych par rad. Hodne jsem toho nasel ale prece jenom. Mam 400W palantastar ale skrin jen 30x60. Chlazeni mam vyreseny celkem dobrym vymyslem, ale prece jen se bojim jestli to neni zbytecne moc. Planuju tak 4 kytky BIO v samozavlazovaci. Diky za pripadny rady:confused:
honza_heartofeurope
...spis jsem myslel ze SOG nebo SGROG by mohl pri tyhle watazi celkem slusne frcet a s dobrym vynosem - nejde mi moc o usetreni na elektrice ale o quality. Jinak vyska ty skrine je ca 160 cm - casem pripojim fotky. Spis me zajima, jestli je to predem odsouzeny k nezdaru diky tomu vykonu, nebo jestli to poroste.
Coliseum
souhlasim s trolejbusem ... bud si kup slabsi vybojku a nebo investuj do vetsiho prostoru :)
mydena
honza_heartofeurope:Na 400W lampu je skříň příliš malá.Víc než malá je úzká.Nevím,ale já osobně bych sehnal skříň o hodně větší,anebo což by asi byla škoda volil lampu s nižším výkonem.
honza_heartofeurope
OK - diky za rady, porudim sirsi, ale max tak 60 x 60 - to uz by mohlo klapnout ne? Nejak nechci domu strkat vetsi monstrum. Kydz o tom ted znovu premyslim, tak tech 30 cm je vazne k nicemu, sotva by se tam ty truhliky vesly. Takze myslite vy ostrileni ze tenhle rozmer bude OK? Mozna bych mohl i zredukovat vysku co? THX za pomoc
Krychle
2 honza_heartofeurope
Na plochu 60x60 bych ti doporucil 250W a ne 400W. Jak bys vyresil to vetrani, kdyby tam to ctyrkilo bylo? Myslis, ze to zvladnes uchladit??

A tema presouvam jinam..v indoor galerce nema co delat..:)
mydena
Rovněž si myslím,že 60x60 cm je pro 400W stále málo.Potřeboval bys vychytat odtah a ventilátor pro 400W sodík bude asi dost hučet.Tady něco málo od Papaja:

70W - pokrytí: 35 x 35cm, efektivní dosah: 25cm

150W - pokrytí: 45 x 45cm, efektivní dosah: 35cm

250W - pokrytí: 60 x 60cm, efektivní dosah: 50cm

400W - pokrytí: 1 metr čtvereční, efektivní dosah: 80cm

600W - pokrytí: 120 x 120cm, efektivní dosah: 100cm

1000W - pokrytí: 150 x 150cm

honza_heartofeurope
chlazeni je v poho, mam pevnou lampu s primym odtahem a double boro sklem s nizkou tepelnou propustnosti. Pohyblivy jsou kyti - u nich jsou 2 maly vent. na cirkulaci a jeden 140 m3 se spojitym regulatorem otacek. teplota je max. 30°. Kdybych mel presto problem, napojim to na odbocku z klima (to uz bych ale moc nechtel). Kazdopadne s teplotou problem neni, spis me tedy zajima, jesli v danym prostoru bude kvalita lepsi pod 400 nez pod 250 W - ciste teoreticky by to tak byt melo ne? A melo by to platit i o vynosu na plochu ...hope :-)
mydena
Pokud tedy nemáš s teplotou problém,není co řešit.Šoupni 400W a nestrácej čas.Samozřejmě,že výsledky budou o poznání lepší.Kolik kytek a jakou genetiku chceš do skříně dát?
cityman
30x60x160, to je tak na 3-4 kytky (ja mam 52x116x160 na 2 kytky pro zacatek). Je to docela malo, ale myslim ze pro zacatek se to da poresit. Skrin neni problem kdykoliv sehnat a premontovat to do ni. Pokud tam das 400W i s odtahem tam bude teplo (zatim moje zkusenosti s vlastnim okruhem) kolem 30 stupnu.

Pokud mas moznost klimatizace, tak je to skvele. Realne bych nad mensi odbockou uvazoval :)
honza_heartofeurope
2 mydena: chtel bych tak 4 kytky (to by snad mohlo byt v poho ???) Jak uz jsem psal chtel bych SCROG - tomu musim uzpusobit kyti - muzes poradit? Myslel jsem na blueberry - spis to ale bude zalezet na tom, jaky sezenu rizky. Co radis ty?
mydena
To honza_heartofeurope :No já bych tam dal asi jen dvě nějaké,které se dobře větví /Sage,Blueberry..atd/ a pohrál si jak s výškou tak s tvarováním.Na větývky dát kolínka nebo závaží.Osobně používám závaží zhotovené z přírodního nerostu.Na kus izolovaného měď. drátu uvážu "nějaký" kamínek a ten zavěsím na příslušnou větvičku.Navíc to potom vypadá moc hezky/pár lidí jenž vidělo pochválilo tento krásný
vynález,né však můj/.Další možnost by byla dát do skříně 4-5-kytí s menší větvivostí. /Hawai,Hope/...atd a "nahnat" je do výšky,tedy co se palic týče.Nějaký bush styl.Pro 400W žádný problém:)Ptej se a hlavně hodně hledej-je tady všechno na co si vzpomeneš...
cityman
co vim, tak zkusenosti s blueberry jsou takove, ze leze strasne nahoru. Ja mam na okne diky tomu, ze je tam malo svetla Blueberry tak 20cm vysokou. Hodlam dat do skrine az mi vylezou vyse ty rizky...
honza_heartofeurope
...no nakonec jsem se pod tihou argumentu rozhodl pro vetsi skrin - nyni uz je postavena 54 x 88 x 165 (vnitrek). Co muzes udelat dnes, neodkladej na zitrek :-) Dneska to zacnu kompletovat a uvidime - tam uz by se asi ctyri holky vejit mohly. Musim jen prikoupit agro folii - pocital jsem s min nez polovicni skrinkou:-)
cityman
s tou folii, priste uz budu poucen a budu bilit. S folii se blbe pracuje... zvlast, kdyz mas spoustu nerovnosti ve skrini.

Jsem zvedav, pripoj foto!
honza_heartofeurope
2 cityman: taky bych klidne bilil - bojim se ale vlhkosti. Folii se to alespon pekne utesni a nemuze se nic stat. Skrin mam novou a bez nerovnosti - snad tu folii zvladnu. Je lepsi ji lepit celoplosne, nebo jen napinat a pribit?
honza_heartofeurope
2 mydena: ten training s kaminkama se mi libi - asi zacnu byt taky trochu hracicka a estet K+ pro tebe. Ted mam ale stale trochu jiny starosti. Nejak porad nemuzu rozhodnout co tam presne poroste :-( Co je asi na tenhle rozmer nejvhodnejsi?
Mr.Proper
Je to jednoduchy - v tomhle threadu neni ani jedna fotka.
honza_heartofeurope
...tak jsem vcera lepil folii, je to porod :-) Ale uz to je nejak zmaknuty. Dneska dorazil posledni ventilator, tak to doosadim a uvidime jak to tam bude topit. Snad uz zitra pripojim fotku neceho, co vypadat jako skrin :-)))
cityman
jak jsi teda lepil? ja oboustrannou paskou, coz docela slo, ale taky jsem se u toho pekne zapotil
Spina
cus ... myslim ze ten posledni uvadenej rozmer skrine je v poho ... ja nacpal 250w do skrine s70 h70 v110 ... a bylo to docela dobry ... slizen teda nic moc ohledne gramu ale byl to muj prvni inn ... pod 400w ti to pekne nabobtna : ) ... hodne uspechu v tvym pesteni a posli foto ...
honza_heartofeurope
zvolil jsem postup prichytavani paskou pro rozvrzeni a vypnuti a potom jsem to pripevnil listama v rozich na par sroubku - drzi to skvele a nemusim mit peci o to, co udela vlhkost s paskou. Zkusebnen jsem v tom pustil to slunicko a pak jsem par minut rozeznaval jen obrysy (ta agro folie dela celkem divy) :-)))
honza_heartofeurope
...tak dalsi faze priprav je za mnou :-) Udelaql jsem uz i nejake fotky tak se zitra predvedu. Jen porad dumam kolik kytek tam poroste. Uvazuju 6 - 9 nevim ale jestli to bude OK a pripadne co tam na ten pocet dat za gen. Diky za rady
honza_heartofeurope
... tak konecne nejaky fotky :-)

1. Takhle to vypadalo po montazi z krabice :-)
2. Nezbytne vetrani
3. Namerovani folie - never more!!!
4. ... a "skorofinale" s jednou noname divenkou z okna :-)
5. ... a palicka (vyrostla pozde takze nic moc)
honza_heartofeurope
... a ty zbyle dve :-)
honza_heartofeurope
...jinak myslim, ze jsem to lehce prepiskl s vetranim :-) Mam jeden odtah 140 m3 primo od lampy a pak dtto. od kytek. Kdyz pustim od lampy, mam max. 28,5 a kdyz pridam i ten od kyti, klesa to na max. 26. ...BTW - do jakych teplot muze pracovat lampa 400W (myslim max teplota okoli. Premyslim, ze bych chladil pouze pod sklem vetrakem u kytek. Takhle je to zbytecne strasnej masakr :-)))
Sinuhet
Mam od lampy euro2, to je myslim 100 m3/h a pak 160 m3/h do skrine a totez ze skrine. 3 cm pod vybojkou mam 26 a to je myslim ok. Navic potrebujes nejaky ofuk kytek aby jim zesily stonky. No vsak uvidis sam, az tam ty kytky das. Ono se tim dost zmeni prodeni vzduchu ve skrini.

A co se tyce poctu kytek. Mam mozna vetsi skrin nez ty, ale stejne podle toho jak sviti vybojka to vidim na optimum tak dve kytky. Mam 250W, takze pro tu 400 bych cekal tak max 4. Mozna zelezi i na stinitku jak rovnomerne ti svetlo rozklada ve skrini. Ja mam cooltube a vidim ze je vyrazne maximum uprostred skrine presne pod casti vybojky, ktera sviti.
cityman
Celkem ti zavidim, ze se ti dari to solidne chladit. Ja foukam do okruhu, kde mam 400W a taky do skrine vzduch z mistnosti, ale teplota se tak tak drzi na 30 stupnich a obcas vyleze na 32. Rad bych mel rezervu a mel to na tak 28, coz mi prijde ok. Premyslim, ze udelam odtah ze skrine, ale nechce se mi delat dalsi otvor, kdyz stejne nevim, jestli by to pomohlo
honza_heartofeurope
2 cityman: ja to pro jistotu resil tim delicim sklem a funguje to skvele. Vybojka je cca 5 cm od skla a na skle udrzis zespodu ruku. Teplotu merim cca. 5 cm pod sklem - tedy 10 cm od vybojky. Vypada to jednoduseji a levneji nez cool tube (naklady cca. 200,- K) nasavani je pasivni a central odteh shora
honza_heartofeurope
No, kdyz si clovek uz uz mysli, ze ma vsechno vyreseno, prijde blesk z cisteho nebe. Nakoupil jsem krasny ventilatory, tichy, ucinny, etc. - ale problem - regulace otacek, je to asynchronni motor - asi jedine frekvencni rizeni :-( A to je trochu draha sranda. Nemate nekdo lepsi napad nebo zkusenost? Diky
honza_heartofeurope
... no, nevim, jestli asynchronni motor zreguluju seriovym zapojenim - vyzkouset se to da, ale o vysledku pochybuju, nebot asynchronni motor toci se snizujicim se napetim porad stejne a pak pri poklesu na urcitou hodnotu vypne (to je teda moje interpretace obecne teorie:-) Premyslel jsem o nejakym zpetnovazebnim regulatoru, ale s triakem je to blbost. Tak nevim nevim, asi to pojede porad naplno - a to se mi teda vubec nepozdava :-(((
Sinuhet
Cili asynchronni motor je na stridavy proud a jeho otacky jsou rizeny kmitoctem tohoto stridaveho napajeni? Takze je to ventilator na 230V ?
honza_heartofeurope
2 Sinuhet:... jo, tak tos to trefil na palici :-) Mas nejakej jinej napad na regulaci pomineme-li frekvencni rizeni?
honza_heartofeurope
...tak problem s regulaci vyresen - vrele doporucuji obchod GES electronic na Vinohradske! Sice prodavaci nic moc (tvrdili, ze modul G705M na tenhle motor nefunguje - ze maji odzkouseno, ale po zapojeni funguje vyborne - plynula regulace otacek jak ma byt:-))) Je to obvod, kde je misto triaku osazenej tyristor. Jinak v tom obchode je nepreberne mnozstvi uzitecnzch vecicek ...
Sinuhet
No a teda ten obvod to resi kmitoctove?
honza_heartofeurope
ten obvod to resi orezavanim pulvln - neumi tedy ventilator zastavit uplne, ale dostane ho pod 50% otacek plynule. Je to zpetnovazebni regulace. Neni to sice tak idealni jako frekvencni, ale je to za zlomek penez co by stala frekv. Cena regulatoru lehce pres 400 Kc. A co se tyce regulace 12V ventilatoru, maji tam toho kvanta
honza_heartofeurope
...tak jsem domichal kunecne substratek podle svych predstav, ale nevim nevim. Dal jsem lignocel, vermiko a perlit v pomeru 9:6:3. Co myslite zkuseni? Bude v tom neco rust? Na dno chci jeste pridat vrstvu keramzitu jako drenaz. Doufaqm, ze to bude v tom samozavlazovaci nejak fungovat a poroste to.
honza_heartofeurope
...ok, nejsem elektrikar - od toho jsem na hony vzdalenej, ale zas tak easy to tlustochu jardo asi nebude :-) a uz vubec ne s plynulou regulaci. BTW tuhle vec uz neresim - bajecne to slape tak se uz jen povezu :-)
cityman
Tak drzim palce, hlavne s tim PWP. Soupni sem zase nejake fotky, zajima me, jak to bude rust tobe. Me to prijde lehce ridke, ale uz se to zlepsuje (po 14 dnech z rizku).
honza_heartofeurope
...tak pridavam nejakou dalsi aktualizaci, i kdyz neni porad moc co fotit. 4 PWP si tam pekne lebedi a 5 den po zasazeni uz vykazuji slusnou chut k zivou, ale nejak se nedari dostat zbytek osazenstva. Mam sice neco prislibeno, ale nejak se to vyparuje a vyparuje a nedari :-( Teplota je uplne v pohode a vlhkost dohanim improvizovanym indoor parenistem :-) a samozrejme castym rosenim. Dosahnu max tak 60% tak doufam, ze to bude OK - bez toho jsem max. na 40%
honza_heartofeurope
Dneska jsem po nekonecnych problemech se zvysenim vlhkosti ve skrini zakoupil FOGGER (aka ultrasonicky vyrobnik mlhy - Hornbach 990,- Kč. Vlhkost je razem na pozadovanych hodnotach (mezi 70 a 80 %), tak si kyticky musi jenom chrochtat. Doufam, ze se mi za to nalezite odvdeci :-) Jeste dneska checknu Ph a snad uz to bude vsechno, co jsem jim jako veno do zacatku mohl poskytnout :-))) Rust se jim chce a taky to predvadeji, coz dokazuje, ze jsme uz kamosi...
luckyBOB
kdyz asi vidis ze uz 2 roky tu nebyl tak asi to nijak nevypada....:)
walkinginspace
alebo to vypadalo az prilis dobre :-)
honza_heartofeurope
ahoj, vypada to stale dobre - jen bohuzel veskery cas spolkne rodinka, prace a kyticky - neni cas psat, neni cas fotit :-) Pokusim se do konce tydne polepsit a neco tu vylepim :-))) Z puvodniho planu na scrog nic nezbylo (duvodem byl casovy odstup 7 dnu mezi 2 sadami rizku - prilis velky rozdil ve vysce). Roste to v necem jako sog a musim rict, ze uz to jsou celkem holky "palicaty" :-)
ganjaboss
peknz jen tak dal !!!!
honza_heartofeurope
bohuzel jsem se jeste nedokopal k fotkam, ale roste to moc pekne. Jeste jim dopreju tak tyden az deset dnu a pak zacne ten obrad :-) Mozna budou mit holky to stesti a vyjde jim to zrovna pod stromecek :-)))
honza_heartofeurope
to stuchly - tak si na to kua ale zarid vlastni thrd :-)
cityman
honza_heartofeurope: co kutis? bud rad, ze ti nekdo poslal vychytavku i s fotkou do tveho thredu ne?
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od stuchly
No sorry, chtěl jsem jen vylepšit Vaše téma o zpomalení větráku na 220 V, ty Vaše krabičky které kupujtete V GM není nic jiného , než tahle blbá součástkA : je pravda že jsem to mohl narvat do jednoho příspěvku a proto se to pokusím ipravt, soráč TO honza_heartofeurope , už to pročištuji


To o cem pises je dioda. A to co kupujeme my, jak rikas, neni soucastka co reguluje natvrdo vykon na polovinu, to bychom si koupili diodu. To z GM je plynuly regulator. Jinak na polovinu to jde taky tak, ze zapojim dva ventilatory do serie.
honza_heartofeurope
...tak konecne pridavam dlouho postradane fotky tesne pred a behem sklizne. Zda se, ze holciny vyrostly celkem uspesne a prvni testiky taky celkem stoji za to :-)))
honza_heartofeurope
...a dalsi
honza_heartofeurope
...a posledni
Termit
Jsou super :mutant: Je to moc pekna uroda! Letos chci konecne uz rozjet hydro.
HELP: Jsem neznalec anglictiny a chci si objednat u seedbanky semena....u Dutch Passion. Jaky je rozdil mezi moznosti Regular a Feminised???:confused:
pildo
pri feminized je percento samic skoro 100 % (ak nie 100), pri regular mas asi tak 50 na 50.
Termit
:confused: Dekuju, tak to se mo pod hydro radsi vyplati femin.??? Ale jsou jednou tak drahe.
czechglock
Bomba !! Holt dobrá genetika :-))
honza_heartofeurope
... a jeste bych mel jednu technickou - jaky mate kdo zkusenosti se skladovanim suchyho matrose? Je nutnej mrazak, nebo staci lednicka? Kdyz to vsechno odrbu a dam do dozicek, tak se mi to proste do mrazaku nevejde. Mam trochu strach z plisni, kdyz to nezmrazim. Diky za rady.
vlček
esi je to suchy tak to muzes skladowat i bez snizene teploty a nesplesniwi to ale pomerne casto se rika ze skladowani za normalni (pokojowe) teploty se snizuje potence me to tak teda nepripada ale newim nelsem si jistej ale lednicka by mela stacit
Matrixx
Sice se sní blbě pracuje,ale ve výsledku se to vyplatí
Domestican
Zdravím, mě by zajímalo kolik si toho nakonec sklidil...jinak hezký...
TomOsi
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá planek na zapojení větráku na el. síť.
Mr. Manson
wow musim uznat že podle toho co si psal na začátku si udělal fakt pokrok, ty palice na těch photos jsou fakt nářez a musej pěkně vonět. :D


K4U
THCjahoda
2Mr.Manson:ne jako když si ubzdíš :cool:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma