Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Listy. Strihat? Nestrihat? - Klikni zde pro originální téma
makak rezus
Mam krasne slecinky pod 600 w v takom soil mixe, a dari sa im velmi pekne :beer: :bravo:

ale ta DZUNGLA co tam je pri 3. tyzdni kvitnutia sa mi zdala az trochu moc, a tak som sa rozhodol v zaujem presvetlenia trochu poslat damy ku kadernikovi, a tak som aj spravil.

Ostrihal som najvacsie listy na vrchnych poschodiach. Tiez som ostrihal nejake v strednej casti a na spodu.


Vcera som sa stretol s konfliktnym nazorom na moj cin a to, ze vrchne listy su velmi dolezite pre energiu, ze teraz som si zredukoval hutnosti sisiek a celkovy vynos.

Som z toho smutny :(

Prosim poradtne co na tom pravdy je. Dotycny dokonca mi oznamil, ze to ma z praxe. Takze fakt neviem. Som smutny.

Pravdou je, ze este som takto skoro nikdy listy neostrihaval (dal som dole tak 10 - 15 listov z kazdej rastliny) a bojim sa ci som neublizil ich zdravemu vyvoju
aspect
To je svatá pravda :) Největší samostatné listy jsou vlastně takové "ziguraty" pro tvorbu palic, hlavně pak pro kvantitu.
Jestli si jich utrh pár ,menšinu, tak bych se nebál.Při otrhání velkých lístů, můžeš sledovat fyziologické změný na kytce, ato že se začnou silně deformovat vybrané listy ..kterése zakulatí (zmizí zuby na listech) a začnou tvořit 3-listné lopuchy.
caswel
velke listy ktere stiny palicim ztastrihnout alespon pulky par velkych listy nechat celych a ty male se o to postaraji
olda
stříhání zdravej listů je blbost a vyvrácená pověra . kytka potřebuje VŠECHNY zdravý listy aby mohla produkovat maximum chlorofilu a živin. odstraněním živin se snižuje tvorba chlorofilu a kytka je stresovaná ( stres brzdí růst !) , proto odstaňovat pouze mrtvé listy nebo ty co jsou přes 50% v háji . kytka se sama zbaví listu kterej nepotřebuje ! :)
Sinuhet
Na overgrow je o tom thread, kde typek delal pokus. Vyslo mu, ze ostrihani listu zpusobi vetsi palice v dolnich patrech, ale na ukor palic nahore. Celkovy vynos mel pri strihani listu nizsi, nez kdyz to nechal byt.
Hellboy
Sinuhet...right :) vsecho s mirou....strihani pouze casti listu je take celkem dobra technika pri odstraneni odumrelejch a upalenejch shitu na spickach listu
lordWilliam
Pod 600w bych nějaký prostříhávání neřešil. Možná až při zrání palic ale to už jich kytka ani moc nemá.
hanzator
taky nad timhle porad premyslim ted jsem poprve udelal pokus ze jsem ostrihal i spoustu zdravejch listu a vysledek> palice jsou o hodne mensi i kdyz se mi zda ze palice vespod jsou vetsi v dusledku toho ze maji vice svetla ale celkovej vynos je o hodne nizsi, nejlepsi je vrchni palky ktery samozrejme dozrajou driv ustrihat a pote dojdou i ty spodni hlavne se zbytecne listi nezbavovat
bubik
...pod 600W prostrihavam tak po 14ti dnech po prepnuti vsechno lupeni u kmene do vysky cca 10 cm + vystriham spodni shitovy vetve...+ listy ktery maj evidentne dost nebo ktery hodne stinej spodkum...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma