Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Powerstar HCI-TT - Klikni zde pro originální téma
Gaylord
Uvažuju o sodikovym kompletu a sháněl sem kompatibilní osvětlení pro vegetační fázi. Od dědy mraze vim co mam chtít. Nevíte kde bych je sehnal??
NaOsram.cz moc info nemaji a ne netu jako takovym my naběhne jen grower :-))
Deda Mraz
Na www.janca.cz ji mají bezkonkurenčně nejlevnější (i tak je docela drahá). Přímý odkaz na výbojku je http://www.janca.cz/detaily.php?Ses..., pokud by odkaz nefungoval, najdeš ji v e-shopu v oddělení "G.E.,Tungsr.,Helios, Osram.,Tes", hledat "HCI-TT". Mimochodem Janča by měl mít teď ještě dokonce 5% slevu na všechno z e-shopu.
Sinuhet
I philips dela sodikovky a metal halidy, ktere se daji zamenit. Opet je maji u Jancy a najit se daji v katalogu na www.philips.com
Deda Mraz
Sinuhet: MH od Philipsu? Drahota na druhou... Jsou všechny cenově dost nad tisíc Kč :(
Sinuhet
Philips HPI-T 400W - 800 Kc u janci. Asi bez DPH.

Can be run on HPI-gear as well as on SON-gear ("Plus"-concept). The results in both light output and colour temperature are different

Nebo HPI plus, ta je za 727,- 400W, ale nejsem si moc jist, protoze debil Janca pouziva takove typove oznaceni, ze to nejsem schopen presne najit v katalogu philipsu.
Sinuhet
Mimochdem Janca me ted zklamal. Vyhlidnul jsem si zarivky do matkarny. Maji jen v barevnych teplotach, ktere nechci. Ja chci 6500K a oni maji jen nizsi. Pry mi je objednaji, ale minimalni odber je 5 ks a ja chci dve. Jedna stoji 120 Kc a oni nejsou schopni si ty 3 zarivky za celkem 360,- Kc nechat na sklade a me prodat jen dve.
Deda Mraz
Sinuhet: jistě, jenomže tady jde dosti specifické zadání - 150W metalhalid kompatibilní s HPS příslušenstvím, ale hlavně se závitem na patici E40! Takové provedení Philips, jak jsem zjistil, dokonce ani nenabízí. Nejnižší wattáž s paticí E40 je 250W. Stejně je na tom i Narva/Sylvania a ostatní výrobci. Osram HCI-TT je tedy zřejmě jediná výbojka na trhu, která vyhovuje. No ale koneckonců bychom se asi shodli, že víc než 150W metalhalid je na růst většinou už zbytečně moc, takže kdo touží po pohodlném řešení, nemá moc na výběr. Jediným problémem u téhle výbojky by snad mohlo být to, že je k dostání pouze v provedení WDL. Nevím, jakou teplotu chromatičnosti to má (něco kolem 3000K), i když modré je tam stále ještě relativně hodně, ovšem kdo má možnost nahlédnout do katalogu Osram potvrdí, že provedení NDL by přecijen bylo daleko vychytanější...
Jinak ty zářivky s t.ch. 6500 K by neměl být problém sehnat i jinde, mají je dokonce i v Baumaxu a podobných obchodech. Teda jestli nemáš vyhlédnutý nějaký konkrétní model...
Sinuhet
Aha, tak ten pozadavek 150W jsem prehlidnul.

Ta moje zarivka prave je konretni model. Ma neco kolem 40 cm a patici jen na jedne strane. Tam jde o delku. Je to PL-L 36W 865.
Gaylord
Díky oběma
Gaylord
Koukal sem na Janču a ten parchant je momentálně nemá a že prej bych musel čekat,tak sem si to nechal projít hlavou a mam pocit že HCI-TT neni to pravý.
Do teď sem jel jen pod sodíkovkama a jestli mam pro růst dodržet stejnou watáž jako pro květ ta je to málo.
Potřebuji jen dvě 400w.Děda psal o Powerstar HQI-E/P 400w. Má stejnou patici (jen přemontovat v lampě)?
Deda Mraz
Gaylord: jo, to má. 400W sodík i metalhalid se dělají se závitem na stejnou patici (E40). Jinak nejnižší wattáž mh. výbojky v provedení pro E40ku (kromě té P. HCI-TT) jsem našel 250W, což, si myslím, je už pro většinu pěstíren celkem luxusní osvětlení (na růst). 400W se mi zdá docela brutus, ale pokud nechceš kupovat další tlumivku, tak fakt jiné řešení není. Já teda samozřejmě tenhle problém s wattáží nemám, protože mám jen 150W, ale chtěl jsem zmínit, že mám tlumivku v plechovém krytu PC zdroje a kabely mám napojené na originální tříkolíkový konektor, takže by mi v tomhle případě stačilo udělat ještě jednu tlumivku ve stejné krabici PC zdroje a jenom je prohazovat mezi sebou. Třeba ti to poslouží jako inspirace.
Gaylord
Dědovi

Myslíš že 800w na růst je moc? Kdybych koupil ty hci-tt tak to dá dohromady 300w. Nebude to na plochu 4m čtverečních málo??


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma